Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Mint ahogyan mostanában a Fuggert féle szilik hajtásánál teszik, a fogaskerekek tengelyére egy -egy vékony alátétet tesznek ami sokat segít. A kardán halytás is eléggé zajos amit csak kardán cserével lehet orvosolni.
A fogaskerekeken sokat agyaltam, szerintem nagyon durván leáttételeztem ezért nem gyorsul szegény. Viszont a lassúmenete az nagyon tetszik, a gyengébb áttételekkel biztos, hogy nem ilyen. A fogaskerekek meg rohadtul zörögnek, nem volt kedvem szíjtárcsákkal tökölni, de lehet, hogy az lesz a vége. Azért még próbálkozom. :-)
A rezgő motork mérete is lehet eltérő. A telejsítményük viszon egyenlő a nullával, ráadásul még fogaskereket is igencsak nehéz találni hozzá. A mini RC autómodellekbe eléggé jó kis motor (a képen) van ami nagyon kicsit nagyobb mint a rezgőmotor, viszont mozdony mozgatására már alkalmas.
Nem biztos hogy a motorral van baj. Lehet hogy Kíván egy elektronikát vagy legalább egy kondenzátort. Láttam már analóg rendszernél is hogy alakalmaznak egy egyszerű elektronikát amivel egyenletesebb a motor futása. Ez sem biztos hogy megoldás a problémádra.
Ha az áttétellel játszanál még egy kicsit lehet hogy eredményesebb lenne!
Soha nem volt kezemben mobiltelefon akkut rezgető motor, de tényleg elég kicsi lehet. Viszont a mostani mobilomon a kamera autofókuszos - ezt a finom mozgást is biztosan valami pici mitorka hajtja - vajon mekkora lehet? N-es C50-esbe beférne? :-))
Csak érdeklődésképpen ez a Bühler motorka használt vagy új? Érdemes lenne megmérni az áramfelvételét... A leírtak alapján, azaz hogy hirtelen nagy fordulattal indul a motor arra enged következtetni, hogy szorul a hajtás valahol, vagy a motor már elég lestrapált...
Érdekességképpen beteszek egy képet, hogy mit tud egy nem gyári szénkefe rugó produkálni. A puha bronz helyett egy acélos rugó volt begyógyítva az egyik Csörgőbe amit javítottam. Elég csúnya bemarást csinált a kefe emiatt...
Sziasztok :) M41 Fugerth modellt hogy lehet csendesebbé varázsolni? Eléggé csörög zörög. Meg azt szeretném megkérdezni ha teszek bele zzemoki féle lendítő kereket mennyivel lesz jobb a futása?
Aha, értem. :) Van nekem valamilyen pici villanymotorom- egy haverom dolgozott szórakotató-elektronikai készülék bontóban, hozott CD meghajtó villanymotort. Lelkesen beépítettem próbaként egy villamosba, de hamar visszatértem a Halling féle mabuchi motorhoz.....az általad említett hiba miatt. :(
Sziasztok Érdeklődni szeretnék hogy BN150-es mozdonyba lehet e valami korszerűbb csendesebb motort építeni? Ha valakinek van tapasztalat kérem ossza meg velem. Köszönöm
Az anyagokat itt vettem nálunk pécsett (nagy Tescoval szemben ), élég gyér a választéka. Bronzhuzalt nem láttam csak sárgarezet, azt is csak félkeményben.
Gitárhúrom van itthon dögivel, azokból csinálom az egyszerű kapaszkodókat, de amit forrasztani kell, ahhoz nem jó. Nem tartja meg a cin. Ezért ajánlották a bronz huzalt.
A bronzhuzal mellett megfelelő a kemény (esetleg a félkemény) sárgaréz, valamint a hangszerboltokban kapható citerahúr is. Utóbbi talán a legkeményebb és a színe is megfelel az acélnak, így ezt ajánlanám.
A bronzkernek nem volt több infót tartalmazó weblapja, hívd fel őket vagy írd össze mi kell és menj oda. Kis koszos luknak néz ki, de nagy választékban tartanak színesfém termékeket és jó áron. Ill. lehet kis mennyiséget vásárolni, amit a nagyoknál nem.