Én már semmin sem csodálkoznék. Pédául egy ilyen simán beleférne:
"Akkor a legkisebb királyfi indult el, hogy megküzdjön a szakállas banyával, de nem találta sehol, mert amióta megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, állandóan csak a világot járta..."
Vagy ahogy a kollégám megpróbálta elkerülni a négyéves unokájánál a hétvégi sokk okozta lelki törést:
- Ezt úgy képzeld el Emma, hogy Ken felvette Barbie ruháját.
Sok-sok évvel ezelőtt a Hűvösvölgy úton autóztam hazafelé a tolbuhinból (nálunk már csak ez marad a központi vásárcsarnok neve) és bekapcsoltam a rádiót, éppen egy mese elejére: - Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, az üveghegyeken is túl, de még az Óperenciás-tengeren is túl, ott éldegélt egy szigeten a nagyon szegény ember a fiával. Egyszer csak így szólt a fiú az apjához: - Azért mi ..rva messze lakunk ám, Édesapám! A meglepetéstől kis híján nekimentem az előttem lassító autónak. A rádióból hallatszó röhögő kórus ébresztett rá, hogy a szombat délelőtt szokásos kabarét adják a Kossuthon.
János gazda öklét rázva kiabált fel az égbe: hé, te tündér hogy tehetted ezt az egyetlen barátommal? De a gonosz tündér úgy nevetett, hogy potyogtak a könnyei, mint megannyi karbunkulus. A temérdek jégkristály hamarosan a nyakáig beborította szegény Bogár kutyát. A gazda meg, mit tehetett mást, felkapott a jégvitorlására, hogy a szelek szárnyán eredjen a beste tündér nyomába.
De jó... Egyetlen vonatkozó gyerekkori emlékem, hogy atyám egyszer így kezd el egy mesét: "János gazda, a hortobágyi juhász és hű barátja, Bogár kutya elment vitorlázni..."
Elrontod nekünk a nyarat. Sok évvel ezelőtt az első légkondicionáló vétele után, 3 évig alig kellett bekapcsolni. Igazán sokat tavaly nyáron ment. Gondolom most sokan vesznek, igy 2-3 évig alig lesz nyár.:-(((
Gondolkodom is már valami kicsike bizniszen: mondjuk közzéteszem, épp mire készülök, és akinek az így bekövetkezendő esetleges katasztrófák erősen ütköznek a terveivel, kedves ajándékokkal, baráti gesztusokkal, esti mesékkel, ilyesmivel lebeszélhet a szándékomról. :)
Nézegettem egy kicsit a bontást a héten, persze pár kép után lemerültek az akkuk
ma meglepődve láttam a ledőlt halmazt. Fényképező egyáltalán nem volt nálam :( Azóta olvastam a hírt.
Az a markoló nagyon erős, úgy elharapta az útban lévő faágat, mint a pinty. Ma már a romok alatt lehet az egész fa, amire a jelek szerint azért vigyáztak. Kezdetben.
Nem akarok külön reklámot csinálni az IBAN-kalkulátornak, de a "check an account/validate domestic account number" menüpontban megadja a számlavezető pénzintézet nevét, azoknál az intézeteknél, ahol a GIRO-számban a fiókazonosító is jelölve van (pl. OTP), ott még a számlavezető fiók címét is.
Nekem az okozott gondot, ha készpénzes befizetéskor csak a számlaszám volt meg, semmi más. Hogy tudjam, hogy melyik hitelintézet fiókjába menjek be befizetni, tudnom kellett volna a számlavezető intézet nevét.
Ez ugyan kicsit elkanyarodás a topik témájától, de azért utalásokkal lehet jókat szórakozni. Próbáljatok meg Oroszországba utalni (most Iránt nem említem, mert az más téma miatt nehéz)
Eddigi legcifrább bankos élményem az amerikai bank volt, ahol nem tudták a saját kódjukat. Állították, hogy olyan feléjük nem is létezik. Végül előkerült egy öreglány, aki már 25 éve ott dolgozik és ő előhalászta egy fiók mélyéből a papirt, amin rajta volt a kód.:-(((
Kanadaiakkal már meg se próbálkozom, ha lehet, akkor még nehézkesebbek.:-(