Joey bàtyánk a legújabb hírek szerint kifejlesztett egy technikát akkord repetícióra (ua. mint amit szóló hangra 2 ujjal csinálnakmások) viszont nem tudom hogy keresni a youtubeon. Vki esetleg ismeri itt a kérdéses felvételt?
Csatlakoznék a hirdető brigádhoz az ellenkező oldalon. A kérdésem, hogy van-e valakinek közületek valamilyen kisebb, tranyós, lehetőleg két rotoros leslie-je (Elka, Dynacord, Echolette, stb.)?
Igen, jó kis hely ez az Old Buda! Zenész szempontból nem mellékesen segítőkész, "jófülű" technikussal! A Leslie-hez csak annyi, hogy VB3-ból a Rock 147, Clean állásban, gyári beállítással. Nekem bentről ez a túlzott pulzálás nem tűnt fel, de köszi az észtevételt, majd a "mikrofonokat hátrébb rakom" (distance: -25-ön volt). Ja és jutt eszembe, monóban, ami tovább emeli a hangerőpulzálást.
Klassz hely Törökbácsi új koncertszalonja. A csapat szépen, tisztán szólt, nem túl hangosan, kellemes volt. Elegáns az XK3-ra hajazó dupla XK1 megoldás.
A lezlieffekt erőssége viszont túlzott volt. Lassúban felerészt nem lehetett hallani az egyébként kíválóan hallható orgonát.
Minden mechanikus hanggenerátoron van a középtengelye fölött két tölcsér az első és harmadik negyedében. Esetedben fehér, műanyag. Oda kell 1-1 gyűszűnyi olajat betölteni. A kerek motornak is van olajtöltője, egy-egy fedeles csappantyú alatt. Nem kell szétszedni semmit.
Műszerolaj ok, kissé híg, de ha 1/4 részt sűrítünk szintetikus motorolajjal, közelebb kerülünk az eredetihez. Üdv.
Volna egy technikai jellegű kérdésem. L100-as esetében azt hallottam, hogy van a hanggenerátoron "zsírzópont", vagyis nem kell szétszedni, hogy megolajozhassam igaz lehet ez? És ha igen, hol találhatom meg? Én sajna ebben tapasztalatlan vagyok, de nem szeretném elhanyagolni. Műszerolaj megfelelne hozzá, vagy ehhez csak spéci olaj használható?
Köszi! Annyit azonban mindenképp hozzátennék, hogy sokszor egyszrűen egy 4x12-es gitárládára rakják (pl Don Airey egy Hughes and Kettner Puretone erőlködőre
Az enyém viszont többutas rendszer. Egy gitárnak természetesen borzalmas hangja van rajta, de az orgonánál nem szokatlan a többutas torzított hang, hiszen a Leslie is ilyen, ha túlhajtja az ember. A gitárhoz készült hangszínszabályzóval viszont óvatosan kell bánni!!!
A következő koncertünkre sajnos a színpad mérete miatt nem tudom vinni, de itt ragadnám meg az alkalmat egy kis hírverésre: Szombaton (15-én) este 9-től játszunk a TEAM-mel az Oldbudában. A műsor kb felét a saját nóták adják, de a "szokásáos" Taurus - Purple vonal is jelen lesz a másik felében. Belépő NINCS! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!