Szylvus! Nekem úgy rémlik,hogy a menjugate oltás az nem a kullancs okozta agyhártyagyuszira van. A kullancsra az nem véd,ezért kell külön beadatni most a kullancs ellen is. Én igy emlékszem,Barna mindkettővel rendelkezik,én meg nyugodtan viszem az erdőbe. Ja,és ne parázz a mellékhatás miatt(mondom én aki azért nem adott a gyereknek fenistil cseppet másfél éves koráig,mert rá volt irva,hogy aluszékonyságot okoz.;))
Csak nem égeti be az ember a csepp leányt egy lila cumival, ha piros mintás cucc van rajta :-)
Volt olyan Laura kiskorában, mikor csak ordított és ordított, oszt senki nem értette, hogy ugyan mi baja lehet, erre az egyik nagyi benyögte, hogy "biztos nem teccik neki a ruhája". Jóvan, mondom, persze, tudodhogy Jörgen Jörgensen mit mondana erre, na aszondom én is.
Most viszont így utólag visszagondolva a csaj néhány húzására, tulajdonképpen nem is volt az olyan eszement ötlet :-)
Amúgy mi már megint kriplik vagyunk, Benő fickó esmeg fosik. Délelőtt még láza is volt, olyan 38.2. Plusz a fenekét vörös hólyagosra marta a pelenka tartalma, fáj neki a pelekázás, a seggtörlés, a kenőcsözés.
És már megint nem értem, hogy marhatta fel, hiszen öt percen belül mindig tisztába tettem (délelőtt már vagy nyóccor).
Mellesleg bár tudnám, hogy a héccencségbe lehetett már megint valami fosós vírust benyalni (mégiscsak fogok kérni valami rotavírus-védőoltást, már látom, hogy szüksége van rá).
Meg még néhány kiütés is van a könyökén, meg a derekán ... mióta Haspoki emlegette a skarlátot, azóta ezen túráztatom magam.
Menjugate oltást senki nem kapott a dokitól a kullancs okozta agyhártyagyulladás ellen? Nekünk ezt írta fel Andris 1 éves kora előtt, ki is váltottam tavaly szeptemberben, azóta is itt figyel a hűtőben. Mikor elolvastam a lehetséges mellékhatásokat, inamba szállt a bátorságom, úgyhogy egy fostalicska vagyok... Nem tudom mikor adatom be (pedig tudom, hogy már rég kellett volna), holott folyamatosan tele a média a vészharangot kongatókkal.
Meg most azt sem értem, hogy mi ez az emlékeztető oltás néhány hónap múlva? A papírjára az van írva, hogy 1 (vagy másfél???) éves kor felett egy adagban beadandó (hol egy fejvakarós, tanácstalan ikon?)
Enyim csaj is nagyon csajosban nyomta élete első pár hetében, igaz, nemcsak rózsaszín cuccai voltak, hanem halványlilák meg pirosak is, és arra is ügyeltem, hgy minden rugdalózóhoz legyen megfelelő színű body, sapka, kabátka.
Sőt, színben harmonizáló CUMI.
Itt, ezen a cumiponton azonban akkor egy kicsit kénytelen voltam megállni és elgondolkodni a saját elmeállapotom felől :-)
Kullancs elleni vakcina: én is visszapattantam ezzel már egy helyről, és ott rögtön állította is a gyógyszerész néni, hogy az a fajta, amit nekünk felírtak (Encepur Junior) hiánycikk.
Azonban biztos nem hiánycikk mindegyik fajta, mert én is felírattam magamnak egyet a saját felnőtt háziorvossal, és az speciel volt is (FSME Immun Inject vagy ilyesmi). De ez valószínűleg felnőtteknek való, és ki tudja, van-e belőle gyerek-verzió.
hát igen, kb 5 gyógytárban próbálkoztam, abból 2 nagy, 3 nem.... De még telefonálgatok akkor.
A tapaszról azt olvastam, hogy szintén B6 alapú, csak hatásosabb, mint ami a bőrből párologna ki, ha beszednék. persze ez is lehet kamu, mint megannyi minden, de egy próbát megérne!
szülés előtt állók topikjában vagyok még, de nővérem és 2 éves kisfia kapcsán lenne hozzátok egy kérdésem (bocs ha már volt róla szó, nincs időm visszanézni..)
Ti hogy álltok a kullancs elleni vakcina beszerzésével? Nővérem szolnoki (az árvíz miatt rengeteg a kullancs, már gyerkőcön is találtak), és eddig képtelen volt a vakcina vényt kiváltani, mert nincs. Pesti lévén én próbálkoztam, telefonban eltették nekem névre - címre, ott meg nem emlékeztek rá és nem is volt (mondjuk ez egyéni prob, a lényegen nem változtatott, csak hogy felutazott a semmiért...).. És azóta egy gyógyszertár sem vállalja tutira, hogy beszerzi, mert ha nincs nincs.
DE AKKOR MI VAN? folyamatosan nyomatják a médiában a fontosságát, és nem lehet beszerezni?? ha vki tud vmi tutit, kérem, szóljon, habár már nem reménykedem... Múltkor olvastam vmi tapaszról, amit fel kell helyezni a testre és elrisztja a kullancsokat -- na azt sem ismerik sehol, én meg mehetek vissza abba a jó messzi boltba, ahol a hirdetését láttam... Ennek nevét (a tapaszét) nem ismeri valaki?) Előre is köszi mindenki segítségét, timi
és gondoltam büszkélkedek is egy képpel, mint keresztanya, de csak egyéves korabelit találtam (11 hó). S mint látszik, horgászni is sokat járunk, kéne az a vakcina!!!!!!!!(:
Nem felejtek,nem felejtek,csak ma van a tüzoltósági ellenőrzés,és megkértek,hogy pakoljak be a teraszról,mert elméletileg még nem lehetne itt lakni,amig nincs meg a tüzoltók engedélye. Na emiatt,úgy néz ki a lakás,mint ha most jöttünk volna.
Sziasztok,sziasztok!!! Beköltöztünk,dolgoztam egy nagyot,itthon is végére értünk a kipakolásnak,és kb 1 órája már a netet is bekötötték.:o)) Baromi szép minden,meg jó,meg örület,hogy újra családi életet tudunk élni. Megyek visszaolvasok. puszi mindenkinek!!!
Ja, látom, neki is kellenek a haverok... mostanában a Marci is kéri a plüssöket, jelen pillanatban két kutya, két maci, egy zenélő katica/méhecske és egy Micimackós párna van az ágyában... :-D
Eddig nekünk sem volt hozzá erőnk, de úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan lélektani pillanat, amikor lehet. Érdekes, hogy sem a bölcsiben, sem anyunál nem kellett Marcinak cumi (nemhogy 3), csak alváshoz, otthon viszont napközben is, állandóan... Most próbálkozunk azzal, hogy otthon is csak alváshoz legyen, ahhoz is csak egy. Ja, meg autóban. :-)
a férjem szerint nekunk is ezt kellene, de egész egyszeruen nekem ehhez nincs szivem :( Martin csak alváshoz kapja meg oket, napközben nem, na jó, az autoban is, de ott csak egyet :) lefotoztam tegnap, így készul az ebéd utáni alváshoz, annyira édes sztem...
Váááá, Marci is ezt csinálta, egy cumi a szájában, egy-egy meg a két kezében, és úgy járkált a lakásban. :-( Viszont a hétvégén két nap alatt kilukadt a 3 használatban lévő cumi, ezektől könnyes búcsút vettünk, integettünk és kukába dobtuk őket, de csak egy darab újat kapott helyette...
enyémek nemrég aludtak el. Domi is egyedul, besötétítunk, leteszem, simisimi, fejére pelus körbe, cumi és elalszik :))) Martin meg szintén, de ez nála nem újdonság, viszont irtózatos cumifuggo, és nem az h a szájában legyen, hanem van egy db skék ami a favorit, annak ott kell lennie a kezében és nyomkodja a cucli részt a mutató meg huvelyk ujjával :-o igen vicces. Nunya, a rongybabázást képzeld el pocakosan, uhhh, párszor azt hittem, menten megszulök az út szélén...szerencsére leszokott róla, most nem rongy effektet nyomat, hanem simán lefekszik és ordít mert mondjuk a gonosz anyja este 8kor felhozná a játszóról :) Még jó, hogy ahogy öregszem, úgy leszek egyre turelmesebb, érdekes mennyire megváltoztatja az embert ha kisgyereke van.
hiszti nálunk is van ám.....főleg ha nem dobálhatja az arcunkba a @....búgócsigát, amit egyébként én vettem neki, mint milyen jó játék....
ja, mi pörgethetjük. na nem mintha nem tudná ő is, nade sokkal jobb velünk pörgettetni és ha netán mi épp vacsorázni szeretnénk....hú jön ám a hadd el hadd.
nálunk ignorálás......ha nem jön be, ölbenyugtatás magyarázás..
de általában megállunk az ignorálásnál, így kb 5-10 mp a dolog.
mostanában viszont az állati vicces dolog az úton rongybabát játszani, ha nem szaladhat arra, amerre akar. nagyon jó játék. tök jókat szórakozik rajta. tegnap külön jó volt a fél méteres pocsojában (milyen j/ly?) ezt játszani :-(((