Keresés

Részletes keresés

Alexander the Great Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2953
hol?:)csak a lelki szemeimmel látom:)
Előzmény: El_Camino (2952)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2952
Temérdek fotó a debreceni buliról itt
nicko Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2951
"Saxon kapaszkodhat ezerrel"
én már nagyon várom őket...'88 óta.

A Maidennek szinpadon nincs ellenfele.

Előzmény: burnie (2915)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2950
Sajnálatos módon a debreceni John Bull pub néhány hónapja átvedlett kínaji étteremmé :-(
Előzmény: Ted the Mechanic (2949)
Ted the Mechanic Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2949
A képeken Nicko a bárban nem véletlenül dubreceni John Bull Pub-ban van? Amúgy ha egy kicsit angolosan ejtjük, lesz belőle Debrecen, csak egy kis tájszólással. Próbálgassátok csak! :))

http://www.ironmaiden.com/photo_gallery.php?section=2&subsection=3&article_type=GA&article_id=922

deszka Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2948
Azért te is belátod, hogy nincs olyan marha sok magyar Maiden jegy? Azaz nem sokszor léptek még itt föl. Az meg jó lenne ha meglenne. Mert jó a Maiden.
Előzmény: El_Camino (2947)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2947
akkor minek a jegy? Mert ugy érteném ha a tiédet elhagytad volna.
Előzmény: deszka (2946)
deszka Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2946
Sajnos nem tudtam ott lenni a koncerten, van már egy jegyem, jó lett volna a debreceni is. Bár tudom, hogy elég kicsi a valószínűsége de hátha.
Előzmény: El_Camino (2945)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2945
Szerinted?
Előzmény: deszka (2944)
deszka Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2944
A belépőjegy nem fölösleges valakinek esetleg?
RSS Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2943
Gondoltam keresünk valami félreeső helyet a cuccosnak, találtunk is az egyik lépcső alatt egy tágas szobát, ami a valton szekuritty jókiállású, nálam 1-2 fejjel alacsonyabb biztibolyainak főhadiszállásául szolgált.
Megkérdeztem, lepakolhatunk e, mert a ruhatáras kislány elhagyta a kottát, és nem tudja a szerepét.
Hát persze hogy nem !
Persze tudtuk hogy ez lesz, csak agyonütöttük az időt ezzel a kis system-scannel. A system jó magyar szokás szerint offline volt, rosszul és bosszantóan működött, de mi marha jól szórakoztunk.
Eztuán feldobtam, hogy menjünk fel a VIP páholyba. Persze viccből. Felmentünk. Bejutottunk (!!!), mert a kifelé nyíló ajtón éppen jött valaki kifelé, mi meg a nyíló ajtón bementünk befelé. A VIP-kakasülő egyébként kb. féltelítettséggel üzemelt, ugyanis rajtunk kívül csak pár rockernek jutott eszébe belógni.
Különben elég messze volt a színpadtól, így aztán inkább a karzaton, a színpad mellett néztünk helyet, és lett is. Döbbenet...
Szóval ülőkoncert lett a dologból, de így le tudtuk rakni magunk mellé a kabátot, mindent frankón láttunk, plussz a backstage-be is bepillantást nyertünk... Egész jól jöttünk ki a buliból, ha belegondolok, hogy rendeltetésszerűen üzemelő ruhatár esetén lementünk volna megfulladni...
Maga a buli fergeteges volt, azért jópárszor felpattantam az ülőkémről, volt ordítás-tombolás-miegymás. Külön élmény volt látni a közönséget kvázi-zenekar-látószögből - fantasztikus volt...
Zeneileg a Gamma Ray nem egy rossz téma, de valahogy nem kapták el ezt az előzenélést, meg aztán ruhatáros kalandjaink el is szólítottak a produkciójuk első felétől, a Maident viszont tökéletesen lefigyeltük : nem lehet ok panaszra. A díszlet Kaszásain külön tetszett a szobor-imitáció, vagyis hogy keresztben is barázdáltak voltak, mint a több részből összerakott szobrok.

Hatalmas hangulat volt, igazi metál ünnep.

A buli után, az immár kiüresedett büfénél szintén a vicc kedvéért vettünk 3x3 deci ásványvizet és egy szendvicset : csupán 1100 forintra taksálták a nyilván üzleti etikai disszertációba mélyedt, figyelmetlen büfések... Ez azért is érdekes, mert ennyire pofátlan árak azért Pesten sem annyira szoktak lenni, és a csarnokon kívüli átlag 150 forintos sörárakból kiindulva azért nem erre számítottunk. Illetve de, a ruhatár-trükk után igen.
A buli után, a négyóra-valahányas vonatig tiszteletünket tettük a Vigadóban - nem ide volt tervezve az afterparty, de azért meleg volt, pia volt, és metál szólt - hol itt a baj ?
A pályaudvar jegykiadó nénijeinek rocker-harcosoktól megriadt arca pedig szépen keretezte ezt az emlékezetes éjszakát...

Bruce Dickinson Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2942
köszi a linket, jó kis hozzászólás:) osztom én is nagyjából:)
Előzmény: _Azzazzello_ (2927)
Nausea Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2941
A Fácán nekünk is bejött, a 150 HUF értékű sör valahogy jobban esik, mint a 350-es.
Előzmény: RSS (2939)
Bruce Dickinson Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2940
:-))
Előzmény: sixx69 (2930)
RSS Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2939
Nah, végre netközelben, úgyhogy jöhet a kikívánkozó élmények áradata :)

A tervezett (és nagyjából betartott) este nyolcas kezdésre való tekintettel 2-3 óra felé meg is érkeztünk szülővárosomba, hogy legyen idő némi "sportolásra" a buli előtt.
Unokahúgom, aki Debrecenben egyetemista, kitűnő helyismerettel vezetett minket a találkozóhelyül szolgáló Ibolyába, majd az itteni kevéssé műértő közönség ("Ejj hajj Fekete Vonat" a zenegépből) okán a Fácánba.
No, itt már nem lehetett panasz a jónépre ! A rock magyar csapatainak derékhada, de még számos külföldi "segéderő" is jelen volt, a zenegépből pedig valaki ellopta a Blamázs Pali cédéket, így aztán órán-száján mehetett az metál... :-)
Nem tudom ki rakta be a Keresztesvitézt, de hálatenger ! Aztán meg ugye 2x Fear of the Dark, miegymás... Fene jó alapozás volt ez na !

Mikor eljött az idő, átvándoroltunk a Főnixbe (a társaság egyes tagjai előszeretettel keverték a Fácánnal, hiába, a sok szárnyas...), és némi sorbanállás után be is jutottunk. Nosza, le a kabátot ! Aha, persze. A földre maximum.

A ruhatárban szolgálatot teljesítő két hoszteszetosza kislyány szerint ugyanis "nincs ruhatár". Mondom, de van, benne állsz nyuszifül ! -De nem, ez nem ruhatár, hanem 9000 Ft-os póló-bolt.
Hurrá.
Merő szórakozásból a haverral (mindketten marcona legények) terrorizáltuk még egy kicsit a szerencsétlent (koncerthangulat...) aki igen komikusan kiabált a nyakában lógó cébébe, hogy "biztonsági szolgálat, biztonsági szolgálat", de úgy látszik nem működött a device, mert a szekuricsik meg fél méterre tőlünk fapofával és háttal ácsorogtak... :)))

Szal lebosszultuk a ruhatár-helyett-húzzuk-le-a-részeg-rockereket szindrómát, aztán elgondolkoztunk, hogy is lesz ez a műélvezet 30 kiló ruhával a derekunk körül...
Folyt. köv.

Bruce Dickinson Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2938
hehe :-)
sajna nemigen van semmi :-(

esetleg a Live After Death bakelitet beáldoz6om majd 1x ;-)

Előzmény: seventh son (2919)
BahnScorper Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2937
Csak akkor, ha szombaton van a koncert, aki nagyvárosban lakik, az a többi nap még el tud menni a postavonat művésznevű csöviszállókkal... (már ameddig, mert már fut a felmondási idő a vasúton való postaszállításról, és nem biztos, hogy egy-két éjszakai bagoly miatt meghagyják e vonatokat...)
Előzmény: Törölt nick (2936)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2936
Amúgy csókoltatom a MÁV-ot, hogy hajnali ötig kellett csak várni az első vonatra.

Es mi minden egyes Bp-i koncert utan igy jarunk:)

Előzmény: Fisk (2912)
BahnScorper Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2935
De hogy tetszett már az ipsének, hogy annyi villamos van... :-)))
Vincent23 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2934
Összeségében egyértelműen jobb koncert volt mint a nyári. Pár számot még bizonyára mindenki "elviselt" volna ugyan. Ha Bruce ezen a turnén nem fog egyszer sem leesni a színpadról akkor soha... :)
Kár hogy a barátnőm nem lehetett velem... :(
Remélem a Főnixben még sok ilyen koncerthez lesz szerencsénk, mert akkor gyakrabban kell kelet felé vennem az irányt.
fulgur Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2933
Scream for me, Dubrecen!

=)

Wisey_ Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2932
Mi akkor már javában a Főnixnél várakoztunk...
Kár, mert pont az állomásnál lévő szállodában voltunk :(
Előzmény: kalmo (2928)
Pásztor Miklós Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2931
Hahó!

Több helyen is olvastam, hogy ez az utolsó körút és többet nem lesz csak stúdióalbumok és fesztiválok. Mit tudtok erről?

sixx69 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2930
Tessen olvasgatni, szölővárosom nevének leírása ááááááááááááááááááááá...:)

http://www.ironmaiden.com/homepage.php?section=0&subsection=0

Jah, meg nézegetni is...

http://www.ironmaiden.com/homepage.php?section=0&subsection=0

Nausea Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2929
Számomra ez volt a legkirályabb hangverseny, amit láttam tőlük, mégha talán a legrövidebb is volt. Lemezen nem igazán jöttek be a Dance Of Death-es számok, de itt nagyon-nagyon sütöttek, főleg a Rainmaker és a címadó. Bár a régebbi számok közül én is hiányoltam jónéhányat (Aces High, Revelations, Heaven Can Wait, Clansman, stb...) de a látvány és a hangulat mindenért kárpótolt. Eddie mintha rohadtul lefogyott volna...
kalmo Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2928
2 órás vonattal mentünk. KB 6-körül szerintem.
Scream for me index!
Előzmény: Wisey_ (2924)
_Azzazzello_ Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2927
http://www.zenekar.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=85&mode=thread&order=0&thold=0
_Azzazzello_ Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2926
http://www.haon.hu/vis/v1_redaktion/article.asp?TextID=71555
fulgur Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2925
Az elég gáz, hogy egy kanyi mondat sincs a város honlapján (www.debrecen.hu) a koncertről a programok között.
Se előtte, se utólag.
Nem hiszem, hogy ennyire jelentéktelen esemény lett volna.
Wisey_ Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2924
Kb hány órakor találkoztatok Janick-kel?
Előzmény: Fisk (2912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!