Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Helloka
Eszrevettem megint valamit. Mikor az akksi mar lemeruloben van(az utolso rovatka a kijelzon), es kikapcsolom a playert, erdekes hangot ad ki a merevlemez, mintha "cirippelne" vagy mittudomen:)Viszont ha bekapcsolom a hold-ot, akkor elhallgat.
Lecci hallgassatok mar meg a tieiteket is(ha ez netan hiba -amit nem hiszek- akkor nem kivanom hogy a ti is igy jarjatok)
Koszi
Ja, király a pici is :)
Nekem a bal oldali van, 40 gigás, de akkor is bírhatná tovább, és ne mondd hogy az a "4 órát simán bírja" az elég.. Lehetne több is szerintem. Dehát ez van :)
Nekem jók a tapasztalataim vele. 4 órát símán bírja, vettem egy jó kis Sennheiser fülest, nagyon szépen szól vele. A hátulja tényleg karcolódik, de én a rajta levő zenét hallgatom és nem gyönyörködni akarok benne. :DDD
Nézted ott a dátumot? :)
Az a hír több mint egy éves!
Most 2.1 es verziónál járunk, és az új iPod okon az van rajta.
A playlistet meg úgy kell, hogy a libraryben fogod az mp3at, és belehúzod a playlistbe :)
Enyém is karcolódik, és tele van ujjlenyomattal a látulja, minden érintés rajtamarad :)
DJ
Innen le lehet toteni az a softwaret amirol beszeltem az elobb:
http://www.macnn.com/news/18839
remelem nekem sem lesz ra szuksegem egy darabig.
Arra rajottem, hogy azokat a mappakat(60's, recently played,stb) ugy nevezem at ahogy akarom, de hogy a turoba teszed belejuk a zenet?
A top ratednal nem nehez, csak csillagozni kell:P
(az enyemnek a hatlapja kezd karcolodni, ami nem igazan teccik:(
Igen, ezért kell kitölteni az ID Tagokat, hogy sorban legyenek.
Az a 60's meg top rated azok ilyen default playlistek, nyugodtan töröld ki őket, ha nem kell, és csinálj sajátokat!
Hát igen, de azért egy nap alatt nem hallgatod olyan sokat, hogy lemerüljön, és éjszaka töltheted :) Meg úgyis lítiumos aksija van, szal nem kell lemeríteni, meg ilyesmi, akkor és annyit töltöd, amennyit akarod.
Arról a szoftverről nem tudok, de nem is nagyon hiszem hogy lenne ilyen, vagy hogy egy ilyen problémát képes lenne megoldani. De remélem az én iPodom nem fog hazavágódni másfél év múlva mer nagyon mérges leszek! :)
Dokkon keresztül elvileg lehet tölteni, bár én még nem próbáltam, nem használom, benne van a dobozában :)
Hello DJ
Most hogy kezdek rajonni erre az iTunes hasznalatara, igy mar nem is olyan rossz. Ahogy mondtad "meg lehet szeretni".
Az jo benne hogy ha kitoltod ID Tagokat, akkor magatol sorrendbe pakolja fel a gepre(hiaba a library-ban omlesztve van minden). Egy valamit nem ertek, vannak benne kulon konyvtarak: 60's, Top rated, stb. Azokat meg nem tudtam hasznalni.
Most toltottem fel harmadjara az akksit. Nem vagyok en sem elragadtatva a teljesitmenyetol:(
Allitolag van olyan szoftver ami helyreallitja az akksit ha mar tonkrevan. Te tudsz valami bovebbet errol?
Ja a dokkon keresztul lehet tolteni az akksit? Nekem meg eddig nem sikerult.
udv
Hát ebben maximálisan egyetértek! :DD
Mármint, hogy ez az iTunes egy szar. :)
Igen, sajnos nem lehet könyvtárakba pakolni, meg ilyesmi, hanem ömlesztve rápakolja a zenéket. Szóval ki kell töltened az mp3-ak ID Tagjeit, előadó, számcím, album satöbbi. És a legfontosabb, hogy ha olyan sorrendben akarod hallgatni a számokat, ahogy az albumon van, akkor minden számban be kell írnod a track-et is. Remélem érted.. :D
Bár nem tom mire célzol azzal, hogy "odatolteni a zeneket ahova en akarom". Annyi, hogy az iTunesban a File menüben: Add Folder, és megadod a mappákat, amiben benne vannak az iPodra felmásolni kívánt számok.
Hmm.. Aconnectel nincs semmi ilyesmi problémám. A gépbe bedugom hátul, aztán az iPodba, ekkor kiírja,hogy most ne húzzam ki, elindítja az iTunest, és az egyből látja, végignézi a számokat, és amik ott vannak a libraryban, de az iPodon nincsenek, akkor azokat felmásolja.
Helloka
Kozbenben megjott az enyem is!
Ez az itunes eleg egy felresikerult progi.
Meg nem tudtam rajonni, hogyan lehet rendszerezni vagyis odatolteni a zeneket ahova en akarom. Volna egy csomo lehetoseg ra ahogy elnezem az ipod menujet.
Neked sikerult?
es meg 1 kerdes: mikor beleteszed a dockba a playert, neked egybol connectel? Mert nekem egy kicsit meg kell mozgatnom elore hogy felkapcsolodjon.
Hát úgy értem, hogy nincs... :)
FireWire csatlakozóval csatlakozik, az én gépemben van ilyen kártya, amikor vettük a digitális kamerát, akkor adták hozzá, mert az is ezen keresztül csatlakozik.
Na ezen rajta van a FireWire. És USB csatlakozót csak az Appletől lehet renelni, ez enyhén szólva geciség... Dehát mindegy..
Igen, beépített aksija van, volt is valami botrány belőle, hogy állítólag másfél év múlva meghal az aksija, remélem ezeknek az új iPodoknak már jobbak az aksijai. Amúgy ki lehet cserélni, ha kicsit értesz hozzá, de ha szervízben csináltatod, nem sokkal kerül kevesebbe, mintha vennél egy vadi újat..
DJ
Hogyerted azt hogy usb csatlakozo nincs hozza?mikent csatlakoztatod a PC hez?
Ugytudom hogy beepitett aksival megy. Ki lehet azt valahogy cserelni ha egyszer tonkremegy?
udv
Nah, én karácsonyra kaptam ezt az új változatot, 40 gigásat, és nagyon meg vagyok vele elégedve, és szeretem. A hangminősége kiváló, EQ preset is van benne sok. Könnyen kezelhető menürendszer, rengetek extra ( játékok, calendar satöbbi), és szövegfájlokat is megjelenít, ha rátöltöd. Ha csatlakoztatod a gépre, a Total Commander simán felismeri vinyóként, szal bármit rátölthetsz mp3-on kívül is. Kijelzője is jó nagy, a contrastja is állítható, háttérvilágítás is van. :)
Pár apróság van benne, ami zavar, a relatíve kicsi élettartama, 8 órát bírna, de szerintem 6-7nél nem több semmiképp. Ezenkívül látszik, hogy nem windowsosoknak van kitalálva, mert USB csatlakozó nincs hozzá, és csak az Apple-től lehet vanni... Ilyen FireWire szerencsére van a gépemen, de szerintem átlag felhasználónak nincs, nekem is csak nemrég lett. A hozzá adott progit (iTunes) nagyjából kezdem megszeretni, de szerintem nem valami jó, bár kénytelen vagyok azt használni, a Windows Media Playerrel még nem sikerült felismertetni, máshogy meg nem tok feltölteni, mert ez az iTunes valahogy elrejti a fájlokat, ha nézem Commanderben, üresnek látja a Recordings mappát, ahol elvileg a zenék vannak. Hát nagyjából ennyi, én minenkinek csak ajánlani tudom, bár nem egy olcsó dolog, de mindenképpen profin kivitelezett kis készülék. :)
Apám most hozott amcsiból egy 10 gigásat..
Bőven elég nekünk...
Kurva jó, de zenét még nem tudtam lejátszani :)
Mert a hozzá járó MMJ (amit eddig is használtam) ipod pluginje valamiért nem akar feltelepítődni (valami biztonsági kockázat vagy mit ír), és eddig nem tudtam rátenni zenét :)
Most nézek más szoftvert...Amugy jó a naptár, jegyzetolvasó, ébresztő, minden...
Nekem is ez van (marmint 20GB-s Zen) es nagyon elegedett vagyok vele. Pozitivumait leirtad, hatranyai: egy kicsit nagyobb es talan csunyabb mint az iPod es nincs line-out rajta.
A hozza adott atviteli szoftver velemenyem szerint eleg gyengus (az iPod-et nem ismerem) viszont $25-ert remek, Explorerbe integralodo szoftot lehet kapni: Notmad Explorer a Red Chair Software-tol. Az ingyenes probaverzio letoltese utan annyira megtetszett, hogy elso utam nem is a cracker oldalakra vezetett hanem gyorsan megvettem...
Nekem majdnem lett iPod-om, nagyon sokaig szemeztem vele es egy haverom jovoltabol vagy egy hetig nalam volt. A menu iranyitasa nem annyira jott be mint vartam, de a kapacitas (10GB) meg a hataron van (sok a CD-m, rengeteget utazom). Aztan egyik nap.....
Megvettem egy Creative Nomad Zen nevu uj Mp3 lejatszot. Az alap sokban hasonlit az iPod-ra, nagysagra kb 1/2cm-rel vastagabb, tehat meg igy is eleg kis meretu, mint egy magnokazetta. A kapacitas 20GB, de ami a legjobb az az ar/ertek arany, az USA-ban $299.00 az ara. A 20GB-s iPod majdnem a duplaja!!!!! Ami magazint, weboldalt olvastam, atlag 10-bol 8-9 et ad erte, nagyon jo minosites. A leiras szerint 14 oraig tud fullon jatszani, de a valos 12 ora is remek teljesitmeny amint mar teszteltem az utobbi masfel honapban. A menu egy keken vilagito eleg nagy displayen kereszul, konnyen es jol iranyithato, hangminoseg szinten remek, sok beallitasi lehetoseggel itt is. USB2-es meg Firewire portok vannak rajta, a hozzavalo software-el a nagyanyam is tudna grabbelni. Ja igen, ingyen 1 eves Globalis Garancia jar hozza. Nemsokara jon a 60GB-s valtozat is! Ugy tudom Europaban mostanaban lesz elerheto, csak ajanlani tudom, mint alternativat, megegyszer hozzateszem, sokaig iPod-ot akartam, de ha van jobb/olcsobb hat...
A 30 gigás modell mellett döntöttem, és nagyon elégedett vagyok vele elsö szemályes ismerkedésünk után. Talán a fogyasztása kicsit sok, kb. 5-6 órának veszem észre a töltés nélküli autonómiáját (a leírásokban 8 óra szerepel, de szerintem arról is lehet szó, hogy most még nagyon szeretem nyomkodni, és sokkal "intenzívebben" használom, minthogy csak playlisteket halgassak rajta). A dizájn egészen egyszerüen lenyügözö, az utolsó apró részletig finom, elegáns, "aranyos".
Ja, és természetesen a tartón van vonali kimenet, úgyhogy még az a gondom is megoldódott... :-)
No épp ez az.
Amit írtál, azzal tisztában is voltam. Csak el vagyok kényeztetve, mert a Sony MZ-N1 MD walkmanemen menüböl beállítható, hogy az említett 3,5 mm jacken fejhallgató (headphone) vagy vonali (line out) kimenet legyen, és az utóbbi esetben a hangeröszabályozó "nem számít". Szerintem ez jó ötlet a Sonytól. De, ha jól sejtem, akkor az iPodnál ezt nem fogom megkapni.
hogy kimenö vonaljelet lehet-e róla kapni? természetesen. a fejhallgató 3,5 mm-es kimenö jele pontosan ilyen. három gombóc fagyi áráért kapsz kívánság szerinti hosszban olyan kábelt, amely egyik végén 3,5 mm sztero jack van, a másik végén pedig 2 RCA (cinch) dugó. ezzen minden hi-fi erösítöre rá tudsz menni. profi szinpadi, stb erösítökre az RCA általában nem jó, oda inkább olyan kábel kell, melynek másik végén 6,3 mm (nagy) jack van. ilyen kábelt is lehet kapni, söt van u.n. RCA/nagy jack átalakító is. ne felejtsd: a fejhallgató hangeröszabályzójónak beállítása nyilván elsödleges hatással van az erösítöre érkezö jel szintjére.
Most megváltoztatták az iPodot, kicsit átdizájnolták (talán még szebb lett, ha ezt még lehet fokozni), és a kapacitását 10-15-30 gigára növelték. Venni fogok. :-))
Kérdés: lehet róla vonalszintü kimenetet kapni (erösítöbe dugás céljára) -- erröl a szájtokon nem tisztán beszélnek?
Hasznaltan vettem egy olasz baratomtol, asszem 120eFT-ert, mostmar olcsobban is megkapod, akar itthon is. Mivel eddig mac faljrendszerrel futott, csak nagyon korulmenyesen tudtam hasznalni, macdrive nevu progival, amely feltorhetetlenek bizonyult. A legujabb ipod firmware frissitessel atalakithato a wincseszter fat32-esre, igy egy firewire kartyaval mindenfajta driver nelkul mint kulso meghajto lathato. De ettol meg nem jatsza le a zeneket. AZ Ephpod (ephpod.com) nevu szoftverrel lehet szepen felmasolni az mp3-akat, rendszerezni, stb. Telleg jol haszanlhato, kellemes kulseju program. Az ipodhoz tudtommal jar a fulhallgato, egy firewire kabel (amivel tolteni is lehet), tolto, meg szoftver (mac-is alapbol, ha nem winpodot veszel). A firewire piszok gyors, egy komplet albumot egy-ket perc alatt felnyomsz ra. Meg kerdes? :)
A hwsw.hu-n most van egy eleg hosszu leiras, bar a windowsos resze nem teljesen igaz, most mar mindenfajta megkotes nelkul is hasznalhato pc-vel.
Persze hogy van!Hol vetted, mennyi volt?Én külföldön tudnák venni, 240fontért.Szerintem bőven elég az 5Gs.Hogyan tudod áttenni a zenéket?És mégegy: miből áll a csomag?Koszike
Ez egy mp3 hordozhato player az Apple-tol. Eleg komoly 5, 10, 20 GB formaban letezik. Ha valaki birtokol ilyen masinat, vagy annak tapasztalatait az irjon!!
Kosszi