Keresés

Részletes keresés

CreativeWorld15 Creative Commons License 2014.10.03 0 0 699

Sziasztok , azt szeretném kérdezni tőletek ,hogy  erre a gépre lehet rá kötni valamilyen komolyabb mikrofont : Canon EOS 600D DSLR ? És ha igen akkor milyen kamerát ?

Pöri-Kori Creative Commons License 2014.10.01 0 0 698

Szia!

Én is használok gimbalt, én az ebay-en vettem vázat külön vezérlőt meg joy-t. Ha van affinitásod a szereléshez és picit az elektronikai dolgokhoz akkor megoldható házilag az összerakás bekábelezés, stb. Nem egy egyszerű dolog, ha szépen és jól akarod megcsinálni.

Nekem kb 1 hét volt mire mindent összeraktam beállitottam, a kábelek elvezettem, hogy ne lógjanak össze vissza, a vezérlőt bedobozojam meg minden. A bekalibrálása a vezérlőnek tényleg nem egy egyszerű dolog, sok időbe és teszltésbe kerül.

Nekem nagyon jól működik a gimbal-om, én egy hifly tipust használok, nagy motorokkal. A gimbal szépen elviszi a c100-at is. Az IBC-n kipróbálta a DJI ronint és azt kell mondani, hogy nagyon megcsinálták, a kamerákhoz pikk-pakk be lehet egyensúlyozni és ahogy dolgozik az is más mint az alexmos vezérlős gimbal-ok, de nem is annyi az ára. Ezeket az olcsóbban kapható gimbal-okat átállítani egy másik kamerára fél, egy óra is lehet. Az enyémen pl az összes csavart ki kellett cserélni, mert a fejük a sok csavargatástól nagyon hamar elnyíródtak. Azokat érdemes valami jó minőségű rozsdamentes csavarokra cserélni. Fonto még egy jó állvány, ami önmagában sem olcsó. Persze ezt is ki lehet váltani valami házi megoldással, de a beállitáshoz nagyon fontos a gimbal állvány, az asztalon csak úgy nem lehet állítgatni.

Amit tudok ajánlani még a debreceni "mobilx" nekik is van készleten gimbal és értenek is hozzá segítenek mindenben. Még olcsóbb is mint a gaia, ahogy látom ugyan az a gimbal van náluk is.

Előzmény: blendész (696)
Norex01 Creative Commons License 2014.10.01 0 0 697

Üdv, kedves fórumozók lenne egy kis konvertálási problémám lehet tudtok segiteni. Nos adott egy Sony kamerat, amely számomra ismeretlen kodec használ, de viszont MTS a kiterjesztés. Nos belőle szeretnék PRO RES konvertálni minőség romlás nélkül. Próbáltam Airmersoft Convertert, de sajna miután megtörtént a konvertálás, akár HQ PRO RES-ben egyszerűen zajos lesz a felvétel. Mellékelem az eredményt. 

blendész Creative Commons License 2014.10.01 0 0 696

Köszi a választ!

Itthon kapható gimbalokból néztem az alábbiakat. Itthon azért csak kevésbé kockázatos vásárolni, ha vmi probléma van, egyszerűbben intézhető. Ezekről tudsz, tudtok véleményt mondani, milyen a használhatóságuk?
Nyilván minél olcsóbban szeretném megúszni, de fontos az alkalmazhatóság.

http://www.gaia.hu/steadicam-stabilizator/brushless-gimbal.html

http://www.modellshop.hu/k%C3%A9zi-brushless-gimbal-canon-5d-mk2-mk3-panasonic-lumix-gh2-gh3-3axis-3-tengelyes-kamerastabiliz%C3%A1tor-alexmos

Előzmény: Tommeer (695)
Tommeer Creative Commons License 2014.09.24 0 0 695

Hát először is össze kell szerelni, vezetékeket rendesen elvezetni, aztán a lehető legpontosabban kiegyensúlyozni a fényképezővel. Ez nekünk legalább 4 délután volt. Igaz soha nem volt még a kezünkben ilyesmi, de kb 3x álltunk neki előröl :)

Aztán jön az igazán szar része amikor a vezérlőt kell összekalibrálni a fényképezővel. Minimum 2 hétig próbálkoztunk mire jó lett, ha szerencséd van és találsz hozzá olyan fényképező+obi kombót amit már valaki megcsinált előre és feltöltötte, akkor 2 kattintással kész vagy, de ez nálunk nem volt sajnos.

Itt vettük:

http://www.came-tv.com/32bit-came7000-3-axis-gimbal-dslr-video-stabilizer-p-471.html

Előzmény: blendész (694)
blendész Creative Commons License 2014.09.23 0 0 694

Az mit takar? :))

Esetleg forrást tudsz mondani?

Előzmény: Tommeer (693)
Tommeer Creative Commons License 2014.09.22 0 0 693

Én pont egy ilyet használok meg vagyok vele elégedve, de készülj fel, hogy egy rémálom bekalibrálni az elején.

Előzmény: blendész (692)
blendész Creative Commons License 2014.09.22 0 0 692

Gimbal stabilizátort használ vki? Mit érdemes venni mondjuk 150-250e között? Rengeteg fajta van pl ebay-en, lehetetlen kiigazodni.

Ilyesmire gondolok:

http://cheesycam.com/3-axis-dslr-brushless-gimbal-camera-mount/

Tommeer Creative Commons License 2014.09.22 0 0 691

Eladó Wieldy 1-7kg Carbon Fiber Steadicam 

Pár alakalommal volt használva, karcmentes.

Hordótáskával+súlyokkal

89.000Ft

Szfváron vagy kérésre Bp-en megnézhető, vagy postázom 2.500Ft-ért.

Érdeklődni csak emailen: tommerr@gmail.com

o0-0o Creative Commons License 2014.09.11 0 0 690
Előzmény: BlueWings (688)
BlueWings Creative Commons License 2014.09.11 0 0 689

Probléma megoldva.
http://pcforum.hu/tudastar/116031/+MOV+video+vagas-hogyan.html

És nem, Nem, NEEEEEEM maradok belépve, hát nem érti a rendszer ????????

Előzmény: BlueWings (688)
BlueWings Creative Commons License 2014.09.11 0 0 688

Sziasztok !

Nemrég vettem egy Fujifilm FinePix HS20 EXR-t. Remek kis gép, nagyon teszik.

Csináltam vele videot, .MOV formátumban rögzít.

Vágás után szerettem volna feltenni a youtube-ra, de nem találtam ingyenesen sem vágó, sem konverter programot. Következő kéne :

1. Vagy .MOV vágó program, amivel szét tudom szedni részekre a felvett videot.

2. Vagy .MOV to .AVI konverter.

VirtualDub-bal tudok .AVI-t vágni.

Nem akarom helyből fizetéssel kezdeni a történetet, hajlandó vagyok fizetni szoftverért de csak akkor ha letesztelem és tényleg jó. Találtam ingyenes online konvertert (http://eu.onlinevideoconverter.com/free-video-converter.aspx#), de az meg levette a felbontást a felére.

Köszi a segítséget :

Petya

nemethla Creative Commons License 2014.09.09 0 0 687

Ezt a reklámot...talán nem így kéne beetetni )))

Előzmény: hpfilmek (684)
asci Creative Commons License 2014.09.09 0 0 686

Meg tudnád írni mi a márkája/típúsa a DSLR RIG-nek?

Előzmény: hpfilmek (684)
futoz (X) 2014.09.07 0 0 685
hpfilmek Creative Commons License 2014.08.27 0 0 684

Operatőrként dolgozom, általában hagyományos tévés kamerákkal. A DSLR-ek megjelenésével egyre többet vagyok kénytelen különböző fényképezőgépek forgatni. Sajnos a kialakításuk ésf fogásuk miatt egészen máshogy kell őket kezelni, mint a hagyományos váll kamerákat.
De nemrég rátaláltam a megfelelő DSLR RIG-re, amellyel ez a szakadék csak egy kis gödörre szűkült. :) Hamarosan érkezik egy bemutató videó is.

dUpLo Creative Commons License 2014.08.12 0 0 683
Előzmény: pfordos (682)
pfordos Creative Commons License 2014.08.12 0 0 682

Sziasztok!

Canon 5D és 6D között milyen lényegi különbség van videózás szempontjából, ami indokolttá teszi a nagy árkülönbséget? Ha van.

Ebesi Gyuri Creative Commons License 2014.08.08 0 0 681

Mennyi RAM van a gépedben?

Gy

Előzmény: Norex01 (678)
dUpLo Creative Commons License 2014.08.08 0 0 680

nezd meg ezt

https://www.youtube.com/watch?v=AOrTkyzlYuU

Fuzi69 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 679

Az a gond, hogy a rögzítő 48 khz és 16 bit, de a videó csak 44 khz, így lesz egy kis csúszás benne, pontosabban a hang késni fog. Konvertáld át a rögzített hangot 44 khz-re és úgy próbáld meg.

Norex01 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 678

Sziasztok! Egy kis segitséget kérnék vágáshoz első sorban. Filmeztem egy kisebb eseményt canon 7d-vel 1080-ban. Volt a helyszinen egy Tascman DR-5 hangrögzitőm. Final Cut Pro X-t használok, de amikor szinkronizáltam a videó hangot meg a hangrögzitő hangot pár másodperc után megint nincs összhangban a két hang. Olyan mintha gyorsabb lenne a hangrögzitő hang. Valaki találkozott már ilyennel ?

manitounickfree Creative Commons License 2014.08.04 0 0 677

sziasztok!

melyik codecet/packot használjátok? első sorban videók tömörítésére kellene, ill lejátszására.

előre köszi!

zozi-cam Creative Commons License 2014.06.30 0 0 676

Érdekesség: Follow focus - 3 axis brushless gimbalhoz

https://www.youtube.com/watch?v=w2v1FzdgW1Y&feature=youtu.be

zozi-cam Creative Commons License 2014.06.29 0 0 675

Kettő van belőle ezért eladó.

Előzmény: 8xx8xx8 (674)
8xx8xx8 Creative Commons License 2014.06.29 0 0 674

mi az eladás oka ? ha szabad ilyet kérdezni

Előzmény: zozi-cam (673)
zozi-cam Creative Commons License 2014.06.27 0 0 673
futoz (X) 2014.06.15 0 0 672

Szerintem ezt a facebookon tedd közzé. 

Előzmény: memoir (671)
memoir Creative Commons License 2014.06.15 0 0 671

Kedves Fórumozók!

Tudom, hogy nagyon későn szólok, de ha esetleg van ebben topikban olyan, akinek a nagymamája, idősebb ismerőse tud és szeret kötni, akkor hozzájuk szólok: 

Holnap forgatom a BKF-es diplomafilmem utolsó jelenetét, amiben idős hölgyek kötnek, köztük egy fiatal fiú is, és a Hámori Ildikó alakította Termelésvezető pedig irányítja őket. Ebbe a jelenetbe keresek még kötögető hölgyeket holnap délelőtt 10 órától délután 3-ig az Iparművészeti Múzeum hátsó felében található MOME műhelyben (Kinizsi utca 39, a képen látható). 

Ha valaki vállalkozna, vagy valaki beajánlaná a nagymamáját :) elérhetőségem: 
kemeny.eszti@gmail.com

Köszönöm!

futoz (X) 2014.06.09 0 0 670

Persze, kevésbe van bent amikor hozzányúlsz a géphez. Viszont a 700D-ben nekem tetszik a beépített mikrofon, csak nemaszbad tapogatni a gépet .

Előzmény: Ragen (669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!