Keresés

Részletes keresés

mAlter Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2256
Nekem Premier accountom van.

Az biztos, hogy magyarországról rákattintva a Donation buttonomra nem lehet kártyás fizetést választani. És valamikor tavasszal egy ausztrál ember panaszkodott, hogy nem akar belépni, de a kártyás fizetést nem választhatja. Persze az emberek többsége nem veszi a fáradságot, hogy írjon nekem emiatt, inkább elállnak az adományozástól. Jó lenne tudni, hogy mi az igazság, de a Paypal eddig egyszer sem válaszolt, pedig háromszor is megkérdeztem ezt tőlük.

Az accountom felülvizsgálata azóta is tart - már 5. napja. Írtam nekik egy levelet, hogy mit kellene még tennem, hiszen az Resolution Center szerint tőlem várnak még valamit, de természetesen erre sem válaszoltak.
Előzmény: edk440 (2254)
vsiivz Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2255
felre ertetted
paypal rendszeren kivul erkezo penz fogadasarol van szo
Előzmény: edk440 (2254)
edk440 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2254
Pénzt fogadni magyar accounttal viszont csak Paypal accountról lehet. Az év első felében még lehetett kártyás fizetést is fogadni.

Szerintem tévedsz. Personal Accounttal csak évente valahány alkalommal lehet kártyás fizetést fogadni, Premierrel viszont bármennyit. Talán az említett limitet érted el és azért nem tudsz több ilyet fogadni.
Előzmény: mAlter (2247)
vsiivz Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2253
bemesz a paypal accountodba
ott merchant services
es feljelentkezel az altalad legszimpatikusabbnak tatott lehetosegre
Előzmény: tothzse (2252)
tothzse Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2252

Sziasztok!

Arról szeretnék érdeklődni hogyan lehet egy működő Paypal ikont feltenni a honlapomra,hogy az odalátogató ezzel is automatikusan tudjon fizetni az áruért?

Köszi előreis...

digicat Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2251
Már nem is cég, hanem bank.
Előzmény: John Zero (2246)
digicat Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2250
Dehogy nincs konkurenciája. Egyedül az eBay miatt van ez az érzése sokaknak.
Csak a Moneybookers-t említem, de mások is vannak, és most már a direkt kártyaelfogadás sem gond. Magyar bankokkal nincs tapasztalatom, de rengeteg külföldi payment processor van, melyek nagyobb forgalomnál már olcsóbbak is a PayPal-nél.
Ha kereskedő vagy akkor a Moneybookers-nél is van merchant account, amivel kártyás fizetéseket _is_ tudsz fogadni. Bankszámláról és bankkártyáról is fel lehet tölteni, és mintha még olcsóbb is lenne a PayPal-nél (lényegi különbség, hogy itt a küldő fél fizeti a díjakat). IPN is van, hogy tudd integrálni a shopodba (még nem használom, de tervbe van véve). Külön regisztráció kell hozzá, így a normál accountodban ne is keresd.

"Egyébként okkal nem bízok bennük - olvass utána a neten - nincs túl jó hírük."
A net olyan mint a statisztika: bármit be lehet bizonyítani vele, akár a bármi ellenkezőjét is. Igen, olvastam rosszat és jót is róluk, a paypalsucks is ismerős, de hasonlókat találhatsz majdnem minden nagyobb cégről. Szerintem nem rosszabb, mint a hasonló méretű cégek.

"Idén megszüntették a magyar paypal számlások részére kártyával történő fizetés lehetőségét."
Erről sokat ne írj, mert nekem még működik, nehogy nálam is letiltsák :-)
A regisztráció nélküli fizetés pedig a magyar regisztrációmmal soha nem működött, egyszerűen hiányzik ez a checkbox a beállításokból.

"Meg az is lehet, hogy figyelik az IP-t, és magyar címről nem enged kártyás fizetést."
Na ez is túlzás, egyedi esetben még el tudom képzelni, de én rendszeresen használom UPC-s IP címről, küldök is, kapok is pénzt (bankkártyásat is).

"Tudjuk, hogy Magyarország a kártyás csalók mekkája."
Na meg Románia, de ennek ellenére ott is nyitottak.
Előzmény: mAlter (2243)
mAlter Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2249
Én kb. április környékén vettem észre. Ez egy szimpla Donation button (adomány) - nem tudom web-áruházból indulva is hasonló lenne-e az eredmény. Itt, gondolom van egy-két aktív PP használó - ha összedobjuk a tapasztalatainkat, akkor kiderülhet, hogy mi a séma, amit nekem nem voltak hajlandóak elárulni.

Meg az is lehet, hogy figyelik az IP-t, és magyar címről nem enged kártyás fizetést. Pl. el tudom képzelni, hogy a következőképpen csalt valaki. Egy hajléktalan nevére kiváltott egy hitelkátyát, amivel PP-ra fizetett, majd visszautalta a saját számlájára a pénzt, vagy még jobb, ha elköltötte webáruházakban. Tudjuk, hogy Magyarország a kártyás csalók mekkája. Elég szomorú, hogy miattuk ennyien szopunk.

A webes kereskedelem egyébként egyrészt emiatt, másrészt a nagyszerű Magyar Posta miatt nem tud elterjedni nálunk. Egyszerűen hihetetlen, hogy hogy engedheti meg egy cég magának, hogy a dolgozói rendszeresen dézsmálják a csomagokat. De ez egy másik topik.
Előzmény: vsiivz (2248)
vsiivz Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2248
mikor szunt ez meg?
en kb 1 honapja meg tudtam fogadni peznt nem paypal account-rol
bar azt nem tudom, hogy kartyas vagy bankszamlas fizetes volt-e
raadasul az emberem 2 het mulva regisztralt, ugyhogy azota ez a kerdes is megoldodott
Előzmény: mAlter (2247)
mAlter Creative Commons License 2007.12.20 0 0 2247
Magyar ügyfelek kártyával fizethetnek Amerikai és Nyugat-Európai eladóknak. Paypal accountról pedig bármelyik más Paypal tagnak.

Pénzt fogadni magyar accounttal viszont csak Paypal accountról lehet. Az év első felében még lehetett kártyás fizetést is fogadni. Azaz pontosan nem tudom mikor szűnt meg ez a lehetőség, de mélyen hallgatnak róla. Az a gyanúm, hogy néhány honfitársunk visszaélt a paypal accountjával és, ugye a paypalnak ki kellett fizetnie a kártyatársaságok felé a reklamációt, így aztán beszüntette a kártyás pénzfogadást Magyarországra cuzámme. Én ezen pl. egy csomót bukok - nem mindenki hajlandó belépni a Paypalba az én kedvemért.
Előzmény: tusi74 (2244)
John Zero Creative Commons License 2007.12.19 0 0 2246
Pontosítok: nem Nagy Britannia, rosszul emlékeztem..

"Residents of the EU Member States would have their customer relationship with PayPal S.à r.l. et Cie, S.C.A., (PayPal Europe)."
(Azt hiszem, Luxemburg?)

"The creation of PayPal S.à r.l. et Cie, S.C.A.(PayPal Europe), gives EU members the comfort of knowing that their customer relationship resides with a regulated European entity. Members from the EU Member States contract with a PayPal subsidiary incorporated and regulated in Luxemburg, with a User Agreement governed by the protections and requirements of European laws. Having a European company also enables PayPal to better support its continued growth in Europe by developing services tailored to the local needs PayPal members in the European Union."

Tehát EU-beli céggel állunk szerződésben.
Előzmény: John Zero (2245)
John Zero Creative Commons License 2007.12.19 0 0 2245
Nekem 1-2 nap alatt feloldotta a PayPal a limitelést (1-2 hónapja szaladtam bele).
Két adatot beírtam + feltöltöttem scannelt közüzemi számlát, és visszaraktak normálra (limitedről).

Nem tudom, ez valami trend akkor a magyar accountoknál?

Amúgy ha jól tudom, akkor az EU állampolgárai már "jogilag" a PayPal Europe (Nagy Britannia) ügyfelei, nem pedig az Amerikaié.
Előzmény: vsiivz (2235)
tusi74 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 2244
"Idén megszüntették a magyar paypal számlások részére kártyával történő fizetés lehetőségét."

Ezt nem értem, lehet nem egyre gondolunk, de nem csak kártyával lehet fizetni a PayPal-on a magyar ügyfeleknek? Nem nagyon értem ezt a "megszüntették" dolgot, mert én meg pont az ellenkezőjét tudom.
Előzmény: mAlter (2243)
mAlter Creative Commons License 2007.12.19 0 0 2243
Sajnos a Paypalnak nincs igazán konkurrenciája. Ezért is lehet olyan pökhendi az ügyfelekkel. Rájuk férne egy antitrösztper. Egyébként okkal nem bízok bennük - olvass utána a neten - nincs túl jó hírük.

Idén megszüntették a magyar paypal számlások részére kártyával történő fizetés lehetőségét. Ezután háromszor is rákédeztem náluk, hogy most akkor mi van, de b@sztak válaszolni.

"Ha nem, akkor még keveset éltél :-)" Höhö... :)

Egyébként 4 nap után továbbra is limitált az account, és az Resolution Center szerint nálam van a labda, további okmányokat kellene feltöltenem, de több már nincs - elégedjenek meg 4-el. :)
Előzmény: digicat (2242)
digicat Creative Commons License 2007.12.18 0 0 2242
Nézd, ha nem bízol bennük, ne használd a szolgáltatásaikat. Zavar, hogy sokat kérdeznek? Add meg a bankszámlaszámodat, utaljanak oda. Ennyire egyszerű.
Én sokkal rosszabbul érezném magam attól, ha csak úgy becsszóra bárkinek bármit elhinnének, hiszen a pénzemet kezelik, ezért elvárom, hogy maximálisan megvédjék azt. Azt sem szeretném, ha eltűnne belőle, és azt sem, ha az NBH, Europol vagy APEH kopogna az ajtómon, hogy miért forgatok milliókat a számlámon, miközben nekem fogalmam sincs róla, mert valaki más csinálja a nevemben.

A magyarországi adatvédelmi törvényt inkább ne emlegesd, mindent véd, csak az adataidat nem (pl. ha nem tiltottad le, akkor a te adataidat is bárki megveheti a MAGYAR Statisztikai Hivataltól TÖRVÉNYESEN!). A PayPal adatkezelési szabályzata szerintem szigorúbb a magyarnál.
A jogosulatlan adatkezelést többnyire minden országban tiltják, Luxemburgban is, ahol az európai PayPal be van jegyezve (ez már valóban bank, de az adatkezelésükhöz ennek semmi köze, azelőtt is ugyanilyen szigorúak voltak).
Egyébként a magyar törvények sem tiltják a személyes adatok bekérését, csak a kezelésüket szabályozza.
Biztos Magyarországon is másolták már le a személyidet, telefonszámládat, stb. Ha nem, akkor még keveset éltél :-)

"Azonkívül abban nem vagyok biztos, hogy ha egy cég egy adott országban valamilyen szolgáltatást nyújt, akkor nem kell betartania a helyi törvényket."
A PayPal nem éppen Magyarországon szolgáltat, hanem az interneten, ami nem ugyanaz. És hiába rendelsz valamelyik amerikai cégtől, az ottani garancia csak kivételes esetekben érvényesíthető Magyarországon (még akkor sem, ha van külön magyar oldala a cégnek, vagy egy neves cég, amelyiknek van itteni márkaképviselete).
Nekem is van webshopom külföldön, és biztos vagyok benne (ügyvéd mondta :-), hogy az ottani törvények érvényesek rá, még akkor is, ha Magyarországról rendelsz (semmi törvénytelen, csak az itteni szabályozás nem kedvez az internetes kereskedelemnek).
De ennél mélyebben ne menjünk bele a témába, mert a jog nem az én területem :-)
Előzmény: mAlter (2239)
pittipitti Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2241
Én már vagy két évvel ezelőtt túljutottam ezen a limites dolgon.
Azóta nem firtatták soha és limitem sincs.
Jó nagy összegeket fogadtam :)
Előzmény: mAlter (2233)
vsiivz Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2240
a paypal 1 bank
ezt azert nem art szem elott tartani
Előzmény: mAlter (2239)
mAlter Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2239
"A PayPal nem magyar cég, ezért semmi köze a magyar törvényekhez.
Te viszont regisztrációkor elfogadtad az ő szabályzatukat, ahoz sokkal több közük van."

Ez így van, el is küldtem a dokumentumokat ahogy kérték, de nyilván te sem éreznéd jól magad, ha egy magáncégnek az összes személyes adatodat meg kellene adnod. Nem véletlen, hogy Magyarországon tiltja is a törvény a jogosulatlan adatkezelést. Azonkívül abban nem vagyok biztos, hogy ha egy cég egy adott országban valamilyen szolgáltatást nyújt, akkor nem kell betartania a helyi törvényket. Pl. a garanciára vonatkozóan be kell, ezt biztos te is tudod.
Előzmény: digicat (2237)
digicat Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2238
"Az Unio-ban mostanában szálltak rá erre a pénzmosásra.
Nem mostanában, sok évvel ezelőtt.
Pl. azért zárta ki a PayPal Magyarországot annakidején, mert rajta volt valami pénzmosásos listán.
A bankszámlákat és takarékkönyveket is a pénzmosás miatt kellett nevesíteni.
Előzmény: tusi74 (2234)
digicat Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2237
"Magyarországon egyébként egyetlen hatóságnak sincs joga ennyi dokumentumot bekérni - szerintem ez ellenkezik a magyar adatvédelmi törvénnyel."
A PayPal nem magyar cég, ezért semmi köze a magyar törvényekhez.
Te viszont regisztrációkor elfogadtad az ő szabályzatukat, ahoz sokkal több közük van.
mAlter Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2236
Kösz - ezt nem tudtam. Azt hittem a bankokban szokásos 2 millió a limit.

Annyit azért megtehetnének, hogy miután valaki feltölti az összes két nyomtatványt, ne basztassák tovább, és ne az legyen a státusz, hogy további dokumentumokat várnak.
vsiivz Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2235
semmi gond nincs, mert az ilyen felfuggesztest a paypal hamar megoldja
nekem 3 nap alatt lefutott a dolog
tusi74 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2234
Szerintem meg nincs olyan nagy gond. Az Unio-ban mostanában szálltak rá erre a pénzmosásra. Még a sima postán is igazolnod kell magad, ha 1000 EUR-nál többet fizetsz be. Pont 1000 EUR, úgy, mint Nálad.

Itt egy részlet a posta honlajáról:
"Sajtóinformáció
2007. december 14.

Évek óta foglalkoztatja a világ országait a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem. Ennek részeként Európai Unió rendeletet alkotott a pénzforgalmi tranzakciókhoz (például csekkbefizetéshez) kapcsolódó befizetői adatok kezeléséről. Az Európai Uniós rendelet kötelező érvényű a tagországokra, így hazánkra is. A rendelet hazai alkalmazását megkönnyítő törvény nemrég lépett életbe. Eszerint a Magyar Postának meghatározott feltételek esetén ellenőriznie kell a csekkek és az utalványok befizetőjének adatait. Az ellenőrzési kötelezettség az ezer eurónak megfelelő forint összeg feletti befizetésekre vonatkozik...

....Amennyiben az ügyfelek 1000 eurónak megfelelő forint összeget meghaladó összegű csekket kívánnak befizetni december 15-e után, úgy a postán meg kell vizsgálni, hogy a csekken szerepel-e három adat: a befizető neve, lakcíme és személyi azonosság megállapítására alkalmas okmány (például személyi igazolvány, új típusú jogosítvány, útlevél) száma. A három adat meglétén túl ellenőrizni kell az okmány érvényességét is."

mAlter Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2233
A Paypal limitálta az accountomat. Érkezett egy 1000 eurónál nagyabb összeg a számlámra és legközelebb belépés után egyből a Resolutions center-be irányított - állítólag a pénzmosás elleni törvény miatt. Ott fel kellett töltenem beszkennelve a személyim, az útlevelem, a jogosítványom és egy közüzemi számlát. Ezek után semmi nem változott, továbbra is limitált az account és továbbra is ez olvasható:
"Submit Your Documents" - "Waiting for response"

Magyarországon egyébként egyetlen hatóságnak sincs joga ennyi dokumentumot bekérni - szerintem ez ellenkezik a magyar adatvédelmi törvénnyel.

Legalább írnának valamit, hogy akkor most mi van. A http://www.paypalsucks.com szerint nem szokták többet feloldani, ha egyszer limitálták, a dokumentumokat csak arra használják, hogy többet ne engedjék az embert új accountot létrehozni. Semmi illegálisat nem tettem - tök jó ügyfelük voltam. Most mit lehet csinálni?

Tanulság: Senki ne fogadjon 1000 Eurónál többet egyben!
digicat Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2232
Próbálgatom a PayPal plugint, nagyon vicces, szerinte a paypal.com-on nem kellene megadjam semmilyen adatom, mert csaló oldal :-)))

digicat Creative Commons License 2007.12.11 0 0 2231
Úgy tűnik a PayPal bevezetett egy 2500 eurós fogadási limitet, ami az eladókat érintheti.
Fényképes igazolvány faxolásával lehet emelni a limitet.
edk440 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 2230
Paypal ezzel szemben ingyen van és azonnali. Ehhez képest a te számaid is nagyok, más banknál meg még drágább.
Előzmény: Mirrmurr (2229)
Mirrmurr Creative Commons License 2007.12.11 0 0 2229

A nemzetközi banki átutalás sokba kerül és tovább tart.

Vételártól függ. Nekem 1500-ba kerül egy átutalás, és 3-4 nap, mire célba ér. Annyi még tolerálható.

Előzmény: edk440 (2227)
pittipitti Creative Commons License 2007.12.07 0 0 2228
1. paypal egyenlegedre még csak másik paypalról kerülhet.

2, kizárólag paypallal fizess.

3, ha ebayra belépve fizetőlinken küldöd a pénzt...a megfelelő összeget beírja az eladód..és nem kér többet.....de néha visszaküldik ha többet kértek a valós szállítási költségnél.
Ha visszajön azaz refundol az visszamegy a kártyaszámládra.
Ne álmodozz feleslegesen arról hogy a paypalszámládon legyen végre a pénz.
Ha eladsz akkor...vagy ha refund helyett visszaküldik....de ez rosszabb mert levonással jár ha kártyás a paypal pénz amit küldenek...

Előzmény: zenefan (2225)
edk440 Creative Commons License 2007.12.07 0 0 2227
Tulajdonképpen miért akarsz te egyenleget? Mindent kifizethetsz kártyaterheléssel.

Az ötleted működne, ha a partner becsületes.

A nemzetközi banki átutalás sokba kerül és tovább tart. Paypallel fizess.
Előzmény: zenefan (2225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!