Keresés

Részletes keresés

sixx69 Creative Commons License 2003.10.23 0 0 2981
Ok, hivatalos info: 8.500 jegy volt eladva...Ami a bulit illeti, valóban jó volt, belülről is, de sok volt a baki - mint ahogyan azt a maiden hivatalos weboldalán is olvashatjátok Nicko mester naplójában - és nagyon, nagyon feszültek voltak buli előtt és utána is. Steve és Bruce még a saját embereivel sem volt hajlandó egy szót sem váltani, Jan sokkal felszabadultabb volt.
Az intrókkal és hangzással nem voltak megelégedve, nem is beszélve a Trooperes zászló bakiról, illetve a Hallowed... elejéről, amit NEM direkt kúrtak el, hanem valóban elcseszték...mindez semmi ahhoz képest ami Besztercebányán esett meg Nicko mesterrel, az egyik beütő leszakadt a Paschendale alatt, és ráesett a pergőre...meg kellett állnia, hogy lehajítsa, aztán késve lépett be, egy ütemmel tovább nyomta a kiállásnál...szörnyű érzés lehetett.

Az általános vélemény btw az volt, hogy a csarnok fasza, a közönség eszméletlen, és ide érdemes jönni bulizni - ezt a tour manager meg a production manager volt szíves mondani, majd hozzátették: hazaérve mindenkinek elmondják, hogy szerveztessenek ide bulikat, mert kibaszott jó a közönség!!!

szódás love Creative Commons License 2003.10.23 0 0 2980
hát jah... inkább, mint a can i play...
Előzmény: Alexander the Great (2979)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.10.23 0 0 2979
nem hiszem el,a turné következő két állomásán nyomták a Wrathchild-ot is,a Wildest Dreams után egyből.
Itt meg kihagyták:(
PeTyUs Creative Commons License 2003.10.23 0 0 2978
Nekem debreceni Tourinformos csaj azt mondta, hogy 9000 jegyet adtak ki eleve, utána még a koncert előtti pénteken plusz ötszázat (amit 3 óra alatt elkapkodtak).

Tehát szvsz a 10.000-es nézőszám nem túlzó... ha a régi BS-es "teltházra", ami azért nem volt _ennyire_ telt 12.000-et mondtak, akkor szerintem reális ez a szám.

Lone Star Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2977
Hát, igazhitű feleim, ez tényleg ütős koncert volt. Az eddigi legjobb, amin voltam.

Dickinson metálatya szinpadi teljesítménye eccerűen fergeteges volt! Meg az egész csapat is.
A ruhatár hiánya miatt én speciel 3.5 kg-ot fogytam az este alatt, de végig kitartottam a dühöngőben, hosszú bőrkabátom ellenére! Az iron maiden (című szám) alatt jöttem fel, hogy megnézzem magunkat felülről. Hát valami brutálisan jó vollt a látvány!!
A haverommal az első szám után elvesztettük egymást, pedig nem ez volt az első maiden-koncertünk. Lámpalázam volt, a kabátom miatt, meg a szemüvegem miatt, mert nem vittem magammal az acélbetétes tokomat. Így viszont mindent jól láttam, a díszlet és az együttes tagjai nem csak foltok voltak. És nem is csalódtam.
Említett haveromnak a hátizsákjával is küzdenie kellett, előtte valahogy beletuszkolta a kabátját.
A harmadik szám alatt viszont kiszakadt és kiesett a kabátja, mögüle ordibált valaki, hogy "Egy bőőőrkabáááááát!!!"
Kiesett ezzel együtt a magával hozott könyve, egy Szabó Ervines A Nyugat Alkonya c. Spengler-mű. Pillanatok alatt megsemmisült az alkotás, száz oldalas kötegekre hullva zúzódott szét a koncert folyamán a talpaink alatt. A végén visszamentünk a színpad elé, és alig pár oldal hulláját találtuk meg, köztük az első lapét. Rejtély, hova tűnt el további 300 oldal (egy kb. 200 oldalas köteg maradt meg épen, azt találta meg azonnal).

Szóval, egyrészt a könyveknek megvan a maguk története, ez az egyik tanulság. Úgy el tudom képzelni, hogy ha visszaviszi a haverom a könyvtárba a füzetnyi maradékot a történettel, hogy is néznének.
Másrészt történelmi érzés tört ránk, ahogy a söröspoharak és egyéb romok között bóklászva kerestünk és találtunk egy-egy lapot a könyvből. Elhittük, a Nyugat Alkonya közeledik. Ez akkor és ott evidens volt. Egy ekkora, kiüresítő őrület után...Ruhatár is csak azért nem volt, hogy ez megtörténhessen. Spengler a túlvilágon röhög, mint egy fakutya.
Szóval be prepared!

Nekem legjobban a Dance of Death előadása jött be, meg a Paschendale. Fear of the Dark kihagyhatatlan, a Run to the Hills pedig baró zárószám.
Erről jut eszembe: Láttunk egy helyes leányzót a koncerten, akin egy remek, konszolidált feszülős póló volt, mellei fölött a felirat: RUN TO THE HILLS. És voltak is ott "hegyek". :))) Ez az ötlet nagyon bejött nekünk.
Üdv, remélem azért még jönnek majd ide, szerintem nem okoztunk csalódást!

Alexander the Great Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2976
én úgy tudom hogy az arénába alapban 5500 ülőhely van és plusz a kihúzható lelátók.
a ticketpro.hu-n is az van megadva hogy koncerteken a befogadóképeség 8500 fő.ha ehhez hozzáadjuk a plusz 1000 főt akkor kijön a majd 10.000.
de tökmindegy,ez csak játék a számokkal,a lényeg hogy láttuk a maident talán utoljára!
Előzmény: The Evil (2975)
The Evil Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2975
Szerintem Rod nem ülőhelyeket számolt, hanem kibocsátott/eladott jegyeket. Amúgy szerintem ami ülőhely volt vasárnap, az nem volt több kétezernél, a küzdőtéren viszont a 3ezernek csaknem a duplája zsúfolódott össze.
Előzmény: Alexander the Great (2974)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2974
mert ugye 6000 ezres a aréna normál eseménykor,tehát 6000 darabb kék szék van benne és a rendezők még endelyeztek plusz ezer üllőhelyre való jegy kibocsátását.
és valahogy elsikkadt az az apróság hogy a küzdőtéren is tombolt vagy 3000 ember még:)
azt elfelejették hozzáadni.
tehát majdnem 10 000 ember volt a koncerten.
Előzmény: The Evil (2973)
The Evil Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2973
Rod Smallwood szerint csak 7000-en voltunk.
seventh son Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2972
ma a buszon hazafele a sulibol azon jart az eszemben hogy, hogy és hol és mikor lehetne megint látni a maident!sajna nekem csak a nyáron lenne csak lehetöségem de akkor már oceánon túl vannak:(,de az se lenne baj ha lenne elég pénzem!

nektek lesz még lehetöségetek látni öket ez évben?
jo lenne szervezni egy külföldi turát!

nicko Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2971
"Apropo, nem tudja valaki honnan lehetne megszerezni a Live after Death-t VHS-en"

Nekem egy ilyen Picture Music Internatonal Production for Sanctuary Music akármi :) VHS van amit anno a svédországban vettem, de nem adom oda semmi pénzért. :)
Ja van rajta egy EMI bizbasz is. :)

De a legjobb ez a rész rajta:
stereo-mono compatible
:)

Előzmény: Satriani (2963)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2970
:-) szép kerek szám :-)
Előzmény: seventh son (2969)
seventh son Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2969
Sziasztok!

mostanában gondolkodtam hogy kb 0,85% magyarország lakosságának ott volt a koncerten!Fantasztikus

UP THE IRONS

2beavis Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2968
Jah, majdnem annyit képet csinált róluk, mint a Maidenről :)
Előzmény: kalmo (2967)
kalmo Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2967
Nagy GammaRay rajongó lehetett a fotós. :)
Előzmény: El_Camino (2955)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2966
A Doors is fellépett??? És én nem láttam, csak a Maident??? Áááá... :-D
Előzmény: 2beavis (2962)
_Azzazzello_ Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2965
Na ja, a Fácán az ott van.. Mi is ott "készültünk" a kocertre (többek között). Jómagam debrecenben nőttem fel, emlékszem még azokra az időkre, amikor még 75 volt a Borsodi.. :-)

A Főnix is k. jól nézett ki, ahogy a kétszintes lelátó meg a küzdőtér végig teli volt, ünnepi volt a hangulat. A díszletek meg a világítás no comment, azt látni kellett :-) A hangzás is jó volt, bár ahol mi álltunk (kb küzdőtér közepe) valamelyik szólót (talán Murray) alig lehetett hallani. De ennek ellenére fremnetikus volt az egész.. A bakik meg jót tesznek a hangulatnak, közelebb hozzák az bandát a közönséghez, ez full hozzátartozik (mint amikor a 99-es Metallicán Lars a kezére ütött a dobverővel :)...

Az év koncertje volt, nem kétséges. Egy dolog csak a gáz: hogy már vége... :)

vjozso Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2964
Satriani Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2963
Bassz...meg :(( Adrian Smith is ott volt ?
Most mar tenyleg kezdem sajnalni hogy nem lehettem ott :(
Egyedul az vigasztal hogy keves regi szamot jatszottak...es hat meghallgatva pl. a Piece of Mind-ot azok a szamok egytol egyig robbanak, vagy pl. Killers elso ket szamanal vagy Aces High, 2 minutes to midnigth -nal jobb koncert kezdest meg el se tudnek kepzelni :)

Apropo, nem tudja valaki honnan lehetne megszerezni a Live after Death-t VHS-en vagy akar DVD-n ? (vagy mas Maiden koncertet)

2beavis Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2962
Nekem sem sikerült igazi ereklyét szerezni, csak ezt:
Előzmény: sztárgézör (2920)
Alhazred Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2961
Scream for me DUBRESCE!!!

:-))

El_Camino Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2960
A hivatalos honlap szerint "lementek a bárba". Nos mivel az Aranybika nevű hotelben szálltak meg gondolom annak a bájában készült. de ez nem biztos
Előzmény: Ted the Mechanic (2958)
Ted the Mechanic Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2959
Már én is látok! Jók.
Ted the Mechanic Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2958
A temérdek képet én még a lelki szemeimmel sem látom.

Kínai? Egy angol pub helyett :((

Tudja valaki hol készülhetett a kép? Dubreceniek!!!

Alexander the Great Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2957
kösz!
Előzmény: El_Camino (2956)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2956
Jóvanna
Előzmény: Alexander the Great (2953)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2955
http://www.haon.hu/szabadido/buli/haon/
Előzmény: El_Camino (2952)
nicko Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2954
:))
Előzmény: Alexander the Great (2953)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2953
hol?:)csak a lelki szemeimmel látom:)
Előzmény: El_Camino (2952)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2952
Temérdek fotó a debreceni buliról itt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!