Szia! Amennyiben ez a hitelkérelem FOT-os vagyis kamattámogatásos akkor nem csodálom, hogy ennyi ideig megy a baszkódás. Egyenlőre nem is kellett nektek közjegyző mert közjegyző csak azt követően kell, hogy megirtátok a bankban a szerződést. Amikor az adás-vételi létrejött akkor az ügyvédnek azonnal be kellett ez vinni a földhivatalban és tulajdonjog fenntartással be kellett, hogy jegyezzék széljegybe a neveteket. Az erste és a cib az amelyik értékbecslést ró ki még az új építésű ingatlanokra is, hogy miért nem részletezném, de ez van. Feleslegesen írattátok át előre a közműszerződéseket mert ha nem lett volna pozitív a bírálat akkor lett volna baszkodás, de most ennyivel is előbbre vagytok. Miután a változások után került be bírálatra az anyagotok ezért már az új szabályok szerint minősítik ami nem egyszerű és már-már megmászhatatlan hegynek tűnik. Visszatérve a szoc.pol.-ra nem most találták ki, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni ezért ha nem mondtátok az ügyintézőnek, hogy van ez a tulajdonrész akkor nem hibázott ha mondtátok akkor meg egy fasz már elnézést. Miután a bírálat már meg van és ez a tulajdonjog lemondása papír kell csak így a folyósítás oké nem szokták visszamondani a lebírált ügyleteket, eddig legalább is ilyet még nem tapasztaltam. Én kívánom nektek, hogy révbe érjetek és végre pont kerüljön a mondat végére. Ha bármit tudok segíteni a továbbiakban is nagyon szívesen.
Az irataink össze voltak készítve, de kellett a használatbavételi az értékbecsléshez, ami viszont nov. 12-ére lett meg.. Ezt nem értem, hogy a széljegyzeten kell lennünk, nem vagyunk már ott? Már a mi nevünkön van minden! A mérőóráktól kezdve minden! A bank eleve csak így fogadja el a hitelkérelmet nem? Vagy rosszul értelmezem? Eddig sem értettem, mit csinál egy közjegyző?? (köszönöm a válaszokat)
A bírálatot megkaptuk, az pozitív, viszont a szocpolra kitaláltak egy baromságot: a férjem örökölte a lakásuk 50%-át: 1/8 -ot örökléssel, 2/8- ot ajándékozással, 1/8-ot kivásárlással - nem részletezem miért, bonyolult a családi helyzete. Szóval a Kivásárlás, nem olyan tulajdonszerzési forma, amit a szocpol engedélyez, úgyhogy ezt a részt el kell ajándékoznia:O Ekkora baromságot! Ezt míg elintézzük, vagy 2 hét! Teljesen tiszta tulajdoni lap kell... Jan. közepére ígérték az utalást-aminek gondolom a fele sem igaz.. Magyarul a bank mindent kitalál amit lehet, szépen egyensúlyban tartva velünk - hiteget 1000-el, hogy megmaradjunk ügyfélnek, de húzza is az időt, minél később kelljen utalnia.. Mondanom sem kell, a beruházónk tombol, eddig úgy volt, ha megvan a bírálat költözhetünk.. Erre ez most beugrott, és nem engedi... Sírva fakadok!! Lehet hogy visszalép és cs**zhetjük!! Nem elég, hogy az ember ilyen csóró, hogy hitelt kell felvennie lakásvásárláshoz, de még ott is húznak le ahol csak tudnak. Teljesen embertelen!!
Szia! Azt elfelejtettem előzőleg megkérdezni, hogy október és december között hol a túróba voltak a papírjaid? Mert ha nem lett leadva a válság előtt csak utána, akkor már csak az új szabályozók vonatkoznak rátok! A döntésről tudnod kell, hogy utána még van ám hajcihő és a mai napi dátumot nézve nem látok esélyt arra, hogy a karácsonyfátokat az új lakásba díszítitek. A folyamat a döntés után a következő: kijelölik a szerződéskötés napját. Ha szerencsések vagytok rögtön lehet közjegyezni is. Az okiratokkal be kell rohanni a földhivatalba, hogy széljegybe kerüljön a tulajdonjog. Amikor ez már látszik a központi rendszerbe a bank csak akkor utal. Ma péntek tehát ha kimondják az áment és még van kedve valakinek szerződni akkor az a jövő héten megtörténhet, ha minden hipp-hopp klappol akkor se fog beleférni a pénz elcsekkolása mert utána ünnep. Most biztos jól feldobtalak, de sajna ez az igazság.
Bocs elírtam, igaz - Hitelközvetítő volt az első pont.
zaragozaB410: -hát a mi közvetítőnk nem így csinálta.. Sztem igazából nem tom mit csinált. Ténleg úgy volt minden, ahogy lenn leírtam. Jó, a papírok legalább nem akadtak el nála, és telefonálgat a bankfiókba -a hitelösszegünk 13,6 - úgyhogy akkor központ, meg gondolom a válság miatt is - válogatnak nagyon, de szerencsére még a "válság" előtti feltételekkel bírálnak minket.
Nagyon el vagyunk már keseredve, már tényleg költöznénk a hétvégén:( nyakunkon a karácsony. Tegnap bekértek mégy egy hiányosságot, és azt ígérték, hogyha megvan azt elolvassák, és tegnap délután, vagy ma délelőtt döntenek (13:33van) Ez olyan kegyetlenség! Akkor mondák volna azt, hogy igen, megint 2nap!... De nem... Pedig mi nagyon türelmesek vagyunk:( már fogy.
Tulajdonképp nem is az Erste ellen vagyok, csak azért írtam le, hogy a válság miatt erre mindenki számítson, és ne higyjen a "márcsakkétnap"-ban. Az is sokat számít.
Rossz az egész! A hitelügyintézőnek úgy kell leadni a fiókba a papírokat, hogy a bank már nem kérhet be pótlást csak akkor ha a folyószámlád nagyon kócos. A jó hitelügyintéző egyébként teljes körűen átlátja a papírjaidat és ha lát valami bibit rögtön súg. Még azt is meg kell súgnia ha muszáj kozmetikázni dolgokat, hogy ha felhív a bank adategyeztetés miatt mit mondjál ami tolja a szekeredet. Az ersténél 11millió Ft hitelösszegig nincs központi bírálat hanem a fiókvezető bírálja el az igényedet ami tényleg 2 nap. Amennyiben új lakást vásárolsz és ez az összeg magasabb, ha komoly partner vagy a banknak (ügyintéző) akkor is járható ez az út. Október óta amióta beütött a rossebb a bank szektorba nem mennek rendesen az ügyletek mert naponta változtatták az ügyfelek felé a feltételeket. Természetesen ezt kifelé senki nem kommentálta, de a partnereknek eljuttatott hírlevelekből ezt mindenkinek tudni kell. A már beadott igénylésekre visszamenőleg nem vonatkoznak az új szabályozások.
Szerintem elírtad: az 1. pontban Hitelközvetítő van, nem hitelügyintéző. Ha szerencséd van a hitelközvetítő gyorsít ( rugdossa helyetted a fiókot ) de rossz esetben csak lassít ( elakadnak a papírok nála ).
Sziasztok! Októberben adtuk le az igénylést a hitelügyintézőnek, és még mindíg nem tudjuk, hogy kapunk -e egyátalán.. Érdekes az egésznek a folyamata: 1. a hitelügyintéző összerakja a papírokat 2. beadja a fiókba, ahol az ügyintéző mégösszerakja + bekér dolgokat 3. felküldi a központba, ahol egy másik ügyintéző ellenőrzi az adatokat, + bekér dolgokat, lezárja a kérelmet, majd 4. elküdi bírálatra... - ez megtörtént 12.04-én.. és még mindíg semmi..
Az információk szerint 2 nap alatt dönteniük kell a központban. Ezt úgy kerülik meg, hogy 1 nap a leadás +2 nap ülés rajta +1 nap értesítés. Szerintem ez 4nap. Ráadásul 4 naponként bekérnek +1 papírt..
Őrületes ez a várakozás! A fizetési határidőnk lejárt 11.30-án! 1,3M a levegőben, és csak a beruházó jóindulatán függünk! Nem törődnek az emberrel, hogy mire döntenek, kihullik az utolsó szál hajunk is! Szorítsatok nekünk!
Mi is az Este banktól vettünk fel lakáshitelt! Az ügyintézéssel maximálisan meg vagyok elégedve. 3 hét alatt minden elintéződött. Az egészben az nem tetszik, hogy mindent ki kell fizetni és csak később kapom vissza pénzt.
A csekkek majd csak ez után jönnek! Remélem annál se lesz probléma!
Ellenpédát szeretnék leírni azok kedvéért, akik most gondolkodanak azon , hogy mi lesz a hiteligényükkel stb. Nyugat-Magyarország, megyeszékhely, június 1-jén lett badva a hiteligény, magasfinanszírozású , kevés önrésszel rendekező lakáshitelre+ jelzálog a megvett lakáson, Jövő hét szerdán közjegyző, mindez költségek nélkül, kiv.: földhivatal+közjegyző (6 millió-35 000 Ft), ingatlaniroda segítségével. tudom, hogy nem jók a konstrukciók,de mint már írtam , enm volt sok önerőnk, ez felelt meg. Tehát az ügyintézés gyorsaságára nem lehet panaszunk, még a folyosítás ugyan nem történt meg, de nem hiszem, hogy az olyan soko időt igényrl, ha teljesítjük a feltételeket.
Rossz bankot választottál. Ha devizában veszed fel a hitelt van egy folyósítási díjt (folyósítás napját megelőző nap esti árfolyama (deviza eladási)), és van egy törleszési nap az azon anapon érvényes deviza vételi árfolyam. Namost mig a kettő között az OTP-nél a legkisebb a kamatmarzs azaz 1,3 addig a bankor közül az ersténél a legnagyonn azaz közel 6. Tehár már egy 50.000,-Ft habi törleszésnél is így közel havi 2.000,-Ft tal többet fizetsz vissza az előzőekből kifolyólag mint pl otp.
Nézd meg a szerződést, mi van benne. A közjegyzős nemzetiszalagos csicsás papír. Annyi pénzt fogsz kapni, ami abban van. Ha chf-ben van az összeg, akkor benne van, mikori árfolyamon számolják.
Szerintetek olyan létezik, hogy nem tudják megmondani mennyi pénz legyen a számlámon amikor folyósítanak?? Elengedik a közjegyzői díjat, az értékbecslést meg 300 CHF-ot, ez oké, de miért nem tudják megmondani??? Csak mi fogtuk ki az összes töketlen idiótát??
Na, túl vagyunk rajta, mármint a szerződésen! Most Földhivatal, munkáltató, ügyvéd stb! 77000.- volt a közjegyző, mit gondoltok, mikor tudtam meg? Mikor már úton voltam szerződést kötni! Nem sietnek el semmit, biztos ami biztos!
Holnap szerződünk (hihetetlen...) de hiába nyaggatom a pasit, nem tudja megmondani, hogy mennyit is fizetünk! reggel 9/30-ra megyünk, tekintve hogy dugó lesz legalább 8/30-kor indulunk, de akkor mégis honnan szüljem meg, hogy mennyit vigyek....??? 2-3 vagy 400.000-et!!??
Ma küldött egy levelet, hogy a folyósításnak még feltétele, hogy az eladó nyilatkozzon arról, hogy nem kér kötbért! Kérdem én, ezt nem tudták volna az elmúlt 4 hónapban valamikor korábban közölni? Ha már 3 hónappal túlszárnyaltuk a fizetési határidőt, akkor ne már szerződéskötés előtti este szóljon...
Én a Madách lakóparknál. Régen vettek fel hitelt és régen estem át ezen a macerán, de közjegyző után még földhivatal aztán bankban leadni mindent utána utalás. Szóval a keddi szerződéshez képest max egy hét. Ilyenkor már gyors - legalábbis a többhónapos várakozáshoz képest...
Igen igen!! Már várom nagyon! Azon a környéken laksz?
Azt mondod két-három nap? Az nagyon jó lenne! Mondjuk akkor most jönne a dolog kellemesebb része, mert igazából bebonából vagy miből még semmi nincs összepakolva! De ez legyen a legnagyobb bajom! :)
Igen, végre haladunk! Kedden kötünk szerződést! Mondjuk, hiába kérdeztem, nem tudta megmondani hogy mégis mennyi pénzt kell befizetnünk, és hogy mikor utalnak!
Majd hétfőn kiderül... Remélem!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, szerintem még mindig ugyanott tartanánk, ahol 4 hónapja!