A képeken Nicko a bárban nem véletlenül dubreceni John Bull Pub-ban van? Amúgy ha egy kicsit angolosan ejtjük, lesz belőle Debrecen, csak egy kis tájszólással. Próbálgassátok csak! :))
Azért te is belátod, hogy nincs olyan marha sok magyar Maiden jegy? Azaz nem sokszor léptek még itt föl. Az meg jó lenne ha meglenne. Mert jó a Maiden.
Gondoltam keresünk valami félreeső helyet a cuccosnak, találtunk is az egyik lépcső alatt egy tágas szobát, ami a valton szekuritty jókiállású, nálam 1-2 fejjel alacsonyabb biztibolyainak főhadiszállásául szolgált.
Megkérdeztem, lepakolhatunk e, mert a ruhatáras kislány elhagyta a kottát, és nem tudja a szerepét.
Hát persze hogy nem !
Persze tudtuk hogy ez lesz, csak agyonütöttük az időt ezzel a kis system-scannel. A system jó magyar szokás szerint offline volt, rosszul és bosszantóan működött, de mi marha jól szórakoztunk.
Eztuán feldobtam, hogy menjünk fel a VIP páholyba. Persze viccből. Felmentünk. Bejutottunk (!!!), mert a kifelé nyíló ajtón éppen jött valaki kifelé, mi meg a nyíló ajtón bementünk befelé. A VIP-kakasülő egyébként kb. féltelítettséggel üzemelt, ugyanis rajtunk kívül csak pár rockernek jutott eszébe belógni.
Különben elég messze volt a színpadtól, így aztán inkább a karzaton, a színpad mellett néztünk helyet, és lett is. Döbbenet...
Szóval ülőkoncert lett a dologból, de így le tudtuk rakni magunk mellé a kabátot, mindent frankón láttunk, plussz a backstage-be is bepillantást nyertünk... Egész jól jöttünk ki a buliból, ha belegondolok, hogy rendeltetésszerűen üzemelő ruhatár esetén lementünk volna megfulladni...
Maga a buli fergeteges volt, azért jópárszor felpattantam az ülőkémről, volt ordítás-tombolás-miegymás. Külön élmény volt látni a közönséget kvázi-zenekar-látószögből - fantasztikus volt...
Zeneileg a Gamma Ray nem egy rossz téma, de valahogy nem kapták el ezt az előzenélést, meg aztán ruhatáros kalandjaink el is szólítottak a produkciójuk első felétől, a Maident viszont tökéletesen lefigyeltük : nem lehet ok panaszra. A díszlet Kaszásain külön tetszett a szobor-imitáció, vagyis hogy keresztben is barázdáltak voltak, mint a több részből összerakott szobrok.
Hatalmas hangulat volt, igazi metál ünnep.
A buli után, az immár kiüresedett büfénél szintén a vicc kedvéért vettünk 3x3 deci ásványvizet és egy szendvicset : csupán 1100 forintra taksálták a nyilván üzleti etikai disszertációba mélyedt, figyelmetlen büfések... Ez azért is érdekes, mert ennyire pofátlan árak azért Pesten sem annyira szoktak lenni, és a csarnokon kívüli átlag 150 forintos sörárakból kiindulva azért nem erre számítottunk. Illetve de, a ruhatár-trükk után igen.
A buli után, a négyóra-valahányas vonatig tiszteletünket tettük a Vigadóban - nem ide volt tervezve az afterparty, de azért meleg volt, pia volt, és metál szólt - hol itt a baj ?
A pályaudvar jegykiadó nénijeinek rocker-harcosoktól megriadt arca pedig szépen keretezte ezt az emlékezetes éjszakát...
Nah, végre netközelben, úgyhogy jöhet a kikívánkozó élmények áradata :)
A tervezett (és nagyjából betartott) este nyolcas kezdésre való tekintettel 2-3 óra felé meg is érkeztünk szülővárosomba, hogy legyen idő némi "sportolásra" a buli előtt.
Unokahúgom, aki Debrecenben egyetemista, kitűnő helyismerettel vezetett minket a találkozóhelyül szolgáló Ibolyába, majd az itteni kevéssé műértő közönség ("Ejj hajj Fekete Vonat" a zenegépből) okán a Fácánba.
No, itt már nem lehetett panasz a jónépre ! A rock magyar csapatainak derékhada, de még számos külföldi "segéderő" is jelen volt, a zenegépből pedig valaki ellopta a Blamázs Pali cédéket, így aztán órán-száján mehetett az metál... :-)
Nem tudom ki rakta be a Keresztesvitézt, de hálatenger ! Aztán meg ugye 2x Fear of the Dark, miegymás... Fene jó alapozás volt ez na !
Mikor eljött az idő, átvándoroltunk a Főnixbe (a társaság egyes tagjai előszeretettel keverték a Fácánnal, hiába, a sok szárnyas...), és némi sorbanállás után be is jutottunk. Nosza, le a kabátot ! Aha, persze. A földre maximum.
A ruhatárban szolgálatot teljesítő két hoszteszetosza kislyány szerint ugyanis "nincs ruhatár". Mondom, de van, benne állsz nyuszifül ! -De nem, ez nem ruhatár, hanem 9000 Ft-os póló-bolt.
Hurrá.
Merő szórakozásból a haverral (mindketten marcona legények) terrorizáltuk még egy kicsit a szerencsétlent (koncerthangulat...) aki igen komikusan kiabált a nyakában lógó cébébe, hogy "biztonsági szolgálat, biztonsági szolgálat", de úgy látszik nem működött a device, mert a szekuricsik meg fél méterre tőlünk fapofával és háttal ácsorogtak... :)))
Szal lebosszultuk a ruhatár-helyett-húzzuk-le-a-részeg-rockereket szindrómát, aztán elgondolkoztunk, hogy is lesz ez a műélvezet 30 kiló ruhával a derekunk körül...
Folyt. köv.
Csak akkor, ha szombaton van a koncert, aki nagyvárosban lakik, az a többi nap még el tud menni a postavonat művésznevű csöviszállókkal... (már ameddig, mert már fut a felmondási idő a vasúton való postaszállításról, és nem biztos, hogy egy-két éjszakai bagoly miatt meghagyják e vonatokat...)
Összeségében egyértelműen jobb koncert volt mint a nyári. Pár számot még bizonyára mindenki "elviselt" volna ugyan. Ha Bruce ezen a turnén nem fog egyszer sem leesni a színpadról akkor soha... :)
Kár hogy a barátnőm nem lehetett velem... :(
Remélem a Főnixben még sok ilyen koncerthez lesz szerencsénk, mert akkor gyakrabban kell kelet felé vennem az irányt.
Számomra ez volt a legkirályabb hangverseny, amit láttam tőlük, mégha talán a legrövidebb is volt. Lemezen nem igazán jöttek be a Dance Of Death-es számok, de itt nagyon-nagyon sütöttek, főleg a Rainmaker és a címadó. Bár a régebbi számok közül én is hiányoltam jónéhányat (Aces High, Revelations, Heaven Can Wait, Clansman, stb...) de a látvány és a hangulat mindenért kárpótolt. Eddie mintha rohadtul lefogyott volna...
Az elég gáz, hogy egy kanyi mondat sincs a város honlapján (www.debrecen.hu) a koncertről a programok között.
Se előtte, se utólag.
Nem hiszem, hogy ennyire jelentéktelen esemény lett volna.