Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Én meg azért írtam, hogy lehet önvédelmit is...de nehéz, ezért a sportfegyver az egyszerűbb út ahhoz, hogy valaki fegyvert birtokoljon...
De mégegyszer hangsúlyozom, NEM kell semmi ismeretség ahhoz, hogy önvédelmi fegyvert kapj, csak meg kell felelni bizonyos feltételeknek...Én megfeleltem, és kaptam engedélyt...pedig egy takarítót se ismerek se a Teve utcában, se máshol...
Érdekes...akkor én is, meg sok barátom, ismerősöm akikkel a lőtéren talákozok, azok mind különleges, kivételes emberek?
nevetséges...
Menj ki egy lőtérre, iratkozz be, fizess tagdíjat, kezdj el lőni, és kérdezd meg a lövészetvezetőt, hogy hogyan tudsz saját sporfegyvert venni...
ha meg se próbálod, akkor sose lesz fegyvered...ez a baj, csak a szája nagy sok embernek, mert hallott ezt meg azt...én nem hallom a hülyeséget, és osztom az észt, hanem látom a valóságot, mert ha időm engedi heti több alkalommal járok lőtérre...
Ja, még egy lehetőséget kihagytam egyébként arra, hogy jogosan birtokolj fegyvert!
Rakj le egy vadászvizsgát, és ALANYI jogon tudsz fegyvert venni, természetesen nem önvédelmi célra...de ezt már kitárgyaltam...
De tudod mit? legyen neked igazad, és különlegesnek fogom magam érezni attól, mert én vettem a fáradtságot, és leraktam a vadászvizsgát, mert nem sajnálom az időt, meg a pénzt, hogy sport lövészegyesület tagja legyek...
Önvédelemi célra, hogy engedélyt kapj, ahhoz sajnos kevés az, hogy büntetlen előéleted van, illetve van munkád.
Sajnos a jelenlegi szabályozás miatt bizonyítanod kell, hogy veszélyben vagy, illetve lehetsz a jövőben, úgynevezett veszélyeztettségi igazolást kell benyújtani a fegyverkérelmeddel együtt, meg persze még egyéb dolgokat, mint például orvosi igazolás, fegyvervizsga, stb...
A tanácsokról:
az a tanács, hogyha nincs politikai, vagy egyéb hátszeled, az hazugság, egy hozzá nem értő állítása (már bocs) nekem egyik sincs, mégis van fegyver az oldalamon...
ennek ellenére nehéz lesz, szóval ajánlom figyelmedbe Kavics 78 hozzászólását, járható, és KÖNNYŰ út, csak pénz kérdése igazából...meg az, hogy meg tudj lőni egy minősítőt...
Viszont a sportfegyvert nem tarthatod magadnál önvédelmi célból, és az sem szabályos, ha otthon töltve tartod....szóval teljes jogossággal nem használhatod lakásvédelemre...ehhez hozzátartozik, hogy mindegy, hogy mit használsz önvédelemre, ha az JOGOS, akár egy illegálisan tartott pisztolyt is...megbüntetni azért a szabálysértés miatt fognak, hogy illegálisan fegyvert tartottál, nem azért mert használtad...
A legegyszerűbb út pedig az, ha lakásvédelemre veszel egy gumis revolvert bárhol, megtanulod használni...
A lakasvedelemre meg csak csak megoldhato, hogy meglovod a minositot, kikeritek az engedelyt (sportcelra termeszetesen) aztan veszed a cuccot (bar a .45ACP vel sokba fog kerulni a gyakorlas)!
Nagyjabol ennyi!
Mindennek az anyagi oldala fugg a helyi viszonyoktol!
Én már letudtam ezeket egykor és nem okozott gondot 2 db éles sportfegyver engedélyeztetése. Ezért kérdeztem, hogy változott-e valami, mert én nem hallottam lényegi változásról.
Szóval keress fel egy olyan lőteret, ahol van éles sportlövészet, íratkozz be, gyakorolj, lődd meg a minősítést, nyújtsd be a kérelmet és ha nincs veled kapcsolatban semmi kizáró ok, akkor szerintem meg fogod kapni a vásárlási engedélyt!
Ha elvégezted a vizsgákat meg a mindenféléket, akkor a kérelembe be irhatsz 2db SAA revolvert. De még azt is ellenörzik azt vettél e. Én ezt olvastam több lövészklub oldalán.
Aki bűnözni akar fegyverrel annak úgy is van. Én szivesen végig járnám a hivatalos utat hogy lehessen, vizsgák, minősitők, versenyek, de csak sport célra kaphatnék, és elöltöltös revolvert. (papirnehezék) Hónapokig tartó huzavona után. Persze löszert nem tarthatok hozzá... Törvénytisztelő átlag emberek ki vannak zárva ebböl a dologból. Tehát célba lőni marad a légpuskin, meg a gumigolyós(amivel pontos lövés kizárt) Gondoltam veszek flobertet ugy tudtam ha kérek kapok tartásit. El küldtek a francba... Szeretem (szeretném) a pisztolyokat tapogatni, tisztogatni, szépitgetni és persze sajáttal lőtérre járni, de nevetséges ami itt van.. Ugy hogy mast van egy optikai tunningos PA gázpisztolyom, persze engedélyel!! :)
Nem művelek semmit. Valamikor kendózgattam , és iaidoztam, mivel közel állt a jicuhoz meg kempohoz, ami érdekelt. Ráadásul kiváncsi voltam a technikára és a mozgáskultúrára.
Én a tekkan-t emlegetem, te meg a hasivara-t, azért lehet hogy egyről beszélünk.
A tekkan azért született mert az alsóbb osztályoknak hosszú ideig tilos volt éles fegyvert viselni ( kereskedők, iparosok, stb.), viszont 1876 után a szamurájok is átálltak erre a fegyverre. Ez egy tekkan, igényes kivitelben, hasivara alakban. De az igénytelenebb kivitel is létezett, olyan mint egy laposvas nyéllel, lekerekitett hegy.
Az európai misericordia egy tör volt amellyel képesek voltak beszúrni a sisakrostélyon, páncélréseken, láncingen, de használták balkezes kisegitőnek is.