Keresés

Részletes keresés

KarnEvil Creative Commons License 2014.04.07 0 0 16253

Megkerdeztem a gyartot, Guido azt mondja majusra varhato a Ventilator II.

Kivancsian varom :)

Előzmény: tehtube (16252)
tehtube Creative Commons License 2014.04.06 0 0 16252

Ebben biztos vagyok. Általában a II-es változatokban nagyon szépen továbbreszelik az alapötletet. Milyen jó volt a Nord C1. De a C2 nagyon odatett neki.

Előzmény: KarnEvil (16251)
KarnEvil Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16251

A Neo Instruments honlapjan azt irja hamarosan jon a Ventilator II...

Lehet hogy erdemes varnom egy kicsit :)

Előzmény: tehtube (16247)
djuice Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16250

djuice Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16249

Rabata Zsolti in dojcsland? Akkor erre váltotta az RT20-át? Azt is csipázta, előtte meg vmi tranyós Dynacord rack laci-szimut favorizált. Aztán jött az Emu B3 modul neki, majd nekem. Mai füllel annak is van egy érdekes karaktere hiába sample alapú, persze 8 éve még a legelérhetőbb megoldás volt a hangzás szempontjából.

Előzmény: tehtube (16245)
KarnEvil Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16248

Ja es ne felejtsd ki a Rhodes-zongorat sem :)

https://www.youtube.com/watch?v=4GnrsdFwH-A

Eddig a 73-ast hasznaltam, de sikerult beszereznem egy 54-es modellt, igy "konnyitettem" a cuccon. 80 kilo helyett csak 45... Mi cipelunk mindent, de probaljuk okosan megoldani a logisztikat. A zenekar egyik kulonlegessege, hogy vintage hangszereket hasznalunk.

Ez persze az orgona eseteben nem mindig igaz, regebben volt a zenekarnak egy Gibson G101-ese, szo szerint minden heten gond volt vele... Az YC-30-at csak par hete szereztem, nagyon bizom benne, a hangja nagyon ott van, es szerintem sokkal megbizhatobb mint barmelyik masik tranyos hangszer abbol az idobol (1970).

Hasznalunk samplert biztonsagi megoldaskent. Mainstage egy oreg Macbook-on Gibson G101 hangmintakkal. Itt pl. az szol:

https://www.youtube.com/watch?v=f4xMoVZwj5w

tehtube Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16247

Azért gondolkodom én is ilyen effekten. A Minivent 300Eur, A Lex Rotary úgyszintén 300. A GSi BURN 379 Eur. Viszont méretes, jól taposható, külön stop gomb is van rajta meg irgalmatlanul programozható. http://www.crumar.it/?a=purchase

http://www.genuinesoundware.com/products/BURN/files/BURN_Manual_ENG.pdf

Nemszólva a ráadásként adott egyéb nyávogó, visszhangzó effektekről. Szerintem megéri azt a plusz 25e ft-ot. (79Eur)

Misimókustól hallottam felvételt VB3+ezzel mint vst effekttel. Azt hiszem ez messze meggyőzőbb volt hangzásban mint a többi.

Előzmény: tehtube (16245)
tehtube Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16246

Yamaha orgona, Rhodes basszgép, öreg Peavey kombó,.... szép cuccot kell cipelned! Vagy szállítják neked?

Ilyenkor megint csak a sampleres megoldásom jut az eszembe. Biztos van 5-10 beállításod a Yamahán, 1-2 a basszgépen. Ezeket semmiből nem állna lemintavételezni, kiosztani. Meg hozzátenni olyan preseteket-hanxíneket amilyenre méxükség lehet. Két könnyű masterbillentyűzet, egy aktívboksz és a fellépőcuc negyedsúlyból megoldva. A sampler 4-8 kimenetét könnyű megcímezni, melyik hang melyik lyukon jöjjön ki. Egyik direkt, a másik a Lexen át és kész.

Előzmény: KarnEvil (16243)
tehtube Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16245

Igen a Lex fényesebb(nek tűnik), a tisztább hangja, ráadásul a sok beállíthatóság következtében biztos megtalálod az optimumot. Németországi cimborám odavan érte. Emu és hangbankommal használja.

Egyre vigyázz, nagyon pici és könnyű! :-) Tényleg jó és hasznos a hozzádugható lábkapcsoló. A kis doboz miatt elkerülhetetlen a gyakori félrelépés=félrekapcsolás rajta. Meg nem lesz szétrugdosva, menet közben is korrigálhatók az értékek. A Bi-Amping is egy érdekes lehetőség. A Stop különösen. Az az érdekes és hasznos benne hogy nem véletlenül áll meg összevissza, hanem mindig egy ideális stop pozícióra áll. 

Igazából a mic distance az effekt erőssége, a Horn level magaskiemelés, a Boost cut a mély szabályzója, az idők, sebességek, torzító ok. A Cab directiont nem részletezik, arra kíváncsi volnék mi is állítható a potival általa?

http://www.strymon.net/products/lex/

djuice Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16244

Max ha nem jön be, lecseréled a másikra.

Rhodes sampling project hogy áll amúgy?

KarnEvil Creative Commons License 2014.04.04 0 0 16243

Koszonom Tehtube, jo szempont a tisztasag! Nagyreszt koncerten fogom hasznalni a tranzisztoros

YC-30 orgival es egy oreg Peavey Classic 50 komboval, szoval teljesen megjosolhatatlan a hangzas :)

De nehany dalban nagyon kell a leslie.

Valoszinu a Lexet valasztom, mivel kicsit rugalmasabbnak tunik mint a Mini Vent, es kulso pedalt is

lehet hozza csatlakoztatni, ami hasznos nekem, mivel a bal kezem altalaban el van foglalva a basszussal :)

Előzmény: tehtube (16242)
tehtube Creative Commons License 2014.04.04 0 0 16242

Szia, sajnos nem tudom. Némi vigasz, szerintem mindkettő jó. (ahhoz képest hogy műlaci)

A Lex tisztábban szól. Otthon talán tisztánn/sterilebb, de koncerten ahol sokminden lehet zavaró, jobban kijöhet a forgó effekt.

A Neo "koszosabb" hangnak tűnt. Lehet hogy otthon/stúdióban készebb a hangja, de élőben talán kevésbé hat.

Marco Balla (Márk? :-) demója alapján gondolom.

A Mini Vent meggyőző

De a Lex is :-)

Előzmény: KarnEvil (16241)
KarnEvil Creative Commons License 2014.04.04 0 0 16241

Hello!

En is epp ebben az ugyben akartam tanacsot kerni :)

Szuksegem van egy leslie-pedalra es nagyjabol leszukult a kor

a Mini Vent-re (for Organ) es a Strymon Lex-re. De nem tudok

donteni a ketto kozott, sajnos nincs lehetosegem kiprobalni oket.

Eloben melyik szol jobban?

Előzmény: tehtube (16235)
djuice Creative Commons License 2014.04.03 0 0 16240

by András? :)

Előzmény: tehtube (16237)
tonegenerator02 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 16239

Mindenkit sok szeretettel várunk holnap este! :)

kehas Creative Commons License 2014.04.03 0 0 16238

Köszi Zsolt, átgondolom...

tehtube Creative Commons License 2014.04.03 0 0 16237

Nem is gondolnánk hogy az AKAI Rotator vst magyar fejlesztésű!

Előzmény: tehtube (16235)
djuice Creative Commons License 2014.04.02 0 0 16236

Még 2005-ben történt...

persze oldalt ott van még pár félórás megmozdulás a témában: Gospel Meets Jazz

tehtube Creative Commons License 2014.04.02 0 0 16235

A Lexet vagy a Neo-t javaslom. Az Rt-20-at bárhogy tekergettem, nem tudtam kedvemre beállítanom. A régebbi nevek egész elkoptak és sok új bukkant föl.

A kis Neo kerül annyiba mint a "nagy" Lex, szűk 300Eu. Elég drágák ezek az effektek, de az utóbbi időben pont itt volt tapasztalható nagy fejlődés.  A Roto Choir talány, de lehet hogy nem rossz.

A három nagy nem olcsó:

A Leslie igen hitelesnek néz ki és van rendes stop gombja. A Burn-nek is, emellett ez brutál mélységben programozható. A Ventilator meg tényleg jó hangú.

Igazából a Mini Vent  szimpatikus, mert legyen jó és ne kelljen diplomával gépészkedni a szinte érthetetlen, bonyolult menüsorok között. csak bedugni és hadd szóljon.

A Burn viszont  csöves előfokával, abszolút állíthatóságával szintén bajnoknak néz ki. A tenyérnyi Lex meg egyszerűen jól szól pl. az Esi4000-esen.

Milyen jó lenne egyszer ezt a hatot egymás mellé tenni és egy A100-ra ráakasztani!

Előzmény: kehas (16233)
Pilvaxx Creative Commons License 2014.04.02 0 0 16234

Üdv!

Próbatermet továbbra is keresek, de szükségem lenne még  3 állású félhold kapcsolóra. Ha van valakinek eladó kérem szóljon!

Köszönet: penzesmate85@gmail.com

kehas Creative Commons License 2014.04.02 0 0 16233

Kicsit OFF de keresek leslie clónt ( Boss RD 20, Burn, stb)

Pilvaxx Creative Commons License 2014.04.01 0 0 16232

Kedves Hammondosok!

Újdonsült Hammondos zenekaromnak keresek próbatermet, havidíjjal. Szeretném lent tartani az orgonát és a zenekar felszerelését is, így csak egy olyan helyre lenne szükségünk ami kb 20nm és lehet recsegni viszonylag hangosan is, nem kell emeleteket lépcsőzni és biztonságos.

Ha bárki tud segíteni, bármilyen ötlettel azért nagyon hálás lennék. 

penzesmate85@gmail.com

Köszönet!!!

tonegenerator02 Creative Commons License 2014.03.30 0 0 16231

Sziasztok,

jövő pénteken gyertek a Bosnyák térre, a templom mellé Organism koncertre! :)

(este nyolckor kezdünk)

https://www.facebook.com/events/389700511170765/

http://www.cserepeshaz.hu/index.php

tehtube Creative Commons License 2014.03.29 0 0 16230

Pénteken Cry Free a Krézimamában. Soós Jon Lord Norbi nagyot alakított. Meg maga az egész zenekar. Több új nevet láttam, azt hittem ez az oka, hogy viszonylag kevés a koncertjük mostanában. Nagyot tévedtem, jobbak mint bármikor. Sokkal jobbak. Sokkal hitelesebbek, profibbak most, így számomra. A dalokat nem előadták hanem végigjátszották. Nagyívű szólók, fergeteges megoldások. Külön pozitívum az időrendi előadás. A korai Hush, Wring That Neck és Mandrake Root szólói a hatvanas éveket idézték. Később a hetvenes évekbe vágtak, gyakran lezli nélkül, szúrós hangon. A többi hanxeres kolléga is hibátlanul teljesített. Ének? Jobb mint bármikor! Norbi a Lazy elején bevállalt egy igazi szólós bevezetést teljesen szólóban. Gratula hozzá. A Demon's Eye számot viszont nem játszotta a többiekkel. Azt nekem "kellett" lenyomnom :-) Lenyomtam hát. Még egy apróság a dobosokról. Ahogy máshol is megtapasztaltam mennyire meg tud dobni egy bandát egy kíváló dobos (vagy a reciprok érték), úgy itt is szinte "csak" bele kellett feküdni a többieknek a dobolásba és így már könnyű magasan teljesíteni. Remélem lesz sok koncertjük a közeljövőben. Sajna az éjféli Stormbringer nem engedett többet a félhetes kelésemhez, pár számról lemaradtam.

Wring That Neck négyesben.        Chid In Time                             Burn énektrióval

Norbi szólóz

tehtube Creative Commons License 2014.03.28 0 0 16229

Szia, tényleg voltatok! Temeróval tanúsítom :-)

Előzmény: tubeton (16228)
tubeton Creative Commons License 2014.03.27 0 0 16228

sziasztok!

ma 20:30-kor az Old Buda -ban igazi Purple és Rainbow igazi Hammond-al.

Holnap este ugyanez az érdi Borgödörben.

Gyertek.

üdv: Dénes

tehtube Creative Commons License 2014.03.24 0 0 16227

Hogy amit leírtam, ne legyen képtelenség, valami ilyesmire lehet számítani:

https://www.youtube.com/watch?v=s_jVP2SR7PM#t=27

Előzmény: tehtube (16225)
temero Creative Commons License 2014.03.22 0 0 16226

robigida@freemail.hu

Előzmény: hammondcsiki (16221)
tehtube Creative Commons License 2014.03.22 0 0 16225

A Vanilla Fudge a jövő héten játszik a közelünkben. Ők, nem nagyon jönnek errefelé. 25-Brünn, 26 Bécs.

1, baromi jó zenét nyomnak és nem modernizáltak, fő szerep a Hammondé

2, Mark Stein játéka és a csapat zenéje lett a minta amire Angliában megkreálták a Deep Purple együttest.

Jon Lord is tanult tőlük, saját nyilatkozata alapján: http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Stein_(musician)

Úgy néz ki, ketten már volnánk, de 4-5-en lenne az igazi. Érdekel még valakit? (36,60Eur Szene, Wien)

djuice Creative Commons License 2014.03.21 0 0 16224

Joey bàtyánk a legújabb hírek szerint kifejlesztett egy technikát akkord repetícióra (ua. mint amit szóló hangra 2 ujjal csinálnakmások) viszont nem tudom hogy keresni a youtubeon. Vki esetleg ismeri itt a kérdéses felvételt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!