Keresés

Részletes keresés

mancso Creative Commons License 2014.04.23 0 0 16282

Sziasztok

A hammond műsor, Premecz Mátyás úrral valamint tehtube-vel a múlt héten ment, a petőfi rádión a Kultúrfitnesz műsor "Szabad Egyetem" rovatán belül. 

Én csak 2 részt hallottam, ha jól emlékszem, április 17 és 18-án, este 21:00-tól 22:00-ig.

Viszont ha valaki megírná, hogy hol lehet visszahallgatni, annak örülnék, mert nekem úgy tűnik, hogy a petőfit nem lehet visszahallgatni...

üdv

mancso

Előzmény: djuice (16274)
tehtube Creative Commons License 2014.04.21 0 0 16281

Duo music:

Belegondolva, szerencsére egyre több magyar művész lép föl igazi B3-assal több-kevesebb rendszerességgel:

A fenti képen Vas Organism Bence, továbbá Premecz Kéknyúl Matyi (26-án), Soós CryFree Norbi, Zádor Ked.Urak Dénes, Presser Gábor, Balázs Fecó.

cpthubb Creative Commons License 2014.04.21 0 0 16280

Köszönöm a sok hasznos információt, még meggondolom, hogy érdemes-e gyarapítanom

a gyüjteményemet.

Üdv. Gyuri

Előzmény: l.csaszar (16279)
l.csaszar Creative Commons License 2014.04.20 0 0 16279

Még annyit, hogy az alsó manuál "split point"-ja programozással változtatható, itt 5-féle fix preset van, és egy külön bekapcsolható Bass, ami egy monofónikus fix hangszínű pedálkíséretnek felel meg, mindig a legalsó lenyomott billentyú alatt egy oktávval. Tetszetős a hangja, de valami hiányzik, talán a digitális hangképzés miatt (?).

Előzmény: l.csaszar (16278)
l.csaszar Creative Commons License 2014.04.20 0 0 16278

Nekem van egy ilyenem, egybeépített billentyűzettel. Nem igazán Hammond-os a hangja, és a Leslie-je sem valami tökéletes. Az overdrive felejtős. A teremhatású zengetője (Hall) viszont nem rossz, főleg sztereóban.

Előzmény: cpthubb (16276)
posaunist Creative Commons License 2014.04.20 0 0 16277

Kedves Zsolt !  Köszönöm as nyilvános megtiszteltetést !  Áldott húsvéti ünnepeket mindenkinek ! 

cpthubb Creative Commons License 2014.04.19 0 0 16276

Szia!

Köszönöm a gyors és részletes infót.

Üdv. Gyuri

Előzmény: tehtube (16275)
tehtube Creative Commons License 2014.04.19 0 0 16275

Szia, gyakorlatilag azonos a Viscount DB3-mal. Picit kevesebb szolgáltatás érhető el a fedélzetről amint a képeken is látni.

Nagyon érdekes a fedélzete, ugyanis szinte az egyetlen egy regiszterkészletes cucc ahol független manuálok állítható egyszerre. Ezek a szögléetes drawbarok a legfinomabban simulnak az ember ujjai alá, jobb mint az eredeti és szebben mozog. A lexebben az összes klón közül. Wersi?

A felső manuál ok, 6 programozható presettel, az alsó manuál (és a basszus ami itt nincs) csakis előregyártott presetekkel változtatható. A vibrátója szelektív, igazi különlegesség ilyen kis cucc esetében.

A sima hangja szép, vastag, telt, szerintem kifejezetten jó. Kellemes keyclick, leakage. Finom overdrive, mely nem torzítja szét a hangot csak gazdagítja és nem hangosodik föl tőle. A perkája kissé rövid, a hosszú megfelel egy B3 rövidebbre állítottnak. Zengetője is megfelelő.

Egyedül kritika a vibrátóját érheti, nyávogni tud: v1-3, de nem sír: c1-3, inkább valamiféle tremolós hangzású. Ha elég egy c1 erősségű effekt, arra jó. 

Szóval vibrátó nélküli nyugodt, sima hangzáshoz szerintem kíváló hanxer. A Keep Floyding együttesben Tóth Attila vagy 10 éve használja, pl. Pink Floydra tökeletesen megfelelő. Sok, nem szélsőséges döngetéshez szintén jó. Deep Purple Made In Japanhoz azonban nem.

Felvételeimből Keep Floyding: 

https://www.youtube.com/watch?v=o6-4eVHKBIA

Posaune Keszthelyről:

Előzmény: cpthubb (16273)
djuice Creative Commons License 2014.04.18 0 0 16274

Végignéztem hétfőtől a hangtárat de ilyen Budapest Bár meg hasonlók mentek 8-tól, semmi Hammondos doku műsorra nem leltem. Ill volt egy DeFrancesco Voilare nóta és annyi. :(

Előzmény: tehtube (16272)
cpthubb Creative Commons License 2014.04.18 0 0 16273

Szervusztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata az Oberheim OB32 orgonával kapcsolatban?

Üdvözlettel:Gyuri

tehtube Creative Commons License 2014.04.18 0 0 16272

Petőfi, kb. 8 felé? 10 rész. 

Előzmény: djuice (16271)
djuice Creative Commons License 2014.04.17 0 0 16271

Ez a műsor mikor ment pontosan?

Előzmény: mancso (16268)
tehtube Creative Commons License 2014.04.17 0 0 16270

Ja, kifelejtettem hogy a képen

1. a lavór át lett tekerve 4-ről 16 Ohm-ra. Később Viktor vett egy P15LL-t, azzal még ordasabb lett a végeredmény.

Továbbá kifelejtettem hogy

4. a Rotós motor éxíjtárcsája jóval nagyobb. Azt esztergálással le kellett kicsinyíteni az 50Hz-es lezlik tárcsaátmérőjére.

Nagyon nagy képet tettem föl. (felugró képnél jobb gomb: -új ablakban és címsorban BIG-et IMG-re cserélni)

Az egyszerűnek tűnő tuning is adott nekünk sok megoldandó feladatot, de szerintem egy szép állapotú 710-esnél megéri, megérheti.

Kb. 140-150 ezres költséggel számolhatsz.

Nem javaslom az eredeti alkatrészek mással való helyettesítését költségkímélet céljából. Lenne úgyis valami csövesféle lacid, de sohasem leszel vele elégedett mert nem eredeti, nem fog soha úgy szólni és majdnem annyiba fájna.

Előzmény: tehtube (16269)
tehtube Creative Commons License 2014.04.17 0 0 16269

Ahogy victoraudio is csinált a 710-ből 122-est. Soxor mutattam képen. Végfokok: 122, 22H, 147, 47, 46, 251, 51c.

Annyi csak a specialitása hogy lent fordítva helyezkedik el az erőlködő és a centrifuga.

Ismétlésként a főbb lépések.

1. Kell venni egy fa dobrotrot. A roto alsó csapágyát szépen és precízen átfaragni a lavór középpontja alá.

Felhasználható az eredeti tengely. Kissé hosszabb, de még messze nem ér a hanxóróhoz. Lapos fémdarabbal meg kell hosszabbítani a felső tengelytartót hogy a mélysugárzó nagyobb nyílását is átérje.

2. Be kell tömni egy vékonyabb falemezzel a roto hűlt helyét, de a motornak azért helyet hagyva.

3. Érdemes megtartani az eredeti tápegységet a motorvezérlés miatt, meg a 9-es kiosztást is az egyszerűség kedvéért. Meg ekkor a drótok, motorcsatlakozók is maradhatnak.

4. "fejjel lefelé" kell az alsó motort fordítani, mert eddig csüngött a polcról, de most állni fog rajta. Megáll az akasztóin is, de még hitelesebb a motortartó vaslemez. Ehhez a kismotort szét kell szedni és a rugót át kell helyezni a tengely túloldalára.

5. Eredeti crossovert, sokat számít a hangképben.

6. Itt 22H végfok van, ami gyakorlatilag egysebességes 122-es. Ez itt 117V-os emiatt kellett...

7. 150W-os trafó az erősítőhöz.

Ha sikerül szerezni 234V-os végfokot, annál jobb. Esetleg elfogadható valamilyen EL34-es csöves gitárvégfok, de csak rockhoz. Annyival nem olcsóbb hogy érdemes lenne ebben kompromisszumot kötni.

Előzmény: mancso (16268)
mancso Creative Commons License 2014.04.17 0 0 16268

Kedves tehtube, littlebig!

Hallottam a Petőfin a Hammond sztorit. Jó volt, csak a nem hammond-os zenéket nem kellett volna a rádiónak közékevernie...

Más:

710-es leslie-t szeretném 122-esíteni. Milyen csöves végfokot javasoltok, amitől meglesz az a jó kis kásás overdrive hang?

mancso

tehtube Creative Commons License 2014.04.16 0 0 16267

A legnagyobb lezli amivel találkoztam. Kb. 3m magas :-)

tehtube Creative Commons License 2014.04.16 0 0 16266

Igen, rosszul gondolod. Ha egy szó elkiáltatott a nagyvilágba akkor hadd menjen saját útján, többet ne álljon az útjába semmi. Vagyis zengjen.  A zengésnak konstansnak kell lenni, ahogy egy termet utánoz. A terem is állandó.

Az orgonista meg közben dinamikázik a hangerőpedáljával. A dinamikázásával meg utólag fejbevágja a már elküldött zengést, szóval a végeredményt tekintve rendkívül bosszantó. Gyakorlatilag "gate"-ként működik úgy. Mint a nyolcvanas évek villanydobjai.

Előzmény: szimizso1 (16264)
tehtube Creative Commons License 2014.04.16 0 0 16265

2. Denaturált szesz, egyéb erős zsíroldó. Fogkefe, fültisztító pálcika, rongy. Vigyázni a tüskére és az olajozó szálakra. Időt hagyni hogy mexáradjon.

3. Én sem értem miért tesznek előre zengetőt?

A képek nagy méretűek. (jobb gomb-új ablak, ott BIG->IMG-re csere)

Előzmény: LittleBig4 (16263)
szimizso1 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 16264

Szia Matyó!

Izopropyl alkohol helyett inkább használj féktisztító sprayt. Azzal egy-két fújás, és haladhatsz tovább. Nyom nélkül párolog el, csak közben nem szabad cigizni mellette :-)

Lehet, hogy rosszul gondolom, de jobb, ha a hangerő szabályozó elé van kötve a zengető, mert ott egy állandó jelszintet kap a bemenet ami a rugókat rángatja. Ha szabályozott jelet kapna, -ami állandóan változik játék közben- akkor vagy nem zengetne kis hangerőnél, vagy csattogna a rugó egy fortisszimónál.

Üdv. M.

Előzmény: LittleBig4 (16263)
LittleBig4 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 16263

Nincsen véletlenül felesleges Leslie csatlakozó aljzatotok eladó? Két darab kellene a szokásos rugós alátét gyűrűvel rögzíthető típusból.

Elég jól előre haladtunk a kis B2-B3 rendbetételével. A 110V-os orgona két db 220-as Leslie-t kell, hogy vezérelni tudjon, ehhez már benne van a megfelelő relés kapcsoló blokk és trafó, valamint a többi gyermekbetegség is lassan gyógyul:

1. A perka túl hangos volt, mert a hangerejét beállító ellenállás, ami a P ponton van, az előfok (A0-28) elején, kívül, egyszerűen hiányzott. A rajz 33K-t ír, de még úgy is hangos volt, 22K-t tettem végül a helyére.

2. A scanner sajnos kicsit kihagyogat, szétszedés közben látszott, hogy rogyásig volt olajozva, tocsogott a motor és a scanner is. Izopropifalkohol fürdőben ülnek éppen a darabjai.

3. Sosem fogom megérteni, hogy az Organ Mate miért a hangerő pedál ELÉ van bekötve?? Miért nem a hangerő szabályozó kondi és a hangszín poti közé, ahol minden ilyen cucc lenni szokott.

Hamarosan teljesen elkészül a hangszer, majd csinálok valami videót róla.

Lesz Kéknyúl koncert is ápr. 26-án: https://www.facebook.com/events/397817303693381/

Üdv,

Matyoooo

okumoto Creative Commons License 2014.04.15 0 0 16262

Gratulálok Norbi & band! :)

Előzmény: KarnEvil (16258)
tonegenerator02 Creative Commons License 2014.04.15 0 0 16261

Holnap este ez lesz az Almáriumban (VIII. Horánszky utca 5.) este nyolctól:

djuice Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16260

Igen, érdekesen titkolózó gyártó a Studiologic. Én már egy dupla manuálosra számítottam volna inkább, de ez is meglepi a kis idétlen drawbar buckájával. Hangra nekem így nagyon nyúbíszrís behatást nyújt, túlzottan steril, hifis makulátlansággal, mint egy szénné epilált playboy. Pont a karcosság, a varacskosság, a borosta meg a gubancos szakáll ami hiányzik a valódi elektromechanikushoz mérve. A keyclick is túl sok, s ráadásul itt is a jól borotváltság szagú felhangokkal, az izzadt, mocskos macsóság csak illúzió, de lehet hogy nincs jól beállítva. Árban az elődje sem volt olcsó, gondolom ez sem lesz kevesebb.

Előzmény: tehtube (16256)
tehtube Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16259

Nagyon komoly méréssorozatot végeztünk Szalay Andrással a 142-es lezlimen egy későbbi lezlieffekt megalkotása végett. Frekvenciamenetek, gyorsulások, spektrumok rotoronként külön-külön. A legtöbbször az egyik rotor némítva a crossoveren műterheléssel, plusz motorkonnektorjai kihúzva. A szélzaj, motorzajok szintén rögzítve. Akusztikai jellemzők 45°-okban rögzítve. Minél több "hiba' kidomborítása a lényeg amitől olyan egyedi, élő lesz a hang. Az impulzusok az egyenletes forgás ellenére nem színusz, nem háromszög jellegűek, inkább mint a szívdobbanásoké. Ami processzorok 10 éve az Akai megalkotásakor még drágák voltak és szem előtt volt a processzor és memória ár, korlát, az mára eltűnt, nem szükséges ilyen anyagi-műszaki kompromisszum. Remélhetőleg sikerül egy jó szimulációt megalkotni amely ha messziről is származna, de Magyarországon fejlesztett. 

(Ha meglenne, milyen jó lenne egy B3 szimulációt is összehozni! :-)

KarnEvil Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16258

Kicsit OFF, de elkeszult az uj promocios videonk, gondoltam erdekel titeket. :)

A klip erdekessege, hogy a benne szereplo 1965-os tokeletes allapotu Vox Continentalt

Ron Lebar-tol kolcsonoztem, o tervezte es epitette ezeket a hangszereket amikor a 60-as evekben

a Voxnal dolgozott. Mellesleg a '73'-as Rhodesomat is o szervizelte.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16257

Szervusztok Hammondosok !

Csak néhány gondolat és kérdés:

Évek óta megrendezésre kerül Bad Radkesburgban egy zenei esemény a "GET ON STAGE" Workshop. Idén május 29. és 30. között.  http://www.badradkersburg.at/soulbluesgrooveworkshop.html Egy Isten hátamögötti kisváros tud ilyet csinálni, és tele van 16-tól 99 éves korú érdeklődővel. Itthon is lehetnének ilyen programok...

Nálunk az általános iskolában minden hónapban hangszeres bemutatót tartanak képzett zenészek. Mindenkinek kötelező elmenni, mert benne van a délelőtti órarendben. A gyerekek érdeklődőek, de azért a rockosabb előadásokat jobban kedvelik :-)  A következő tanévben jó lenne egy igazi Hammondot (A100, B3)  is sikerülne megszólaltatni, megismertetni a gyerekekkel.

Budapesttől 300 km-re vagyunk nyugati irányban.

Volt egyszer egy Gozsdu Udvar, egy nagyon jól sikerült rendezvény, de azóta néma csend van ez ügyben. Lesz folytatás ? 

Üdv.:

stingzongora

tehtube Creative Commons License 2014.04.14 0 0 16256
Előzmény: djuice (16254)
tonegenerator02 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 16255

Egy hét múlva az Almáriumban (VIII. Horánszky u.5.) 20 órától ének-orgona felállásban játszunk blues-t, standard-eket és saját számokat, ha ráértek, gyertek el! :)

djuice Creative Commons License 2014.04.09 0 0 16254

Suttyomban Frankfurtban bemutatták az új Numa Organ 2-t. Érdekesre sikerült egy update!

KarnEvil Creative Commons License 2014.04.07 0 0 16253

Megkerdeztem a gyartot, Guido azt mondja majusra varhato a Ventilator II.

Kivancsian varom :)

Előzmény: tehtube (16252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!