Először az italcsomagról, mert látom sokan foglalkoztok vele. A hajón ugynaannyiba kerül, mint itthon, és a 23 euros allegrissimo, az azt jelenti, hogy egy kabinban utazók közöl mindenkinek meg kell venni, és 23 euro, per nap, per fő. Ki kell számolni, drágább mint maga az út. Ásványvízet minden kikötőben lehet kapni, és felengedik a hajóra, mi mindennap 2 - 2 literest vittünk fel, látták, de senki sem szólt. Néhol a 2 litert, 0,30 centért vettük. A hajón 1 liter 2.30 euro, plusz 15 % szervízdíj.
Sok magyar volt a hajón, de inkább letagadtam magam, hogy én is az vagyok. eszméletlen, ennyi bunkó magyarral a mindennapi életben sem találkoztam, mint ott egy rakáson. Mindenki úgy viselkedik, mintha legalábbis övé lenne a hajó...
A kaja átlagos, a süti nagyon finomak. Választékosak.
A parti kirándulást magának az ember sokakl olcsóbban meg tudja oldani. Minden kikötőben külön emberek foglalkoznak ezzel.
Gyerekprogram, illetve felnőtt program mondjuk azt hogy semmi volt. Egy helyi kocsma színvonala lehetne.
A személyzet alig beszél angolul.
Sokadik hajóutunk volt, nem bántuk meg, jó volt az útvonal, de Msc-vel többet nem megyünkaz biztos. Más hajótársasággal is ugyanennyi pénzért el lehet menni, és többet nyújtanak.
Mi négyen (felnőttek) megyünk Genovába autóval. Első nagyhajós kirándulásunk, ezért nagy elvárással és várakozással vagyunk az isteni hajóval kapcsolatba. Nem meglepve látom, hogy a hozzászólók nagy része az italcsomagok iránt érdeklődik, valószínű ez annak tulajdonítható, hogy hiányos, nem megfelelő az utazási iroda tájékoztatója. A fakultatív programokat egyénileg szeretnénk megszervezni, kivétel a Marokkói kirándulást. Egyébként mi az Aurórán leszünk.
Még csak nézegettem az autóárakat, gondolkoztunk mi is,hogy van 9 személyes busz, azt többen bérelve mehetnénk többen is, de az az igazság,hogy drágább mintha, egy sima személy autót bérel az ember.
Pld. egy 4-5 személyes autó 8115.-Ft, a 9 személyes Vito 24.000.-. Tehát mivel mi négyen vagyunk max.2 párral tudnánk közösködni, de ugyanannyiba kerülne, mint külön. És mi gyerekkel megyünk, tehát lehet,hogy más az érdeklődési kör, mint másoknál.
A Wizzair jegyeket szeptembeben megvettem, akkor még 20.000 volt fejenként egy-egy 32 kg-os poggyásszal, 76 EUR az MSC transzfer 2 főre Milano- Genova, Genova- Milano vonatjegy 18 EUR 2 főre, azt is megvettem előre és 1 éjszaka szállást Milano Malpensa reptérnél, hogy ne kelljen reggel nagyon korán kelni 14.000 Ft szintén 2 főre, így nekünk jobban megérte, mint ha ketten autózunk, ráadásul aki vezet, annak nem a legpihentetőbb. Mindez persze, csak akkor érvényes, ha időben foglalja az ember a repjegyet és a szállást, mert az egyre drágább, ahogy fogynak a helyek!
Sziasztok! Megpróbálok árajánlatot kérni kisbuszra Casablanca- Marrakesch útvonalra, ha sikerül biztosat tudnom akkor jelentkezem! Zsuzsa már le is foglaltátok talán az autót Tenerifén, és hasonló helyekben gondolkoztok, mint a Teide, közösködhetünk?!
Hát, az már nem egy korosztály sajna...legalább is azt hiszem már más érdekli őket. De azért köszi! Mi nyáron voltunk a Favolosa-val, ott volt egy 8 éves kisfiú, mondjuk azzal jól kijöttek, de a 10 éves már szerintem "sok" neki!
Üdv. Mi november 5-én indulunk a Costa Fascinosával, az lenne a kérdésem, hogy szabványos konnektor van vagy kell vinni valami átalakítót? A másik kérdés pedig hogyan tudunk elegáns ruhát / inget vasalni? Személyzet megoldja?
először én is Wizzair-ben gondolkodtam, de pont a nehézkes kezelhetóség miatt +1 nap szállás és a transzfer, maradtam a személyautónál, igaz eddig is azzal mentem Genovába. 4 főnek a parkolással együtt is lényegesen olcsóbb, gyorsabb. lazán 12 órán belül ott vagyok éshaz is hamarabb érek. és ugye a böröndök súlya miatt sem kell aggodni. Nő 12 nap=50kg.:-):-)
az lenne a jó, ha visszafelé Rómában /Civitavecchia ki lehetne szállni néztem onnan jó a csatlakozás.
a kirándulásokkal kapcsolatban, mindenhol vannak 8-10 fós taxik ha meg tudod szervezni /Marakesh engem is érdekel/ akkor olcsóbb lényegesen mint a szervezett út. egy példa juliusban egy hajóuton Rómába a kikötőből egy ilyen 10 fős busszal fejenként 35u€ ért mindenhova elvittek bennünket, a hajóról 45€ért vittek volna volna be bennünket szervezetten és egy helyen letett volna a busz és bizonyos időre oda kellett volna visszamenni. szolgáltatás nélkül. mi a taxival hét nevezetes helyet tudtunk megnézni, és csak azért ennyit mert nem volt időnk.
Beszállok Én is a 11.25-én induló Divinások levelezésébe... :)
Mi Milanoba Wizzair-el megyünk, amikor oda érünk jön az MSC transzferbusza. Vissza már nem visz minket transzfer, mert csak 12.07-én reggel van szintén Wizzair járat, így Genova- Milano vonattal és 1 éjszaka szállás Milanoba.
(nem is baj, legalább azt is látjuk egy kicsit)
Mi ketten utazunk és minden kikötőben próbáljuk a magunk által szervezett programokat végigjárni, viszont nehézségekbe ütközöm Casablancan és Teneriffen, mert amit látni szeretnénk messze van, hogy mindehol taxizzunk.
Casablancaról el szeretnénk menni Marrakechbe és Teneriffén pedig a Teidere, de ez mindegyik messze van a kikötőtől, valakinek más ötlete esetleg?
Igazad van az ásványvíz kupon csomag csak 26 euro.
Ha tényleg az egy kabinban utazóknak meg kell venni az all inclusive csomagot, akkor én azt javaslom, hogy igény szerint érdemes az itallapról választani. Úgyis egész nap kinnt van mindenki a városban, ezért tulajdonképpen csak az este italigényt kell fedezni. Ez meg változó és igény szerinti.