Szia. Gratulálok, hibátlan összeállítás. A 16'-as regiszter a billentyűzetek alsó oktávján vissza van foldbackelve 8-ra. Ráadásul kissé halkabban is szól mint egy oktávval följebb, vagy ugyanott a 8'-as. Ez így van rendben. Igazából a basszus megvastagításához az 51/3' némi kihúzása segít. Hogy esetleg a lezliből mennyi basszus jön ki, az az elhelyezésétől is függ. Sarokban több a mély. Szép doboz, annak is megvan jól mindene ami kell. Van egy pár A100 hanxóróm alulra a régmúltból.
A101-esemnél Misivel megcsináltattam hogy ne egy másik félholddal kapcsoljam mi szóljon (lezli-együtt-orgona) mert úgy nem állítható a külsőhöz a belső hangerő.
Inkább eléggé rendhagyó módon hangerő potit tetettem be, így finoman tudom a mindenkori lezli hangerejéhez adagolni a statikus hangot. (vagy levenni)
Nem olyan régen birtokomba került egy A-100 egy 145-ös leslievel. A Harangozó-féle vezérlés sajnos még várat magára, de a régi hagyományos vezérléssel már megszólaltattuk. Egy kis segítséget szeretnék kérni, mivel úgyfest, hogy a basszus hangok nem igazán jönnek úgy ahogy kellene. A legalsó oktávon játszva a legmélyebb drawbar már csak suttog. Van esetleg valami ötlet, hogy mi csináltunk rosszul valamit, vagy más baj van e?
Előre is nagyon köszönöm! Itt van pár kép is illusztrációnak :)
A héten 2× húzták a Deep Purple számait a fülünkbe. Vagyis inkább nyomták. Temeróval ismét jólesett végigzsűrizni a produkciókat. A többi kíváló zenésztárs mellet fő vonzerő persze az orgonista az igazi B3-asával. Dénes a Kedélyes Urakban az 59-es speciális A100-asával, Norbi a Cry Freeben a 63-as speciális C3-asával.
Az A100 kettévágott, zengetős és van alulra is egy háromcsöves, négykapcsolós perka, plusz a lezli erőgép. Csöves 200W-os. Szerintem picikét hidegebb a hangja egy 122-147-nél, amit ellensúlyoz az A100 még korai melegebb TG beállítása. Hatalmasat, igazi grízeset tud szólni.
Szerdán a megírt repertoár részeket Dénes hallatlan precizitással adta elő. Továbbá hogy az egész zenekar szerencsére nem is túl hangosan, szép tisztán szólt, mindig minden jól kihallatszott. A zengető is párszor becsattant orgonahintáztatás által. Kerek, teljes koncert volt, ismét jó volt végighallgatni, köszi az invitációt! Kis pikantéria hogy az orgonát egy másik Hammond orgonista, Laki Zoli szállítja:-)
Pénteken Norbi egy teljesen más Purple előadással mutatta meg a Hammond másik arcát. A sokkal szilajabb előadásmód féktelen szólókat, hangszeres párbajokat eredményzett. Norbi a 73-75-ös felálls hangzását eleveníti föl pont ugyanazzal az összeállítással. C3, 770-as falaci, ring modulator. Megdöbbentőan ugyanazon hangon szólt az orgona mint amire a felvtelekről emléxem. Külön öröm amikor a lezliről átkapcsolt direkt hangzásra, ahogy Lord is 1970-73 közt. Talán a rosz akusztika miatt nem lehett a dobon kívül mindent egyformán jól hallani, de alapvetően az egész csapat a korabeli Purple hangzását hozta max. hitelességgel.
AZtán közösen füstöltük el a vizet felváltva és négykezesként. Amikor Norbi rám döntötte a dögöt, enyhén szólva majd betojtam, de megúsztam az újraélesztést :-))) A végét lezárni így ketten, óriási volt!
A jövő hétre a Sörsátorba a Keep Floyding - Tóth Attila fog sorra kerülni. Javaslom annak is a meglátogatását.
múlt héten voltam németbe egy konferencián, ahol találkoztam egy idősödő úriemberrel, aki hammond őrült. 13 éves korában látta a tévében az alábbi videót és akkor azt mondta, hogy kell neki egy ilyen és ez a tudás.
Most van neki egy C3-a (ez van a videón is :-), L100, T200 és T500-a...
És nemsokára nyugdíjba megy és ezeken fog játszani...
A srácok a mai napig játszanak...
Hardin&York - Tomorrow Today - Live Beat Club Radio Bremen 1968
szóval, a 710-be nincs aktív keresztváltó, hanem a forgócsatorna passzívan van szétosztva roto-ra és tölcsérre. A kapcsolás más mint a 122-ben, a törésponti frekire nem jöttem még rá.
A cuccban 2 független végfok van (forgó, álló).
A 822-be van olyan aktív keresztváltó, hogy a forgót 3 részre vágja (tölcsér, roto, mély), az állót ketté (ovál, mély), majd így megy rá négy független végfokra, amik hajtják a hangszórókat.
A 760/770 meg aktív keresztváltó után hajtja a mélyet és a tölcsért...
Egyelőre még nem beszéltünk róla, csak kölcsönkaptam a tesztverziót. Van neki dobozzal meg anélkül, szinti-illesztő fokozattal meg anélkül, szóval sok a varia.
igen, a különbség a meghajtásból ered, azóta Misivel is beszéltem róla. A korg sem szólt rosszul, lehet, hogy kellett volna állítani rajta...
Egyébként a 710-es 2-csatornás erősítővel rendelkezik (álló és forgó csatorna), míg a 722/822 4-csatornás erősítővel rendelkezik (álló mély, álló közép, forgó közép, forgó magas)
Sőt, a 722/822-nek az aktív váltója úgy van megcsinálva, hogy a forgócsatorna legalját beleküldi a statikus mélybe, így megóvja a rotosonic forgó hangszórót a mélyektől, de csak a forgó csatornát használva is jól szól.
710-nél jobb híján közösítettem a bemenetet és lehúztam az álló oválhangszórókat, hogy csipogjon is, meg legyen mélye is.
Ezek közül vajon melyik az enyém? Mert a 6060 B jelzésre nagyon sok infót nem találok. Van ennek valami egyéb típusa kimondottan amit nem találok?
A tranyós erősítők előtt az úgynevezett "csöves" erősítők voltak, amik elektroncsöveket használtak. Ebbe nincs elektron cső. Szerintem amúgy tranyós. De nem vagyok benne biztos.
Viszont egy kérdés. Ha a Leslie La 2700E típus 500VA-ből 270 maximum 350W-ot képes leadni, akkor az Én 300VA-om mennyit adhat le? Hangteljesítményre 200W-nak érezhető. Hogy lehet ezt kiszámolni ha nincs feltüntetve rajta,h. mennyi a leadott teljesítménye?
Szia. Azt hiszem ez egykor a Cry Free-ben forgott és Misi új vezérlést is csinált neki. A teljesítménye nagyon nem hatalmas. Az az Allsound LA2700. Ez inkább a kifejezetten kicsi lezlik közé tartozik, ami egyben előnye is, mert így sem kicsi. Súlyban sem, de relatíve mégis. :-)
Ezzel az orgona -szinte mindig- vagy gitár -esetenként- hangját szokták térben megforgatni hogy ne legyen olyan "szúrós".
Orgonás körökben egyáltalán nem ritka. Kb 60-80W-os, de tranyósban annyi. Mit érhet? Sok hasonlót kínálnak eme szűk piacon, ez az alacsony, induló kategória egyik darabja. Következő kategória a tranyós, de Leslie márkájú "hűtőszekrények" (710-760-822), már százezres határ fölött. A csúcs a faréses, csöves Leslie-k (145-122) jellemzően 3-500e közt találhatók.
Üdvözlet mindenkinek. Hozzá értő emberekre találtam úgy érzem.
Került hozzám egy ALLSOUND Leslie LA 6060 B. Magyarországon nem sok infó van róla. Keresgéltem, és a HAMMOND orgonához kapcsolódik. De más fórumokban láttam,h. zenekari kombóként is használják a nagy teljesítménye miatt.
Mint látom Ti témabeliek vagytok, főleg hozzám képest. Mert Én elektronikus zenével foglalkozom.
Mi a véleményetek erről a típusról? Mit tudhat? Mennyit ér? Mire használható? És tényleg ritka e ahogy zenével foglalkozó emberektől hallom?
Köszönöm a válaszokat előre is. Felfogom nézni rendszeresen :) Pár képet mellékelek nemsokára.
A 722 Leslinek lehet állitani külön külön a hangerejét , a magas mély és közép hangszoróknak, és van az oldalán egy hangváltó mely megváltoztatja a magas mély vágás frekijét . Nem Jensen hanem Eminence hangszoró lakik benne eredetileg , melyet érdemes azonnal kicserélni JBL, vagy EV hangszorókra És magányos véleményem használni hozzá aktiv hangváltot mellyel univerzális hangzások alakithatók ki rocktól a smoth (nekem ez ködös) jazzig az acidról má nem is beszélek. Aki nem hiszi járjon utána , de tényleg ...
Ahogy elnézem a 710-722-822 gyakorlatilag ugyanaz a lezli. Ok, a 710-nek csak két oválhanxórója van középen, míg a 22-re végződőknek elöl is van egy +3.
Van azonban egy egzotikusabb elrendezés, a 720-as. Ott rotosonic helyett egy kisebb dobrotorforog.