Na akkor most világositson fel valaki. Eddig ugy tudtam,hogy a mulad kacsák nem tenyészthetők tovább, ivartalanok.
Most viszont google barátunk segitségével azt olvasom, hogy nagyon jó a tojáshozamuk, tenyészthetők.
Valaki tud segiteni? Már csak azért mert nekem is van 25 db kb. 2-3 hetes ilyen kiskacsám és azt terveztem, hogy mivel nem szaporitható igy vágósuly elérése után mennek a fagyasztóba.
Hát pedig van, mert ismerősömnek a góré alá tojt 2 kacsa. Egy beltenyésztett fehér, 1 az én tavaly őszi kelésemből lévő.
Az őszi az szépen keltett, a másik az 19-ből 4et. Mind2 kacsa ugyanolyan helyen volt, ugyanazzal a körülménnyel. Még a tojófészek is egyforma volt. Az egyiknek a góré jobb, a másiknak a bal oldalán. A jobb oldali keletnek háttal volt, a bal oldali kelttel szemben. Azért ennyire csak nem befolyásol az égtáj.
Lehet tenni alá, de kotlótól függ, milyen jó lesz a kelési arány. A tyúknak nem kell annyira a hűtés mint a némakacsának. Így oda egy aránylag "rossz" kotlós lenne a jó, olyan mint amilyet ismerősömnek adtam, az alig szállt le a tojásról. Tyúknál az a hűtés ami a kacsánál van, nagyon sok, de sok helyen hallani hogy oda-vissza jól keltett mind2 állat mind2 tojást.
Sziasztok.Nekem 3 kotló alól 41 kiskacsa kelt,de az egyik alatt volt 10 gyöngyi tojás is. Az egyik kotló keresztben ült a tojásokon,5-6 mindig kilógott alóla,s ezért gyengén keltett,s ugy döntöttem nem tartom tovább.A másik kettővel meg vagyok elégedve.
Szia. Nem tudom milyen fajta lehet, talán ha képet tudnál feltenni. Akkor se biztos hogy tudom, mert nekem csak némakacsáim vannak, és nem is volt soha más fajta. De biztos vannak itt hozzáértő emberek is.
Nagyon-nagyon szépek!!!! :-) Nekem egy darab maradt amit kimenekítettem. Kettőt legyilkolt a gácsér, egy kamikáze volt kiugrott a szekrényen lévő dobozból és sajnos nem élte túl. A többi tojás meg kihűlt mert a tojó e miatt a négy miatt leszállt a fészekről. :-(((
Majd jövőre talán nagyobb sikerem lesz a kotlósokkal. Ehhez az egyhez megpróbálok pár darabot venni, mert szegénykém biztos nagyon egyedül érzi magát :D
Van 2 db gácsérom. Majd teszek fel képet is, de most egyelőre a külleme alapján kellene a fajtája.
Az egyik:
Zöld csőr, zöldes fej, a zöld szín egészen a hátig nyúlik. A háta fekete, a hasalja szürkés-fehér.
A hangja: mint a vadkacsának, ilyen "brrr-brrr"
A testtartása kicsit emelkedő, nem olyan mint a magyarkacsáé.
A másik:
Barna cirkás, a szárnyvége kékes. sárgás csőr, nagyon pici zöldes beütéssel.
A hanja: sha-sha-sha, mint a rendes magyarkacsának.
A testtartása mint a magyarkacsának, a háta földel vízszintes tartású.
Az utóbbiról a gazdája szerint és szerintem is tarka magyarkacsa.
De az előbbiben nem vagyok biztos, mivel a kinézete és a hangja is más, és akkor jönne a kérdés, hogy milyen fajta lehet? Esetleg ősmagyar kacsára gondolok, de annak a vonásait sem ismerem.
Mind2 nagytestű, a szülőpárok is nagytestűek, semmiképp nem vadkacsák.
Nyugi ! Én nem értek hozzá, de körbeérdeklődtem az összes informatikus és programozó barátomat, egyöntetűen azt mondták, hogy NEM lehet vírusos. Szerintem aki nem akarja az nem fogja megnézni az albumodat, képeidet. Én mindíg megnézem és gyönyörködöm bennük, és egyáltalán nem félek ,hogy vírusos!!! :D