Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Guzzista Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1080

Most már én is megvárom az xcarlinket ha eddig kitartottam. Valóban három bemenet van rajta, már volt a kezemben, sőt az autómban is, csak nem volt kompatibilis az én autómmal. Pedig Győbe mentem le érte. Nem emlékszem pontosan, hogy mennyibe kerül újonnan,  24 vagy 26.000 Ft.  

Előzmény: fil (1074)
mb817eco Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1079

Értem én a túlzott óvatosságot, de itt a rendőrség leellenőrizte az autót, hivatalos jegyzőkönyv van róla. Egyébként csak alkatrésznek lenne eladva, forgalomba nem érdemes helyezni a regadó miatt. Volt itt banki hiteles törött autó amit úgyanígy megvettek, a vevő bement a bankba megkapta a törzskönyvet, a bank meg örült, hogy nem neki kellett a költségeket kifizetnie egy totálos autóért. 

Előzmény: fil (1078)
fil Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1078

Ebben igazad van, természetesen a költségeidet meg kell kapnod. De ez esetben olyan speciális dologról van szó, amit, aki ha megszerez, csak a tulajdonos hozzájárulásával tud rendeltetésszerűen használni. Vagyis csak akkor tudja átíratni, ha (az okmányiroda számára) elfogadható módon tudja igazolni, hogy tulajdont szerzett. Sőt, ha ez nem így történik és történetesen a (volt) tulaj lopást jelent be, igen sok kellemetlenségnek néz elébe, már akkor is ha csak néhány fődarabot :) találnak meg nála. És mire tisztázza magát... Én mindenesetre paráznék ettől. Bennem még az is felmerül,hogy , ha valaki otthagy egy ilyen dolgot, - ami valószínűleg a többszörösét éri mint amit rá kell(ene) költenie - vajon tényleg jogos tulaja volt-e?

Előzmény: mb817eco (1077)
mb817eco Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1077

Ha tudnád hány autót hagynak itt! Egyébként jogászt kérdeztem meg, és teljesen jogszerű az eljárás! Az idevonatkozó passzust a Ptk.-ból idemásolom:

499. § (1) A fuvarozó a fuvarozási díj, továbbá a fuvarozásra szükségesen és hasznosan fordított költségek megtérítését követelheti.

(2) A fuvarozót a fuvardíj és költségek erejéig zálogjog illeti meg azokon a dolgokon, amelyek a fuvarozással kapcsolatosan birtokába kerültek.

(3) A zálogjogot a fuvarozó a többi fuvarozó előtte ismert követeléseinek biztosítására is köteles érvényesíteni; ha ezt elmulasztja, az előző fuvarozókkal szemben kezesként felel.

(4) A fuvarozó zálogjoggal biztosított követelését a zálogtárgyból más zálogjogosultakat megelőzően, bírósági eljárás nélkül, a kereskedelmi forgalomban való értékesítéssel elégítheti ki.

Előzmény: fil (1076)
fil Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1076

A tulajdonos, hivatalosan írásban lemondott róla a javadra. vagy el sem tudtad érni? Mert bármennyire jó vétel lenne ennyiért, -akár alkatrésznek is - azért azt be kell látnod, hogy ez nem lenne problémamentes. Azért fura ,hogy valaki csak úgy otthagy egy kocsit... :(

Előzmény: mb817eco (1075)
mb817eco Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1075

Tisztelt Fórumozók!

Autómentéssel foglalkozom. Fél éve mentettem egy olasz Lybrát (bal első futóműve szakadt ki), azóta telephelyemen van. A tulajdonos nem akarja elszállítatni. Ha valakit érdekel alkatrésznek, és kifizeti eddig felmerült költségeimet (szállítási-, tárolási díj: 180e Ft), viheti.

2000. évj. 1,9 JTD motor, navis, CD táras, igényes szép belső, alufelni.

70/318-8681 számon vagyok elérhető.

fil Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1074

Te legalább délelőtt láttad én lemeradtam :/  Mindegy, most már megvárom az x-car-linket. Írtam az olasz forgalmazójuknak is , várom a választ. Az is szállítással cca. 27~28 eFt lenne elvileg és van usb csatija is, akár egy külső vinyót is rá lehet kötni (elvileg).

Előzmény: Guzzista (1073)
Guzzista Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1073

Délelőtt megnéztem az általad ajánlott linket (remélem jót írtam) akkor még megtekinthető volt, most már nem elérhető. Egyébként a loudlink látható rajta kedvezményes, 25000Ft-os áron, amíg a készlet tart. Lehet, hogy elfogyott?

Előzmény: Törölt nick (1072)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1072

Üdv!

http://www.alfaamore.hu/adokveszek/27156

Hátha valakinek kell.

fil Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1071

Hehe, régen a Trabikat kellett így kiégetni. :)

Előzmény: fony72 (1069)
fony72 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1070

Ja, és mióta ezt művelem, az AGR nem szórakozott. Azelőtt bizony néha bejelzett.

fony72 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1069

Ezzel a cleaner-rel nincs tapasztalatom, de ha kicsit befüstöl, akkor én kb havonta 1x meghajtom a gépet kb 2 percen keresztül. Kettesbe, óvatosan felpörgetve, 4000 fordulaton egyenletesen tartva megyek vele egy darabig. Ezek után egy jó darabig nem füstölög, az biztos. Egy autószerelő ajánlotta ezt a módszert, eddig bevált. Persze nem árt tisztában lenni a vezérmű cuccainak állapotával.

Egyébként én elég finoman járom, ezért kormolódik be idővel.

Előzmény: fil (1067)
fil Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1068

...sajnos nem. Felhívtam embert és hát az van amit sejtettem. Sajnos ehhez a típushoz nincs Mo. vagy kelet-európa.

Előzmény: Adamo italiano (1059)
fil Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1067

Sziasztok!

Injector cleanerekkel van valami tapasztalat? Érdemes használni? Ér valamit? Nem lehet esetleg valami káros "mellékhatása"? Dieselről (1,9 JTD) van szó.

Azért merült fel bennem, mert egy-egy kövér gáznál azért pöffent röviden egy (nem)kis fekete füstöt.

Lybra-145 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1066

Szia! Köszönöm a segítséget!  Feri

Előzmény: fony72 (1065)
fony72 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1065

Én már szedtem le pár hónapja a listát. Ha jól rémlik, akkor a hátsó oszlopban van egy csavar, a többi meg a tetőcsomagtartó felfogatási pontjainál a takaró betétek alatt. Remélem jól emlékszem.

Esetleg ha így nem jön le, akkor még belülről a tetőkárpit alatt is lesz egy csavar elöl. Komolyan nem emlékszem már biztosan. Azt tudom, hogy 6-os csavarok fogják. A hátsó oszlopról belül le kell venni a kárpitot. Óvatosan, mert visszaszereléskor nekem is beleesett az oszlopba egy kulcsfej, ki sem tudtam venni.

Előzmény: Lybra-145 (1064)
Lybra-145 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1064

Sziasztok!

Tudja-e valaki, hogy SW Lybra tetődíszlécet hogy lehet cserélni?  Le kell bontani a tetőkárpitot vagy kívülről is lehet?  Feri

Lybra-145 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 1063

Szia Csabi!

Az szuper lenne! A mail-címem : airing@freemail.hu

Ha azon megadod a számod akkor mms képet küldök.

Feri

Előzmény: Csabiika830802 (1061)
fil Creative Commons License 2011.04.09 0 0 1062

Mostanában Fóton többször láttam egy szürke (ezüst) Lybra SW-t. Esetleg innen valaki?

Csabiika830802 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 1061

Szia Lybra-145

Nekem is ilyen problémám van de az enyém  fiatalabb mint a tied. Az én motor takaróm nem jó az enyémhez szerintem ami nekem van az régebbihez jó. Szerintem meg kellene próbálnunk elcserélni hátha a tied az enyémhez jó, az enyém meg a tiedhez.

Ha küldesz e-mail címet szívesen küldök képeket.

Üdv: Csabi.

Előzmény: Lybra-145 (1056)
fil Creative Commons License 2011.04.08 0 0 1060

Na ,ennek utánanézek. Bár én (nem)kicsit pesszimista vagyok ,mert úgy tudom ,hogy a Lybrában lévő - azt hiszem Siemens G3 - navihoz nem készült Mo. térkép. De egy próbát megér. Köszönöm szépen. Kár ,hogy nincs mailje ,de majd felhívom.

Előzmény: Adamo italiano (1059)
Adamo italiano Creative Commons License 2011.04.08 0 0 1059
Előzmény: fil (1058)
fil Creative Commons License 2011.04.08 0 0 1058

Köszi a magyarázatot. Ebbe én eddíg így nem gondoltam bele. Az FM transmitter tényleg RDS-es. Hát igen , az olaszok akkor már nagyon spóroltak. Gondolom a Becker is tudott volna másik fejegységet/softwaret szállítani nekik. Az enyém 2003-as ,aztán kazettásmagnó van benne. Szerintem akkoriban már a Daewoo Matizba vagy Suzukikba is CD-t tettek :(

Ráadásul az enyém navis ,amihez minden ritkább és drágább. A navi meg ugyebár nem üzemel Mo. térkép hiányában. Engem meg az ,hogy valami van ,de nem használható rendeltetésszerűen rohadtul tud bosszantani. A korábbi kocsimban ahol volt cd, ott is többet hallgattam a rádiót. Mégis ,most hogy ebben nem működik (nincs) zavar. Most mindenesetre várok. Az xcarlink-esek azt mondták hogy ápr. 10-20 között jön valami szállítmány. Megvárom. A loudlinkesek meg szerintem elég lehúzósak. Az angol ebayen hírdet. Mikor rákérdeztem ,hogy akkor Mo.-ra milyen feltételekkel adná. A válasz ,hogy ua. tehát fizessem GBP-ben és az angol szállítási díjjal ,mert ez már szerinte "így is kedvezményes ár". Akkor inkább veszem az xcarlink-et, az még úgy is kijön kb. ugyanannyiból ,ha olaszországból rendelem és az nem javított "refurbished", hanem új. Mondjuk szívesebben venném a Mo.-i forgalmazójuktól ,feltéve ,hogy van és nem drágább.

Előzmény: Lacee83 (1053)
fil Creative Commons License 2011.04.08 0 0 1057

Akkor te a motor tetején levő műanyag burkolatra gondoltál? Én meg az alatta meg oldalt a motorteret védőkre.

Ez legalább nem okoz funkcionálisan semmi gondot. Nekem az alsó ment tropára ,meg a jobboldali hiányzott. Ez nekem tavaly több ékszíjamba ,meg görgőkbe került :(

Nézz át esetleg a Lancia vagy a Lancia Kappa topikba. Ott megfordulnak többen akik kocsikat bontanak. (Pl. Érden az nincs messze Pestről) Hátha tudnak segíteni.

Előzmény: Lybra-145 (1056)
Lybra-145 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 1056

Szia!

Köszönöm a segítséget!

Szóval a műanyagburkolat.. Amit én vettem az valószínűleg fiatalabb évjáratú Lybrába való , azon nincs semmiféle nyílás. (ettől függetlenül ugyanaz van ráírva : Lybra 1,9 JTD..) Nem stimmelnek a felfogatócsavarok sem :(

A használtautó.hu-n néztem egy-két képet eladó autók motorteréről és a kocsimhoz adott használati utasításban lévő képeken is olyan burkolat van amin (csak simán síkban kivágott) szellőznyílások vannak a jobb oldal felső részen. Na olyat keresnék ill. ha valakinek szüksége lenne a ,,teli" változatra azt szivesen átadnám.

Üdözlettel:  Feri

Előzmény: fil (1055)
fil Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1055

Üdv a klubban :)

Az is csoda hogy egyáltalán találtál motorvédő burkolatot. Én az alsót az ebayről vettem a jobboldalinak meg, egy valami más tipusé lett befaragva. Mondjuk ezt a szellőző dolgot nem értem. Hol kellene szellőzőnyílásnak lenni? vagy valamit félreértettem?

A fűtéssel/klímával nekem még szerencsére nincs ilyen személyes tapasztalatom, de itt már sokan javítgatták, biztos kapsz tippet.

A fogyasztás az tényleg pazar. A múltkor a 0-áson mentem oda-vissza vagy 100-120 km-t és mivel a sünök miatt az egyenletes 110-et tartottam, 4,8-ra jött ki a fogyasztás. Ez szerintem  egész jó. (szintén 1,9 jtd sw)

Alkatrészt esetleg próbáld meg itt:

http://www.paulovics.hu/

vagy itt

http://www.olaszautobonto.hu/

Előzmény: Lybra-145 (1054)
Lybra-145 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1054

Sziasztok!

Tárnoki Ferenc vagyok . Több Alfa után most Lybra tulajdonos lettem. 2001.évj. 1,9 JTD, SW.  Kb. 2000km-t tettünk meg együtt. A fogyasztás szuper! (6l körül) Kényelem-szuper!   Mivel szeretem rendben tudni az autóimat remélem ehhez kapok itt segítséget. Az automata klíma nálam is ,,érdekesen működik".. Vezetőoldalon nincs fűtés (olvastam a régebbi bejegyzéseket :)) és a klímára töltetnem kellett. Amikor töltöttek rá, szuper volt. Ma hosszabb úton voltam és a klíma teljesen rapszódikusan viselkedett. Már azt hittem  elszivárgott a gáz, amikor ismét megjelent a hűs de hiába volt 18fokos igényre állítva a hűtés nem tartott sokáig. A hosszú út egy donor Lybrához vezetett ugyanis a műanyag motorvédő burkolatom hiányzott. Csak itthon vettem észre, hogy amit vettem az nem jó az én autómhoz. Az enyémhez olyan kellene aminek a jobb felső részén szellőzőnyílások is vannak ... Tudtok esetleg valakinél vagy pest környékén olyan bontót ahol érdemes megnézni? Köszönettel:  Feri

Lacee83 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1053

Ennek azt hiszem az az oka hogy a Lybra fejegysége alapból nem támogatja a CD-text kiirást. Ez gyártói hanyagság mert abban az időben erre már lett volna mód. (kb 1996-tól) A Loudlink és az X-carlink valójában egy kártyaolvasó ami a fejegység számára CD-tárnak láttatja magát. Ha lehuzom róla csatlakozót még ki is irja hogy "chek magazine".

A transmitter számcim kiirása (nekem is volt ilyen) az RDS technológián alapul ami nagyjából azt jelenti hogy a rádióállomás (jelen esetben a mini állomás) a zene tartalom mellett szöveges információt is sugároz.

A Loudlinkről még annyit h fémből van massziv kis valami de nem nagy kb akkora mint egy számítógépes Floppy meghajtó.

Előzmény: fil (1052)
fil Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1052

Köszi a leírást.

Érdekes ,hogy minden gyártónak milyen megoldhatatlan problémát okoz a számok, előadók kiíratása. Se ez ,sem az xcarlink nem tudja. Pedíg nekem van pl. fm transmitterem ami tudja :/ Csak hát az meg a rádióról nem vezérelhető :(

Pedíg ezek szerintem alapdolgok ezen a szinten. Bár gondolom biztos megvan a miértje.

Előzmény: Lacee83 (1051)
Lacee83 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 1051

Jól működik. A szám attól másodperctől folytatódik amikor leállítottam kocsit, gyorsan betölti a számot is. Szép tisztán szól, a hangerőt jóval magasabbra lehet tekerni mint eddig. Ott ahol a transmitter és a rádió már torzítot stb itt még gyakorlatilag döng és lehet feljebb húzni... A rázkódásra nem érzékeny.

Amit eddig negativumként észleltem

- nem minden SD kártyát olvas be

- némely esetben ha tovább akarok léptetni 1 számot nem teszi csak előrébb megy pár másodpercet. Ez lehet kártyaolvasási hiba is vagy az mp3 szám miatt, de ha vége a számnak persze megy tovább simán.

-Könyvtárszerkezet elég speciális eddig csak a Loudlink Explorer programmal készitett SD kártyát vitte. Ami nem nagy baj csak meg kell nyitni a progit és azzal rámásolni.

-CD text nincs :-(

Nekem ami előny, hogy ha 6 könyvtárat (mintha pl 6db CD-lenne) teszek bele akkor 6 különböző zenestílust választok mappánként és hangulattól függően könnyebb navigálni benne mintha csak simán előre hátra tudnám léptetni mint eddig. Mert ha ömlesztve volt mint a transmitternél akkor pl 60 zenét 1től 60ig léptetni eléggé idegesítő. Itt ezt 6x10re osztva kényelmesebb. De állitólag lehet több mint 6CD és mappánként 99szám ezt még nem próbáltam.

Előzmény: fil (1048)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!