Visszajöttem a nyaralásból, üdvözlök mindenkit! A nyáron kb. 3000 km-et autóztam a lacsi sedannal. Nagyon megvagyok elégedve vele mindenféle útviszonyok között megállta a helyét hegyi útak autópálya stb. fogyasztása 8-9 liter attól függően. Ami feltünő volt, hogy a deréktámasz igen hasznos a kocsi ülésében. 8-9 órás autózás után sem fájt a derekam teljesen kényelmes volt az utazás. Nekem nagyon konfortos volt az autó, vezetése is nagyon kellemes. Csak dicsérni tudom. Egy kis tapasztalat: Májusban a sok útfelbontás miatt - ez már katasztrófa ami Bp.-en van - sokat kellet araszolnom, ennek hatására néha elkezdett rángatni a motor. Szerviz - azt mondták nem nyúlnak a motorhoz mert nem találtak semmi hibát, valószinüleg kokszosodásról van szó. Járassam meg a kocsit hosszabb úton, városban pedig nagyobb fordulatszámnál kapcsoljak úgy 3000-4000 között váltsak föl. Igazuk lett mert mire hazaértem a nyaralásból újra a régi a lacsi. Szépen finom jár az autó a rángatás megszünt.
Most, hogy elsírtam bánatom néhány érdekesség és tapasztalat. Nyáron Romániában voltunk nyaralni. 3 fő plussz csomagok 2 hétre. Zalaegerszeg-Szeged autópálya 160-al. Fogyasztás 9 liter. Max vég egyenes úton 180 Km/h. Románia oda-vissza vegyesen , klímával : átlag 8 liter. Minden gond nélkül. 11.000 Km-nél szervószivattyú csere. Opel Kiss-Gerencsér Zalaegerszeg, korrekt munka és hozzáállás 3 nap alatt meghozták beszerelték. Most 15000-es szerviz. Első szerviz ingyenes mivel ismerősöm is vett egyet akit én ajánlottam. Autó teljesen jó az 1.4 kitünően működik. Ha köfelverődésed van akkor vegyél ezüst ecsetelőt aztán pötty. Majd polirozás.
BAROMI NAGY SEGÍTSÉGRE lenne szükségem! Van egy 5 ajtós 2006.02.-es lacettim amin kumho 195/55/15 -ös gumik Typ 769. Tegnap neki raktak gazdaságos patkának ami szétvágta a gumit oldalt, most mankó-kerék. Szerviz-márkakereskedés, nincs már ez a típus forgalomban. Esetleg ha valakinek lenne mert ledobta szivesen vennék. Ha valaki tud valamit esetleg van eladó ebből a típusból akkor a semyr@vipmail.hu-ra írjon. NAGYON SŰRGŐS! Köszi!
Amennyiben gyorsulás feelinget szeretnél , akkor hamar el kell hagynod a 3000-es rpm-et, és rendszeresen ! hogy szokja a lábad meg a füled is :o) Amennyiben emelkedőn előzni szeretnél vagy nyomulni , akkor 3-as fokozatban kell húzatnod akár 100 felé is, utána 4-es és jöhet utánad aki akar , meg aki tud :o)
Amúgy nem egy sportautó, nem is ezzel győztek meg szerintem Egyikőnket sem a szalonokban de lehet vele "nyomulni", ez tuti. Pörgetni kell. (a nyomatékgörbe nagyon beszédes a gépkönyvben, ha jól emlékszem van benne)
Nincs előttem a gépkönyv - (1,6sw) így pontos értéket nem tudok mondani - de arról nem szabad megfeledkezni, hogy az egész ménes, az összes paci csak ~ 5000 rpm körül ugrik ki a motorházadból :o)
Nálam is 1000-2000 Km-nél jött elő a "ménes". Én szigorúan járattam be a lacsit, 1000 Km-ig 3000 fordulat felé nem mentem vele, majd szép lassan szokattam hozzá a magasabb fordulathoz. Már nem panaszkodom, most több mint 6000 Km van az autóban, mondhatom, hogy a kategoriában (1.4l) dobogos helyet érek el, amikor odalépek neki.
Ha tehetném ki sem szálnék a lacsiból. Annyira hozzám nött :)
Hát persze! Neked is szoknod kell az autót, ő is megszokja a stílusod és így lesz boldog száguldás belőle..:-))
Mihelyt 'bejárattad' az autót (xezerkm) és megszoktad minden porcikáját, akkor az emelkedőn fogod úgy hajtani, hogy ilyen gondod ne legyen. Egyébként tapasztalat, hogy minnél közelebb érsz a kb. 10000km-hez úgy ízmosodik az autó és a te jobb lábad...:-))
Én a Pécs-i dombokon virgonckodtam vele (4-5000fordulat) és az 1,4mocira nem lehet panaszom. Volt olyan vagány, aki a domb alján le akart túrni az útról. Amikor kisoroltam a jobb oldali 'lassú' sávba, hogy elférjen és felpörgetve kúsztam fel a dombon, akkor végig mellettem maradt kissé lemaradva. A domb tetőn meg beállt mögém és nyugisan követett vagy 20km át. Biztos tetszett neki a Chevy embléma...:-)))))))
Megtettem első ötszáz kilóméteremet a lacsival, ebben volt egy Budapest-Balassagyarmat oda vissza a hegyek között. Minden nagyon szép minden nagyon jó csak mintha a lovak felét otthon hagytam volna. Az emelkedőkön a zsigulik úgy mentek el mellettem mintha álltam volna. Ez mindig így lesz. Várható ebben változás??
Üdv Márkatársak! Szép gondolat ez a találka, jó ötlet az ország közepe, de tényleg valami vizpart jó lenne ha lenne. Egy szépen kifejlett birkából vagy valamilyen más haszon állatból készült étel csak dobna a találka minőségén. Természetessen bográcsba készitve! A gyártó képviselője szerintem ugy sem jönne el. Médiába hirdetni? Úgy is csak az van benne a csapatban aki fent van a fórumon, de meg lehetne próbálni. Támogatója vagyok minden jónak. Szépnapot mindenkinek!
Ha már megszervezzük a találkozót, azt is + kéne beszélni, hogy kiket-miket hívunk meg! Helyes lenne-e reklámozni a talit valamely médiában, hogyan fizessük? Keressünk-é szponzort? Legyen-e ott valaki Cheviéktől is?
Vagy legyen először egy családias ismerkedés az egész?
Magam részéről inkább egyelőre az utóbbira szavazok.
Csak ötletként vetném fel találkozási pontnak Pusztavacsot, mint az ország középpontját. Nagyon régen voltam ott, és úgy emlékszem ez egy jelzett pont amelynek van egy parkolója és valamilyen építmény is van. A környékbeliek, vagy esetleg nálam informáltabbak talán jobban le tudják írni a körzetet. Csak egy tipp.
Az ország közepe tájéka (pl. Kecskemét-Siófok közti rész), mivel mindenkinek egyformán elérhető(bb) távolság. Eljutási idők is hasonlóak. Egyébként a hipmarket parkolók nem rossz lehetőségek.
Ha szeptemberi a tali?!, akkor meg kéne már jelölni az időpontot, mert megint kimarad a családi naplókból az időfoglalás... ÉS létszámhiány miatt megint csúszni fog!!.. lehet,hogy csak szilveszteri buli lesz belöle..:-)))))))))
Ez a siófoki Tesco-parkoló az én elszólásom volt anno az új fórum oldalán. Csak úgy kibukott belőlem, mert amikor szóba jött az első tali lehetősége -izzadván a gép előtt a 30 fokos szobában- gondoltam: Ha nyár, akkor Balaton! Persze haza is beszéltem ezzel, merthogy keszthelyi vagyok, így nincs messze Siófok.:-) A Tesco-parkoló meg azért tűnt kézenfekvőnek, mert Siófokra általában az M7-esen érkezik a polgár. A Tesco-t meg csak az nem veszi észre a sztráda mellett, aki nem akarja, majd kibökik az ember szemét a nagy piros betűk! Ezzel a helyszínnel nem azt akartam mondani, hogy ott is kellene maradni, csak a könnyű talákozási pont volt a cél.
A felvetésemre mindenesetre néhányan ráugrottak, így lett kijelölve az a helyszín. Részemről módosítható a tali helye. Csak legyen olyan távolságon belül, ami kényelmesen megjárható egy nap alatt oda-vissza anélkül, hogy kellemetlen élmény maradjon a kockásra ült hátsó és a fáradtság miatt.
Egyetértek littlejohn társunkkal, én is csak szerettem volna javasolni, hogy Szeptember végén nem biztos, hogy a legalkalmasabb a Siófoki tesco parkoló, de bárhol is lesz, bármit is döntünk közösen, én ott leszek. :)
Én mikor megkötöttem a szerződést, akkor beszéltünk konkrétumokról, és nekem azt mondták, hogy az első 3-hónapban, mindenki a reklám cég logoját fogja az autón hordani, utána pedig akármi lehet. Pl: Colgate, Chio, stb...
E a cég reklámozással foglalkozik. (Érden található). Kimondottan autón való reklámozással. Az autó a sajátod, ahoz nincs köze a reklámozó cégnek!
Feltételek röviden.
1; A szalonból kihozott, új autó esetén a rizikó faktor minimális, (Feltéve, ha valaki tervez(te)i az új autó vásárlását). Nem kerül semmibe csak egyeztetni kell a reklám céggel még az autó vásárlása elött, hogy szeretne reklámozni majd az új autóján.
Ekkor a reklámcég válallja, hogy a törlesztörészletig, de maximum, 40.000 Ft-ig beszáll a törlesztörészletbe. Tehát, ha csak 38.000 a havi törlesztőd, akkor 38.000 Ft-ot kapsz, ha pedig 43.000, akkor 40.000 Ft-ot áll a törlesztöböl.
Havonta 660 Km kell megtenni az autóval, ezt amikor a pént kapod akkor ellenörzik a kilométerórán. A matrica nem sérülhet meg, akkor levonnak az összegböl. (A sérülés mértéke szerint.)
határozatlan idejü szerződés.
2; A használt autóra is van lehetőség velük szerződni, viszont itt már egész máshogy alakúl a történet. és mélyen zsebbe is kell nyúlni a történethez.
Két konstrukció van. 2-éves, valamint 4-éves határozott idejü szerződést lehet kötni. Mindkét esetben a kötelezően megtett kilóméter 800 Km-re modosúl (havonta). A 2-éves szerzödés esetében, be kell fizetni indulásnak 170.000 Ft-ot, és ezért válallják törlesztörészlettől függetlenül havonta 30.000 Ft kifizetését, 2 évig.
A 4-éves szerződés esetén is 800 Km a kötelezö megtett kilóméter (havonta), ebben az esetben 340.000 Ft az induló amit be kell fizetni nekik, és ezért válallják törlesztörészlettől függetlenül havonta 40.000 Ft kifizetését, 4 évig.
Havonta 800 Km kell megtenni az autóval, ezt amikor a pént kapod akkor ellenörzik a kilométerórán. A matrica nem sérülhet meg, akkor levonnak az összegböl. (A sérülés mértéke szerint.)
Én szinte biztos, hogy nem megyek a talira. EZt csak azért írom hogy lásd, nem süket füleknek beszélsz :o)
Az ingyenautós dologban mi a jó Neked? Olcsóbb a havirészlet vagy nincs is havirészlet csak biztosítások ? Bármikor bármilyenre bematricázhatják az autódat? Külföldre mehetsz?