'Az autó nem kellene bele,' ezzel a gondolattal nem értek egyet /a többivel azonosulni tudok:))/, --> mivel ez már messziről meghatározz/hatj/a a csapat 'sevin' belüli hovatartozását...
Remélem lehet nyíltan beszélni és az egyetlen választási lehetőségről (egyenlőre) esetleg nem jót mondani.
Nekem nem tetszik. Az autó nem kellene bele, 3 márkajelzés egy logóban sok, a színei túl sötétek. Mindez persze "szerintem", "szvsz" meg minden ilyesmi ... nehogy haragudni tessék :o) Jobbat nem tudnék csinálni , ilyet sem , szóval ez csak a véleményem , semmi más.
A logó alapvetően teccik :)), a piros keret kék betükkel világosabb árnyalatú színösszeállításban jobban mutat/hat/na, s talán a kocsi körül lévő /jelenleg kék/ szín pasztelebb, világosabb kivitelben a Lacsit jobban kiemel/het/né...
Számomra a sötét szín tűnik uralkodónak, s ismereteim szerint a világos szín inkább pozitív benyomást kelt az emberekben... szvsz nem vagyunk mi ennyire 'setétek' ;o)
Csak ötletelek...
Nagy köszönet Littlejohn és Pusztazamor kollégáknak a munkáért :))))
GPS-sel mérve 5-6%-kal mutat többet, mint valójában. Mondjuk az enyémen gyári Kumho gumik vannak. De a Kleber téli gumikkal is kb ennyi volt, talán közelebb a 10%-hoz.
Szia!
Minden jó, ha jó a vége... /a szabi kivétel/
"...1,4es mocinál ez mennyi valójában? ill. mennyi ..."
Ha legközelebb Mohács felé veszed utadat Pécsre: Dunaszekcső belterületén a kijelzőn olvashatod "az ön sebességé"-t. Nekem a tábla 1-2 km/ó-val mutatott többet, mint kmóra, igaz három számjegyre még nem teszteltem! (lehet csak két karaktert bír mutatni, legközelebb szept 02-án megnézem)
Vagy a közúti szelvényezés és stopper, GPS, de voltak korábbi hozzászólások is ezügyben.
A végsebesség kicsit gyengének tünik, de a sok városi használat óhatatlan következménye is (a dob korróziója melett). Én fokozatosan forgatnám, hosszabb utakon mértékkel és idővel a motorteljesítményt javítani lehet. A direktszűrő gondolata idővel valóság lesz...
Üdv
Szabiról visszarendeltek :-(, így legalább megolvastam a fórum terméseit.
Mégegyszer kösz az együtt érzést, kívánom, hogy senkinek ne legyenek ilyen cudar pillanatai... A horpadás mérete akkora volt, hogy az xxl-s kezecskéim belefértek bőven a horpadási ivbe. 3 nap után szemből közelítettem meg a kocsit és mit látok..? A kocsi lökhárítója 99%-ban visszanyerte az eredeti alakját!! Sem köpni, se nyelni csak telt vigyor és negyed óra tapogatás...:-)))
Megkergettem a verdát Baja-Szekszárd-Pécs és vissza. A dombokon (hegyeken?) is nyomtam, hogy lássam mit bír felfelé magasabb fordulaton. Nagyon príma érzés volt,de a Hankook gumik oldaltartása miatt bizony maradt benne még lehetőség...
A lejtőkön gurítottam többször, csak sajnos sok autó utolértem, mert gyorsabban gurultam mint ahogy azok hajtottak..:-)) M9-es út óra szerint 170km/h ~4800fordulat. 1,4es mocinál ez mennyi valójában? ill. mennyi a való végsebesség?
Sajnos az új honlap tabu marad. Az informatikus nem bir a tűzfallal. Lehetőségnek marad a könyvtár, internet kávézó, haverok, bugi és asszony karcolata..:-)
Leírtam az előnyeit, legalábbis ez az Én véleményem. Sokkal több lehetőség van benne mint itt egy csokorba írni mindent. Én is nagyon hozzászoktam az Index-hez, megértem, hogy nem akarsz átmenni :o) de az jobb lenne, Lacetti szempontból mindneképpen.
Cefetül eláztam amíg elálltam a kocsival a diófánk alól ....
Most látom , hogy milyen szerencsétlenül alakult a Pesti tüzijáték :o(
Amúgy annyit akartam írni, hogy a kocsi kulcsa elég jól bírja a vizet. Teljesen elázott, ömlött rá a víz, szétszedtem. A belseje látszólag vízhatlan celofánnal van befedve, alatta a mikrokapcsolók meg a led meg a chip. Nagyon profi. Semmi dolgom nem volt vele.
Majdnem Sánticsos lett az én lacsim is. (Bár nekem nem virít semmi a tartón, mert nincs.:-) Leszedtem, mert nagyon otrombán állt a kocsin elöl is, hátul is.) Nagyatádon lett volna egy beige olyan extrákkal, mint kértem és nagyon jó áron. De mivel ezüstre váltottunk színben, és helyben (Keszthely) is hasonlóan jó ajánlatot adtak, maradtam végül itt.
igaz, nekem Sántics felirat virít a rendszámtáblatartón
én most már bátran huzatom, ha kell, de nem az a jellemző
amúgy fogyasztás szempontjából egész jót tesz, ha 4000 környékén váltok, ha gyorsítok, és akár 50-60-nál is ötödik, és kényelmesen lehet vele közlekedni
még az előző autónál szoktam rá, hogy inkább motorfék, és csak a végén, amikor már tényleg meg kell állni, akkor nyomom a féket. a fékbetét 3x tovább bírta, mint elötte.
részemről mehet a költözés, igaz, most is mindkét fórum itt van elöttem
Én most 2500 km-nél vagyok, de pár előzést leszámítva, ahol 4500 környékéig húzattam, nem nyomom neki. Általában 3000-nél elváltom, néha 3000 és 4000 között. Nagyon sajnálom a gépet!..:-))
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokat járok helyben, kisvárosi forgalomban, így nem is kell gyorsan felvenni a forgalom rohanó ritmusát, tehát van lehetőség kissé öregurasan lavírozni. No meg az is sokat számít, hogy nem kell taposni ilyenkor a pedált. Max negyed gázzal haladok tovább felváltás után.
Ha taposni kellene, akkor nem lenne elég a 3000-nél elváltás, mert nagyon erőltetve lenne a motor a kis fordulat miatt. Akkor 4-5000-nél lenne egészséges elváltani, hogy a magasabb fokozatban 3-4000 között nagyobb gázzal ne erőlködjön a motor.
Mostanában rengeteg lacsit látok itt a parton! Zengős, gemenci, gyulai rendszámtartókkal. Még az is lehet, hogy valamelyik klubtárs közlekedett erre nyaralása alkalmával?
Az átköltözést én is támogatom, viszont a siófoki talit már ne tegyük át máshová ha lehet! Egy rokonom esküvőjén való részvételt mondtam le a tali miatt!
Jut eszembe:oldalkocsis, gyerekes tali lesz? Merthogy asszony is eljönne, a fiamat meg egyszerűen nem hagyhatom itthon, mert amióta megvan a lacsi, amerre járunk mindig kiabál, ha egy másik lacsit meglát!! :-) Ma is bicajozni voltunk a parton, amikor meglátta a zengős rendszámtartójú beige ötajtóst és meg is jegyezte, hogy nekünk is majdnem ilyen színű lett, de végül az ezüst mellett döntöttünk. Talán megcsapja a benzingőz őt is és nem volt hiába, hogy fiút akartam!.:-))
Üdv az új tulajoknak! Együttérzek velük, amiért nem tudnak kiszállni a friss szerzeményből, én is így voltam vele 2,5 hónapja! :-))