"A lényeg, a legkörnyezetszennyezőbb a zöldben lakni családi házban. Minél messzebb, minél többet kell utazni, annál inkább."
És ha zöldben lakok, de nem utazok (éljen a távmunka)?
De ha jól értem, azt mondod, hogy egy passzívház környezetszennyezése (előállítással együtt) lényegesen nagyobb a teljes életciklusra vetítve, mint egy panelházé, hasonló paraméterekkel (egy családra nézve, nyilván). Gondolatébresztőnek nem rossz....
"Remélem napelemre is jó ajánlatot kapok."
Napkollektort vegyél, sztem a fűtésen többet spórolhatsz (feltéve, ha nem árammal fűtesz). :)
Volt ilyen helyben is, a Múlt-kor szentelt is neki egy cikket a kolbászos néni kapcsán. Valaki belinkelte valahová, de persze csak a guglival találrtam meg újra. Érdemes elolvasni, és részben még ON is:
Egyszer nagyon régen jártam Prágában. Hogy ott-e vagy egy ottani kiránduláson azt nem tudom, de határozottan emlékszem, hogy valami kolostorban mutogatták a szakálas szüzet. Az is nagyon ronda volt. A mese az volt hozzá, hogy a szűz apáca akart lenni, de az apja hozzákényszerítette valakihez, amitől neki kinőtt a szakála.
Én már semmin sem csodálkoznék. Pédául egy ilyen simán beleférne:
"Akkor a legkisebb királyfi indult el, hogy megküzdjön a szakállas banyával, de nem találta sehol, mert amióta megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, állandóan csak a világot járta..."
Vagy ahogy a kollégám megpróbálta elkerülni a négyéves unokájánál a hétvégi sokk okozta lelki törést:
- Ezt úgy képzeld el Emma, hogy Ken felvette Barbie ruháját.
Sok-sok évvel ezelőtt a Hűvösvölgy úton autóztam hazafelé a tolbuhinból (nálunk már csak ez marad a központi vásárcsarnok neve) és bekapcsoltam a rádiót, éppen egy mese elejére: - Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, az üveghegyeken is túl, de még az Óperenciás-tengeren is túl, ott éldegélt egy szigeten a nagyon szegény ember a fiával. Egyszer csak így szólt a fiú az apjához: - Azért mi ..rva messze lakunk ám, Édesapám! A meglepetéstől kis híján nekimentem az előttem lassító autónak. A rádióból hallatszó röhögő kórus ébresztett rá, hogy a szombat délelőtt szokásos kabarét adják a Kossuthon.
János gazda öklét rázva kiabált fel az égbe: hé, te tündér hogy tehetted ezt az egyetlen barátommal? De a gonosz tündér úgy nevetett, hogy potyogtak a könnyei, mint megannyi karbunkulus. A temérdek jégkristály hamarosan a nyakáig beborította szegény Bogár kutyát. A gazda meg, mit tehetett mást, felkapott a jégvitorlására, hogy a szelek szárnyán eredjen a beste tündér nyomába.
De jó... Egyetlen vonatkozó gyerekkori emlékem, hogy atyám egyszer így kezd el egy mesét: "János gazda, a hortobágyi juhász és hű barátja, Bogár kutya elment vitorlázni..."
Elrontod nekünk a nyarat. Sok évvel ezelőtt az első légkondicionáló vétele után, 3 évig alig kellett bekapcsolni. Igazán sokat tavaly nyáron ment. Gondolom most sokan vesznek, igy 2-3 évig alig lesz nyár.:-(((
Gondolkodom is már valami kicsike bizniszen: mondjuk közzéteszem, épp mire készülök, és akinek az így bekövetkezendő esetleges katasztrófák erősen ütköznek a terveivel, kedves ajándékokkal, baráti gesztusokkal, esti mesékkel, ilyesmivel lebeszélhet a szándékomról. :)
Nézegettem egy kicsit a bontást a héten, persze pár kép után lemerültek az akkuk
ma meglepődve láttam a ledőlt halmazt. Fényképező egyáltalán nem volt nálam :( Azóta olvastam a hírt.
Az a markoló nagyon erős, úgy elharapta az útban lévő faágat, mint a pinty. Ma már a romok alatt lehet az egész fa, amire a jelek szerint azért vigyáztak. Kezdetben.
Nem akarok külön reklámot csinálni az IBAN-kalkulátornak, de a "check an account/validate domestic account number" menüpontban megadja a számlavezető pénzintézet nevét, azoknál az intézeteknél, ahol a GIRO-számban a fiókazonosító is jelölve van (pl. OTP), ott még a számlavezető fiók címét is.
Nekem az okozott gondot, ha készpénzes befizetéskor csak a számlaszám volt meg, semmi más. Hogy tudjam, hogy melyik hitelintézet fiókjába menjek be befizetni, tudnom kellett volna a számlavezető intézet nevét.