Keresés

Részletes keresés

szimizso1 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 16264

Szia Matyó!

Izopropyl alkohol helyett inkább használj féktisztító sprayt. Azzal egy-két fújás, és haladhatsz tovább. Nyom nélkül párolog el, csak közben nem szabad cigizni mellette :-)

Lehet, hogy rosszul gondolom, de jobb, ha a hangerő szabályozó elé van kötve a zengető, mert ott egy állandó jelszintet kap a bemenet ami a rugókat rángatja. Ha szabályozott jelet kapna, -ami állandóan változik játék közben- akkor vagy nem zengetne kis hangerőnél, vagy csattogna a rugó egy fortisszimónál.

Üdv. M.

Előzmény: LittleBig4 (16263)
LittleBig4 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 16263

Nincsen véletlenül felesleges Leslie csatlakozó aljzatotok eladó? Két darab kellene a szokásos rugós alátét gyűrűvel rögzíthető típusból.

Elég jól előre haladtunk a kis B2-B3 rendbetételével. A 110V-os orgona két db 220-as Leslie-t kell, hogy vezérelni tudjon, ehhez már benne van a megfelelő relés kapcsoló blokk és trafó, valamint a többi gyermekbetegség is lassan gyógyul:

1. A perka túl hangos volt, mert a hangerejét beállító ellenállás, ami a P ponton van, az előfok (A0-28) elején, kívül, egyszerűen hiányzott. A rajz 33K-t ír, de még úgy is hangos volt, 22K-t tettem végül a helyére.

2. A scanner sajnos kicsit kihagyogat, szétszedés közben látszott, hogy rogyásig volt olajozva, tocsogott a motor és a scanner is. Izopropifalkohol fürdőben ülnek éppen a darabjai.

3. Sosem fogom megérteni, hogy az Organ Mate miért a hangerő pedál ELÉ van bekötve?? Miért nem a hangerő szabályozó kondi és a hangszín poti közé, ahol minden ilyen cucc lenni szokott.

Hamarosan teljesen elkészül a hangszer, majd csinálok valami videót róla.

Lesz Kéknyúl koncert is ápr. 26-án: https://www.facebook.com/events/397817303693381/

Üdv,

Matyoooo

okumoto Creative Commons License 2014.04.15 0 0 16262

Gratulálok Norbi & band! :)

Előzmény: KarnEvil (16258)
tonegenerator02 Creative Commons License 2014.04.15 0 0 16261

Holnap este ez lesz az Almáriumban (VIII. Horánszky utca 5.) este nyolctól:

djuice Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16260

Igen, érdekesen titkolózó gyártó a Studiologic. Én már egy dupla manuálosra számítottam volna inkább, de ez is meglepi a kis idétlen drawbar buckájával. Hangra nekem így nagyon nyúbíszrís behatást nyújt, túlzottan steril, hifis makulátlansággal, mint egy szénné epilált playboy. Pont a karcosság, a varacskosság, a borosta meg a gubancos szakáll ami hiányzik a valódi elektromechanikushoz mérve. A keyclick is túl sok, s ráadásul itt is a jól borotváltság szagú felhangokkal, az izzadt, mocskos macsóság csak illúzió, de lehet hogy nincs jól beállítva. Árban az elődje sem volt olcsó, gondolom ez sem lesz kevesebb.

Előzmény: tehtube (16256)
tehtube Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16259

Nagyon komoly méréssorozatot végeztünk Szalay Andrással a 142-es lezlimen egy későbbi lezlieffekt megalkotása végett. Frekvenciamenetek, gyorsulások, spektrumok rotoronként külön-külön. A legtöbbször az egyik rotor némítva a crossoveren műterheléssel, plusz motorkonnektorjai kihúzva. A szélzaj, motorzajok szintén rögzítve. Akusztikai jellemzők 45°-okban rögzítve. Minél több "hiba' kidomborítása a lényeg amitől olyan egyedi, élő lesz a hang. Az impulzusok az egyenletes forgás ellenére nem színusz, nem háromszög jellegűek, inkább mint a szívdobbanásoké. Ami processzorok 10 éve az Akai megalkotásakor még drágák voltak és szem előtt volt a processzor és memória ár, korlát, az mára eltűnt, nem szükséges ilyen anyagi-műszaki kompromisszum. Remélhetőleg sikerül egy jó szimulációt megalkotni amely ha messziről is származna, de Magyarországon fejlesztett. 

(Ha meglenne, milyen jó lenne egy B3 szimulációt is összehozni! :-)

KarnEvil Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16258

Kicsit OFF, de elkeszult az uj promocios videonk, gondoltam erdekel titeket. :)

A klip erdekessege, hogy a benne szereplo 1965-os tokeletes allapotu Vox Continentalt

Ron Lebar-tol kolcsonoztem, o tervezte es epitette ezeket a hangszereket amikor a 60-as evekben

a Voxnal dolgozott. Mellesleg a '73'-as Rhodesomat is o szervizelte.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16257

Szervusztok Hammondosok !

Csak néhány gondolat és kérdés:

Évek óta megrendezésre kerül Bad Radkesburgban egy zenei esemény a "GET ON STAGE" Workshop. Idén május 29. és 30. között.  http://www.badradkersburg.at/soulbluesgrooveworkshop.html Egy Isten hátamögötti kisváros tud ilyet csinálni, és tele van 16-tól 99 éves korú érdeklődővel. Itthon is lehetnének ilyen programok...

Nálunk az általános iskolában minden hónapban hangszeres bemutatót tartanak képzett zenészek. Mindenkinek kötelező elmenni, mert benne van a délelőtti órarendben. A gyerekek érdeklődőek, de azért a rockosabb előadásokat jobban kedvelik :-)  A következő tanévben jó lenne egy igazi Hammondot (A100, B3)  is sikerülne megszólaltatni, megismertetni a gyerekekkel.

Budapesttől 300 km-re vagyunk nyugati irányban.

Volt egyszer egy Gozsdu Udvar, egy nagyon jól sikerült rendezvény, de azóta néma csend van ez ügyben. Lesz folytatás ? 

Üdv.:

stingzongora

tehtube Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16256
Előzmény: djuice (16254)
tonegenerator02 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 16255

Egy hét múlva az Almáriumban (VIII. Horánszky u.5.) 20 órától ének-orgona felállásban játszunk blues-t, standard-eket és saját számokat, ha ráértek, gyertek el! :)

djuice Creative Commons License 2014.04.09 0 0 16254

Suttyomban Frankfurtban bemutatták az új Numa Organ 2-t. Érdekesre sikerült egy update!

KarnEvil Creative Commons License 2014.04.07 0 0 16253

Megkerdeztem a gyartot, Guido azt mondja majusra varhato a Ventilator II.

Kivancsian varom :)

Előzmény: tehtube (16252)
tehtube Creative Commons License 2014.04.06 0 0 16252

Ebben biztos vagyok. Általában a II-es változatokban nagyon szépen továbbreszelik az alapötletet. Milyen jó volt a Nord C1. De a C2 nagyon odatett neki.

Előzmény: KarnEvil (16251)
KarnEvil Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16251

A Neo Instruments honlapjan azt irja hamarosan jon a Ventilator II...

Lehet hogy erdemes varnom egy kicsit :)

Előzmény: tehtube (16247)
djuice Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16250

djuice Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16249

Rabata Zsolti in dojcsland? Akkor erre váltotta az RT20-át? Azt is csipázta, előtte meg vmi tranyós Dynacord rack laci-szimut favorizált. Aztán jött az Emu B3 modul neki, majd nekem. Mai füllel annak is van egy érdekes karaktere hiába sample alapú, persze 8 éve még a legelérhetőbb megoldás volt a hangzás szempontjából.

Előzmény: tehtube (16245)
KarnEvil Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16248

Ja es ne felejtsd ki a Rhodes-zongorat sem :)

https://www.youtube.com/watch?v=4GnrsdFwH-A

Eddig a 73-ast hasznaltam, de sikerult beszereznem egy 54-es modellt, igy "konnyitettem" a cuccon. 80 kilo helyett csak 45... Mi cipelunk mindent, de probaljuk okosan megoldani a logisztikat. A zenekar egyik kulonlegessege, hogy vintage hangszereket hasznalunk.

Ez persze az orgona eseteben nem mindig igaz, regebben volt a zenekarnak egy Gibson G101-ese, szo szerint minden heten gond volt vele... Az YC-30-at csak par hete szereztem, nagyon bizom benne, a hangja nagyon ott van, es szerintem sokkal megbizhatobb mint barmelyik masik tranyos hangszer abbol az idobol (1970).

Hasznalunk samplert biztonsagi megoldaskent. Mainstage egy oreg Macbook-on Gibson G101 hangmintakkal. Itt pl. az szol:

https://www.youtube.com/watch?v=f4xMoVZwj5w

tehtube Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16247

Azért gondolkodom én is ilyen effekten. A Minivent 300Eur, A Lex Rotary úgyszintén 300. A GSi BURN 379 Eur. Viszont méretes, jól taposható, külön stop gomb is van rajta meg irgalmatlanul programozható. http://www.crumar.it/?a=purchase

http://www.genuinesoundware.com/products/BURN/files/BURN_Manual_ENG.pdf

Nemszólva a ráadásként adott egyéb nyávogó, visszhangzó effektekről. Szerintem megéri azt a plusz 25e ft-ot. (79Eur)

Misimókustól hallottam felvételt VB3+ezzel mint vst effekttel. Azt hiszem ez messze meggyőzőbb volt hangzásban mint a többi.

Előzmény: tehtube (16245)
tehtube Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16246

Yamaha orgona, Rhodes basszgép, öreg Peavey kombó,.... szép cuccot kell cipelned! Vagy szállítják neked?

Ilyenkor megint csak a sampleres megoldásom jut az eszembe. Biztos van 5-10 beállításod a Yamahán, 1-2 a basszgépen. Ezeket semmiből nem állna lemintavételezni, kiosztani. Meg hozzátenni olyan preseteket-hanxíneket amilyenre méxükség lehet. Két könnyű masterbillentyűzet, egy aktívboksz és a fellépőcuc negyedsúlyból megoldva. A sampler 4-8 kimenetét könnyű megcímezni, melyik hang melyik lyukon jöjjön ki. Egyik direkt, a másik a Lexen át és kész.

Előzmény: KarnEvil (16243)
tehtube Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16245

Igen a Lex fényesebb(nek tűnik), a tisztább hangja, ráadásul a sok beállíthatóság következtében biztos megtalálod az optimumot. Németországi cimborám odavan érte. Emu és hangbankommal használja.

Egyre vigyázz, nagyon pici és könnyű! :-) Tényleg jó és hasznos a hozzádugható lábkapcsoló. A kis doboz miatt elkerülhetetlen a gyakori félrelépés=félrekapcsolás rajta. Meg nem lesz szétrugdosva, menet közben is korrigálhatók az értékek. A Bi-Amping is egy érdekes lehetőség. A Stop különösen. Az az érdekes és hasznos benne hogy nem véletlenül áll meg összevissza, hanem mindig egy ideális stop pozícióra áll. 

Igazából a mic distance az effekt erőssége, a Horn level magaskiemelés, a Boost cut a mély szabályzója, az idők, sebességek, torzító ok. A Cab directiont nem részletezik, arra kíváncsi volnék mi is állítható a potival általa?

http://www.strymon.net/products/lex/

djuice Creative Commons License 2014.04.05 0 0 16244

Max ha nem jön be, lecseréled a másikra.

Rhodes sampling project hogy áll amúgy?

KarnEvil Creative Commons License 2014.04.04 0 0 16243

Koszonom Tehtube, jo szempont a tisztasag! Nagyreszt koncerten fogom hasznalni a tranzisztoros

YC-30 orgival es egy oreg Peavey Classic 50 komboval, szoval teljesen megjosolhatatlan a hangzas :)

De nehany dalban nagyon kell a leslie.

Valoszinu a Lexet valasztom, mivel kicsit rugalmasabbnak tunik mint a Mini Vent, es kulso pedalt is

lehet hozza csatlakoztatni, ami hasznos nekem, mivel a bal kezem altalaban el van foglalva a basszussal :)

Előzmény: tehtube (16242)
tehtube Creative Commons License 2014.04.04 0 0 16242

Szia, sajnos nem tudom. Némi vigasz, szerintem mindkettő jó. (ahhoz képest hogy műlaci)

A Lex tisztábban szól. Otthon talán tisztánn/sterilebb, de koncerten ahol sokminden lehet zavaró, jobban kijöhet a forgó effekt.

A Neo "koszosabb" hangnak tűnt. Lehet hogy otthon/stúdióban készebb a hangja, de élőben talán kevésbé hat.

Marco Balla (Márk? :-) demója alapján gondolom.

A Mini Vent meggyőző

De a Lex is :-)

Előzmény: KarnEvil (16241)
KarnEvil Creative Commons License 2014.04.04 0 0 16241

Hello!

En is epp ebben az ugyben akartam tanacsot kerni :)

Szuksegem van egy leslie-pedalra es nagyjabol leszukult a kor

a Mini Vent-re (for Organ) es a Strymon Lex-re. De nem tudok

donteni a ketto kozott, sajnos nincs lehetosegem kiprobalni oket.

Eloben melyik szol jobban?

Előzmény: tehtube (16235)
djuice Creative Commons License 2014.04.03 0 0 16240

by András? :)

Előzmény: tehtube (16237)
tonegenerator02 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 16239

Mindenkit sok szeretettel várunk holnap este! :)

kehas Creative Commons License 2014.04.03 0 0 16238

Köszi Zsolt, átgondolom...

tehtube Creative Commons License 2014.04.03 0 0 16237

Nem is gondolnánk hogy az AKAI Rotator vst magyar fejlesztésű!

Előzmény: tehtube (16235)
djuice Creative Commons License 2014.04.02 0 0 16236

Még 2005-ben történt...

persze oldalt ott van még pár félórás megmozdulás a témában: Gospel Meets Jazz

tehtube Creative Commons License 2014.04.02 0 0 16235

A Lexet vagy a Neo-t javaslom. Az Rt-20-at bárhogy tekergettem, nem tudtam kedvemre beállítanom. A régebbi nevek egész elkoptak és sok új bukkant föl.

A kis Neo kerül annyiba mint a "nagy" Lex, szűk 300Eu. Elég drágák ezek az effektek, de az utóbbi időben pont itt volt tapasztalható nagy fejlődés.  A Roto Choir talány, de lehet hogy nem rossz.

A három nagy nem olcsó:

A Leslie igen hitelesnek néz ki és van rendes stop gombja. A Burn-nek is, emellett ez brutál mélységben programozható. A Ventilator meg tényleg jó hangú.

Igazából a Mini Vent  szimpatikus, mert legyen jó és ne kelljen diplomával gépészkedni a szinte érthetetlen, bonyolult menüsorok között. csak bedugni és hadd szóljon.

A Burn viszont  csöves előfokával, abszolút állíthatóságával szintén bajnoknak néz ki. A tenyérnyi Lex meg egyszerűen jól szól pl. az Esi4000-esen.

Milyen jó lenne egyszer ezt a hatot egymás mellé tenni és egy A100-ra ráakasztani!

Előzmény: kehas (16233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!