Keresés

Részletes keresés

break2 Creative Commons License 2002.03.09 0 0 329
Microsoft Visio is tudja (azt hasznalom en), de van nalanal specifikusabb program is, csak most nem jut eszembe a neve. Keresgelj a PHP-lista arhivumaban, mert ott nehany hete volt errol szo:
http://weblabor.hu/listak/
Előzmény: Törölt nick (328)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.09 0 0 328
lehet, hogy offtopic, de van egy kérdésem:
hogy hívják azt a progit windows alat, amelyik egy adatbázis strukturáját feltérképezi (grafikusan), pl a táblák közötti összefüggést megjeleníti?

moray Creative Commons License 2002.03.09 0 0 327
"Hogy melyiket mire érdemes használni, azt véleményem szerint így nem lehet meghatározni. A megfelelő szerverek és kiegészítők kellenek mindháromnak, hogy ki melyiket használja, szerintem a leginkább talán attól függ, hogy milyen programozási előképzettsége van (ha van). Visual Basic gyakorlattal egyértelműen ASP, Java ismeretekkel JSP. "

Akkor innen van a JSP rövidítés?
Akkor mi a különbség a Java és a JSP között?

"A PHP meg mindenkinek :)))De a legtöbb funkciót mindhárommal szinte ugyanolyan kimenettel lehet megoldani (a PHP-t ismerem, a másik "

mit értesz kimeneten?

"kettővel történt felületes ismeretségem során ez a benyomásom támadt)."

Akkor tehát nagyon leegyszerűsítve azt állítod, hogy mindegyik ugyanarra jó, mindegyik tudja azt, amit a másik, emiatt tök mindegy, hogy melyiket használja az ember.
Köszi a segítséget
moray

Előzmény: rgranc (320)
crockl Creative Commons License 2002.03.08 0 0 326
azert row id ott a rowdi mert peldaba az tok jo, raadasul egyedi, tok mind1. Masik hogy azt mondtam a commneteket olvasd. Van ott szep egyszeru is.
Pl.
To read a lob, other way: 

$sql = OCIParse("select * from table_with_lob_field");
OCIExecute($sql, OCI_DEFAULT);
while ( OCIFetch($sql)) {
$o = ociresult($sql,"loc_field_name");
$loc_field_name = $o->load();
print $loc_field_name;
};

Te gondolom leragadtal az elso peldanal, ahol nem is a blob-rol van szo a descriptornal. Olvasni es latni, ezt igy egyszerre :)
Előzmény: jani_the_king (323)
jinjang Creative Commons License 2002.03.08 0 0 325
Folyóiratok adatairól van szó, és azoknak a számozásáról. A folyóirat számozási adatához viszont nem csak a szám, hanem a "sz." vagy a "füz." megnevezés is hozzátartozik. Vagy lehet számozási adat az is, hogy "Különszám". Ezért kell karakteresnek lennie az adattípusnak.
MySql adatbázisról van szó, és ahhoz a főnöknőm ért (valamennyire), akivel csináljuk a programot, én (még!) nem, a PHP-t is csak most tanulom január óta, kb. napi fél órában, mert ennyi időm jut rá, és bár láttam a könyvemben, hogy én is csinálhatok függvényt a rendezéshez, de ez egyelőre még túl bonyolult nekem.
Kösz a felajánlott segítséget, de egyébként már nem aktuális a téma (ettől függetlenül érdekelne, hogy MySql-ben az a típus konverzió hogyan megy), ui. a főnököm is megoldotta valami számomra teljesen fölöslegesen bonyolult módon a dolgot, meg aztán én is - sokkal egyszerűbben (öndicséret rulez! :-)). Ja, és én persze - bár nem túl elegánsan, de - függvény nélkül. Majd ha nagyobb nyuszi leszek, és végre PHP 4-ben dolgozhatom, majd megcsinálom szépen, elegánsan.
Előzmény: crockl (321)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.08 0 0 324
Bocs, de mi köze a rowid-nak a blob-hoz? Nem vagy te egy egész picit eltévedve valahol? ;-)
Előzmény: jani_the_king (323)
jani_the_king Creative Commons License 2002.03.08 0 0 323
Koszike, a segitokeszseget...

Mielott klaviaturat ragadtam volna bizony attanulmanyoztam a manualt, sot ki is probalgattam. Azonban ha megfigyeled a peldaprogikban nem BLOB-ot hasznalnak, hanem ROWID-t... A 2 nem ugyanaz es ahogy laccik, nem is ugyanugy viselkedik, merthogy nem sikerult osszehoznom a dolgot...
Persze tobb mint valoszinu, hogy csak valami aprosagon csuszik el a dolog, de sajnos igy magamtol nem tudok rajonni, hogy min... Ha esetleg egy manual szintu peldakodot kuldenel, vagy memondanad, hogy az albbiban mi a hiba...

thx...

Header("Content-Type: image/tif");
$conn = OCILogon($user, $passwd, $db);
$stmt = OCIParse($conn,"select img_filecont from forint_tr where tetel_unique_id='QO11200202091933320000000001'");
$kep = OCINewDescriptor($conn,OCI_D_LOB);
OCIDefineByName($stmt,"IMG_FILECONT",&$kep);
OCIExecute($stmt);
while ( OCIFetch($stmt) ) {
print $kep;
}
OCIFreeStatement($stmt);
OCILogoff($conn);
?>

Előzmény: crockl (322)
crockl Creative Commons License 2002.03.08 0 0 322
A manualba minden benne van, szoktak mondani es igaz is:)
http://www.php.net/manual/ro/function.ocinewdescriptor.php
A hozzaszolasokat olvasgasd. Ha meg ebbol se megy, akkor, meg egyebbkent is a www.phpbuilder.com , es a forum rajta mindenre megoldast kinal:
http://www.phpbuilder.com/search/?sort=Score&method=and&config=forum&restrict=&exclude=&words=blob
Azt ne felejsd el hogy egyszerre html-t es kepadatat is kiadni nem tudsz, tehat 1 php egyszerre vagy text-et ad ki vagy a kepet, a megfelelo Header("Content-type: image/tipusa"); -al.
Előzmény: jani_the_king (319)
crockl Creative Commons License 2002.03.08 0 0 321
azt nem igazan ertem miert fontos egy szamokat tartalmazo mezo char legyen, ez nem csak butasag de tilos is lenne :)
Masik hogy, igaz nem irtad milyen adatbazis de lekerdezesnel jobb adatbazisoknal meg lehet adni tipus konverziot, tehat hogy chart szamkent ertelmezze a te esetedben. Ha megsugod milyen db kezelot hasznalsz leirom, de manual-ba is boztos megleleld.
Harmadik, hogy php-ba is marmikor irhatsz 1 sajat tomb rendezo fugvenyt, fugvenyeket, a sort es tarsai is igy mukodnek, csak epp atadjak a php c metodusainak az esetet:) Bar ez tobb eroforrast es idot vesz igenybe mintha eleve sql-bol jot kapsz vissza. Ha gondod lenne a fgv megirasaval szolj, de mindenkepp ajanlom a masodik esetet eloszor.
Előzmény: jinjang (318)
rgranc Creative Commons License 2002.03.08 0 0 320
Hogy melyiket mire érdemes használni, azt véleményem szerint így nem lehet meghatározni. A megfelelő szerverek és kiegészítők kellenek mindháromnak, hogy ki melyiket használja, szerintem a leginkább talán attól függ, hogy milyen programozási előképzettsége van (ha van). Visual Basic gyakorlattal egyértelműen ASP, Java ismeretekkel JSP.
A PHP meg mindenkinek :)))De a legtöbb funkciót mindhárommal szinte ugyanolyan kimenettel lehet megoldani (a PHP-t ismerem, a másik kettővel történt felületes ismeretségem során ez a benyomásom támadt).
Előzmény: moray (317)
jani_the_king Creative Commons License 2002.03.08 0 0 319
Hi all!

Egy igen komoly problemaba utkoztem. Oracle-ben BLOB-kent tarolom a kepeket.

A kiolvasas azonban vmi miatt nem ugy mux, ahogyan azt en szeretnem.
Odaig mar eljutottam, hogy a lob-okhoz az OCINewDescriptor-ral descriptort kell definialni. Azonban a manualban nem igazan van komplex pelda a feladat megoldasara.

Kerem, hogy akinek modjaban all, az kuldjon egy peldaprogramot ami tartalmazza az adatbazislekerdezestol kezdodoen a BLOB file-ba vagy kepernyore valo kirakasat.

A segitsegeket elore is koszonom.

jinjang Creative Commons License 2002.03.08 0 0 318
Tudom, hogy char típusú a mező, le is írtam, hogy miért kell, hogy olyan legyen. És épp ezért hiába rendeztetem év és szám szerint IS, rendezi, de szám szerint csak így, char típus alapján.
Természetesen átnéztem a sort függvényeket, de sajna a legtöbbje (pl. a natsort, ami nekem pont jó lenne) csak PHP 4.0-tól működik, és a többdimenziós tömb rendezésére egy altömb egyik eleme alapján - erre nem találtam példát.
Előzmény: crockl (315)
moray Creative Commons License 2002.03.08 0 0 317
sziasztok
Mi a különbség a PHP, a JSP és az ASP között?
Melyiket, mire érdemes használni? (azontúl, hogy web)
Köszi
moray
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.03.07 0 0 316
Találtam egy ilyet a php.net-en, ötletes... :)

stephan@netlink.on.ca
28-Aug-2000 09:28

sleep() is useful as a hack delay. For example, in a login screen. Use
sleep() when you have determined the username/password combination entered
in a form is invalid. A sleep of a second is almost not noticable to the
user, but frustrates a cracker trying to use brute force methods to gain
access to your restricted area. Make sure you use sleep() before
outputting any HTML, otherwise you may tip the cracker that the login
failed before you enter sleep().

crockl Creative Commons License 2002.03.06 0 0 315
ha az adatbazisodbol igy jon: 1 10 11 .. 2 akkor ott baj van, nem szam tipusu a mezo hanem text, azaz char. Ha pedig evszam es szamozas szerint akarod adatbazisbol lekerdezni akkor tedd meg az orderhez a szamozast is, azaz: order by EVSZAM DESC ,SZAMOZAS. DESC csak azert hogy a legnagyobb legyen legelol :)
Amugy a tobok sorrendbe rendezesehez nezd meg a kulonbozo sort fogvenyeket: www.php.net/sort
Előzmény: jinjang (314)
jinjang Creative Commons License 2002.03.06 0 0 314
Egy igen kezdő fordul most igen primitív problémájával a nagyérdeműhöz.
Van egy tömböm (legyen $sor), amit ciklus állít elő, vagyis minden egyes alkalommal új értékeket kap. A tömbben egy azonosító szám, egy évszám, és egy karakteres számozási adat van (ez utóbbi legyen $szam). Azért karakteres, mert másképp nem lehetne bevinni pl. azt, hogy 10-11. szám.
Egy HTML oldalban kell megjelenítenem a $sor elemeit, persze annyiszor, ahányszor végigfut a ciklus. Eddig oké.
De rendeznem kell őket évszám szerint. Mivel adatbázisból kapom a tömb elemeit, és eleve rendeztettem a lekérdezésnél évszám szerint, azt is meg tudtam csinálni a php-ban, hogy figyelje, mikor változik az évszám, és akkor kezdjen új sort a HTML-táblázatban, addig pedig csak egyszer jelenítse meg az évszámot, a többinél csak a $szam értékét.
Na de az azonos évszámhoz tartozó soron belül még rendeznem kellene számozás szerint. Csakhogy ez nem megy, hiába rendezve kérdezem le az adatbázisból, mert a sorrend így jön:
1. sz.
10. sz.
11-12. sz.
2. sz.
stb.
Arra gondoltam, hogy ha már úgyis egy if-szerkezettel figyelem, hogy meddig jönnek a ciklusban azok a sorok, amik egy évszámhoz tartoznak, addig minden egyes sor $szam eleméből csinálok egy integer tipusú $szamint-et és ezt is beleteszem a $sor tömbjébe, aztán összegyűjtöm a ciklus által létrehozott $sorokat egy $gyujto tömben, így kapok egy többdimenziós tömböt, amit a végén rendeztetek a $szamint alapján.
a./ lehet-e ilyet csinálni és hogyan?
b./ ha igen, és már rendeztettem a $gyujto tömböt, hogyan nyerem ki belőle a $sor-ok $szam elemeit, hogy megjeleníthessem?
Ja, és a lényeg! Mindezt PHP 3-ban!
moray Creative Commons License 2002.03.03 0 0 313
Nagyon köszi szépen, elég szupernek tűnik ez a hely!Úgy látom, itt minden megvan, amire szükségem van.Még egyszer, köszi
moray
Előzmény: crockl (312)
crockl Creative Commons License 2002.03.03 0 0 312
www.hotscripts.com talan akkor a leginkabb neked valo, valamint az emlitett nyelvek honlapjanak es linkjeinek nezegetese, es a kereso motorok hasznalata:)
Előzmény: moray (311)
moray Creative Commons License 2002.03.03 0 0 311
sziasztok.
Tudna valaki irni olyan helyet, ahonnan tudnek letolteni kliens-szerver forraskodokat?

Tovabba PHP-rol, JSP-rol, ASP-rol keresek doksikat.
Kezdo vagyok.
(Az sem baj, ha magyarul van:))Sőt...!

Koszi
moray

crockl Creative Commons License 2002.02.25 0 0 310
hat ezt neked kellene levizsgalnod a kododban :)) if(!$nev) stb :))) es mondjuk ha hiba van kuldjel magadnak 1 levelet a debug informaciokkal.
Előzmény: Geitenbeffer (309)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.02.25 0 0 309
Ja, és ráadásul az adatbázisba minden további nélkül, pontos adatokkal bekerülnek.
Előzmény: Geitenbeffer (308)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.02.25 0 0 308
Sziasztok!

Van egy kis problémám... miért van az, hogy a legtöbb esetben egy bizonyos szkript hibamentesen lefut, de néhányszor nem?
Történik ugyanis, hogy a honlapon lehet mindenféle termékeket rendelni, a juzer kitölti a regisztrációs kérdőívet, majd kap egy emailt, hogy:
Tisztelt X Y,
az Ön azonosítója ennyimegennyi, jelszava ezmegez.
Kérjük őrizze meg ezt az emailt!

Eddig 500 ügyfél regisztrált, minden klassz, de van kb 5 ember, aki "üres" emailt kapott, tehát nem volt ott az azonosítója meg a jelszava.

(természetesen a kódban
"Tisztelt $veznev $kernev!
Az Ön azonosítója $userID, stb..."
alakú dolog szerepel)

Szóval szerintetek mi lehet az oka, hogy az esetek kb. 1%-ában azok a változók nem kapnak értéket?

Üdv:
Gbeffer

crockl Creative Commons License 2002.02.25 0 0 307
a kukin nem erhetoek el minden site-rol csak arrol ahonnan erkeztek, nem is tudok olyan bongeszot amibe ilyesmit lehetne alliani, max egyes IE-be van ilyen bug:), amugy a sajat kukijaid lekeresere jo ez bar ez jobb lenne:
foreach($HTTP_COOKIE_VARS as $nev => $ertek)
{
print "nev=$nev | ertek=$ertek\n";
}
Előzmény: Filburt (306)
Filburt Creative Commons License 2002.02.25 0 0 306
Ki szeretnem listazni a browser-ben tarolt osszes cookie-t, de vmiert nem sikerul, pedig a browser ugy van beallitva, hogy minden cookie minden site-rol elerheto.

print "Indulas

";

foreach($HTTP_COOKIE_VARS as $ck_nev) {
print "Cookie: ".$ck_nev."
";
}

print "
Vege
";

Mi ezzel a gond?
Egy ilyen tombon nem igy kell vegigmenni?

Filburt

Előzmény: nucler_pl (182)
crockl Creative Commons License 2002.02.24 0 0 305
Vegyuk azt amikor van 1 form es sok kep, input type image-kent:)
(form action=kep.php method=post)
(input type=image name=kep[1] src='kicsi_1.jpg')
(input type=image name=kep[2] src='kicsi_2.jpg')
(/form)

-=> php-ba:

list($kep_szama,$kattintas_pozicioi) = each($kep);
//$kep_szama lesz a kep[kep_szama] a html-bol.

kerekzaroljelek az en fenti html kodomba kacsasorosre cserelendo:)

Előzmény: Kippkopp (304)
Kippkopp Creative Commons License 2002.02.24 0 0 304
Kedves crockl,

Már-már az az ördögi gondolat kezd megfoganni a fejemben, hogy esetleg tévedsz, mert bárhogy próbálom kibogozni sűrített válaszodból a pontos megvalósítás módját, egyik se működik!!! (A javascript-eset leszámítva, amit szeretnék mellőzni.)
De bízom benne, hogy tévedek.
Annak dacára, hogy még elvileg sem értem, hogy az "id", ami az oldal egyik pontjának ad egy címkét, hogyan kerülhetne be abba az adatcsomagba, amit a form továbbít. Hiszen ha én a képre kattintok, attól még az annak a környékén megadott "id" cseppet se fogja érdekelni a böngészőt (hiszen csak akkor érdekelné, ha egy másik cím hivatkozna az id-re), nemhogy még szíveskedjen a form-ban továbbítani. Úgyhogy ezt nagyon nem értem; sajnos nem látom át a dolog szintaxisát, noha nagy elánnal kutattam, nézegettem a kódokat és próbálkoztam.
Néztem a www.php.net oldalait, ott szinte semmi konkrétat nem találtam, aztán néztem a következőket:
http://www.w3.org/TR/html4/struct/global.html#h-7.5.2
http://www.w3.org/TR/html4/interact/forms.html
és mindent, amire ezek hivatkoztak és érdekes lehet.
Úgyhogy légy szíves,
- vagy adj meg olyan oldalakat, ahol ez az id-es dolog úgy le van írva, hogy tényleg kiderül belőle ez a használata, amire nekem szükségem volna,
- vagy pedig arra kérlek, hogy írd le a konkrét, kifejtett kódot, feltüntetve azt is, hol írjak számot és hol változónevet (mert ez az eddigiekben eléggé összemosódott – OK, aki már eleve tudja, hogy értse, az biztos érti, de annak meg minek).

Ne haragudj az értetlenségemért, de úgy érzem, mindennek utánaolvastam és utánagondoltam, és mindent kipróbáltam, és nem tudok önerőmből ennél tovább jutni.

Kippkopp Creative Commons License 2002.02.23 0 0 303
Köszi szépen, remélem, sikerül megvalósítani előbb-utóbb.
Egyébként azért hajlok általánosságban véve a php-ra, mert az szerver-oldali, és biztos nem fognak hátrányba kerülni azok, akiknél nincs vagy ki van kapcsolva a JavaScript.

> De ez mind bennevan a html manual-ba es a php doksiba is.

Ha úgy érted, hogy az interneten, akkor kérlek szépen, írd meg a címet, ahol valóban megvan, és nem csak érintőlegesen! (Én ugyanis átnéztem kb. hat-nyolc doksit a vincseszteremről és online, de nem kaptam választ erre, csak érintőlegesen volt szó egy-két helyen az input type-ról. Sajnos nem ismerek "tuti helyeket" a neten. – Mehet az e-mailemre is, ahogy gondolod.)

Köszi!

Előzmény: crockl (302)
crockl Creative Commons License 2002.02.23 0 0 302
erre a megoldasra felesleges az input type image es a form is. Eleg 1 onClick="javascript:document.location.href=sajat.php?id=2" a megfelelo ertekekkel. Ha mindenkeppen form-ot akarsz mondjuk a post miatt akkor adj meg 1 hidden tag-et az id-vel vagy legyen name=nev[id] ahol az id az 1 szam es ezt vizslaglod,mert az input image az nem hordoz value-t hanem a kattintas x,y pontjaval ter vissza. De ez mind bennevan a html manual-ba es a php doksiba is.
Előzmény: Kippkopp (300)
jinjang Creative Commons License 2002.02.23 0 0 301
Ööö, most nincs nálam a php-s puskám, de emlékeim szerint a dolog a következőképp működik.
name="nev" -ből lesz $name="nev"
value="2" -ből lesz $value=2
Előzmény: Kippkopp (300)
Kippkopp Creative Commons License 2002.02.23 0 0 300
Sziasztok!

Olyan form-ot szeretnék csinálni, hogy van egy táblázat, benne képek, és ha valamelyik képre kattintok, akkor meghívja ugyanazt az oldalt, de benne a táblázat helyett a kiválasztott kép jelenik meg. Úgy oldanám meg, hogy az oldal továbbít újratöltésre önmagának egy értéket, ami ha 0-nál nagyobb, akkor az ilyen számú kép jelenik meg, ha pedig nincs ilyen számú kép, nincs értéke a változónak vagy 0 az értéke, akkor maga a táblázat jelenik meg.
Erre talán a <INPUT TYPE="IMAGE" src="kep.gif" name="nev" value="szam"> lehetne alkalmas. Csak az a probléma, hogy a $nev változót ha a hívott oldalon kiolvasom (én ugyanezen az oldalon olvasnám ki, újrahívva), akkor mindig üres: nem kapja meg azt az értéket, amit az oldal előző hívásakor továbbított neki a form a value-val. Lehet egyáltalán a type="image"-nél value-t használni? Vagy netán a name-ben tárolt string itt nem is változónév lesz, hanem egy másik változó értéke, attól függően, hogy melyik képre kattintottam? De milyen változóé?
Szóval: hogy lehet kinyerni a form elküldése után, az oldal újrahívásakor a type="image"-nél megadott adatot? (Megjegyzem, a módszer akkor sem működik, ha másik oldalt adok meg a formban a továbbítás célpontjának; másfelől pedig minden másfajta form-os adattovábbítás jól működik a honlapon.)

Köszönöm a választ előre is! (Olyan ötleteket is elfogadok, ami nem az image típust használja, ha megvalósítható.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!