Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Szeretnék télálló citrus (poncirus trifoliata) magoncot, vagy magokat, bármilyen termő citrust, mini kivi töveket, cserébe ajánlok lepke orchideát, szobai green orange növényeket -még kicsik-, kerti málna pici tövet, lila harangvirág tövet/ magot, erdei szamóca töveket (nálunk egész nyáron terem félárnyékba), goji bogyó gyökeres hajtást.
Van fehér dupla bordó középpel,halvány és sötét rózsaszín dupla,sötétből szimpla is,barackvirágszín,és piros.Már nagyok ,olyan méter magasak,eladni nem adom el,de hajtást szívesen cserélek.
Nekem vannak kaktuszaim amiről tudnék sarjakat levenni,most jött meg a kavicsvirág magom is,állítólag 6-7 nap alatt kibúnak a kis kavicsok!Vian egy cserepes kavicsvirágom is amiből már lehet kivenni.
Szia, rájöttem, hogy dobozban elöhajtatva van még néhány Cannám; már szép nagy levelesek. Ha akarod, és terveztek valamikor Budapestre látogatni, elteszem neked. kérlek szólj ha kell!.
Szia, rájöttem, hogy dobozban elöhajtatva van még néhány Cannám; már szép nagy levelesek. Ha akarod, és terveztek valamikor Budapestre látogatni, elteszem neked. kérlek szólj ha kell!
Egy kis utánkeresés sosem árt, mindjárt kiderül a származás, ami megadja a választ a hasonlóságra: a család a Bignoniaceae-k, ld. még ismertebb képviselőit: Catalpa, Chilopsis, Chitalpa, Campsis, etc.)
A Vénuszparkból idézet:
'Kenyai trombitafa (Tabebuia) Elegáns megjelenésű, mutatós örökzöld fácska a bignóniák családjából. Így rokona a Rózsaszín tölcsérvirág, a Lugasszépe, a Sárga trombitacserje, a Trombitafolyondár, de még a Trópusi tulipánfa is. Közös jellemzőjük a tölcséres, trombitaszerű virágjuk. A trombitafa arasznyi, lándzsás, viaszos, haragoszöld levelei önmagukban is díszesek. Vörösbarna trombitavirágai leopárdszerű fekete pettyekkel tarkítottak. Nappalik, teraszok látványos dísze. Tél végén, tavasszal virágzik. Igénytelen, nem kényes növény. '
Nem tudom,de ha megyek hozzád,viszek a növényről képet.Ez 1 kis fa.A vifágai is kicvsik voltak.Most megnéztem a Rappai honlapján,rokona a trombita folyondárnak.Ha van kedved keresd ki,mit ír róla.Vettem tegnap 2 golgit.Fehéret,lilát-Kérsz hajtást?A fajtáját nem tudták megmondani.
Ibolya, szörnyü gyanum támadt; ma kivittem a kenyai trombitafa dugványokat a kertbe, hogy összehasonlísam öket a trombitafolyodárral. Tökéletesen megegyeznek. Teljesen kizárt, hogy lóvá tettek?