Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Szia, rájöttem, hogy dobozban elöhajtatva van még néhány Cannám; már szép nagy levelesek. Ha akarod, és terveztek valamikor Budapestre látogatni, elteszem neked. kérlek szólj ha kell!.
Szia, rájöttem, hogy dobozban elöhajtatva van még néhány Cannám; már szép nagy levelesek. Ha akarod, és terveztek valamikor Budapestre látogatni, elteszem neked. kérlek szólj ha kell!
Egy kis utánkeresés sosem árt, mindjárt kiderül a származás, ami megadja a választ a hasonlóságra: a család a Bignoniaceae-k, ld. még ismertebb képviselőit: Catalpa, Chilopsis, Chitalpa, Campsis, etc.)
A Vénuszparkból idézet:
'Kenyai trombitafa (Tabebuia) Elegáns megjelenésű, mutatós örökzöld fácska a bignóniák családjából. Így rokona a Rózsaszín tölcsérvirág, a Lugasszépe, a Sárga trombitacserje, a Trombitafolyondár, de még a Trópusi tulipánfa is. Közös jellemzőjük a tölcséres, trombitaszerű virágjuk. A trombitafa arasznyi, lándzsás, viaszos, haragoszöld levelei önmagukban is díszesek. Vörösbarna trombitavirágai leopárdszerű fekete pettyekkel tarkítottak. Nappalik, teraszok látványos dísze. Tél végén, tavasszal virágzik. Igénytelen, nem kényes növény. '
Nem tudom,de ha megyek hozzád,viszek a növényről képet.Ez 1 kis fa.A vifágai is kicvsik voltak.Most megnéztem a Rappai honlapján,rokona a trombita folyondárnak.Ha van kedved keresd ki,mit ír róla.Vettem tegnap 2 golgit.Fehéret,lilát-Kérsz hajtást?A fajtáját nem tudták megmondani.
Ibolya, szörnyü gyanum támadt; ma kivittem a kenyai trombitafa dugványokat a kertbe, hogy összehasonlísam öket a trombitafolyodárral. Tökéletesen megegyeznek. Teljesen kizárt, hogy lóvá tettek?
Ha tudnál küldeni postán elég lenne nekem kis tő is. Akkor ha tényéleg gyorsan szaporodik akkor jó nekem kistő is majd elszaporodik. Kifizetném én a postaköltséget és adnék is neked én még cserenövényt is. vannak sásliliomtöveim kálám.díszfű sziklakertiek.
A 20 kg, az egy kisebb tő, ha sövényt akarsz, rámegy a gatyád is. 2-3 évig nem nagyon nő, de akkor beindul, és 2 év alatt erdő lesz belőle, az enyém 6-8 m magas.
Télen vettem,nagyon picinek,most sem túl nagy még.Van Nana,Ensete maurelli,Pink,Kínai banánom(picik)Az biztos,hogy nem ezek közül valamelyik.De sok fajta van még......akiket nem ismerek
Előre is köszönöm!Viszont szétszedtem a banánomat,tudok küldeni picit belőle,csak azt nem tudom milyen fajta.Ochan-ba vettem,nem volt ráírva.A levele olyan mint a basjoo-nak de nem vagyok elég tapasztalt,hogy határozottan állítsam
Szia! Küldhetek ágat is, de kicsi a valószínűsége, hogy megmarad. Nyáron gyökereztetek majd többet is fóliasátorban, ha már kihajtottak és tudok ágat levágni.
Szia Csabesz!Nagyon szeretnék bougainvillaet.Cserébe csak éjjel nyíló jázmint,vagy kenyai trombitafa gyökeres hajtást tudnék küldeni.Egyik sem télálló:-( Nekem gyökér nélküli ágacskák is jók lennének.Írj ha metszed őket,ha a csere nem érdekel.Előre is köszi
a postai költség meg nem drága azért merek belemenni igy is mert 0-20kg-ig 1500ft és a doboz hossza nemhaladhassa meg a 90cm ert. Ha neked igy mégsem jó akkor majd esetéleg egyszer ha arra járok. :)Köszi a felajánlást rendes vagy!
Nemlehetne megoldani postán fizetném a postai költséget. neked csak dobozt kelenne adni és kifizetném a postai költséget átvételkor. és adnék még csere növényt is mellé azt a postai költséget is én állnám.