Én csak a számokhoz értek. Ugyan vezesd már le - akár hónapról hónapra - az igazságodat.
Szerintem Te duplán számoltad a második részt, a 6 milliós összeget...
Egyébként nekem is az Axióma által említett összeg jött ki, pontosabban egy kicsivel több, 8,7 millió. Ügyesen bizonyítottad, hogy 1+1=3, de ez nem így van. Akárhogy bűvészkedsz a pénzzel, ez bizony nem más, mint 20 évből 10 évig fizetsz havi 20 eFt-ot, majd 10 évig egyszerűen vársz, hogy növekedjen. :)
Ide is beirom: a honlapodon fooldalon talalhato szamitas (havi 20e 10 evig -> 20 ev mulva 14M) ordito baromsag es a fogyasztok megtevesztese, a valos adat a megadott (nagyvonalu) 8,5% mellett ebben a konstrukcioban valahol 8,43M kornyeken van. Ez mar nem egyszeru tevesztes kategoria... Azt hiszem mindenki levonhatja a kovetkezteteseit. Jo szamolgatast.
Ne fontolgasd a PSZÁF-ot, már régen be kellett volna panaszolnod az Erstét ezek után. Ha nekem mondtak volna 4-6 hetet, legkésőbb a nyolcadikon be lettek volna panaszolva. A panaszost nem érheti hátrány amiatt, ha feljelenti a bankot a PSZÁF-nál.
A történetedet úgy olvastam, mintha én írtam volna. Bennünket is így szivatnak. Már tavaly márciusban magukhoz kötöttek (bankszámla stb.) Októberben fogadták be a hitelt, karácsonykor készen volt a lakás, és mi még mindig nem lakunk benn. Az utolsó fizetési határidő február végén járt le. Ezután 2 héttel aláírtuk a szerződést. Gondoltuk, - mi kis naivak - mostmár utalnak (max 8 nap) és megkapjuk végre. Na azóta sem. Mos azért nem, mert aki intézte beteg lett, most a számla nem jó, és így tovább...... Azt hiszem a holnapi napomat a Kálvin téren lévő hitelközpontban kezdem, és addig el nem megyek amig kielégítő választ nem kapok ezekre a sorozatos szemétségekre.
Mindenkinek ajánlom amennyiben egy erste bank mellett jár, köpjön rá egy nagyot és tűnjön el a közeléből…
A kálváriám valamikor november végén kezdődött. Azóta is elátkozom azt a napot, amikor ebbe a banknak nevezett intézménybe betettem a lábam. Mint friss házasok, akik megunták Budapest koszos, zajos utcáit, eldöntöttük, hogy egy nyugisabb Budapest melletti városba költözünk. Zöldövezet meg minden. Körülnézem az interneten, és bementem a bankokba és úgy véltem, hogy az erste lakáskasszás konstrukciója felel meg nekem a legjobban. Elmentünk a feleségemmel december elején a csepeli hitelcentrumba (gondoltuk hitelcentrum, mással nem is foglalkozik, csak sejtenek valamit) leültünk egy kedves ügynök mellé, aki elmagyarázta a lényeget, elkérte az adatainkat, és mivel a jövedelmünk sem túl kicsi és a hitelösszeg sem nagy (kb 1/3-da a ház értékének), bőven megfelel a ház, mint fedezet, semmi gond nem lesz. 4, de maximum 6 hét elég a hiteligénylés lefolyására és az utalásra. Oké gondoltuk egyszer élünk, kell az a fránya hitel, amit a retvás banknak duplán fizetek vissza a hitel lejártáig. Megírtuk a kivitelezővel a szerződést, de tuti ami frankó legyen az a 4-6 hét biztos így 10 hét került fizetési határidőnek a szerződésbe. Mindent elintézek amit kérnek 3-4 napra a cégtől, a földhivataltól, az ügyvédtől mindent papír a bankban. A fizetésemet oda utaltatom. Oké mindenki megnyugodott a kivitelező biztosra veszi a hitelt, beenged a házba minket, miért fizessünk albérletet. Mi is kezdünk berendezkedni, megrendeljük a konyhát, költözünk. Néha azért gondoltam benézek, mi újság. A gyerek mondja a cégemet nem tudják elérni, titkos a szám. (szolgáltató cég, bankkal kapcsolatos tevékenység, az erstevel is szerződében álltunk –lehet ez a baj-), na azt is elintézem, hozok számlát a cégtől rajta a telefonnal, amit hívniuk kell. Legközelebb amikor bemegyek mondja a fundamenta szerződést nem írtuk meg rendesen, oké feleségemmel vissza. Érdekes egyébként, pont akkor és aznap akart mindég hívni, hogy valami nem stimmel amikor bementünk. Múlnak a hetek. A gyereket hívom nem veszi fel, a hitelcentrumot hívom nem veszik fel. Lassan eljön a szerződésben megadott idő lejárta, előtte 2 nappal mondom, benézek akkor valószínű minden okés. Erre a csaj azzal fogad, a gyerek elment 2 hét szabira, azután meg felmondott (nekünk erről senki egy szót sem). Azt sem tudja miről, beszélek, milyen hitel. Végül kiderül még fel sem küldték elbírálásra MIVAN!!! 2 nap és ködbérez a kivitelező ezek a barmok el sem kezdték elbírálni, ott porosodott elfelejtve a mappám a polcon. Na egy kicsit kiakadtam, az agyvíz fel, a csaj meg lazán, ők nem ígértek semmit, nem érti ez a hangnemet. A bank, de főleg ő mossa kezét, most került hozzá a hitel meg egyébként is egész nap nem evett (ki a f.. érdekel, ha én nem fizetek úgy viszik a házam mint a sicc). Ugye már február elején járok. Átmegyek a csepeli erste fiókba, mondom az ottani hitel ügyintézőnek , valaki aki érti is a dolgát csináljon már valamit. Kiderült, hogy a fundamentával ismételten nem stimmel valami, hiába utaltam el közel 100.000 forintot még decemberben, nem kapták meg. Akkor kiderítette, hogy mi történt. Felcsillan a szemem, hogy talán érti is a dolgát. Oké mondja, írjunk új megbízási szerződést. Megírjuk. Megígérik, hogy S.O.S-ben intézik a hitelt. Múlnak a napok, 1 hétre rá jön egy levél a fundamentától, sajnálattal közlik még mindig nem stimmel most már 2 dolog a szerződésben. Hát mondom ilyen nincs. Vissza a hitelcentrumba (2 rossz közül kell választanom) már majdnem ráborítom az asztalt a csajra. Akkor mondjon már egy dátumot vagy valakit, aki tudja. Ő a legkisebb (leggyengébb) láncszem, neki se mondanak semmit. Oké mondom, akkor megyek, beszélek a fiókigazgatóval, átmegyek a banka természetesen miért is lenne ott. Kezd véges lenni a türelmem, minden nap bejártam, de csak a vállukat vonogatták. Erre mi történik, az a hitelügyintéző, aki átvette, meg belefolyt végre a dolgokba, is elment szabadságra, és egy harmadik ügyintéző vette át az ügyem, akinek szintén fogalma se nincs a dologról. Neki csak annyit mondtak, szerződjön le velünk. Szóval röhej az egész. És még nincs vége. Mivel már nagyon vertük az asztalt február vége felé megírtuk a szerződést. Irány a közjegyző, földhivatal, a köcsög erste széljegyen a házamon, minden papír bent a bankban az utaláshoz, okés indul a stopper max. 8 nap, de általában 3 nap alatt végbemegy nyugtattak. És mivel miattuk kicsúsztam már a szerződésben megadott dátumból, kérjek egy nyilatkozatot, hogy nem áll el és nem ködbérez a kivitelező. Oké belement. Tegnapi napot adta meg végleges határidőnek (márc.8). Erre hív a csaj 7én, hogy menjünk be a hitelcentrumba, mert elszúrták a szerződésben, meg a közjegyzői iratokban a helyrajzi számot. Oké bementünk, aláírogattuk a dolgokat, bevállalta végre ő egyedül, hogy elszúrta, a közjegyzőhöz is elmegy, mondta. Igen de azt elfelejtette mondani, hogy az a kib…szott stoppert lenullázták, vagy nem tudom mi van. Hív a kivitelező a határidő napján, nincs pénz, mi történik. Persze nem tudok neki mondani semmi újat már rég minden papír, bent van csak a bankon múlik a dolog. Mondja, adjam meg az ügyintéző számát, megadom neki. Fél óra múlva ingerültem visszahív, hogy eláll a szerződéstől, ő még egy ilyen hülye bankot nem látott, a főnökkel nem tudott beszélni, kérték mivel a 8ikai dátum is elmúlik adjon egy újabb nyilatkozatot,hogy továbbra se ködbérez és nem is áll el, igen ám de a dátumot már nem akarták megmondani. Ha egyszer az a mocskos bank vállalja, hogy az utalási feltételeknek mindent eleget teszek , ami megtörtént (az adminisztrációs hibát, meg ki nem szarja le, attól még nem keresek kevesebbet, és nem is ér kevesebbet a házam) akkor mi a túróért nem utal nyolc napon belül. Na végül a kivitelező belement egy újabb dátumba, ami a jövő hét közepe, de biztosítottak hogy 90% még a héten folyósítanak, na eddig ez még nem történt meg. Marad a holnap. Ma is bementem a fiókba, hogy magyarázza el a fiókvezető mi is történik pontosan, de természetesen ma sem volt ott (vagy csak azt mondják). Nem is csoda, hogy így mennek a dolgok. Megvárom még a holnapi napot, de erősen fogalmazódik bennem egy levél a PSZÁF-nek, amivel elmegyek az erste Népfürdő utcai székhelyéhez és egy példányt nekik adok, a másikat meg a postaláda kapja. Azért írok most, mert jövő héten már lehet hajléktalan leszek. A röhej az egészben a társasházak többi vevője, akik kevesebb munkabérrel, és szinte a 80-90% hitelből fedezték a házat már vígan lezongorázták a hitelt. (CIB, K&H)
Szóval ahogy bebeszéltük, erste bank, krákogás, nagy turha, jól magasra a logóra aztán keress egy másik bankot.
Remélem tanulságos történet volt
Üdv.
Annyi történt, hogy egy otp automata tüntette el a pénzt. Az Estre nem nyomoz, arra hivatkozik, hogy az otp a vállát vonogatta. Na szép. Most én rohangáljak mindenfelé? Asszem marad az, hogy bepanaszolom az Erste-t. Első menetben.
Ez úgy hangzik, mintha a kártyád időközben lejárt volna (2 év a "szavatosságuk"). Abban pedig egészen biztos vagyok, hogy a pénzedet nem lopta el senki, mi történt pontosan? Számlatörténetet láttál már azóta? Nem lehet, hogy hitelkereted van, és azt mondták fel, ezért a beérkező fizuval feltöltötted a mínuszt?
Tanulságnak, hogy véletlenül se válassza senki az Erste bankot:
December elején elviekben megkaptam a 13-ik havi fizetésem. Sebtiben ki is vettem volna az autimatából, de az visszadobta, hogy jogosulatlanul használom a kártyát. Még egyszer megpróbáltam, de akkor már ennyi sem történt. Elmentem egy másik automatához, de az azzal fogadott, hogy nincs pénz a kártyámon.
Irány az Erste bank és megreklamáltam, hogy ugyan adják már oda a pénzem. Ez volt december 17-én. A mai nap sikerült választ adniuk levélben. Annak ellenére, hogy telefonos értesítést kértem. A válasz annyi volt, hogy sajnálják, de nem tudják visszaadni a pénzem. Hát ez remek, hogy ilyet lehet tenni kis hazánkban.
Ehhez még hozzájön, hogy közben bevonták a kártyám és újat kellett csinálnom. Persze azért is én fizettem.
Ennyit az Erste bankról. Finoman is szólva egy RAKÁS SZAR Bank.
Augusztus 30-an amikor beadtuk a kérelmet nem találtam olyan bankot ahol jobb havi törlesztőrészlet jött volna ki. (forint alapú)
Másik:
a feleségemnek nem határozatlan idejű a munkaviszonya(évente hosszabbítják), de más okokból neki kell az adósnak lenni. Ez csak az Erstének volt elég. A raiffeisennek is elég lett volna de náluk a chf alapú hitelnek volt akkora a havi törlesztőrészlete mint itt a forintnak.
Köszönöm a tanácsot. Nem mondom, hogy már nincs rá szükségem (remélem nem lesz) mert hol van még az utalás! :-)
Melyik banknál kevesebb a havi törlesztés (9M Ft - forint alapon 20év - kieg kamattámogatás - itt kb 66e lesz)
Amúgy is tele van mindenem az Erstével, de ez a csúcs eddig.......bemegyek a Váci úti fiókba, megnézni, mennyi maradt a számlámon a hitel levonása után....általában 8000 körül szokott maradni....most az egyenlegem 190 Ft.
Bemegyek az ügyféltérbe, mondom, miújs, kérnék egy számlatörténet-egyeztetést, akár szóban is, nem kell kinyomtatva.
Csajszi rámnéz, majd az alábbi választ adja:
"Arra való hó végén a számlaegyenleg, amit küldünk, azt kéne megnéznie! Viszpontlátásra"
Hát meg a jó........nagyon megköszöntem a kedvességét, majd, miután a biztonsági gorilla már méregetett engem, kijöttem.
Ennyit az ügyfélbarát kiszolgálásról...........érdekes, hogy a Raiffeisennél akármennyien is vannak (itt senki nem volt rajtam kívül), kedvesek, mosolyognak, és segítenek, bármilyen hülye kérdésem is van........
Én most szólok ! :) Mire kell vigyáznom ? Néhány banknál már van személyi kölcsönöm, amiket, ha bevallanék, akkor nem hiszem hogy fel tudnék venni további kölcsönt ... A folyószámlámról, amire a fizetésemet kapom, nincs törlesztőrészlet-utalás.
persze, ha van be nem vallott hiteled, akkor alapból visszautasítják a kérelmed!
De bármelyik bank, ha meghaladja a minimálbért a lejárt hiteltartozásod és nem jelentkezel náluk, hogy bocsi, gondom van átütemezést kérek és úgy megoldjátok a dolgot, akkor felrak ripsz-ropsz a BAR listára és le sem kerülsz onnan a hiteled visszatörlesztése után sem 5 évig!!
És akkor egyik banknál sem kapsz hitelt míg rajta vagy!
Nekem azt mondta az ügyintéző, hogy 1 millió felett van egy plusz szűrő. Ez böki a csőrömet ...
Az ERSTE kutakodhat más bankoknál felőlem ? A hiteligénylésben volt egy rész, hogy :
"Felhatalmazom egyidejűleg az ERSTE BANK HUNGARY RT-t, hogy a szolgáltatott adatok valóságtartalmáról meggyőződjön, a személyazonosításomra szolgáló/használt okmányaimról másolatot készítsen, az Erste Banknál vagy más banknál fennálló tartozásaim összegéről, törlesztőrészletéről, a bankszámla fedezettségével kapcsolatban bankinformációt kérjen, ..."
Ez azt jelenti, hogy a feltüntetett tartozásokról érdeklődhet az adott banknál, vagy keresheti X.Y. bankot, hogy dotkombukta az ügyfelük, ... stb. ? Röviden :amit nem írtam be, azt is lekérhetik ilyenkor ?
ugyanaz az ellenőrzés, viszont jövedelem alapon megy a bírálat, tehát az igazolható jövedelmed nagysága itt a kérdés. BAR ellenőrzés minden banki hitelnél van, még az ötvenezresnél is.
Nem tudja valaki, hogy ha 1 milla fölött akarok felvenni személyi kölcsönt az ERSTE-től, akkor az jár valamilyen plusz ellenőrzéssel a ... körülményeimet illetően (az 1 milla alatti kölcsönhöz képest), vagy nem ? Pl. csekkolhatják ilyenkor más bankoknál, van-e tartozásom ? Nem vagyok BAR listán.
Nem tudja valaki, hogy ha 1 milla fölött akarok felvenni személyi kölcsönt az ERSTE-től, akkor az jár valamilyen plusz ellenőrzéssel a ... körülményeimet illetően (az 1 milla alatti kölcsönhöz képest), vagy nem ?