Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Walter W. dolgai (bár én Jesse rajongó vagyok, az a srác egyszerűen mindent el tud játszani...mindent....be is bizonyítja) elég döcögősen indulnak, meg az inkább kissé melankólikus a harmadik évadig. Na ott beindul. Nekem az tetszett nagyon, hogy ezt az életben én is így csináltam volna.....nem mindig, de azért ok. Csak olyan szomorkás az egész. Igazi bűnügyi dráma. Sok üresjáratot tartalmaz.....sok a hangulati elem ( a sivatag, walter szenvedései....a Pizza jelenet persze epic) van benne. Nekem a sztori a harmadik évadtól jött.
A SoA viszont igazi kőkemény "kúlság". Durva kavarások, megosztó antihősök,szerethető rosszfiúk.....és bizony soha de soha nem szerettem motorozni, vagy nem vonzott ez a benzines szubkultúra, de sikerült vonzóvá tenni ezt az egész bőrkabátos klubos, kissé horda szemlélelet, és a motorozást. A történet, és a karakterek elképsztően erősek. Aztán az ír részeknél már bejön a kép, zene, hang is.Jah és nem néznek hülyének. Csak az elején kurva sok az adat, a név, a bandák...stb. Ami külön tetszik, hogy nem természetesnek veszi a különböző szubkultúrákat, és nem élezi ki azok jellegzetességeit...mintha tényleg ott lennél (pl. az afroamerikai embrekék nem állandóan trikóban vannak és hiphopot hallgatnak meg aranyfoguk van....vagy a mexikóiak se tequilát vedelő macsók, meg vehemensen ordibáló szenyórák bandája...sőt a neonácik* sincsenek sztereotíp módon ábrázolva.)
* többiek akik látták: na hova utazott el haza a náci főnök a második évadban...na hova?:-))))) Ez nem lehetett véletlen!:-))
Eleinte nálam is így volt, de mostanában adok egy évadot...max másfelet....de azért valamenniyre meg kell fognia. Alapvetően azt szúrom már ki gyorsan ami taszít elsőre. De ezek többnyire olyan fosadékok amiket a honi ker tv-k tűznek főműsoridőben napirendre.
Ha ilyen ütemben haladok, még a végén letolom az 5 évadot a 6. kezdetére. :) Kétségtelen, hogy beindult a sori, de azért vannak benne dühítő dolgok.
Ami a BB-t illeti, asszem 3 részig jutottam, de valahogy nem fogott meg. Viszont tutira az lesz a következő nagyobb horderejű cucc, amit újra bepróbálok.
Ezek komplett hülyének nézik a nézőket, mondjuk így belegondolva van benne valami... :)
- Jaj, bocsi kis vörös fürtöske, hogy megöltem a férjecskédet.
- Áá, semmi gond, igazából meg akart halni, az életbiztosítás miatt.
- Hüpp-hüpp (könnycsepp)
- De a jövőben légy hozzám őszinte.
Áááááááááááááááááááá!
Ja, és végre meglett a negyedik kéz (ugyan ki hitte volna, hogy Junior lesz az??), megérintették együtt a minibúrát, és.....és.....és nem történt semmi.....csak bekapcsolt a stroboszkóp az istállóban.
ha egy sori nem fog meg elsőre, dobom. nincs időm arra, hogy holtpontozzak:) egyszerűen annyi anyag van, amit érdemes nézni, hogy elsőre kell dönteni. lehet lecsúszom erről arról emiatt, de ritkán hagyok ki aradandó sorit.
BB-re ráfogok menni pont azért, mert egyre több jót olvasok. az egyik kivétel lesz lehet.
Alapvetően én is elsőre döntős voltam sokáig, de rájöttem, nem mindig jó taktika - a Lost-nál volt először ez az élményem, nekiálltam, abbahagytam, mert nagyon nem ... aztán pár évvel később csakazértis -módon újra nekiálltam. Túl kell jutni bizonyos holtpontokon. A Sopranos volt a legdurvább nálam is, ott évadokon (!) keresztül meg voltam róla győződve, ezt én nem fogom kibírni még egyszer :D Aztán... a Breaking Bad-del is kétszer próbálkoztam, engem másodszor már kilóra megvett rögtön. Érdemes azért néha esélyt adni annak is,ami elsőre nem tűnik jónak vagy nekünk valónak.
A SoA-t minden bizonnyal egyszer elkezdem újra és végig is nézem... talán az lesz a következő nagy projektünk együtt? :)))
Érdekes dolog ez. Ha belegondolok, akkor nálam egyik kedvenc sem ütött rögtön, kellett 2-4 rész, mire az ember "otthonosan" érezte magát az adott világban. A Breaking Bad esetében az első 4 rész kimondottan kritikus volt számomra, onnantól viszont... A Sopranosnál meg szinte az egész első évad kritikus volt :)
Egész biztos,hogy nálam is sorra kerül majd a SOA pl., annyi jót írtatok itt is (és máshol is hasonló véleményeket olvasok), hogy lehetetlen lesz kihagyni. Azt is valószínűnek tartom, hogy kell majd jónéhány rész, mire megfog. Nem baj az.
ha engem kérdezel mindkettő. én egy éve belekezdtem a BB-be, de hagytam. nem jött be a pilot. most júliusban papaze posztjai miatt belenyaltam a SOA-ba és bele is ragadtam. nem kicsit.
SOA s0501-04 - rosszabbra számítottam, de végülis jó irányba tolták a dolgot. vártam Tara további személyiségváltozásaiból fakadó mókát és jön is:) a 4. rész végén motoros jacket-ben ülve szívja a csonkig égett cikigt, elég epikus kép. Opie-val várható volt a dráma, egyszerűen benne volt a pakliban, csak idő kérdése volt. viszont ahogyan Clay-ből Piney-t csináltak azzal az oxigén palackkal, meg hájlott háttal az komikus. egy újabb érdekes pont: most vettem észre, hogy a sorozat kreátor Kurt Sutter játszotta Otto-t. rohadt erős játéka van a palinak, ami a raboskodó karaktert illeti, de zsigerből jön, mert a Rahway börtön mellett nőtt fel. úgy tűnik Gemma kerül most nagyon a pálya szélére, ebben Tara segít is neki. eddig nálam oké ez az évad is.