Az én tapasztalatom nem ennyire vészes, de röhejes inkább....
Számlanyitás 2007.december 05. December 07-én már leszedtek - 2000.- Ft-ot kártyaőrzés címén. (Amikor felhívtam őket azt mondták, miért nem közöltem, hogy postán kérem a kártyát - mire én: honnan tudtam volna, hogy kiküldik)
December 27-én újjabb - 2000.- Ft kártyaőrzés címén (s.k. vettem át a fiókban--- és mikor rákérdeztem, hogy postán is lehetett volna ingyen küldeni, azt mondta a hölgy - ilyen nincs. Újabb telefon: hogy is van ez? Majd visszahívnak. 4 nap múlva telefonáltak, hogy jéééé, tényleg kétszer vonták le, átadták az "ügyemet" kivizsgálásra.
Hab a totán - küldik az egyenlegértesítőt 199.- Ft-ért - de minek, amikor óránként megnézhetem mivel net-bankos vagyok.
Kaptam egy névjegykártyát a kisasszonytól aki a K. téri fiókban intézte a dolgokat - nem veszi fel senki, soha.
Megosztanám Veletek egy mai történetem, csak hogy kiengedjem a gőzt.
Cégeket alapítottam (sokadikat), majd meglátva a reklámot, mely szerint az origo és az erste bank közösen klikkbank néven internetes banki szolgátatást indított, igen kedvező kondiciókkal, gondoltam kipróbálom.
Mivel két céget alapítottam, az egyik szerződését egy pesti fiókban szerettem volna megkötni, a másikat Dunakeszin.
Ez utóbbi helyen, mikor reggel megérkeztünk és átadtuk a papírokat közölték, hogy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintát nem fogadják el.
Mikor közöltem velük, hogy kb 24 órával korábban pesten elfogadták, azt válaszolták, hogy ők erről nem tehetnek.
Keresek olyan emberkéket, akik a Postabanknál igényeltek anno 2003-ban Kiegészítő kamattámogatás mellett nyújtott építési kölcsönt, amit 2004 óta az Erste vezet.(sajna) Fontos lenne! Köszi
Nem is lett meg a hitel. Még egy papír kellett neki ahitel zárásról! Mondom az még 2 hét és vagy 6.000,-Ft zárlati díj. Meg mondtam neki hogy tárgytalan már megkaptam.
Összesítés(ugyan azokkal a papírokkal)
BudapestBank 5 heti szarakodás után elutasított. Cib 1,5 hét után elutasított. ERSTEnél 3 heti szarakodás után otthaygtam őket.
3. helyezet: K&H 3 hét után megadta a hitelt. 2. helyetet: Raiffaisen 2 nap után megadta a hitelt. 1. helyezett: Cetelem 18 óra után megadta a hitelt!
Már nem foglalkozom velük. Van fejlemény. MA hívott a gyerek, hogy lát egy törlesztész lakáéshitelre és kérjek igazolást (noha már a köv. hónapban nincs aszámlán feltüntetve), hogy megszünt ahitel. Mondta neki azt 5.000,-Ft adja ki a bank és 2 hét. Mondtam neki hogy akkor tárgytalan. Egyébként is tegnap mikor bent voltam nála és felcseszte az agyamat hogy a semmiért hívott be, átmentem (Váci 30) pont mellette a Cetelem. Leadtam minden papírt és ott nem 700.000,-Ft igértek hanem 1.500.000,-Ft és lásd ma jött smsm (18 órán belűl!!!!!) hogy apénzt folyósították! És jobb a kondició is. Szerinted? :-))
Szóval ERSTE leszarva.
Még egy ERSTE story. Akartam venni garázst a házban és mivel az ERSTE a projektfinanszirozó, kérdeztem hogy mennyiért, mert a honlapjukon is reklámozzák hogy van eladó, meg itt is haliújságoznak. Kértem visszajkelzést ha megnyítják az emilt. Kaptam is. Visszajelzést. Ennek 2 hónapja!!!! Azóta válaszolnak!!!
Korábban is OTP től vettem fel hitelt ERSTE helyett (csak OTP nél voltam hitelképes /8 bankból!!!!/). Előtte meg Diákhitel miatt Postabankot átvette az ERSTE, onnan is elmenekültem.
Szóval eddig csak szarom volt ezzel az amatőr bagázzsal!!!!
Csak azt nem értem, hogy ezek után miért foglalkozol az ERSTE-vel?! Köztudottan a legnagyobb lehúzó bank az OTP mellett. A barátnőmet most sikerült meggyőznöm, hogy menjen már át más bankhoz, mert ez egy tetü banda.
írom eddigi tapasztalataimat az ERSTEvel kapcsolatosan. Csak úgy távirati stílusban.
2003 ERSTE átvette a Postabankot, és rögtőn a diákhitel számlákat beterhelte havi 50,-Ft számlavezetési díj/hó ra. Természetesen a számlámat átvittem az OTP hez.
2004 Új építésű lakást vettem. Projektfinanszírozó az ERSTE . A szaros 6.500.000,-FT érő lakásnál más fedezetet akartam adni ami értékbecslés után 24.000.000,-FT lett. ERSTE nek ez sem volt jó, mert aki a fedezetet adja az nem közeli hozzátartozó, és bár aláírja a Közjegyzői okiratot, hogy nem fizetéskor lemond az ingatlanról, de mivel az ERSTE a Dologi adós fogalmár nem ismeri, csak az egyetemleges adóstársét, így ismét OTP lett belőle.
2006 Kinéztem. egy lakást. Foglaló befizetésénél a Hőrlik Tamással, szintén ERSTE , telefonon beszéltem és jelezte, hogy megvan az együttműködés az építtetővel, nyugodtan fizessem be. Aztán fél év múlva mikor hívtam hogy hol tart az ügy jelezte: „éppen szólni akartam hogy még sincs meg az együttműködés”. Volksbank lett belőle.
2007 Személyi kölcsönt igényeltem az ERSTÉben. Más banknál (Raiffeisen, Cetelem, OTP stb..) lehet on-line igényelni, ami azt jelenti, hogy telefonon bemondod az adatokat, elbírálják 20 perc alatt majd megkérnek hogy a szükséges papírokat faxolt le. 3-4 nap alatt megvan a hitel és csak EGYSZER kell a fiókba a lefaxszolt papírokkal bemenni és máj folyósítják is. Ezzel ellentétben ERSTE nek nincs on-line hitelbírálata.
1., Bementem. Elmondták milyen papírok kellenek. Adtak formanyomtatványt! 2., Leadtam MINDEN papírt első alkalommal. 8 (!!!) nap múlva hívtak hogy megvan mehetek a szerződést aláírni. 3., Bementem. Aláírtam. Vártam a pénzt. Jelezték, hogy most küldik bírálatra. Kérdeztem akkor eddig mire vártam. Srác lazán jelezte, hogy megcsinálja szerződést. Jeleztem, hogy ezt múltkor nem lehetett volna megtenni? Jelezte de igen de az 30 perc lett volna. Jeleztem, hogy ültem itt annyit múltkor, megvártam volna, fel sem ajánlotta. Jelezte, hogy de Ő nem ért rá. Mondtam hogy üres volt a fiók. Ez nem korrekt tájékoztatás. Ő értetlenül nézet rám. Mondtam, mikor lesz ebből kp? Jelezte hogy 1-2 nap. Majd megírom mi lett a vége, mikor kaptam, ha egyáltalán kaptam pénzt. Csak megjegyzem hogy a Raiffeisenben 2 nap alatt megvolt a pénz, és 2 szer kellet csak bemennem. De ügy nézet rám az ürge az ERSTÉ ben mondta valami luxust kértem volna tőle.
Na egyenlőre ennyit az ERSTEről. Kicsit remélem hogy nem is lesz meg a hitel. Már máshova is beadtam!!!! Inkább ez a bank nekem ne adjon kölcsönt.
Nem mindig az a jó, ami első ránézésre annak tűnik. A nagyértékű ingatlanokkal van a legtöbb gond, mivel ezek nagyon korlátozottan értékesíthetők. Egy átlagos értékű, forgalomképes településen lévő ingatlant minden bank szívesen befogad fedezetként… Más bank viszont ezekhez az ingatlanokhoz is kéri az értékbecslést, közjegyzői okiratot, stb… van még egy-egy kivétel, de településlista is, csak nem rakják ki a honlapra:)!
Lehet, gyárigatgató vagy, van egy 30 millás ingatlanod és kellene SOS 2 milka. Ha nem jó helyen laksz, nem kapsz. Vagyis kapsz, csak nem az Egyszerű hItelt, hanem a sima jelzálogot......
Alsópáhok Hévíztől 2 kilométerre, a hévízi tótól 1 km-re helyezkedik el, Erdőkertesre mondhatjuk, hogy Bp. agglomerációja! A listán szereplő településeken forgalomképesek az ingatlanok, a bank kockázata minimális! Így már OK?:)
Ott a honlapon a településlista, csak ott vehető igénybe az "Egyszerű hitel". Hiába lenne Neked pld Mucsaröcsögén egy 20 millás házad, nem veheted fel ezt a könnyített hitelt. :)