Keresés

Részletes keresés

zaragozaB410 Creative Commons License 2008.12.19 0 0 276
Szia!
Amennyiben ez a hitelkérelem FOT-os vagyis kamattámogatásos akkor nem csodálom, hogy ennyi ideig megy a baszkódás. Egyenlőre nem is kellett nektek közjegyző mert közjegyző csak azt követően kell, hogy megirtátok a bankban a szerződést.
Amikor az adás-vételi létrejött akkor az ügyvédnek azonnal be kellett ez vinni a földhivatalban és tulajdonjog fenntartással be kellett, hogy jegyezzék széljegybe a neveteket. Az erste és a cib az amelyik értékbecslést ró ki még az új építésű ingatlanokra is, hogy miért nem részletezném, de ez van. Feleslegesen írattátok át előre a közműszerződéseket mert ha nem lett volna pozitív a bírálat akkor lett volna baszkodás, de most ennyivel is előbbre vagytok. Miután a változások után került be bírálatra az anyagotok ezért már az új szabályok szerint minősítik ami nem egyszerű és már-már megmászhatatlan hegynek tűnik.
Visszatérve a szoc.pol.-ra nem most találták ki, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni ezért ha nem mondtátok az ügyintézőnek, hogy van ez a tulajdonrész akkor nem hibázott ha mondtátok akkor meg egy fasz már elnézést.
Miután a bírálat már meg van és ez a tulajdonjog lemondása papír kell csak így a folyósítás oké nem szokták visszamondani a lebírált ügyleteket, eddig legalább is ilyet még nem tapasztaltam.
Én kívánom nektek, hogy révbe érjetek és végre pont kerüljön a mondat végére.
Ha bármit tudok segíteni a továbbiakban is nagyon szívesen.

Sziasztok
Előzmény: BuffyT (275)
BuffyT Creative Commons License 2008.12.18 0 0 275
Az irataink össze voltak készítve, de kellett a használatbavételi az értékbecsléshez, ami viszont nov. 12-ére lett meg.. Ezt nem értem, hogy a széljegyzeten kell lennünk, nem vagyunk már ott? Már a mi nevünkön van minden! A mérőóráktól kezdve minden! A bank eleve csak így fogadja el a hitelkérelmet nem? Vagy rosszul értelmezem? Eddig sem értettem, mit csinál egy közjegyző?? (köszönöm a válaszokat)

A bírálatot megkaptuk, az pozitív, viszont a szocpolra kitaláltak egy baromságot: a férjem örökölte a lakásuk 50%-át: 1/8 -ot örökléssel, 2/8- ot ajándékozással, 1/8-ot kivásárlással - nem részletezem miért, bonyolult a családi helyzete. Szóval a Kivásárlás, nem olyan tulajdonszerzési forma, amit a szocpol engedélyez, úgyhogy ezt a részt el kell ajándékoznia:O Ekkora baromságot! Ezt míg elintézzük, vagy 2 hét! Teljesen tiszta tulajdoni lap kell... Jan. közepére ígérték az utalást-aminek gondolom a fele sem igaz.. Magyarul a bank mindent kitalál amit lehet, szépen egyensúlyban tartva velünk - hiteget 1000-el, hogy megmaradjunk ügyfélnek, de húzza is az időt, minél később kelljen utalnia..
Mondanom sem kell, a beruházónk tombol, eddig úgy volt, ha megvan a bírálat költözhetünk.. Erre ez most beugrott, és nem engedi... Sírva fakadok!! Lehet hogy visszalép és cs**zhetjük!!
Nem elég, hogy az ember ilyen csóró, hogy hitelt kell felvennie lakásvásárláshoz, de még ott is húznak le ahol csak tudnak. Teljesen embertelen!!

Sziasztok
Előzmény: zaragozaB410 (274)
zaragozaB410 Creative Commons License 2008.12.12 0 0 274
Szia! Azt elfelejtettem előzőleg megkérdezni, hogy október és december között hol a túróba voltak a papírjaid? Mert ha nem lett leadva a válság előtt csak utána, akkor már csak az új szabályozók vonatkoznak rátok! A döntésről tudnod kell, hogy utána még van ám hajcihő és a mai napi dátumot nézve nem látok esélyt arra, hogy a karácsonyfátokat az új lakásba díszítitek. A folyamat a döntés után a következő: kijelölik a szerződéskötés napját. Ha szerencsések vagytok rögtön lehet közjegyezni is. Az okiratokkal be kell rohanni a földhivatalba, hogy széljegybe kerüljön a tulajdonjog. Amikor ez már látszik a központi rendszerbe a bank csak akkor utal. Ma péntek tehát ha kimondják az áment és még van kedve valakinek szerződni akkor az a jövő héten megtörténhet, ha minden hipp-hopp klappol akkor se fog beleférni a pénz elcsekkolása mert utána ünnep. Most biztos jól feldobtalak, de sajna ez az igazság.
Előzmény: BuffyT (272)
BuffyT Creative Commons License 2008.12.11 0 0 272
Bocs elírtam, igaz - Hitelközvetítő volt az első pont.

zaragozaB410:
-hát a mi közvetítőnk nem így csinálta.. Sztem igazából nem tom mit csinált. Ténleg úgy volt minden, ahogy lenn leírtam. Jó, a papírok legalább nem akadtak el nála, és telefonálgat a bankfiókba
-a hitelösszegünk 13,6 - úgyhogy akkor központ, meg gondolom a válság miatt is - válogatnak nagyon, de szerencsére még a "válság" előtti feltételekkel bírálnak minket.

Nagyon el vagyunk már keseredve, már tényleg költöznénk a hétvégén:( nyakunkon a karácsony. Tegnap bekértek mégy egy hiányosságot, és azt ígérték, hogyha megvan azt elolvassák, és tegnap délután, vagy ma délelőtt döntenek (13:33van) Ez olyan kegyetlenség! Akkor mondák volna azt, hogy igen, megint 2nap!... De nem... Pedig mi nagyon türelmesek vagyunk:( már fogy.

Tulajdonképp nem is az Erste ellen vagyok, csak azért írtam le, hogy a válság miatt erre mindenki számítson, és ne higyjen a "márcsakkétnap"-ban. Az is sokat számít.

Sziasztok
Előzmény: BuffyT (268)
zaragozaB410 Creative Commons License 2008.12.11 0 0 271
Rossz az egész!
A hitelügyintézőnek úgy kell leadni a fiókba a papírokat, hogy a bank már nem kérhet be pótlást csak akkor ha a folyószámlád nagyon kócos. A jó hitelügyintéző egyébként teljes körűen átlátja a papírjaidat és ha lát valami bibit rögtön súg. Még azt is meg kell súgnia ha muszáj kozmetikázni dolgokat, hogy ha felhív a bank adategyeztetés miatt mit mondjál ami tolja a szekeredet. Az ersténél 11millió Ft hitelösszegig nincs központi bírálat hanem a fiókvezető bírálja el az igényedet ami tényleg 2 nap. Amennyiben új lakást vásárolsz és ez az összeg magasabb, ha komoly partner vagy a banknak (ügyintéző) akkor is járható ez az út. Október óta amióta beütött a rossebb a bank szektorba nem mennek rendesen az ügyletek mert naponta változtatták az ügyfelek felé a feltételeket. Természetesen ezt kifelé senki nem kommentálta, de a partnereknek eljuttatott hírlevelekből ezt mindenkinek tudni kell. A már beadott igénylésekre visszamenőleg nem vonatkoznak az új szabályozások.
Zoli_fiú Creative Commons License 2008.12.10 0 0 270
Jól mondod.:)

Az én Sláger hitelkártyám 1 hét alatt elkészült. :P
Előzmény: johevi (269)
johevi Creative Commons License 2008.12.10 0 0 269

Szerintem elírtad: az 1. pontban Hitelközvetítő van, nem hitelügyintéző.  Ha szerencséd van a hitelközvetítő gyorsít ( rugdossa helyetted a fiókot ) de rossz esetben csak lassít ( elakadnak a papírok nála ).

A Bank a 2. pontnál száll be.

BuffyT Creative Commons License 2008.12.09 0 0 268
Sziasztok!
Októberben adtuk le az igénylést a hitelügyintézőnek, és még mindíg nem tudjuk, hogy kapunk -e egyátalán.. Érdekes az egésznek a folyamata:
1. a hitelügyintéző összerakja a papírokat
2. beadja a fiókba, ahol az ügyintéző mégösszerakja + bekér dolgokat
3. felküldi a központba, ahol egy másik ügyintéző ellenőrzi az adatokat, + bekér dolgokat, lezárja a kérelmet, majd
4. elküdi bírálatra... - ez megtörtént 12.04-én.. és még mindíg semmi..

Az információk szerint 2 nap alatt dönteniük kell a központban. Ezt úgy kerülik meg, hogy 1 nap a leadás +2 nap ülés rajta +1 nap értesítés. Szerintem ez 4nap. Ráadásul 4 naponként bekérnek +1 papírt..

Őrületes ez a várakozás! A fizetési határidőnk lejárt 11.30-án! 1,3M a levegőben, és csak a beruházó jóindulatán függünk! Nem törődnek az emberrel, hogy mire döntenek, kihullik az utolsó szál hajunk is!
Szorítsatok nekünk!
G.ani Creative Commons License 2008.10.10 0 0 266

Mi is az Este banktól vettünk fel lakáshitelt! Az ügyintézéssel maximálisan meg vagyok elégedve. 3 hét alatt minden elintéződött. Az egészben az nem tetszik, hogy mindent ki kell fizetni és csak később kapom vissza pénzt.

A csekkek majd csak ez után jönnek! Remélem annál se lesz probléma!

1323333 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 265

Sziasztok!

Ellenpédát szeretnék leírni azok kedvéért, akik most gondolkodanak azon , hogy mi lesz a hiteligényükkel stb. Nyugat-Magyarország, megyeszékhely, június 1-jén lett badva a hiteligény, magasfinanszírozású , kevés önrésszel rendekező lakáshitelre+ jelzálog a megvett lakáson, Jövő hét szerdán közjegyző, mindez költségek nélkül, kiv.: földhivatal+közjegyző (6 millió-35 000 Ft), ingatlaniroda segítségével.  tudom, hogy nem jók a konstrukciók,de mint már írtam , enm volt sok önerőnk, ez felelt meg. Tehát az ügyintézés gyorsaságára nem lehet panaszunk, még a folyosítás ugyan nem történt meg, de nem hiszem, hogy az olyan soko időt igényrl, ha teljesítjük a feltételeket.

.vatti. Creative Commons License 2008.06.16 0 0 264
Tárgytalan.
Előzmény: .vatti. (263)
.vatti. Creative Commons License 2008.06.15 0 0 263
Sziasztok!

Tudja-e valaki, hogy az ersténél mennyi pénz lehet befizetni mindenféle papírok kitöltése nélkül?

Köszi
Jackopower Creative Commons License 2008.04.03 0 0 262
Rossz bankot választottál. Ha devizában veszed fel a hitelt van egy folyósítási díjt (folyósítás napját megelőző nap esti árfolyama (deviza eladási)), és van egy törleszési nap az azon anapon érvényes deviza vételi árfolyam. Namost mig a kettő között az OTP-nél a legkisebb a kamatmarzs azaz 1,3 addig a bankor közül az ersténél a legnagyonn azaz közel 6.
Tehár már egy 50.000,-Ft habi törleszésnél is így közel havi 2.000,-Ft tal többet fizetsz vissza az előzőekből kifolyólag mint pl otp.

De már késő a bánat...
Előzmény: Törölt nick (258)
Jackopower Creative Commons License 2008.04.03 0 0 261
Kivétel erősíti a szabályt!!!!

:-))
gYENGE viasz az annak akinek z erste mindent elcseszett!

További szép napot!

MEGOLDÁS: ERTET el kell kerülni. Messziről! Akár vidékről!
Előzmény: koobrewop (260)
koobrewop Creative Commons License 2008.04.01 0 0 260
Sziasztok,

Csak, hogy jó dolog is szerepeljen itt.
Vidéki város, lakáshiel, a hitel összege a vételár kb 60%-a.

03.11-én hiteligénylés, és ezen a héten szerdán folyósítják az eladónak a pénzt.
Az ügyintézőnk teljesen normális, és segítőkész.

Kb ennyi, midenkinek sok sikert.

Ja, természeteen Erste bankról van szó. :-)
Híd Creative Commons License 2008.03.21 0 0 259
Nézd meg a szerződést, mi van benne. A közjegyzős nemzetiszalagos csicsás papír. Annyi pénzt fogsz kapni, ami abban van. Ha chf-ben van az összeg, akkor benne van, mikori árfolyamon számolják.
Előzmény: fuocooo (257)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 258
Valószínűleg a folyósítás napján érvényes árfolyammal számolnak, és 5-6 Ft difi is lehet egyik napról a másikra.
Előzmény: fuocooo (257)
fuocooo Creative Commons License 2008.03.20 0 0 257
Szerintetek olyan létezik, hogy nem tudják megmondani mennyi pénz legyen a számlámon amikor folyósítanak?? Elengedik a közjegyzői díjat, az értékbecslést meg 300 CHF-ot, ez oké, de miért nem tudják megmondani??? Csak mi fogtuk ki az összes töketlen idiótát??

Telebank-on megtudják ezt mondani?
fuocooo Creative Commons License 2008.03.19 0 0 256
Na, túl vagyunk rajta, mármint a szerződésen! Most Földhivatal, munkáltató, ügyvéd stb!
77000.- volt a közjegyző, mit gondoltok, mikor tudtam meg? Mikor már úton voltam szerződést kötni! Nem sietnek el semmit, biztos ami biztos!

31-ig utalnak! Bár, nem veszek rá mérget...
Tamás Creative Commons License 2008.03.18 0 0 255
Püff, benéztük az időpontot. :-))
Előzmény: johevi (253)
Tamás Creative Commons License 2008.03.18 0 0 254
5 milliós hitel közjegyzői díja általában 45-55 ezer között mozog. Ehhez arányosíts... Bár nem tudom, hogy az Erste milyen közjegyzőkkel dolgozik.
Előzmény: fuocooo (251)
johevi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 253

Ja, most látom ma reggelről beszélsz, tehát túl vagy rajta...

Előkerestem a sajátom, 2 éve 10M-ért fizettem 75ezret

Előzmény: johevi (252)
johevi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 252
A közjegyzői díjra gondolsz? Mennyiről szól a szerződés?
Előzmény: fuocooo (251)
fuocooo Creative Commons License 2008.03.17 0 0 251
Megint totál kész vagyok!

Holnap szerződünk (hihetetlen...) de hiába nyaggatom a pasit, nem tudja megmondani, hogy mennyit is fizetünk! reggel 9/30-ra megyünk, tekintve hogy dugó lesz legalább 8/30-kor indulunk, de akkor mégis honnan szüljem meg, hogy mennyit vigyek....??? 2-3 vagy 400.000-et!!??

Ma küldött egy levelet, hogy a folyósításnak még feltétele, hogy az eladó nyilatkozzon arról, hogy nem kér kötbért! Kérdem én, ezt nem tudták volna az elmúlt 4 hónapban valamikor korábban közölni? Ha már 3 hónappal túlszárnyaltuk a fizetési határidőt, akkor ne már szerződéskötés előtti este szóljon...

Hihetetlen, de tényleg!!
johevi Creative Commons License 2008.03.14 0 0 250

nem vettek, hanem VETTEM fel hitelt

Előzmény: johevi (249)
johevi Creative Commons License 2008.03.14 0 0 249

Én a Madách lakóparknál. Régen vettek fel hitelt és régen estem át ezen a macerán, de közjegyző után még földhivatal aztán bankban leadni mindent utána utalás. Szóval a keddi szerződéshez képest max egy hét. Ilyenkor már gyors - legalábbis a többhónapos várakozáshoz képest...

Előzmény: fuocooo (248)
fuocooo Creative Commons License 2008.03.14 0 0 248
Igen igen!! Már várom nagyon! Azon a környéken laksz?

Azt mondod két-három nap? Az nagyon jó lenne! Mondjuk akkor most jönne a dolog kellemesebb része, mert igazából bebonából vagy miből még semmi nincs összepakolva! De ez legyen a legnagyobb bajom! :)
Előzmény: johevi (247)
johevi Creative Commons License 2008.03.14 0 0 247
Most látom Keszire jössz :-))))
Előzmény: fuocooo (245)
johevi Creative Commons License 2008.03.14 0 0 246
Az utalás a legkevesebb két max három nap.
Előzmény: fuocooo (242)
fuocooo Creative Commons License 2008.03.14 0 0 245
Igen, végre haladunk! Kedden kötünk szerződést! Mondjuk, hiába kérdeztem, nem tudta megmondani hogy mégis mennyi pénzt kell befizetnünk, és hogy mikor utalnak!

Majd hétfőn kiderül... Remélem!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, szerintem még mindig ugyanott tartanánk, ahol 4 hónapja!
Előzmény: Híd (244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!