Igen: a http://www.php.net/image fugvenyekkel. Ha elolvasod oket es megnezed a peldakat is es van nemi programozasi erzeked, akkor sikerulni fog. AZt hogy vki ide leirja a full peldat azt azert ne vard:)
Amugy neked is: www.hotscripts.com -on talalsz ilyen jellegu script-eket is, melynek forrasabol okosodhatsz.
Dr. Leckter. Sajnos be kell vallanom: elfelejtettem, hogyan kell megoldani ezeket az egyenletrendszereket. Most döbbentem rá, hogy még a másodfokú egyenletek megoldóképlete is kiment a buksimból.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy miként készítsem el a már korábban is vázolt feladatot php-ben?
A lényeg, hogy egy tortadiagrammot kell ábrázolni. A tordadiagrammot háromdimenziósan kellene megjeleníteni, tehát van vastagsága is. Emiatt nem használható kör, hanem elipszisekkel kell megoldani. A program a bejövő százalékos adatoknak megfelelően elkészíti a tortaszeleteket.
Van tippetek, hogyan lehet ezt kivitelezni php-ben, a gd modul segítségével?
Sziasztok!
Adatbázis alapú honlap fejlesztéséhez keresek linux szerverhez értő programozót (elsősőrban PHP,MySQL, Javascript ismeretekkel). Akit érdekel kérem írjon egy mailt a hirdetes@microlib.hu cimre.
Kérem csak gyakorlottak jelentkezzenek. Mindenről
pontosan szóban tájékoztatást adok.
Röviden mégis: adatbázisból felépített dinamikus menürendszer, statikus html környezet (frameset).
Egy frame töltődik a menü vezérlése alapján dokumentumokkal, elsősorban pdf.-el, htm-el.
A dokumentumok a hozzárendelt kulcsszavak alapján kereshetőek, stb.
Megegyezés után azonnali munkakezdés.
Megfelelő kivitel után további munkalehetőség.
Az ellipszis egyenlete:
x^2/a^2 + y^2/b^2 = 1
A te jelöléseddel
W = 2a
H = 2b
A G fokú egyenes egyenlete:
y = tan(G)*x
Az egyenletrendszer megoldásai adják a metszéspontokat.
Már ok, a freeweben okés, és működik is!!!
Ha most ez nem sikerált volna lehet hogy örökre félredobom.
Maga a PHP nyelv (értsd:a parancsok szintaktikája) nem nagyon kínai, de ahogy működik meg a feltételek az távoli.Ismerni kell a szerver működését stb.
Ígérem sokat bóklászom majd a manual-ban...
most igy fejbol nem, mert magyar kozul en is az x3-at ismertem:) de akkor nem erre. De azt hogy ezt engedelyezzik-e mas free szerver az ugyis csak hasznalator derul ki:) Ajanlom: google-> free web hosting -> kozttuk biztos lesz ahol irjak hogy php:), most fejbol meg bookmarkbol sem tudok cimet.:(
Kösz igymár minden világos!!
Nem vagyok én olyan hülye mint aminek láccom:-)))
A manualt meg tapasztalatom szerint akkor lehet jól használni, ha az amebernek van fogalma róla mit keres.
Most már összeállt a kép mégegyszer kösz.
Megpróbálom az internet szolgáltatóm által adott helyen, asszem ott is van php.
Ez: /tmp/phpe7zywh nem a dir hanema feltoltott file temp neve. Meg jo hogy mindig mas. Atmasolni csak olyan helyre tudsz ahova van jog adva. Magyarul ha van neked a sajat konyvtarad "dogman" es csinalsz abba egy "fileok" dir-t, arra kell irasjogot adnid mindenkinek. Ez annyit tesz hogy beirod ftp-s kleinsel hogy: chmod 777 fileok. Avagy mindegyik ftp kliens tud elvileg atributumot allitani es akkor ott full jogot adni a konyvtarra (rwxrwxrwx).
De mindez most nem fog mukodni mivel az x3.hu-n a php safe mode-ba van es egyszeruen nem engedik neked olvasni a tmp-be keszult file-okat, mivel azt nem te, mint dogman user hoztad letre hanem a web szerver, igy nem te vagy a file tulajdonosa.
Mivel latom nehezedre esik a manualt olvasni ide irok meg egy linket, hatha ez mar felvilagosit elegge:))
http://www.php.net/manual/en/features.safe-mode.php#features.safe-mode Meg lehet kerdezni hogy ezen nem-e tudnanak valtoztani de mivel ez egy free szerver es ingyene tarhely csak, amibe van safe modos php is, nem hiszem hogy engedelyeznek :(
A szolgáltató http://x3.hu
Ha lekorlátozták akkor böngészőn keresztül nem is tudok feltölteni saját php-vel??
Addig ok, hogy le tudom kérni a temp dirt ahova feltöltődik a kép amit küldök, de a saját mappámba már nem másolja át.
pl temp="/tmp/phpe7zywh" ez mindig más, és innen nem másolja vagy helyezi át.
Mit tegyek hogy ez megtörténjen??
kérnem kell hogy az inibe felvegyék a könyvtáramat??
Ne haragudjatok ha értetlenkednék, a php attributum beállításainak megkeresése is 2 órát tartott míg rájöttem :-)))
Milyen szolgaltato? Amugy ez egy korlatozas eredmenye a php.ini-ben. Lasd: http://www.php.net/manual/en/configuration.php#ini.open-basedir Lekorlatoztak a file elerest es csak abbol a dir-bol lett engedelyezve ami az ini-ben van.
Igy lekerdezheted:
print ini_get('open-basedir');
Sziasztok
Kezdő szinten foglalkozom a PHP-vel
Találtam a net-en egy free szkriptet ami a formban megadott képet feltölti a webhelyre, majd
adatbázisban tárolja (txt),és ha az user lekéri akkor dinamikusan létrehoz egy sor linket megjegyzéssel az összes képről.
Feltettem Apache http szervert itthon lokálban.
Itt működik is az egész.
Feltettem netre (természetesen oda ahol php futttás engedélyezett) de ott a feltöltés utáni könyvtárbamásolással van valami hiba mert nem csinálja meg.
Szívesen venném ha valaki szagértő megnézné online.
A tárhelyen levő support fórum ahova fordulhatnék már 2 napja nem elérhető én meg azót apöcsölök vele...
Hibaüzenet
Most kissé kibelezve másolom ide, a http részeket kihagyva:
Warning: open_basedir restriction in effect.File is in wrong directory in /home/freeweb/dogman/keptar/pict_up.php on line 138
hibás sor:
if(copy($image1,$image1_name)) //file bemásolása a helyére
{
// Ha a file bemásolása sikerült, akkor az adatbázisba is bejegyezzük az adatokat
add_to_list($image1_name, $image1_date, $description);
A képfile bemásolása sikeresen megtörtént
}
else
{
A képfile bemásolása nem sikerült
}
Valaki: a php az 1 szerver oldali program nyelv. Ne keverd a kliens oldalal.
Masik hogy file-okat akar letezik akar nem lehet kezelni. Talan olvasd el ujra:) Amugy ajanlom inkabb az online manula-t es nem a letolthetot. Mert ott van sok hozzaszolas is peldak ezreivel.
Amugy nem telezo file letrehozasa es iras:
$fp = fopen("file","w+"); //w+ ha nincs file letrehozza irasra, ha van felulirasra
fwrite($fp,"A file tartalma ide");
fclose($fp);
Azt hiszem ez a legalappabb, ennek barmilyen verzioit elkeszitheted. Mivel ugy tunik nem olvasod vagy nem erted amit irnak, probald meg inkabb 2x elolvasni:) Mert ez olyan mint a viz ivas. Tanitani felesleges, meg kell probalni. :)
Hali!
1. A hu.php.net-ről letöltött doksiban nincs benne a TXT fájlok létrehozásának, vagy "felülírásának", vagy törlésének ciklusa (azazhogy benne van, de azzal csak nem létező fájlt lehet megnyitni). Ezért kértelek titeket, hogy (ha ide nem is, de legalább e-mail-ben) írjátok már le ennek a "megoldását" (tehát a 3-4 ciklust).
3. De a HTML/JavaScript-ben lehet képeket az oldalba berakni, és zenét is lehet velük lejátszani, ezért gondoltam, hogy itt is lehet vmilyen ciklussal.
Arra gondoltam (még), hogy úgy meg lehet-e oldani a dolgot, hogy mindent HTML/JavaScript-ben csinálok meg (pl. képbeillesztés, zenefájl lejátszása, stb) CSAK a txt fájlok kezelését oldanám meg PHP-ben?! Ez így lehetséges? És így kell-e hozzá szerver? Ha lehetséges, akkor (legalább) azt írjátok már le/küldjétek el, hogyan lehet... Előre is THX!
Bye!
Amugy:
1) www.php.net/fopen es tarsai.
2) if(webserver) { goto: www.apache.org }
3) lasd elso pont. A php nem lejatszo, nem winamp:) igy max a file tartalmat tudod kiolvasni es tovabbadni.
4) form-ot elhelyezni a html szabalyai szerint kezzel, vagy erre elore megirt esetleges class segitsegevel. Ciklusokat, es "deldolgozast" a manualba, bar nem ertem a feldolgozast szot itt nalad:) A feldolgozast te irod meg, azaz hogy az adott adattal mit kezdesz.
mindent megltalalsz: http://www.php.net/ -> manual-> esetleg a HU kivalasztasa mint magyar nyelvu manual, vagy http://hu.php.net , kicsit gyorsabb kishazanknak :)
Először is, bocsánatot kérek mindenkitől, hogy nem olvastam el a fórumot mielőtt ezt írtam, de "az" annyira hosszú (kevés az időm), hogy inkább kihagytam...
Nos:
Szeretnék PHP-vel foglalkozni (van is egy magyar leírásom róla - de ott nem (nem nagyon) foglalkoztak ezekkel a kérdéseimmel), de csak akkor mennék bele, ha az alábbiakra adnátok (pls!) választ:
1. Hogyan lehet TXT fájlokat létrehozni, írni bele (vagy felülírni), törölni? És hogyan lehet bennük adatokat (bejegyzéseket, szavakat, számokat) "keresni" (pl. megkeresi, megváltoztatja, majd lezárja a fájlt)?
2. Melyik a legjobb szerver (ami INGYENES, lehetőleg biztonságos, és KÖNNYEN telepíthető/kezelhető) vindózra/on?
3. Kép-hang-kezelés (ide egy olyan ciklus (vagy mi) kellene, amivel mp3, midi (esetleg wav) fájlokat lehet lejáccani)
4. Itt is form-ok vannak? Ha igen, akkor melyik az a ciklus, amivel egy oldalra egy formot el lehet "helyezni" (pl. egy olyat, ami adatokat - számokat, sztringeket - kér be), és annak értékeit egy függvény "dolgozza fel"? (ezt most azért kérdem, mert javascriptnél valahogy nem tudtam megoldani :))
A fentiekhez (leginkább) algoritmusok/ciklusok kellenének...
ez nem php-s kerdes az teny, igy kerdes milyen adatbazisod van? A powerdesigner, vagy 30 napos demoja is eleg sokfelet tud, igaz erteni kell magahoz az adatbazishoz mert van hogy teved. De ha megmondod milyen adatbazishoz kell, talan konnyebb ajanlani is.
http://www.sybase.com/products/enterprisemodeling/powerdesigner
A Visio meg nem pont ilyenre valo :)
Microsoft Visio is tudja (azt hasznalom en), de van nalanal specifikusabb program is, csak most nem jut eszembe a neve. Keresgelj a PHP-lista arhivumaban, mert ott nehany hete volt errol szo:
http://weblabor.hu/listak/
lehet, hogy offtopic, de van egy kérdésem:
hogy hívják azt a progit windows alat, amelyik egy adatbázis strukturáját feltérképezi (grafikusan), pl a táblák közötti összefüggést megjeleníti?
"Hogy melyiket mire érdemes használni, azt véleményem szerint így nem lehet meghatározni. A megfelelő szerverek és kiegészítők kellenek mindháromnak, hogy ki melyiket használja, szerintem a leginkább talán attól függ, hogy milyen programozási előképzettsége van (ha van). Visual Basic gyakorlattal egyértelműen ASP, Java ismeretekkel JSP. "
Akkor innen van a JSP rövidítés?
Akkor mi a különbség a Java és a JSP között?
"A PHP meg mindenkinek :)))De a legtöbb funkciót mindhárommal szinte ugyanolyan kimenettel lehet megoldani (a PHP-t ismerem, a másik "
mit értesz kimeneten?
"kettővel történt felületes ismeretségem során ez a benyomásom támadt)."
Akkor tehát nagyon leegyszerűsítve azt állítod, hogy mindegyik ugyanarra jó, mindegyik tudja azt, amit a másik, emiatt tök mindegy, hogy melyiket használja az ember.
Köszi a segítséget
moray
azert row id ott a rowdi mert peldaba az tok jo, raadasul egyedi, tok mind1. Masik hogy azt mondtam a commneteket olvasd. Van ott szep egyszeru is.
Pl.
Folyóiratok adatairól van szó, és azoknak a számozásáról. A folyóirat számozási adatához viszont nem csak a szám, hanem a "sz." vagy a "füz." megnevezés is hozzátartozik. Vagy lehet számozási adat az is, hogy "Különszám". Ezért kell karakteresnek lennie az adattípusnak.
MySql adatbázisról van szó, és ahhoz a főnöknőm ért (valamennyire), akivel csináljuk a programot, én (még!) nem, a PHP-t is csak most tanulom január óta, kb. napi fél órában, mert ennyi időm jut rá, és bár láttam a könyvemben, hogy én is csinálhatok függvényt a rendezéshez, de ez egyelőre még túl bonyolult nekem.
Kösz a felajánlott segítséget, de egyébként már nem aktuális a téma (ettől függetlenül érdekelne, hogy MySql-ben az a típus konverzió hogyan megy), ui. a főnököm is megoldotta valami számomra teljesen fölöslegesen bonyolult módon a dolgot, meg aztán én is - sokkal egyszerűbben (öndicséret rulez! :-)). Ja, és én persze - bár nem túl elegánsan, de - függvény nélkül. Majd ha nagyobb nyuszi leszek, és végre PHP 4-ben dolgozhatom, majd megcsinálom szépen, elegánsan.
Mielott klaviaturat ragadtam volna bizony attanulmanyoztam a manualt, sot ki is probalgattam. Azonban ha megfigyeled a peldaprogikban nem BLOB-ot hasznalnak, hanem ROWID-t... A 2 nem ugyanaz es ahogy laccik, nem is ugyanugy viselkedik, merthogy nem sikerult osszehoznom a dolgot...
Persze tobb mint valoszinu, hogy csak valami aprosagon csuszik el a dolog, de sajnos igy magamtol nem tudok rajonni, hogy min... Ha esetleg egy manual szintu peldakodot kuldenel, vagy memondanad, hogy az albbiban mi a hiba...
A manualba minden benne van, szoktak mondani es igaz is:)
http://www.php.net/manual/ro/function.ocinewdescriptor.php
A hozzaszolasokat olvasgasd. Ha meg ebbol se megy, akkor, meg egyebbkent is a www.phpbuilder.com , es a forum rajta mindenre megoldast kinal:
http://www.phpbuilder.com/search/?sort=Score&method=and&config=forum&restrict=&exclude=&words=blob
Azt ne felejsd el hogy egyszerre html-t es kepadatat is kiadni nem tudsz, tehat 1 php egyszerre vagy text-et ad ki vagy a kepet, a megfelelo Header("Content-type: image/tipusa"); -al.
azt nem igazan ertem miert fontos egy szamokat tartalmazo mezo char legyen, ez nem csak butasag de tilos is lenne :)
Masik hogy, igaz nem irtad milyen adatbazis de lekerdezesnel jobb adatbazisoknal meg lehet adni tipus konverziot, tehat hogy chart szamkent ertelmezze a te esetedben. Ha megsugod milyen db kezelot hasznalsz leirom, de manual-ba is boztos megleleld.
Harmadik, hogy php-ba is marmikor irhatsz 1 sajat tomb rendezo fugvenyt, fugvenyeket, a sort es tarsai is igy mukodnek, csak epp atadjak a php c metodusainak az esetet:) Bar ez tobb eroforrast es idot vesz igenybe mintha eleve sql-bol jot kapsz vissza. Ha gondod lenne a fgv megirasaval szolj, de mindenkepp ajanlom a masodik esetet eloszor.
Hogy melyiket mire érdemes használni, azt véleményem szerint így nem lehet meghatározni. A megfelelő szerverek és kiegészítők kellenek mindháromnak, hogy ki melyiket használja, szerintem a leginkább talán attól függ, hogy milyen programozási előképzettsége van (ha van). Visual Basic gyakorlattal egyértelműen ASP, Java ismeretekkel JSP.
A PHP meg mindenkinek :)))De a legtöbb funkciót mindhárommal szinte ugyanolyan kimenettel lehet megoldani (a PHP-t ismerem, a másik kettővel történt felületes ismeretségem során ez a benyomásom támadt).