De a pixelesedést ugye a PC-n tárolt képeken nézted?
Mert amiket ide feltettél, nem könnyű különbséget látni a 2. és 3. kép között.
Csak halkan jegyzem meg(talán tudod), hogy a RIOT nem maximális méretet készít, hanem a megadottat. Ez azért érdekes, mert előfordul, hogy 1080 magasra butítva egy képet, RIOT nélkül is lemegy mondjuk 300 kB-ra. De ha alkalmazom a RIOTot, akkor a megadott 500 kB-ra készíti el (igaz, felajánlja a pixelcsökkentést, de azt nem kötelező elfogadni).
Kipróbálom már egyszer, hogy látok-e különbséget a két kép között. Mondjuk előveszek egy 4000×2248 pixeles 4,3 MB képet.
Sőt bezárom a foxiban a topicos fület, bent marad a közepes kép(ek), ha ráklikkelek, megjön a nagy kép. Amikor a nagy kép felbukkan, csak akkor tudok újra belépni a topicba (közepesről nem).
Mindkét kép olyan, amilyet szeretné(n)k. Klikkelj a kis képre, minuszold le a közepest és bármikor előveszed bármelyik közepest, újra ráklikkelsz és feljön a nagy képe.
Nem cikiztelek, komolyan beszéltem. Nekem kb 9 Mp-re van állítva a fényképezőgépem (biztosamibiztos) egész pontosan 4000×2248, ez általában 4Mbyte lesz. A PC-n ezt le szoktam vinni 1922×1080-ra (ez éppen Full HD:-), nekem ez a mániám). Ha nem megy 500 kB alá, akkor még RIOT neki.
Az klassz volt, hogy azt a pixelméretet 500 kB alá vitted. Mivel dolgozol? (Én IrfanView).
A minőség alatt azt értettem, hogy ennél nagyobb felbontású részletdús képet már nemigen lehet úgy begyömöszölni 512 kilobájt fájlméret alá , hogy azt kiterítve ne kockásodjon, pixelesedjen be.
Szoktam olyat csinálni, hogy a legszebb virágos képekből néhányat nem zárok be "odaát", csak leminuszolom. Aztán amikor a kedvesem ráér, csak ezeket mutatom meg neki. Ezt "visszagombos" módszernél sztem nem lehet megtenni.
Ez. Amelyik hagyományosan van feltéve, azt nem nagyon érdemes nagyítani.
Ez is visszalépős. Az az igazi, ha a topik is megmarad. Engem legalábbis bosszant, ha folyton vissza kell lépkedni. Pláne, ha több kép is van, bár ilyenkor csak egyre kattintok rá, a többire már nem abban a hozzászólásban.
Bizony, ahogy Nóra mondja - ez nem ugyanaz. A 1158-ban klikkelésre csak a közepes kép jön fel, és eldöntheted, hogy bezárod vagy ráklikkelve feljön a nagy kép. Hogy ezt a fület be szabad zárni (és nem hullsz ki a topicból), ez már ízlés dolga, ezt mi hárman ár megbeszéltük.
"Odaát" valaki kifejezetten ideges lett a topicból való kihulláskor (amikor bezárta a nagy képet).