A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
A Szuperfizika 4 könyve közül a második a gravitációval foglalkozik.
Mint tudjuk, Newton gravitációs törvénye kiegészítésre szorul, mert nem tartalmazza az időtényezőt.
Einstein pedig eleve rossz irányból közelített a gravitáció kérdéséhez. A specrelből egyszerűen kifelejtette, az áltrelben pedig megpróbálta helyettesíteni a téridőgörbülettel. Ennek a következménye lett, hogy nem ismerte el a gravitációs erő létezését. Mivel nem kellett neki a gravitációs erő, így a gravitációs mezőt is kidobta, amely az erőt közvetíti egyik testről a másikig.
Ezeket a hibákat küszöböli ki a "Gravitációs mezőelmélet" c. tanulmányom (Gravitational Field Theory, röviden GRAFIT), amely már valóságosan létezőnek tekinti a gravitációs erőt is és a gravitációs mezőt is. Mivel a gravitációs hatás a mezőn keresztül, közelhatás révén valósul meg, így teljesen természetes, hogy nem lehet pillanatszerű, vagyis véges sebességűnek kell lennie.
Mivel a Szuperfizika a gravitációs mező valóságos létezésére épít, így az elmélet feltárja a gravitációs mezőnek további 3 funkcióját is, az erő közvetítésén felül.
A Szuperfizika 4 könyve közül az első éppen a fény valódi természetével foglalkozik.
Végigvezeti az olvasót a megelőző korok fényelméletein, és megismerhetik azokat a tudósokat is, akik ebben a témában jeleskedtek. Megismerhetik a fény részecskeelméletének képviselőit éppúgy, mint a hullámelmélet megalapozóit. Megtudhatják, hogy hogyan jutott el a modern fizika a fény kettős természetének téves elméletéhez.
A könyv második részében kielemezzük a fénnyel kapcsolatos megfigyeléseket és kísérleteket, amelyből kiderül, hogy a tényleges kísérletek mindegyike a fény hullámelmélete mellett tanúskodik. Még azok a kísérletek is, amelyeket jelenleg a fotonelmélet bizonyítékainak tekintenek.
Végigkövetheti az olvasó az éter történetét, és megtudhatja, hogy mi is valójában a fényközeg. Ez egy évszázados vita lezárását jelenti, és megnyitja a lehetőséget a fénnyel kapcsolatos további kutatások előtt. Új aranykor jön el a fénytan területén, és a fizikának ez a nagyon fontos és érdekes területe meg fog újulni.
Még akkor is, ha vannak nyafogó vénemberek, akiknek nem tetszik.
Évek óta tart ez a helyben járásod, mindig azzal a felszólítással fogsz bele, hogy "folytassuk az új fizika megalapozását". Aztán újra és újra csak ugyanazt a pár bevezető mondatot vagy képes elismételgetni.
Ami már jól látható, hogy a modern fizika leggyengébb részei a fénytan és a gravitációelmélet.
Mivel mindkettő téves alapelveken nyugszik, így a két terület összefüggése is rejtve marad a modern fizikusok számára.
Pedig ezen a területen számtalan kutatnivaló lenne. De ehhez előbb tisztába kellene jönni a fény természetével, és a gravitáció működésével.
A fénytan oldaláról fel kellene hagyni a fotonelmélettel, a kettős természettel. A kísérletek által kellően alátámasztott hullámelmélethez kellene visszatérni, kiegészítve a fény szakaszos elméletével.
A gravitáció oldaláról pedig fel kellene hagyni a misztikus téridőgörbület butaságával, amiben már maga Einstein sem hitt.
Ha ezt a két területet valódi alapokra helyezzük, akkor lehet rátérni a fény és a gravitáció kapcsolatára, amely még számtalan meglepő jelenséget tartogat számunkra.
Ja, és tudod miért nem "linkelünk be neked" a saját munkáinkból ?
Azért öregem, mert méltatlan vagy hozzá, egy arrogáns botfülűnek még egy etüdöt sem adunk elő.
Csináltuk egy időben, kaptál itt törődést, nem is keveset. Előadtunk, érveltünk neked. Csak hát amikor még a torzó logikád is vészjelzett nálad, hogy ebből számodra égés lesz, felugrottál, mint akit a bolha csípett, és lecsaptad a fedelet a piactéri bohócok dühös-groteszk fintorgásával.
Mindent csak rajzolsz, festesz magad köré a szobád falára, és pózolsz előtte a tükörben. A fürdőkádad talán valódi.
Ha a kozmofórumon figyeltél volna, meg itt is nyitott szemmel járnál, akkor például megtudhattad volna, hogy mi van a galaxisok közepében. Megtudhattad volna, hogy nincs ott sem feketelyuk, sem kvazár.
De van ott valami, ami sokkal izgalmasabb. Ami egy új kaput nyit a csillagászat számára.
Van ott valami, ami színtiszta fizika, mégis érdekesebb még a feketelyuknál is.
De ezt is elcseszted. Így már csak a könyvemből fogsz értesülni róla.
Pedig mindketten jól jártunk volna, ha nem vagy ilyen bugyuta.
Te megismerhettél volna egy világraszóló tudományos érdekességet.
Én pedig meghallgathattam volna különböző véleményeket pro és kontra.
Ha tévedtem, akkor kiderült volna, mielőtt kiadom. Ha nem tévedtem, akkor esetleg itt a fórumon továbbgondolhattuk volna többen. Így még ütősebb lett volna a magyar felfedezés.
De már az elején figyelmeztetett valamelyik nagyokos, Ez a fórum nem alkalmas új gondolatok nyilvánosságra hozatalára.
És valóban be is bizonyosodott. Valóban nem alkalmas, éppen az ilyen emberek miatt, mint amilyen te is vagy.
"Jimmyt akkor a kozmofórumon valójában körbemosolyogták..."
Igen, a te fajtádtól ennyire telik.
A kozmofórumon sem értél el semmit. Úgy jártál, mint az egyszeri bányász, aki aranyrög után kutat, és amikor kezébe kerül egy gyémánt, akkor a háta mögé dobja, mert ő csak sárga rögöt ismeri fel.
Itt sem vagy képes arra, hogy az értékes gondolatokat megkülönböztesd az értéktelentől. Neked mindenki hülye, csak te vagy a nagyokos. Pedig sokat tanulhattál volna, ha nem így állsz hozzá.
Szeretnéd azt érezni, hogy te vagy az okosabb? Ha már alkotni nem tudsz, akkor legalább magasabb iskolád legyen?
Akkor őszintén bevallom, hogy gépészmérnökként kezdtem a pályafutásomat. Főleg hidraulikus gépeket terveztem, ezeket meg is építtettem, és utána üzemeltettem is. Szerettem, mert valódi kreatív munka volt.
Később informatikai főiskolát is végeztem, és programozni kezdtem. Ez is nagyon kreatív munka. Jó látni, amikor egy program azt csinálja, amit én akarok. Eleinte a mérnöki munkámhoz kapcsolódó műszaki programokat írtam, később mást is.
A modern fizika nálunk az egyetemen nem volt tananyag, ezzel önszorgalomból foglalkoztam. Legtöbbet Jánossy Lajos könyveiből tanultam. Nála ismertem meg azokat a kételyeket, amelyek benne is és bennem is megfogalmazódtak. És részben ő mutatta meg a megoldást is, amely fontos a fizika további fejlődése szempontjából. A fiával, Mihállyal évekig leveleztem, de ő sokkal kevésbé volt nyitott, mint az apja.
Nekem a fizika nem hivatásom, csak hobbim.
Te is választhatnál valamit. Pl. makramézás illene hozzád.
"Még a barkácsoló kisgyerek is megéli ezt, ....Sokszor részem volt benne..."
Ezen a szinten meg is álltál, ugye?
"mesélj, hogy állsz a biciklikerekes giroszkópoddal ?"
Ha nem rekedtél volna meg a barkácsoló kisgyerek szintjén, akkor tudnád, hogy a giroszkóp megértéséhez a biciklikerekes demonstráció a legjobb. De hát ennek sem érted a lényegét.
"hogy áll a négykötetes Szuperfizikád 10 ezres kezdő kiadása ?"
Köszi, jól halad. De miért érdekel, hisz úgysem értenél belőle semmit.
Nem neked íródik, hanem friss gondolkodású fiataloknak.
szuperfizikus, ugye nem tévedek abban, - ha már ennyit foglalkozunk veled, persze nem önzetlenül, mert jó mulatság - hogy az igazi munkád valami betanított szakmunka ? na, legyél már őszinte egy kicsit