Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Az encián a hagyományos, bokor lesz, a ki-be cipelős.:-) Most még kicsi dugvány alakban könnyű szállítani. Azt hiszem madárhúrt és sedumot sikerült kapnom, de még pontosabban beazonosítom.
Milyen canna gumóid vannak? Az én kertem még elég üres, gyűjtögetési fázisban vagyok, de néhány fűszernövényt, aloét, angyaltrombita ágat, vagy trombitafolyondár dugványt, paprika-paradicsom palántát tudnék felajánlani cserébe.
Canna gumót szinte korlátlan mennyiségben tudok küldeni, ha ez is érdekel; nézz be a Canna topicba! De ettöl a növénypostázástól valahogy idegenkedem. Nem fordul elö, hogy valakid errefele jár?
Szia! De elfogadom a datura magot is. Legutóbb a kisebb méretű tejfölös pohárban kaptam kánákat. Ez b.boríték ezen belül még betekerve egy kis anyagban. De ha nem szeretnél postázni,akkor az sem probléma.
A tárolóban, de eddig nem volt olyan tél, ami miatt megszívtam volna a dolgot - Az idei viszont nagyon betett egy-két növénynek, úgyhogy most visszavettem a maceráskákból. Jobb híján azt csináltam eddig, hogy csak a kemény fagyok előtt hoztam be a teraszról az itt marginálisan vagy épphogycsak nem télállókat, aztán azok elmúltával mentek vissza a teraszra, a déli ablakok elé. így simán kihúzta eddig pl. a Ceanothus arboreus... Idén mást próbáltam ki, ígyjártam.
Mostanában ritkán járok arrafelé, de majd alkalomadtán akkor sort kerítünk a dologra, legkésőbb, amikor a Daturák megmutatták magukat... Remélehtőleg másfél éves magok még csíraképesek.
Átnéztem a másik topicba, de a Brugmansiákba teletetési gondok miatt nem akarok belemerülni, idebent megpusztulnának, a tárolóban meg megfagynának télen, pince meg nincsen... Evvan. :-/
Inkább gyere el és vizsgáld meg a szerencsétlen elökertemet!:-) De kösz az ajánlatot. Most a koczkás liliomokért izgulok. A csökevényes sárga és piros fritilláriám már nem jött ki, csak a szokásos narancssárgák, de mintha belölük is kevesebb lenne. talán megtizedeltem az öszi ásásnál. Viszont kijött az a fekete Kaukázusi (vagy milyen) fritillaria, amire eddig hiába vártam. Kiváncsi vagyok. Én mivel szolgálhatok? A daturásba nézz be, tettem föl egy linket igen érdekes ajánlatokról, amire a topictársak nagyon fölbuzdultak.
Szia, a növény öszi dugvány, úgy 25 centis lehet tejfölöspohárral együtt, de már dús gyökere van, és nem szívesen venném ki a cserépböl. A hajtás viszont nagyon törékeny, nem tudom, hogy lehetne ilyet postázni. Egy vastag, kb. 2 cm átméröjü törzsböl tör elö több. Alternativaként tudok mindkettöböl csak hajtást küldeni, de nem tudom, ezek a sápadt téli hajtások mennyire életképesek. Egy kicsit tanácstalan vagyok. sárga dupla daturamagot nem kérsz?
Szia Taormina! Én is még csak egyszer postáztam de sikeres volt. A Brugmansia n.sárga (kész növény) ez alatt azt érted,hogy már nagy méret,vagy lenne belőle kis alany is? A piros sárgából pedig elfogadnám a hajtást. Ha neked így jó,akkor részemről is. Buborékos borítékban sikeresnek kell lennie.
Szia, kösz. Nem tudom, még sose postáztam élö növényt. a Brugmansia óriásvirágú narancssárga, ebböl van kész növény, a kétszínü piros-sárgából tudok gyökereztetni, vagy hajtást küldeni, de nem tudom, hogy kibírja-e a postai utat. Sárga dupla-tripla daturából van magom, remélem életképes, most tesztelem.