Keresés

Részletes keresés

Fzolee Creative Commons License 2021.09.19 -1 0 8337

Es az egyetem miert nem bocsajtotta el, ha latta, h. nincs meg sem a nyelvvizsgaja sem a doktorija?

Előzmény: margarita402 (8334)
Vevegyő Creative Commons License 2021.09.19 -3 0 8336

hm. pedig a múltkor megdicsértelek, hogy önállóan rákattintottál a linkre:

Karácsony is megszólalt hétfő délelőtt a témában, szintén a Facebookon. Azt írta, azért nem csinálta meg a doktorit, mert amikor be kellett volna fejeznie, akkor már két éve aktív politikus volt.

Előzmény: margarita402 (8334)
puzdra Creative Commons License 2021.09.19 -3 3 8335

margarita402 Creative Commons License 2021.09.19 -2 3 8334

LOL. Szerzett gelgely nyelvvizsgát és doktorátust?:D Ez egy egyszerű eldöntendő kérdés, egyetlen szóval megválaszolható. Fölösleges a butaságaiddal köríteni.:-)

Előzmény: Vevegyő (8325)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2021.09.19 -6 1 8333

Jogszerűtlenul alkalmazták.

Oké, rendben, lehetséges!

Na de az már kemény, hogy jogszerűtlenul alkalmaztatta magát, ez már az agyhalál kategória!-;)

Mondjuk már régóta így van, az agyhalál a moralisan felsőbbrendű alapbeallitas.

Előzmény: Vevegyő (8331)
puzdra Creative Commons License 2021.09.19 -2 3 8332

Az én viccvariánsomban a 60 IQ-stól a DK- t kérdezi a robot, de mindegy. Kijelenthetjük, hogy a legutóbbi 20 év magyarországi élet után, az én viccvariánsom az életszerűbb. A tiéd csak kontra.

Előzmény: Legelész (8315)
Vevegyő Creative Commons License 2021.09.19 -2 0 8331

a fingreszelésre. mást nem találtak. azzal mégse jöhettek, hogy az óvodában elvette jenőke piros homokozólapátját.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (8330)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2021.09.19 -6 0 8330

Én nem értem mit írsz.-;)

Mivan, mire példa szerinted karacsony nyelvvizsgája?

Előzmény: mmormota (8327)
püfffneki Creative Commons License 2021.09.19 -2 0 8329

És tudják mit írnak alá?

Stop az mit jelent. Állni kell , nem léphetnek egyet sem sose többet?

Előzmény: Legelész (8316)
Vevegyő Creative Commons License 2021.09.19 -2 0 8328

https://hirklikk.hu/kozelet/meszaros-tamas-a-magyar-nemzetnek-nem-pitianer-karaktergyilkossagi-kiserletekkel-kene-foglalkoznia/386777

A kormánypárti napilap cikkében az is szerepel, hogy ahhoz, hogy mégis alkalmazzák Karácsonyt, „vélhetően szükség volt a baloldali döntéshozókkal kiváló kapcsolatot ápoló akkori egyetemi rektor, Mészáros Tamás nagylelkűségére is.” Játszott-e Karácsony kinevezésében bármennyit is az ön „nagylelkűsége”?

– Ma már szégyellem, hogy akkor nem tudtam, hogy Karácsony Gergely, majdani főpolgármester akkor az egyetemen dolgozik. De valószínű több száz oktató volt ilyen, hiszen 2004-ben egy nagy Corvinus Egyetem jött létre, amelyben a Kertészettudományi és Élelmiszeripari Egyetem, az Államigazgatási Főiskola és a három korábbi közgazdaságtudományi egyetemi karok is benne voltak. Mintegy 1500 oktatója volt. Azt, hogy ki kerül be tanársegédnek, ki nem, több, mint ötven éves tapasztalom bizonyítja, hogy elsősorban a tanszékvezető dönti el. Még akkor is, ha formálisan a dékán gyakorolja a munkáltatói jogokat, kivéve ez alól az egyetemi tanárokat, ahol a rektor. Magyarán tehát nekem konkrét kapcsolatom az egyetemi tanárokkal volt. Mindemellett ha szakmailag is távolabb áll az embertől a társadalomtudomány, a politikatudomány, a szociológia, de ugyanígy a kertészeti dendrológia és mások, vagyis sem szakmai alapon, sem formálisan, jogszabályi szabályozási alapon sem volt kapcsolatom azért részletesen minden tanszékkel. Vagyis nekem gőzöm nem volt arról, hogy Karácsony Gergely ott dolgozik, nemhogy én támogattam volna az ő felvételét.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (8319)
mmormota Creative Commons License 2021.09.19 -2 4 8327

A szál ebből a hozzászólásomból indult:

"Ez az ellenzéknél automatikus. Ha bármilyen probléma adódik, a módszer egyszerű. Keresgélni kell, kik hozhatóak kapcsolatba a dologgal. Ha találnak egy fideszest (elég ha szerintük fideszes), gond letudva, az a hibás. Nem kell, hogy egyáltalán köze legyen hozzá, még kevésbé bizonyítani, hogy éppen ő a felelős. 

Gond van, a fideszes megvan, probléma letudva, mindenki érti és elfogadja."

Erre hoztam fel példának Karácsony nyelvvizsgáját.

Utána pedig sorra jöttetek ti, ellenzéki nickek, és sorra támasztottátok alá az alap állításom igazságát. :-)

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (8319)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2021.09.19 -4 0 8326

Az alkalmasságara pedig mások maskent emlékeznek.

A diskurzusba most Török Gábor politikai elemző is bekapcsolódott a Telex szerint, amikor azt írta: „Karácsony Gergely éppen azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg: a kurzusainak köszönhetően jelentősen emelkedett a hallgatók módszertani tudása, témavezetésével számos hallgató munkája nyert díjat azokban az években az országos tudományos diákköri versenyeken.”

https://168.hu/itthon/torok-gabor-mashogy-emlekszik-mint-lanczi-andras-204664

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (8323)
Vevegyő Creative Commons License 2021.09.19 -2 0 8325

nem lánczi utólagos mosakodásáról van szó, hanem erről:

https://hvg.hu/itthon/20210517_torok_gabor_karacsony_gergely_oktatas_corvinus

Török szerint Karácsony Gergely azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. „Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg: a kurzusainak köszönhetően jelentősen emelkedett a hallgatók módszertani tudása, témavezetésével számos hallgató munkája nyert díjat azokban az években az országos tudományos diákköri versenyeken. Lánczi András minden alkalommal korrekt módon kiemelte Gergő szerepét abban, hogy az országban a Corvinus lett a legerősebb a politikatudományi képzés módszertani megalapozottságban" – olvasható a posztban.

Előzmény: margarita402 (8321)
Liberál-ság Creative Commons License 2021.09.19 -1 3 8324

...Ahogy a miniszterelnök jelöltek voksait is egy nemzetközi bizottság ellenőrizte  - a momentum személyében

https://momentum.hu/megalakult-az-orszagos-elovalasztasi-bizottsag/

:)

Előzmény: Legelész (8316)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2021.09.19 -6 0 8323

Jó, Lánczi szerint alkalmatlan, de a nyelvvizsgárol egy szót sem mond!

Márpedig az oktatási hivatal vizsgálata arról tesz megállapításokat.

Előzmény: margarita402 (8321)
üveges Creative Commons License 2021.09.19 -1 2 8322

Nemzetközi sajtótájékoztatót láttál, hallottál már? A politikusok nyelvtudásának egy ilyen esemény a mércéje.

Előzmény: Legelész (8318)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.19 -2 3 8321

Oké.

Az egyetem minden támogatást megadott Karácsony Gergelynek, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni − írja Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és Politikatudományi Intézetének vezetője a Mandineren.

A politológus a Karácsony Gergely angolnyelv-tudása miatt kitört vitában azt mondta, a főpolgármester ugyanannyi támogatást és bizalmat kapott a Corvinus Egyetemen, mint bármelyik fiatal oktató. Karácsony Gergely ekkor már PhD-hallgató volt az egyetem szociológia tanszékén, és minden jel arra utalt, hogy tudományos pályára készül − írta Lánczi András. Időközben lejárt a minimális nyolc év, ami alatt meg kellett szereznie a doktori címet, különben nem alkalmazhatják oktatóként az egyetemen. 

Karácsony Gergely azt állította, már nem kell sok a dolgozatához, ezért egy ajánlattal álltak elő számára.

Azt ajánlottam fel neki nagyvonalúan, hogy menjen el fizetés nélküli szabadságra, és nyújtsa be a doktoriját. Két további év alatt erre nem került sor, ekkor jogilag is megszüntettük a munkaviszonyát

− emlékezett vissza Lánczi András, aki arról is írt, mit gondol a főpolgármester idegennyelv-tudásáról.

A kommunista évek egyik máig érzékelhető hatása, hogy nagyon rossz még egyetemi szinten is az idegen nyelvek ismerete. Karácsony Gergely ennek kitűnő példája, de nincs egyedül

− írta a szakember, aki szerint olyan is előfordulhat, hogy nyelvvizsga birtokában sem tud megszólalni valaki idegen nyelven.

https://index.hu/belfold/2021/05/16/karacsony-gergely-doktori-egyetem/

Előzmény: Vevegyő (8312)
mmormota Creative Commons License 2021.09.19 -2 2 8320

Talán kérdezz tőle valamit...

Előzmény: Legelész (8318)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2021.09.19 -5 2 8319

Én nem teljesen értem ezt a fingbol fujjuk a szappanbuborekot témát megint!

(Illetve valahol dehogynem)

Ha a munkaadoja tisztában volt azzal, hogy olyan helyen kívánja a munkavállalót alkalmazni ahol kell a nyelvvizsga és tudomása volt arról, hogy nincs neki, de ennek ellenére alkalmazta akkor miért a munkavállaló csalt?-;)

Na de ki vette fel?

A kloakamedia szerint valami mszp-s kötődésű Mészáros, más források szerint pedig a fideszes kötődésű lanczi András. Az O feleloseguk felmerülhet, de a munkavállalóe nem igazán.

Előzmény: Vevegyő (8312)
Legelész Creative Commons License 2021.09.19 -5 1 8318

Karácsony angol nyelvű beszédet mondott egy budapesti konferencián. Felolvasta a szöveget, ahogy a királyunk is szokta. Kiejtése sokkal jobb, mint a királyé.

Liberál-ság Creative Commons License 2021.09.19 -3 4 8317

Nagy show lesz...

Ha a bolgár nő lesz a miniszterelnök, messzebb lesz az EU-s tűztől  - végleg lőttek a EU-s minimál garancia ígéreteinek.

Itthon várnak rá a dupla fizetés mindenkinek ígéretei, (vajon miből?)   magasabb adó bevezetése, EU-s befogadás és migránsok eltartása, (vajon miből?)

LMBTQ jogok alkotmányba...  a többség akarata ellenére.  

A Fidesz már csak egy kávét kér,  míg a nép elzavarja libsi moslékokat

Előzmény: 0.5bit (8305)
Legelész Creative Commons License 2021.09.19 -5 2 8316

Már négyszázezernél többen csatlakoztak a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz.

A számot nyilván nemzetközi megfigyelők hitelesítették :)

Legelész Creative Commons License 2021.09.19 -6 3 8315

Rólad eszembe jutott az aktuális vicc.

Magyarországon szakemberek új robotot fejlesztenek ki. Bárokban szolgálja ki a vendégeket, közben beszélget velük.

Próbaüzem.

Jön az első vendég. A robot megkérdezi, mennyi az IQ-ja. 180, szól a válasz. Akkor robot elbeszélget vele űrkutatásról, atomfizikáról, filozófiai kérdésekről.

Jön a második vendég. A robot rákérdez, mennyi az IQ-ja. 120, szól a válasz. Akkor robot elbeszélget vele fociról, nőkről, filmekről.

Jön a harmadik vendég. A robot érdeklődik, mennyi az IQ-ja. 60, szól a válasz. Akkor robot megkérdezi: "Megint a fideszre szavazunk, ugye?"

Előzmény: Törölt nick (8266)
Pacemaker Creative Commons License 2021.09.19 -2 2 8314
Ha rekonstrualjak a szavazatokat akkor Klarika már meg is nyerte,

De hétfőig csak sikerul leállítani a bitcoin banyaszatot.
Előzmény: epres túróhab (8310)
üveges Creative Commons License 2021.09.19 -1 0 8313

Nem mondanám, hogy minden körzeti jelölt alkalmatlan lenne. Arról írtam, hogy kormányoldali szavazóként elmegyek előválasztani, mert számomra nem közömbös, hogy ki az ellenfél, hogy mennyire lesz mocskos a kampány.

Előzmény: ropogós cipó (8308)
Vevegyő Creative Commons License 2021.09.19 -2 0 8312

irány lánczi andrás. ő hívta a tanszékre.

slussz.

Előzmény: margarita402 (8307)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2021.09.19 -5 2 8311

Mit mond erről Lánczi András?

O alkalmazta.

Előzmény: margarita402 (8307)
epres túróhab Creative Commons License 2021.09.19 -2 1 8310

Igen, ez a legvalószínűbb magyarázat. Hiába no, aki izgul Klara asszony elefantpatajara, az megtalálja ott az igazságot is.

A fölös ajanlasok migrációja a leadott szavazatok adatbazisaba viszont csúfos kudarcot vallott, bukott az elovalsztas zseniálisan korszakos innovációja. Valószínű a leadott szavazatok is mehetnek a szemétbe, akkora a kavarodás. Persze ha bejelentik, sikerült rekonstruálni a beavatkozás előtti állapotot, még inkább gyanúsak lesznek.

Előzmény: Törölt nick (8296)
Liberál-ság Creative Commons License 2021.09.19 -2 2 8309
Előzmény: mmormota (8299)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.19 -2 2 8307

Nem. Egy lektorátusi igazolása van, ami nem egyenértékű az államilag elismert nyelvvizsgával. Főleg nem a Corvinus szabályzatában azidőtájt szereplő C típusúval.

Előzmény: Vevegyő (8298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!