nehogy félreertsetek. Az öntömjént nem rátok értettem, hanem a petöfi rádióra. Sok volt az önreklámjuk, meg közéraktak olyan számokat is, amik egyáltalán nem illettek oda és közük sem volt a témához.
Saját vélemény: Nem a jogászoknak áll a világ; nyugodtan a gatyádba csinálhatsz bármikor büntetés nélkül; nem tenyésztik őket, ugyanúgy születnek, mint Te anno; doktori cím a jogászoknál ahogy eddig sem, most sem függ a szakmai előmeneteltől, mint ahogy más tudományokban sem. Paragrafusokon tényleg szoktak aludni (is), mert másképp nem lehet követni. :)
Kösz a közbenjárásért, de nehogy gond legyen a megosztással mert most a jogászoknak áll a világ. Gyakorlatilag a gatyánkba se csinálhatunk ilyedtünkben ha szerintük az vmiért jogellenes. Kb erre jó tenyészteni őket és 0 szakmai előélettel jár nekik a doktori cím. :( A rádió meg nem engedheti meg magának a jogi kihágások esélyét sem, hívatalosan azért sem tölthető le semmi mint még régebben a hangtárból a saját műsoraik gyanánt sem, de hát náluk is vannak ilyen "honvédő jó szakemberek" akik paragrafusokon alszanak...
A Petőfi rádiós Hammond műsort illetően az van, hogy egy külsős cég csinálta azt nekik, és még azóta sem oldották meg ezeknek a műsoroknak a letölthetőségét, pedig sok érdekes műsor volt ebben a szériában egyéb témákban is. Az "öntömjénezés" pedig a fizettségünk volt a műsorért, anyagiak ugyanis nem jártak a dologért :)
Most írtam nekik, hogy küldjék el a részeket, ha megjöttek, megosztom őket valahol.
Nekem volt ilyen 4x6V6-os Leslie erölködőm. Más világ, mint a 6550-es. Rottyadtabb, öregesebb hang, JOS legorább lemezeinek hangzása jön ezekből. Én szerettem, kb 20-25W-ot lehet belőle kifacsarni. A 6550-esek jóval hangosabbak. Felhúzhatóságnak, tuningolásnak ne dölj be, általában csak jelentős hangminőség romlás árán vagy az alkatrészek (trafó, csövek, hangszórtók) veszélyeztetésével lehet hangosítani ezeken az erősítőkön.
Az első lemezünkön végig egy 760-as ládában 4x6V6 szól (ugyanott meg is vásárolható :-)
A Samplephonics csodás mintakészletet készített Leeds város nagycsarnokában az orgonából, a háromgigás csomagot most ingyen le lehet tölteni , Kontakt 5-re. Tovább »
Úgy ment le a rádióban, hogy két este, egy-egy óra, közte hammond-os meg egyéb zenékkel meg némi öntömjénnel... Össze lehetne szűkíteni max. 1 órára, ha a szemetet kiszórjuk belőle :-)
Szóval 5 perces blokkokban ment egymás után köztük zenével esetleg?
Ha más nem még ide bekerülhet az említett műsor, bár nagyon mostohán bánnak vele, mert keresésre sem hoz semmit egyenlőre [Hammond], [Premecz] stb kulcsszavakra... Majd rá kell sassintani időnként még!
A műsor facebook oldalán ápr. 15-ére találtam meg kihírdetve, de akárhogy kerestem én is, röviden lófing se hallgatható vissza sehol, holott egy riport műsor milyen szerzői jogot sértene? Komolyan trágya ez az egész petőfi adó és még csodálkoznak hogy nem hallgatják az emberek, mikor nincs is mit! A Kossuthra kellett volna ez a riport, annak van viszonylag normális hangtár oldala. Amúgy meg a közmédia médiaklikk oldala volna még, de itt sincs semmi a műsorról és hozzá úgy terheli a site a böngészőt, hogy majd lefagy a szerencsétlen.
Ma kipróbáltam a kész MIG csöves előfokot a hangbankommal. Profi fémdobozban, szép nyák-alaplapon, kidolgozásal.
A hangja mint egy kíváló csöves előfoké. Pl. mint a Motion Soundomé. Szóval egyszerű, kényelmes grízesítése, ikrásítása, kásásítása a hangnak.
A fellelhető kapcsoláson persze alakítani kellett, mint ahogy a konyhareceptek sem jók a leírásoxerint. Persze nem lesz 122-es egy 710-760-ból, de komoly javulás érhető el általa. Legjobb persze kipróbálni, meghallgatni, puding próbája a hallgatás :-)
Ez érdekes! A munkahelyemen nem tudok rádiót hallgatni (iskola):)), így este szoktam a hangtárban meghallgatni a Kossuthon engem érdeklő műsorokat. A Bartókot is vissza lehet hallgatni, de a Petőfit nem. Talán a jogdíjak miatt? Sajna nem tudok segíteni, de ez eddig nem is tűnt fel, igaz, mióta megváltozott, nem is hallgatom a Petőfit.