Keresés

Részletes keresés

JuzoSch Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2700
ezt a 8-10e Ft-ot értelmesebben is elköltheted. Pl egy havibérlet egy jobb teremben:D:D:D
Nade most tényelg
Előzmény: Törölt nick (2699)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2699
Sziasztok!

Hamarosan újrakezdem a súlyok emelgetését. Láttam az egyik Tesco-s katalógusban evezőgépet, 17e helyett most 9e Ft-ért.

Kérdés: igazán melyik izomcsoportra jó az evezőpad? Érdemes megvenni ilyen "gagyi" fajtát, vagy több bosszúságom lesz vele, mint hasznom?? Csak azért vagyok szkeptikus, mert ebben van mozgóalkatrész, csiga, görgő, mittudomén, így lehet, hogy nem éri meg az olcsó...ilyesmi kinézete van de nem KETTLER:

Nem hezitálok viszont a fekpaddal: frankó kinézetűt árulnak most 8.990-ért! Dönthető és van mell. ill láberősítő funkciója is (hidegen hagy egyébként). Plusz van még ilyen hasizomerősítő váz vagy mi, amivel hátterhelés nélkül lehet (elvileg) erősödni. Tudjátok, az a tévéshopos. Az jó valamire? Van tapasztalatotok vele?

Előre is köszi a tippeket!

Sziasztok!
lzleo Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2698
Más... Kathi Béci bodys sikerei miatt egyre többször hallom, hogy az alacsony ismétlésszámú erőemelő jellegű edzés ideális alapozó, tömegelő tréning. Egyes erőemeléshívek Béci által bizonyítottnak vélik, hogy az "igazi" sport az övék, bennük megvan a rendkívüli teljesítmény is, és lám egy alapos lepucolás bajnoki izomzatot tud előhozni. Ti mit gondoltok erről?
athos777 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2697
Kezdőknek jó.
Előzmény: Törölt nick (2696)
athos777 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2695
A másik ok, amiért nem szeretem a myomaxot (és a Scitecet, mint gyártót általában) a következő. van egy törvény Magyarországon (az EUban, USAban is), miszerint egy termék összetevőit olyan sorrendben kell feltüntetni a csomagoláson, amekkora arányt képviselnek a termékben. ha megnézed a myomax címkéjét, érdekes dolgokat fedezhetsz fel:

Összetevők (csokoládé íz esetén): Tejsavófehérje keverék (ultraszűrt tejsavófehérje-koncentrátum, CFM™ kereszt-mikroszűrt tejsavófehérje-izolátum teljes protein mikrofrakció skálával), szőlőcukor, maltodextrin, kreatin-monohidrát, kakaó, glutamin, d-ribóz, arginin, Z-MAX cink-magnézium formula, taurin, BCAA aminosavak (leucin, isoleucin, valin), természetes és mesterséges aroma, aszpartám*, vitamin keverék, AminogenŽ.

Vagyis hozzáadott l-glutamin kevesebb van a termékben, 7,5 nél kevesebb, mer a kreatin után szerepel. Bcaa alig van benne a ZMA 1,5g, és elötte van.

Valójában kb 3-4g glutamint adagolnak hozzá, a többi 9g a termék tejsavórésze tartalmazza. ugyanigy BCAA esetében a whey tartalmaz kb 10-11grammot alapból, ehhez raktak hozzá még egyet. Persze az apróbetűs rész figyelmeztet erre, de szerintem ez elég gáz marketingfogás. Mitöbb, ez a vásárlók megtévesztése.

Előzmény: alicantino (2693)
gaby2 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2694

Ami ezek közül véleményem szerint jó dolog, az a glutamin és a BCAA-k.

Ezek nagyon jó dolgok, de én csak akkor költenék rájuk külön tömegelés alatt,

ha már nem tudnám mire költeni a lóvémat. És mivel ilyen nincsen, ezért én

kizárólag diétában használom őket. Illetve a glutamint, mert BCAA-ra legutóbb

sajnos nem került.

A kreatin sem rossz holmi, de van akinél működik és van akinél nem.

Tehát összefoglalva:

Ha a kajád maximálisan rendben van, van mellé egy megfelelő multivitamin

(Multi-X, ISS Pakk), esetleg valamilyen tejsavófehérje kiegészítésképpen,

akkor lehet költeni ilyesmikre is, de ezek nélkül felesleges szerintem.

A negyedik edzésnapot nem javasolnám egyenlőre!

Előzmény: alicantino (2693)
alicantino Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2693
Myomaxban még ezek vannak, persze egy rakás vitamin és ásványi anyag mellett:
kreatin-monohidrát 7500 mg
ribóz 2200 mg
BCAA-k 12000 mg
glutamin 12000mg
taurin 1000 mg
arginin 3000 mg

ezek közül szerinted mi az ami igazán hatásos és ezt myomax híján miből vinnéd be?

kaja: az ötszöri étkezést szerencsére tudom tartani, egyszer mindenképp van benne rendes, hús és ch tartalmú főtt kaja, általában rizzsel vagy bulgurral, kenyérből részben teljkes kiőrlésűt eszem, szinte minden nap van tonhalkonzerv kukoricával, joghurttal, sajt minden nap 7-8 dkg lemegy, meg tojás van sűrűn, 4-esével. Meg mostanában szoktam rá az almára, étkezések között. Almának nem tudod kb mennyi a ch tartalma, elég lédús dolog?
myomaxot edzés után iszom 1 adagot, valamint minden nap reggel fél adagot, ezenkívül edzésnapokon lefekvéskor is fél adagot. November óta van Myomax, előtte egy vödör volumass 35 fogyott el. Május óta edzek, heti háromszor, teljes test edzéssel, 73-ról 88 kg lettem, úgyhogy eddig nagy a sikerélmény, még 5-10 kg minél minőségibb tömeg fölszedése a célom, aztán már csak erőnövelés, minőségi javulás.
Ha még egy negyedik edzésnapot beiktatnék, szerinted akkor feltétlenül jobban fejlődnék?
Előzmény: gaby2 (2692)
gaby2 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2692

Semmi gond a Myomax-szal, csak drága és hamar elfogy.

Én inkább valami alap tömegnövelőt használnék, pl. Whey Gainert vagy

Volumass 35-öt. Ezeknek is inkább edzés után van értelme. De tökéletes megoldás

egy tejsavófehérje készítmény (én Whey Pro-t használok), melyet edzés utánra

kiegészíthetsz egy-másfél adag VitarGo-val. Egyébként én ezt tartom a leghasz-

nosabb megoldásnak.

Az étrendedről viszont nem írtál semmit!

Előzmény: alicantino (2690)
gaby2 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2691

Én nem ismerek ilyet! A húst semmi sem helyettesíti!

Előzmény: y*4 (2689)
alicantino Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2690
értem. én még nagyon zöldfülű vagyok de ez a myomax nagyon bejött. alaptömegnöveléshez te miket javasolnál helyette? elég sokáig tartaná melyik összetevői számítanak igazán...
Előzmény: athos777 (2684)
y*4 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2689
Van-e köztetek olyan, aki a napi fehérjemennyiségét állati, ill. növényi táplálékból kb. fele-fele arányban fedezi, esetleg ismer-e ilyet?
JuzoSch Creative Commons License 2008.01.06 0 0 2688
Én a nem bemelegítés (pontosabban kihűltem addigra) + első sorozat óvatlan kivitelezése (túl hirtelen álltam fel a súllyal) húztam meg.
Előzmény: lzleo (2687)
lzleo Creative Commons License 2008.01.06 0 0 2687

Amikor néha meghúzom a derekam (a versenyzők által használthoz képest szinte bakfitty súlyokkal), és másnap alig tudok kikelni az ágyból, akkor nagyon tud bosszantani, hogy nem tudom, vajon miért történt, hol hibáztam. Én valahogy nehezebben tudom ezt úgy felfogni, ahogy te, hogy a derekam szar, könyököm szar, térdem szar, stb. Testsúlyomhoz, alkatomhoz képest úgy gondolom, hogy nem értem el még olyan nagy súlyokat, hogy tönkre kéne mennem bele. Mindig azon vacilálok, hogy vajon a bemelegítés volt kevés, vagy a gyakorlat végrehajtás szabálytalan, vagy már magában az edzéstervben van valami bibi (rossz sorrend, nem megfelelő gyakorlat és szériamennyiség, stb.), vagy a kajálás esetleg nem megfelelő (talán kéne valami izületvédő cucc), vagy keveset pihentem, vagy esetleg régen tartottam kicsit hosszabb regeneráló edzésszünetet, stb. Persze ez a vacilálás általában eredménytelen tippelgetésként végződik, és csak értetlenül nézem, hogy hogyan lehetséges egyáltalán, hogy az emberi gerinc elbírja például ezt a képen látható terhelést.

Előzmény: gaby2 (2667)
no dep. Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2686

160 gramm fehérjéből (magamból indulok ki)  szerintem 2 tömegnöv. turmixxal lehet helyettesíteni 60 grammot. De jobb ha szilárd kajából viszed be a 160 at, és +ba még egy turmix eddzés után. 2 izomcsoportnál szerintem jó az a másfél óra.

Előzmény: Törölt nick (2685)
athos777 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2684
A myomax jó termék, de én nem komázom az ilyen összetett cuccokat. majd én eldöntöm, mi kell magamnak. a másik, hogy baromira drága.
Előzmény: alicantino (2681)
alicantino Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2683
tényleg, szerintetek mi az a kor amitől biztosan nem okozhat tartós károsodást a jól kivitelezett testépítés (tehát helyesen kivitelezett gyakorlatokkal)? persze biztos egyénenként eltérő, de amíg pl aktív növekedés van, tehát évente több mint 2-3 cm magasságban, addig gondolom azért vannak kockázatok, nem? Nekem a gimis testnevelőtanárom, aki előtte aktív sportoló volt, 18-ig nem javasolta a "gyúrást". Ez nyilván extrém, de az is, amikor csontvékony, 190 centis 14 éveseket látok a teremben görnyedni, hajladozni a súlyok alatt, szörnyen kivitelezett gyakorlatokkal. Ti pl a saját fiatokat mikortól engednétek (majd) le a terembe?
Előzmény: Gehenna (2680)
alicantino Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2682
Fekve evezés mindenképpen gyengébb mint a döntött törzsű, (nekem nagyon érzékeny a derekam)?

a túrónál heti 1-2x fogyasztva is sok lenne az a zsír a zsíros változatnál?
Előzmény: athos777 (2677)
alicantino Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2681
Sokkal szimpatikusabb a véleményed, mint a másik végleté, és le a kalappal a teljesítményed előtt, de azért ennél én árnyaltabbnak vélem a dolgot. Nagyon ne vegyük egy kalap alá a "szereket". legalább három fő kategória van, radikálisan különböző hatásokkal és lehetséges mellékhatásokkal. Az első a szénhidrát és proteinkivonatok, pl olyan gyors energiát adnak edzés után, amit semmi más sem tud. A második kategória számomra a kreatinok és társaik, ez nekem tényleg kicsit puffasztásnak tűnik, pl ha abbahagyod a szedésüket valszeg lesz térfogatcsökkenés, míg az első kategória esetén nem. A harmadik pedig a szteroidok, no comment.
Egyetértek az előttem szólóval, én is azt a mentalitást ítélem el, ami a tápkiegeket a másik három faktornál fontosabbnak tartja (edzés,evés, alvás). Azt, hogy a három fenti kategóriánál valaki hol húzza meg a határt, egyéni kérdés. Bevallom, én most alaptömegnövelésnél myomaxot szedek, amiben van kb fele adag kreatin is, ami nem tetszik, de tény, hogy nagyon hatásos az egész. De az alaptömegelés után át akarok állni csak fehérjére, szénhidrátra. De pl a vitaminokban, természetes növénykivonatokban, aminosavakban nem találok kivetnivalót. Amilyen hosszú edzésekről írsz az viszont nekem érdekes. Ifjúkoromban én tudatlanul azt hittem, minél hosszabban edzek egy alkalmommal, annál erősebb leszek, meg is álltam a fejlődésben, mert úgy tudom, hogy kb egy óra intenzív edzés után mindenképp az "izmokat fogyasztja" a szervezet.
Myomaxról kinek mi a véleménye? Én most azt tapasztalom, hogy a Volumass 35-höz képest tényleg több izmot hoz (edzés mellett persze) és közben kevesebb zsírt eredményez, pedig kb ugyanúgy eszem.
Előzmény: Gehenna (2676)
Gehenna Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2680
Na igen. Mentalitás. Én nem hibáztatom őket. Mindenhol ezt hallják, látják. 10 - 12 év nem tűnik olyan réginek, de ha figyelembe vesszük, hogy akkor még nem volt net, épphogy szivárogtak befelé az akkor még orbitális méretű és mindenki által bunkófónnak titulált mobilok és ezt összevetjük an jelennel, láthatjuk azt az óriási különbséget , változást, melyet pár néhány év hozott. Akkoriban 97 tájékán, max a Gainfastról hallottunk (attól eregettünk záptojásszagút és azt hajítottuk ki a fenébe), ráadásul cikinek!!!! találtuk, ha valaki ehhez a szarhoz nyúl, merthát miaz, hogy portól akarsz nagyobb lenni, büdös az edzés, igaz? Oké, ez is butaság, de akkoriban ez ment a köreinkben és max onnan tudtuk meg a feltörekvőről, hogy teli lett pattanással a feje és a jellegzetes szag vete körül axe hatás helyett. Ezek a cuccok profibbak, de a reklámkampány miatt a fiatal srácok (tapasztalat híján érthetően, hiszen kezdők és erőt, jó kinézetet szeretnének a - és ez megintcsak mérvadó - lehető legrövidebb idő alatt. Mi egy életre készültünk és persze gyorsan szerettünk volna nőni, de valahol éreztük, hogy a 16 - tól 22 éves korig terjedő intervallumban történő edzés sem lesz elegendő egy Canan a barbár testalkathoz, mert azt láttuk, hogy ezek az akkor csodált srácok mind jóval 30 felett vannak és valószínűleg nem azért, mert későn kezdték a sportot. A másik a csajozás. Ne ezért! Könyörgöm, mikor abba kellett hagynom és helyette úsztam, lefogytam, stb... elkezdett vaódi sikerem lenni a nők terén. Megnézik a nagy izmokat, de nem ezért lesznek melletted. Aki igen, azt gyorsan hajítsd ki! Nem titok, hogy a sportosan izmosat (38-40 -es kar max, szálkásabb alkat) jobban kedvelik , mint a kigyúrtat, aki mást állít, hazudik, vagy csak a konditeremben csajozott. Szóval ezért nem kell testépítéssel foglalkozni.
Előzmény: athos777 (2679)
athos777 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2679
Szerintem nem ez a probléma, hanem a mentalitás, amit ez a szó leplez le, hogy izomnövelő. Ez azt sugallja, hogy az izmokat kívülről kapod, bekapszullázva. tökmindegy mit csinálsz (vagy mit nem), ha az izomnövelőt szeded, izmos leszel, sikeres, szép, döglenek utánad a csajok, stb. Hát, ez elég szomoró lenne, ha igaz lenne.
Én nem akarom azt hinni, hogy amit elértem, a kiegnek köszönhetem. És nem is hiszem. A tápkiegek inkább praktikusak, mint nélkülözhetetlenek. De ha valakinek megvan a lehetősége alkalmazni ezeket,miért ne.

szerintem izomnövelő szer nincs. én növelem az izmaimat, azzal, hogy edzem őket, ellátom a szükséges tápanyaggal és kész. Aztán hogy a tápanyag honnan van, gyakorlatilag mind1. én csak edés után iszok turmixot, meg a proteinemből szoktam néha ügyeskedni, zapkása, puding, palacsinta, stb.
Előzmény: Gehenna (2676)
Gehenna Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2678
-Evezés ülve, kábellel . Csukló befelé fordul, fogászélesség kicsi, érezd, ahogy a hátad összehúzódik, mikor magdhoz húzod a súlyt.
-Döntött törszű evezés (nálam alsó fogással, hogy az erősebb összehúzódás érdekében).
-Merevlábas felhúzás az alsó hátat és a gerincmerevítőket egyaránt igénybe veszi (azaz látható, hogy nem csupán hátedzés közben terheled.) A síma felhúzás teljesen a hátizomra helyezi az igénybevételt, de én sosem csináltam, bevallom.:) És sérülésveszélyes, szóval jól meg kell tanulni a végrehajtást, akárcsak merevlábas esetében.
-A nyak mögé húzás pedig elég erőteljesen növeli a hátizom felső részének vastagságát, éppúgy, mint a tolódzkodások, holott ugyebár mindenki csak a tricepszre, vállra szokott gondolni, mikor ezt a gyakorlatot említik.
Előzmény: alicantino (2675)
athos777 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2677
túró proteintartalma: zsíros 18g, félzsíros 16g, sovány 14g. forrás: Bíró-Linder
a zsír: 12g, 7g, 0.5g. mind 100g túróra vonatkozik.

A hát: a széles fogás véleményem szerint a hát közepét jobban terheli, de ez nem jelenti azt, hogy a szélét egyáltalán nem. és ez fordítva is igaz. kísérletezd ki magadnak, hogy neked melyik a legjobb fogásszélesség.

vastagítás, szélesítés: én négy gyakorlatban hiszek. a felhúzás, döntött törzsű evezés rúddal (általában szűken fogva, de nem mindig), illetve egykezesekkel, valamint a húzódzkodás(általában széles fogásal, de nem mindig). vastagságot, szélességet is hoznak.

Előzmény: alicantino (2675)
Gehenna Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2676
Egyáltalán, vajon hol van az a pont, mikor "izomnövelőhöz", vagy kiegészítőhöz "kell" nyúlni.
Félre ne értsetek, nem ellene vagyok, csakhát furcsa volt látni tegnap, hogy minden srácnál ott a jól megszokott fél lityós műanyag flakon, tudjátok, az a sötétkék tetejű, miközben egyikőjük sem versenyszerűen űzi a tevékenységet. (Igen, voltam edzeni és bírtam a tolódzkodást. Kicsit érzékeny a karom, de menni fog ez szépen lassan, meg ugyebár mondtam nem akarok már "nagy" lenni, csak ex testépítőként imádom a sportot.) Az idézőjelek egyes esetben hibás megnevezést takarnak, mint azt athos is megjegyezte, másrészt azt a bizonyos szubjektív tényezőt... (kinek mi a nagy...)
CSak azért merült fel ez bennem, mert ugye én az első versenylehetőség előtt kellett, hogy feladjam az egészet. 18 éves voltam, 173 magas és 81 kg bordás (mit bordás, az ér látszódott benne) hasizomzattal. Ráadásul voltak olyan pontjaim, melyek közel sem fejlődtek ki eléggé és símán rájuk mehetett volna 5 kg színizom. Mindezt egy szem tápkieg nélkül. Na igen, csak ehhez edzeni kellett, mint egy barom. (Még a kajálásom sem volt megfelelő jóideig.) Heti 6 alkalom. Voltak olyan napok, hogy a haverommal leköltöztünk a pincéjükba és nem hazudok, 4 órán át voltunk ott, aztán megettük a hűtőt. Este hasaztunk otthon, azért ezt még tegyétek hozzá. Ok., ez extrém, de bizony benne volt akár olyan is, hogy ddélelőtt két és fél óra, délután két óra edzés. És valamiért bírtuk kieg nélkül. (Fanatizmus , fiatalság, több éves edzés, előtte jelentős sportmúlt, nem net előtt csücsülés,nem tudom, de bírtuk.) Adatok. Bicepsz rúddal.: 55 -be belehúztam egy 5-ös sorozatot. Fekvenyomás 100 kg - 6*8!!! nem 4*5, meg piramis .... 8 -as sorozataink voltak szinte mindenből. Ez is beteg, tudom.nyakból nyomás 80 kg Ebből látható, hogy más volt ez a sport úgy 10 - 11 éve. Kieg... Kipróbáltuk, fingottunk tőle, aztán kihajítottuk és csináltunk egy rántottát 10 tojásból.
Soha többé nem használtunk püffesztőket. Talán, ha nem sérültem volna, elkezdem, mert meló, más életvitel, stb és ugyebár bejöttek a profi termékek. De akkor a kemény munkával ezt értem el. (Ma már nem bánom, hogy nem lettem versenyző, jó nekem átlagos alkattal is. Ha valaki nem versenyezni akar, ez már túlzás, nemhogy még "izomnövelő"...Oké, meg is lett a negatív eredménye, arról már beszámoltam, dehát ez adottság kérdése is, ráadásul egy még fejlődésben lévő csontozattal ezt játszani rizikós, míg egy már megcsontosodott gerinc talán kibírja! (Ám az meg helyrehozhatatlan, szóval használjuk az agyunkat.)
A tápkieges reklámok sem többek, mint a PH értékes rágó. Azért, mert rágózol, még a fogmosás elengedhetetlen és az a hatékonyabb.
Előzmény: athos777 (2673)
alicantino Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2675
Hátazásnál szerintetek melyik gyakorlat vastagítja inkább a hátat mintsem szélesíti? Valahol azt olvastam hogy a szélesebb fogások pont a hát középső zónáját terhelik jobban, de a teremben többen meg pont fordítva mondták.
alicantino Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2674
nem vagyok tisztában a készítési eljárással, a sovány túró fehérjetartalma teljesen megegyezik a zsíroséval? Sertéshús most majdnem felébe kerül mint a csirke vagy a marha. Szerinted feleannyira jó is, vagy azért kisebb a különbség?
Előzmény: athos777 (2672)
athos777 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2673
egyébként nem értem, miaráknak neked lizintabletta. (amit a BT nem is gyárt, a Twinlabot meg nem lehet kapni)

A lizin egy esszenciális aminosav, egy a nyolc közül. Hiába viszel be nagy mennyiséget az egyikből, ha a többi nincs megfelelő arányban vele, nem ér semmit. olyan ez, mintha házat építenél, hiába van ott a telken a cserép ha nincs tégla, meg beton az alapokhoz. Abból soha nem lesz ház. Pénzkidobás volt csak megvenni.

Azt is nézd meg, hogy hány lizinterméket kapsz a shopban, meg mennyi BCAA-t, glutamint, full spektrumú aminot, folyékony aminot. Esetleg ez utóbbiakat azért gyártják, mer jobban működnek?

egyébként utálom ezt a szót, hogy izomnövelő. mindenki izomnövelőt akar. lehetőleg tablettásat. legyen olcsó, beveszek napi kettőt, és kiba szott izmos leszek. ja és 2 hónapig tartson ki minimum.

ha izmosabb akarsz lenni akkor egyél fehérjedúsan, az edzéseken meg hajtsd meg magad, mint az állat. A kemény edzésmunkát nem pótolja egy marék tabletta.
Előzmény: Törölt nick (2671)
athos777 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2672
Nem. A legjobb a tonhal, a marha, és a csirke márkájú, de a tojásfehérje meg a sovány túró se rossz.
Előzmény: Törölt nick (2671)
sparta82 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2670
Sziasztok,

Remélem a jó fórumot választottam. Húzódzkodó-tolódzkodó állványt keresek megvételre. Mivel nincsen sok pénzem rá, elsősorban használtat keresek. Ha valaki tud segíteni kérem dobjon egy mailt a gkeki@vipmail.hu címre.

Előre is köszi!
Gery
athos777 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2669
Igen érdemes, csak nem Twinlab márkájút.
Előzmény: Törölt nick (2668)
gaby2 Creative Commons License 2008.01.03 0 0 2667

Én nem hallgatom el a sérüléseimet! Lássuk:

1. Derekam alapvetően szar. Ezért felhúzást nem csinálok.

2. Néha előjön a híres teniszkönyök probléma a jobb könyökömben.

3. Könyökeim gyakran fájnak.

4. Térdeim szarok, főleg a bal. Ezt annak tudhatom be, hogy évekig fűtetlen

teremben guggoltam.

Persze ezen kívül is előfordulnak néha sérülések:

Általában a bal combom sérül tológépben, ott is a combközelítő és a belső

temérdekizom. Szerencsére csak ritkán.

Mindezek ellenére fel tudok készülni egy versenyre.

Előzmény: Gehenna (2665)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!