Keresés

Részletes keresés

crockl Creative Commons License 2002.02.14 0 0 299
hat ha nem memoriaba, akkor a file tarolasnal gyorsabbat nem talalsz. Ha egy elkeszitett php file-t csinalsz amit mar csak include-olni kell, meg parsolni sem, akkor meggyorsabb:) bar kis adatnal maximum milimilisecundumokban merheto :)
Előzmény: szipka (298)
szipka Creative Commons License 2002.02.14 0 0 298
Az a problémám, hogy egy változót szeretnék a szerveroldalon tárolni, úgy, hogy minden szerveren futó script hozzáférhessen, nem session változóra gondolok, mert az egyrészt browserhez van rendelve másrészt pedig alapesetben fileban tárolódik aminek lassu az elérése, azért fontos a sebesség, mert cachenek használnám. És ehhez a cachehez minden php script hozzáférne. Linux alatt megoldás lenne a shared mem függvények, de ez oprendszer specifikus, de valami hasonlóra lenne szükségem. Olvastam doksit, de semmi használhatót nem találtam. Valakinek ötlete?

Szipka

crockl Creative Commons License 2002.02.13 0 0 297
python:))))) erre en is gondoltam ;)), amugy is gyere irc, ne itt lopd a napot:) c.
Előzmény: python (296)
python Creative Commons License 2002.02.12 0 0 296
Gondolom, SQL querykrol beszelt...
Előzmény: crockl (295)
crockl Creative Commons License 2002.02.12 0 0 295
? esetleg bovebben mit?, gondolok vmire de ebbol nemtudom 1re gondolunk-e:)
Előzmény: emberarc (294)
emberarc Creative Commons License 2002.02.12 0 0 294
Hogyan kezelem le az empty set queryket phpban?
crockl Creative Commons License 2002.02.12 0 0 293
filb: nem, az apache php az az apache php, ne keverd a binaris-al:) Szoval ujjat kell forgatni vagy csomagbol feltenni:))
Előzmény: Filburt (291)
Kippkopp Creative Commons License 2002.02.11 0 0 292
Szerintem (ennyire azért) nem keverem.

Mint (nálam jobban is) tudjátok, adva van a header, amit php alól lehet módosítani, és adva van a <head>, amit hmtl alól (és php alól). A zárójeles megjegyzésemben csak azt szerettem volna felvetni, hogy a javasolt meta utasításokat vagy az egyikbe, vagy a másikba érdemes rakni, de bizonyára nem mindkettőbe.

Abban viszont teljesen igazatok van, hogy ennek nem volt értelme, mert mindketten a header-t említettétek, a head-et csak én kevertem bele -- részben a név hasonlósága miatt, részben azért, mert minden más "meta" tag oda szokott kerülni. De közben rájöttem, hogy nem erre gondoltatok. Elnézést!

Egyébként továbbra sem tudtam ezt megoldani, ill. egyelőre azt választottam, hogy az adott oldalra (ill. oldalakra, mert van egy másik is) vonatkozóan lemondok a FreeFind használatáról. Továbbra is várom az ötleteket...

Előzmény: crockl (288)
Filburt Creative Commons License 2002.02.11 0 0 291
Valoszinuleg az is gond lehet, hogy apache modulnak raktam fel. Igy lehet meg kezdeni vele valamit?

Filburt

Előzmény: crockl (290)
crockl Creative Commons License 2002.02.11 0 0 290
van olyan hogy php-cgi ezt vagy csomagbol, vagy ugy forditod a php-t. Es ekkor kapsz 1 binaris php progit, ami alapban a mar feltett php ini-jet fogja hasznalni de ez a -c kapcsoloval megadhato kulon is. Tehat ez az webszerveres php-tol fuggetlen cucc, igy kulon kell forgatni, vagy csomagbol felrakni.
Előzmény: Filburt (289)
Filburt Creative Commons License 2002.02.11 0 0 289
Mi kell ahhoz, hogy parancssorbol tudjak php scripteket futtatni?

Van itt egy szerver, amin a /usr/bin alatt van egy php4 nevu binaris, de az altalam telepitett masik szerveren ilyen mar nincs.

Ez vmi kulon csomag vagy maskepp kell telepiteni?

Koszi,

Filburt

crockl Creative Commons License 2002.02.11 0 0 288
nem ertem mit kevered a html-t es a php-t a ketto eg es fold:

<?
//ez php
header(nocache 1 valtozat);
header(nocache 2 valtozat);
>
ide johet a html

Előzmény: Kippkopp (287)
Kippkopp Creative Commons License 2002.02.10 0 0 287
Még valami kimaradt, hiába, ebben a topikban muszáj mindig &gt;-t és &lt;-t írni.

... a html-kód head-je pedig egy kicsivel hátrébb kezdődik, nálam a és a van előtte.

helyett:

... nálam <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> és <html> van előtte.

Szóval nagyon reménykedem benne, hogy tudtok segíteni, hogy ne kelljen se a FreeFind-ról, se a Refresh-ről lemondanom.

Előzmény: Kippkopp (285)
Kippkopp Creative Commons License 2002.02.10 0 0 286
Sajnos a böngésző megeszi az első soromat, hogy mit rakok be a fájlok elejére a last-modified-hoz. Újra megpróbálom, egy kicsit cselesebben:

<?php $a = date("r", filemtime("/var/www/html/SITE-NÉV/".$REQUEST_URI));
header("Last-Modified: $a"); ?>

Előzmény: Kippkopp (285)
Kippkopp Creative Commons License 2002.02.10 0 0 285
Köszi a tippeket. Önmagában működne a dolog, csak az a gubanc, hogy a honlapon a FreeFind site search-e működik, és mivel az oldalak php3-ban vannak, a FreeFind csak akkor látja őket, hogyha minden oldal elejére beteszem, hogy
header("Last-Modified: $a"); ?>
ugyanis a last-modified adat máskülönben nem jelenik meg a header-ben, a FreeFind nem látja, nem tudja indexálni az oldalakat, és nem lehet használni a keresőjét és a "what's new" listáját.
Úgyhogy vagy azt választom, hogy minden hívásnál újra kiértékelődjön a script és frissüljön a random text, vagy azt, hogy a FreeFind is lássa az oldalt, indexálni tudja, megtalálja a keresője és mutassa a "what's new" oldalon. A kettő együtt nem megy, valamiért összeakad...

(A két javasolt megoldásotok különben, tudomásom szerint, kizárja egymást, mivel a header-t beillesztő php-utasításnak tudtommal a fájl legelején kell lennie, a html-kód head-je pedig egy kicsivel hátrébb kezdődik, nálam a és a van előtte. Úgyhogy kíváncsi volnék, hogy végül a header-be vagy a html-es head-be kell illeszteni ezeket, ha egyáltalán ezek fényében is erre a két sorra van szükség.)

Ez már kicsit fogasabb kérdés, de hálás lennék, ha tudnátok valami jó megoldást. (Próbáltam a clearstatcache(); utasítást is, de az se használ.)

Köszi!

Előzmény: delphijos (283)
crockl Creative Commons License 2002.02.10 0 0 284
vagy mindezt kozvetlenul php-bol is header()-el :)
Előzmény: delphijos (283)
delphijos Creative Commons License 2002.02.10 0 0 283
Ugayneezel szívtam, de nekem seígtett a következö:

meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache"
meta http-equiv="Pragma" content="no-cache"
Természetesen < > között. Ha beteszed az oldal fejlécébe akkor mennie kell. Estleg még a
meta http-equiv="Cache-Control" content="no-store" se árthat.

Előzmény: Kippkopp (282)
Kippkopp Creative Commons License 2002.02.10 0 0 282
Sziasztok!

Nekem is volna egy kérdésem.

Felraktam egy random text programot a http://www.teca-scripts.com/download.php címről, a "Randex v1.21 (PHP)"-t. (Elvileg annyit csinál, hogy egy megadott txt-ből, idézethalmazból véletlenszerűen kiválaszt egyet és azt megjeleníti, minden híváskor újat; és loggolja a látogató IP-címét, hogy ne jelenjen meg egymás után kétszer ugyanaz a szöveg.)
Az a probléma, hogy mikor letöltöm az ezt a scriptet hívó php3 oldalt, akkor attól fogva a böngésző (IE 5.5) frissítéskor mindig ugyanazt a szöveget választja ki; azaz, ha jól sejtem, csak azt látja, hogy a hivatkozó .php3 fájl ugyanaz most is, mint az előbb (ha ugyanis ezt módosítom, akkor már frissül), és nem érdekli, hogy a utasítás minden kiértékeléskor más eredményt ad, úgyhogy egyszerűen előveszi a cache-ből az előző kész fájlt az előző szöveggel, és kész. A hivatkozott randex scriptet csak akkor hajlandó újra kiértékelni, ha a böngészőben az Eszközök, Internet-beállítások, Általános, Ideiglenes Internet-fájlok, Fájlok törlése gombbal törlöm, úgymond, a teljes helyben tárolt tartalmat, és ezután frissítem az oldalt -- és nyilván akkor, ha az eredeti hivatkozó php3 fájlban valami egyéb módosítást végzek, ezt föltöltöm, és frissítem az oldalt (ilyenkor már biztos eltér a last-modification vagy a last-access vagy ilyesmi, és emiatt már hajlandó újra kiértékelni).

Tudnátok segíteni? Teljesen tanácstalan vagyok. Már körülnéztem a hu.php.net-en a require-nél, include-nál, rákerestem a refresh-re, nézelődtem ebben a topicban, egy barátom javaslatára megnéztem, mit ír a www.w3.org a http protokollról, de onnan se tudtam semmi megoldást találni.
Nagyon köszönöm előre is!

Filburt Creative Commons License 2002.02.07 0 0 281
Bakke, megoldottam:

A helyes formatum

...... date2 ='".$datum."' WHEE.....

Filburt

Előzmény: Filburt (280)
Filburt Creative Commons License 2002.02.07 0 0 280
Fura dolgoba futottam bele.

Van egy tablam, benne 2 db 'date' tipusu mezovel, mondjuk date1 es date2.

Igy insertalok a tablaba:

$datum=date("Yms");
INSERT INTO t_akarmi (......., date1,.....) values (......, '$datum',......);

Ez igy OK, muxik.

De ha a masik datum mezot igy akarom update-elni a kesobbiekben, hogy

$datum=date("Ymd");
UPDATE t_akarmi SET date2 = ".$datum." WHERE ........"

Akkor kozli, hogy

PostgreSQL query failed: ERROR: Attribute 'date2' is of type 'date' but expression is of type 'int4'.

Miert jo az INSERT es miert nem az UPDATE???

Thx,

Filburt

crockl Creative Commons License 2002.02.04 0 0 279
values ('".$nev."') a stringet mindig string-kent add be!
Előzmény: newpalace (278)
newpalace Creative Commons License 2002.02.04 0 0 278
Sziasztok!
Nemrég még rimánkodva érdeklödtem miért nem megy a php-m, szerencsére ezen már túl vagyok. Most a postgresql sikit mindenért, pedig én tuti hogy jól kódoltam.Vagy mégsem???
A passwd-t akarom postgresqlbe írni, kezdésnek a nev mezőbe kűldeném a $nev értéket, de ö nem akarja... Lécci valaki mondja meg mit csináltam mellé!!!!!!!! Köszkösz : ) NewPalaCe
$file1="passwd";

$conn=pg_connect("dbname=szemely user=baska");

if ($conn) echo "fasza";

$file=fopen($file1,"r");

while(!feof($file))
{
$line=fgets($file,1024);

list($domain,$pass,$uid,$gid,$extra,$home)=split(":",$line,6);
if($uid>=100)
{
list($nev,$emelet,$mellek,$beosztas,$egyseg)=split(",",$extra,5);
itt jelzi a hibát : )-> $proba=pg_exec($conn,"insert into egyed (nev) values ($nev)");

}

}
fclose($file);

fasza
Warning: PostgreSQL query failed: ERROR: parser: parse error at or near "gabor" in /var/www/birosag/www/baska/createfov.php on line 28

Warning: PostgreSQL query failed: ERROR: parser: parse error at or near "frigyes" in /var/www/birosag/www/baska/createfov.php on line 28

Warning: PostgreSQL query failed: ERROR: parser: parse error at or near "laszlo" in /var/www/birosag/www/baska/createfov.php on line 28

crockl Creative Commons License 2002.01.24 0 0 277
igaz, de irhatnal ilyet is oda: =($az=1?1:0);, es nyelvileg egezsegesebb a ; oda:)
Előzmény: Geitenbeffer (276)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.01.23 0 0 276
Megnéztem a source-ban, de nem kell oda az a pontosvessző, anélkül is tökéletes.
Előzmény: crockl (273)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.01.23 0 0 275
Hé, én is végigszenvedtem!! ;)
Amit legutoljára írtam, az jó egyébként.
Előzmény: crockl (274)
crockl Creative Commons License 2002.01.23 0 0 274
najo:)), ilyenkor mondom, lasd source:))
Előzmény: crockl (273)
crockl Creative Commons License 2002.01.23 0 0 273
legyen: value=""
Előzmény: Geitenbeffer (272)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.01.23 0 0 272
na, égetem még magam, oké? :))

szal:

value="<?=$valtozo?>"

ha most is elb*szom, akkor nem nyúlok többé kódhoz ;))

Előzmény: Geitenbeffer (271)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.01.23 0 0 271
ehh...

szal:
value="<?$valtozo?>"

nna. remélem, most okés.

Előzmény: Geitenbeffer (269)
crockl Creative Commons License 2002.01.23 0 0 270
ez csak pelda volt, lehet > 1, is, ilyenkor minimum 2 karakter lesz a kivanatos, > 0-nak nem sok ertelme van, akkor eleg mar magaba az allitas is.
Előzmény: jinjang (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!