...én meg képzeld kb kétórája egy amolyan házibuliban vei vu veit. te emlékszel erre a zenére? én arra emlékszem, hogy mikor általános isibe jártam, szóval hogy 8adikos koromtól egészen 17 éves koromig, azt hazudtam a pasiknak akikkel amolyan szűzies flörtökbe keveredtem, hogy nem smároltam még soha. mert azt gondoltam, hogyha béna vagyok, akkor emögé az érv mögé bújhatok. na és akkoriban volt annyira nem menő ez a zene, még a zenebutikban is voltak. nagyon teccet a pasasnak a ballonkabátja a klipben, és hozzá a fapofa, és a vokálos csajok is nagyon ott voltak. és nem sokkal azután hogy láttam ezt a klippet láttam a meteot, amiben olyan volt, mintha az énekespasas játszotta volna a hőst. de amúgy lehet hogy nem, csak a ballonkabát miatt gondolom én...
és még az jutott az eszembe, hogy grandpierrbe is milyen szerelmes voltam, mindig lestem a perpétummobilét, amit később felváltott a hármascsatorna. ez egy ilyen ifjúsági műsor volt, gondolom a dekadens szocializmus utolsó próbálkozása arra, hogyan tartsa össze a dekadens ifjúságot. ilyen arcok szerepeltek benne mint vaszlavik aki az egyik adásban kőlevest főzött...
szóval most szépen elnosztalgiáztunk ezen, az este további részében pedig marad a zagyvazene a kedvenc kocsmánk zenegépéből...
Kiedy w nocy zobaczysz dwa jarz¹ce siê punkty Nie bój siê nie bój siê nie bój siê Kiedy nagle poczujesz ¿e ktoœ cicho sie skrada Nie bój siê nie bój siê nie bój siê
O! O! Mental cat O! O! Tak to ja O! O! Mental cat
Mam niebieskie futerko i uwielbiam wci¹¿ lataæ Mental cat mental cat mental cat Nie bój siê kiedy z dachu ci ogonem pomacha Mental cat mental cat mental cat
Gdy za rogiem ktoœ p³acze ale s³ychaæ te¿ œmiech O zatrzymaj zatrzymaj siê Spojrzyj w lewo a potem spojrzyj w prawo a potem Dooko³a rozejrzyj siê
Kiedy w nocy zobaczysz dwa jarz¹ce siê punkty Nie bój siê nie bój siê nie bój siê Spojrzyj w lewo a potem spojrzyj w prawo a potem Dooko³a rozejrzyj siê
Kocham Cie Kochanie moje Kocham Cie a Kochanie moje To polana w lesnym gaszczu schowana Kocham Cie Kochanie moje Kocham Cie a Kochanie moje To sad wioseny rozgrzany i senny Kocham Cie a Kochanie moje To rozstania i powroty I nagle dzwony dzwonia i cialo mi plonie Kocham Cie Tak
Kocham Cie Kochanie moje Kocham Cie a Kochanie moje To oczy Twoje we mnie wpatrzone Kocham Cie Kochanie moje Kocham Cie a Kochanie moje To tesknota nieskonczone Kocham Cie a Kochanie moje To rozstania i powroty I nagle dzwony dzwonia i cialo mi plonie Kocham Cie Tak Tak Tak
Kocham Cie Kochanie moje Kocham Cie a Kochanie moje To przypominania pierwszej pieszczoty Kocham Cie Kochanie moje Kocham Cie a Kochanie moje To noce z milosci bezsenne Kocham Cie a Kochanie moje To rozstania i powroty I nagle dzwony dzwonia i cialo mi plonie Kocham Cie Tak Tak Tak Tak
Jestem taka jestem taka zmêczona Bol¹ mnie rêce boli mnie ca³a g³owa Tyle dzisiaj tyle siê dzisiaj sta³o Boli mnie serce boli mnie ca³e cia³o
Paranoja jest go³a
Dzieñ siê skoñczy³ Na ksiê¿ych patrzê jak pies Stopieñ po stopniu na metalow¹ wie¿ê wspinam siê Rosa pokrywa rosa pokrywa cia³o Tyle siê dzisiaj tyle siê dzisiaj sta³o
Otwieram dzwi to jestes Ty Przybieglas widze jeszcze drzysz Gorace usta, gorace dlonie W polmroku cala lsnisz Powolnym ruchem siegasz I patrzysz poprzez szklo Falujesz w rytmie zmierzchu Przeciagasz sie jak kot
Dotykam Cie a wtedy Ty Przymykasz czarne oczy Budzisz sie, znow cala lsnisz Isni sie roza nocy Odchodzisz lecz zostawiasz Na szklance szminki slad To nic ze ona przyjdzie Zapyta jeszcze raz
Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick lipstick, lipstick Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick lipstick, lipstick
Dotykam Cie a wtedy Ty Przymykasz czarne oczy Budzisz sie, znow cala lsnisz Isni sie roza nocy Odchodzisz lecz zostawiasz Na szklance szminki slad To nic ze ona przyjdzie Zapyta jeszcze raz
Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick on the glass
Otwieram dzwi to znowu Ty Przybieglas widze jeszcze drzysz Gorace usta, gorace dlonie W polmroku cala lsnisz Odchodzisz lecz zostawiasz Na szklance szminki slad To nic ze ona przyjdzie Zapyta jeszcze razzz
Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick lipstick, lipstick Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick lipstick, lipstick Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick lipstick, lipstick Who's that lipstick on the glass Who's that lipstick
Z dolu do gory Z gory na dol Z ciemnosci w slonce Z ciszy w krzyk Falowanie i spadanie Falowanie i spadanie Ruch, magnetyczny ruch Sciana przy scianie Falowanie i spadanie Falowanie i spadanie Ruch, magnetyczny ruch Sciana przy scianie
Miraz tworzenia Zluda istnienia Im wyzej skaczesz Tym blizej dna Falowanie i spadanie Falowanie i spadanie Ruch, magnetyczny ruch Sciana przy scianie Falowanie i spadanie Falowanie i spadanie Ruch, magnetyczny ruch Sciana przy scianie
Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa
W koncu zmeczony Bez sily i ochoty Bez domu i imienia W kanale zapomnienia Falowanie i spadanie Falowanie i spadanie Ruch, magnetyczny ruch Sciana przy scianie Falowanie i spadanie Falowanie i spadanie Ruch, magnetyczny ruch Sciana przy scianie
Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa Raz dwa
Podaje Ci reke Ty mowisz ze malo Podaje Ci usta Ty prosisz o wiecej Oddaje Ci serce Oddaje Ci cialo Ty czekasz i mowisz To malo, to malo Masz oczy marzace I styl bycia luzny Na pozor lagodny Okrutny jestes i prozny Kiedy zechcesz jestem Gdy zechcesz odchodze Czego pragniesz jeszcze Bym mogla z Toba byc?
Tak malo zostawilam Sobie do obrony Ty nienasycony Wciaz nie nasycony Oddalam Ci serce Oddalam Ci cialo Odchodzisz i mowisz Malo, malo, malo
maanam (ballady).. amikor kis, retardált országunkban különféle közepes és annál gyengébb alternatív és nyúvéves próbálkozások indulgattak (most nem sorolom a 80as éveket, se a kuruc kort), a lengyeleknél már rendesebb zenét is lehett hallgatni a műfajból, nos, ez volt a maanam.. ha valakit nem zavar a szlávos msslhngzótorldás, akkor feltétlenül halgasson tőlük vmit, nem bánja meg..
Must be something important To make your eyes this wide Must be something enormous You're all alone, who can you trust And we see sweat gather on your brow Makes you cynical And we see your eyes are getting dark Must be something important
And i know we don't know What's on your mind But we know you'll make it through And though things may seem Much larger than life At least you know we're behind you
Must be something important We must admit we're curious Must be something that's urgent I advise you confide in one of us And we see your heart is tied in knots We want to help you out And we see your not feeling quite yourself Must be something important
Szállodák, pálmafák Tengerparti fények, árnyak Rengeteg ismerős Táncol lent a parti bárban Lampion megremeg Szellő fújja, én nem félek Fénysugár átszalad Szobánkon és a sötétség Esti kép, éles még Villamosról buszra szállok Járdaszél, felsikít Elvesztettük a megállót Barna mű bőrülés Rajta firka, nem veszélyes Jól látom, az van ott Golyóstollal "...." Gondolat, átszalad Reménytelen, utolérnek Ellenőr, hátul áll Karján szalag, én leszállok Elfutok minden ok nélkül És egy autó fékez Felmegyek, csöngetek Ajtót nyitnak és belépek Nem várt senki, mégis jöttem Kopogtam, zörögtem Csendekbe betörtem Rémregény ez az éj Mi lenne a legokosabb Azt hiszem, elmegyek Nincs értelme itt maradnom Angolos távozás Maximum egy taxit hívok Hogyha nincs, az se baj Gyalog is hazatalálok Ilyen estét nem kívánok Senkinek sohasem, magamnak pláne nem Végtelen szenvedés Egyre csak a végét várom Körmömet hangosan, jó mélyen A falba vájom Svábbogár rám mered Mezítláb is eltalálom Végzetes mozdulat Szétkenve a harisnyámon Ilyen estét nem kívánok Senkinek sohasem, magamnak pláne nem
Színes tévét nézek, jön a világ Nézhető a Föld Hogy lesz minden szinte percek alatt Kék és mustárzöld Posztószürke mezbe öltöztetett Ólomszenvedély Szánalmasan éhes embereket Fújt el itt a szél Sokan várnak a csodára Nincs mit enni vacsorára Sokan várnak a csodára Nincs mit enni vacsorára
Holdgömb esett reggel a bögrémbe Hiszel-e nekem Vágyat láttam égni a szobában Érzed-e velem Kést is láttam fenni vacsorára Eszel-e velem Lépcső helyett liftet választottam Felmegyek veled Sokan várnak a csodára Én is megyek nemsokára Sokan várnak a csodára Én is megyek nemsokára
Elromlott a búvárfelszerelés Még is partot érsz Felmondta a gép a szolgálatot Mégis van remény Nem számított senki a téglára Mégis téged véd Megtaláltam én is azt a pontot Ahol nincs esély Matatok hát a limlomban Kijárási tilalom van Matatok hát a limlomban Kijárási tilalom van
Hajnalban a szétlőtt boltok előtt Kígyózó sorok Hátul áll egy nepper, dúdol nekem Édes indulót Papírvékony jég a hullámokon Minden hatalom Összegyűjtott önarcképeimet Összepakolom Sokan várnak indulásra, Kihívásra, behívásra Sokan várnak indulásra, Kihívásra, behívásra
napok óta az a refrén mászkál a fejemben, hogy 'the english motorway system is beautiful and strange', ez a sor annyira szép, amilyet én sose lennék képes leírni magamtól
a teljes történet vhogy így fest (from black box recorder):
Ah ah, ah ah Ah ah, ah ah
The English motorway system is beautiful and strange It's been there forever, it's never going to change It eliminates all diversions, it eliminates all emotions (All you got to do to stay alive is drive)
There are things we need to talk about There are things I cannot do without
If you think the journey's over Let me know, don't make me wait
(Driving with no aim or intention) On the English motorway
The English motorway system can be quite hypnotizing You achieve a Zen like state, as someone else's driving It becomes detached observing, colours and straight lights Distant town and exit signs (Do you really want to break up?)
Is this the end of the rainbow? Am I just colour-blind?
(Leave the north, visit friend's at south) On the English motorway
The English motorway system, is an accident waiting to happen On the black ice, a lorry jack knives, on there's freezing fog in November And you wonder if there's someone who really does decide I thought I saw you in a distance (Do you really want to break up?)
When you think the journey's over Let me know Don't make me wait
(Driving with no aim or intention) On the English motorway
The English motorway system is beautiful and strange The English motorway system is beautiful and strange The English motorway system is beautiful and strange The English motorway system is beautiful and strange
Teganp néztem pont meg ezt a részt és egyszerűen fantasztikus ez a csaj. A twin Peaks zenéjéért lassan több, mint 10 éve odavagyok, de ez sajna nem volt rajta az albumon.
Most kutatom ezt az albumot.
Ha van tipped, hogy honnan lehetne letölteni örülnék neki.