Én nem szeretném megbolygatni, se az időpontot, se a helyszínt. Csak lassan össze kéne szedni a brancsot, hogy mindenkinek megfelelnek, vagyis el tudnek-e jönni a többiek a megbeszélt találkozóra.
A múltkor helyszín ellen mintha nem lett volna kifogás, csak az időpont nem volt megfelelő. Utóbbit kellene módosítani. Az új honlapon láttam új időpontot és visszaszámlálót is....szept.23?? vagy rosszul emlékszem?
Apropó!!! Az 1. találkozót tényleg össze éne hozni. A hely maradjon a Siófok, vagy legyen Pest közelben, esetleg írjunk ki újabb szavazást, ismét 3 helyszínnel?
Hát, a "kutyacsont" kicsit máshogy kopog (előző autómon volt ilyen hiba), ez inkább amolyan ütemes "kotyogás" és szerintem hátulról jön, ott meg nincs kutyacsont. Kedden megyek szervizbe, remélem kiűzik a kopogó szellemet!:-)
A kutyacsont emlékeim szerint mintha a stabilizátor végén helyezkedne el egyébként. Tényleg olyan a formája, mint amiről a nevét kapta, két végén van egy-egy lyuk és benne szilentblokk, az utóbbi szokott kikopni.
Kopogás tárgyában kincstári Nubira II-vel 2 alkalommal is előfordult, először 60 e, másodszor 120 e km körül hasonló jelenség. Mindkétszer a futómű (a szervizek szerint meglehetősen bonyolult van neki)ugyanazon alkatrésze volt a ludas. Egyik márkaszerviz mint "inga" említette, a másik szerviz egyszerűen "kutyacsontnak" nevezte az inkriminált (nem túl drága) alkatrészt, melynek cseréjét követően megszűnt a zavaró kopogás. Hogy pontosan hogy néz ki illetve hol alálató ezen alkatrész nem tudom, de mindkétszer hatásos volt a beavatkozás.
Előjött pár hiba az autómon (Lacetti 1,6 - 62 ezer km), gondolom másokat is érdekel:
1. Jobb oldalról rossz úton kopogás hallható, én hátulról hallom, a szervíz előről. Kicserélik a toronycsapágyat gariban. Nem nyert, továbbra is kopog.
2. Nyöszörgés hallható a kormányoszlopból, ha tekergetem a kormányt. Állítólag a "légzsák átvezető" a ludas. Alkatrészt megrendelték, de nem olyat, ami bele való, állítólag 5 fajta légzsák átvezető van. Szóval továbbra is nyöszörög a kormány.
3. 45 és 50 km/h között erős búgás hallható, szerintem valamelyik kerékcsapágy.
4. A gyári CD-s rádió időnként megeszi a CD-t, azaz nem hajlandó kiadni, csak hevesen berreg. Ilyenkor le sem játsza a CD-t, csak a rádiót lehet használni. Aztán pár nap múlva megjavul. Majd megint elromlik.
Asszem újból be kell jelentkeznem garanciális javításra.:-(
Nekem egy kicsit sok ez így hirtelen egy 1,5 éves autótól. Remélem egyedi eset vagyok és 60 ezer fölött nem jönnek majd csőstül a bajok másoknál is.
Emlékezzünk csak az új honlapunkra. Ötlet volt, lelkesedés, megvalósult...aztán pangás és költségre sem gondoltunk(tam). Javallom először mélyen tisztelt Pusztazámor server ktgeit rakjuk rendben tisztes, gondos tagságként.
Azután jöhet a matrica miután kiválasztottuk a nekünk leginkább tetszőt.
A nagyobb dolgokat + a vitát halasszuk egyenlőre...pliz.
Egyetértek, ahogy Armstrong is mondotta vala anno a holdralépésekor :))
"CHEVROLET fontkészlet nagy valószínűséggel jogvédett!"
Ez valószínű.
..."akkor összedobjuk a lét és lehet egyelőre 1000 db-ot gyártatni belőle. Ha a matrica kész, akkor lehet pólót is, de ehhez tényleg a tagok anyagi hozzájárulása szükséges. Nyissunk erről vitát???!!!"
Lassan járunk, tovább érünk.
Emlékezzünk csak az új honlapunkra. Ötlet volt, lelkesedés, megvalósult...aztán pangás és költségre sem gondoltunk(tam). Javallom először mélyen tisztelt Pusztazámor server ktgeit rakjuk rendben tisztes, gondos tagságként. Azután jöhet a matrica miután kiválasztottuk a nekünk leginkább tetszőt.
A nagyobb dolgokat + a vitát halasszuk egyenlőre...pliz.
Próbáltam keresni fontot, találtam is, de van egy icipici probléma: az eredeti CHEVROLET fontkészlet nagy valószínűséggel jogvédett!
Lehetne alkalmazni, de engedély innen-onnan, macera, stb.
Inkább az a probléma, hogy miképp készítsük el? Én olyan nyomdában dolgozom, ahol ilyennel nem foglalkoznak. Ha valakinek van ötlete, netán szakmabeli és el tudja intézni a kigyártást, akkor összedobjuk a lét és lehet egyelőre 1000 db-ot gyártatni belőle. Ha a matrica kész, akkor lehet pólót is, de ehhez tényleg a tagok anyagi hozzájárulása szükséges. Nyissunk erről vitát???!!!
Szia!
LACETTI TUNING:
A leegyszerűbb és nem kerül semmibe:3507;3508;3545;3558;
Direktszűrő: (5-25 ezer)- garanciát pl. Chev.Gyulainál nem érinti
-3728;3742;3865;3990;3991
-3285;3300;3673;3674
-2939;3638;3645
Előtét chipek, lambda szondák, stb.:
én nem ajánlom, a chiptunuing ugyan drágább, de hasonlíthatatlanúl többet ad, és nem romlik el
Sportdob:(~25 ezertől)
-3673;3728;3742 -garanciát nem érinti
Sportkatalizátor: nincs adat
Chiptuning:(40-60 ezer)
-3580;3610;3611;3653;2988;2993;
vagyis ~ 70-100 ezerből, 10-15% (esetleg több!) LE-t és nyomatékot simán össze lehet hozni. A chiptuning legyen az utolsó a felsoroltak közül!...és mások véleményére is jó odafigyelni!
Ha valaki meg tudná mondani, hol lehet Pesten jó árú oldalablak-légterelőt venni, szívesen venném. 5800-9000-ig láttam a neten. Én még télen is lehúzott ablakkal járok, asszony nem bírja a légkondit. Köszike!
Valószínűleg be van kapcsolva a PTY funkció! A gépkönyvben benne van, hogyan kapcsold ki. Ez, ha hírek, sport vagy egyéb megy valahol, pittyeg. Nem hiba, beállítás kérdése. Gratula az új verdához. Az enyém már másfél hetes és csodálatos. Asszonnyal belevertünk 1700 km-t. Üdv.
Szia!
"Esetleg csak "csiptuning" mit hozhatna?!"
Szerintem kevesebbet a gyári papírszűrővel, mint direkttel. %-ot csak teljesítmény mérés adna pontosan.
DE: mégis lenne választási lehetőség!
- a gyengébb megoldás a betét sportlégszűrő a gyári helyére (én a MAGNUMTUNING betétjét már probáltam, valamivel jobb a papírszűrőnél -a szűkítő ki volt véve a légszűrőház csatlakozás kikötése melett); hatékonysága tapasztalatom szerint a felét sem éri el direkszűrőnek!
- direktszűrő beépítés a légszűrőházba már jól közelít, csak a házat legalább még 1 helyen és legalább ugyanakkora keresztmetszettel meg kell nyitni; így jelentősen javul a beömlő keresztmetszet és a szívóhang jól szigetelt marad!
A chiptuninggal együtt a második összeállításban szerintem elégedett leszel, főleg ha még egy nagyon szolíd hangú sportdobot is felrakanak. (a sportdob hangját előzőleg ajánlatos meghallgatnod)
Tavaly autóvásárlás előtt 1,6 SW volt a próbaút, a már leírt tuningokkal van lehetőségem összehasonlításra. 1,8-ast is teszteltem és gyári kiszerelésben gyengébbek a tuningolt 1,6-osnál, igaz csendesnek nem mondható hangok mellett!