Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Emlékeim szerint a 6-os nem a Csapó utcáról indult. A külső végállomása egész véletlenül nem a Sámsoni úton volt (? - Faraktár - Rakovszki - Ótemető - Kincseshegy - Sámsoni út)?
Nekem feltűnt, hogy mostanában egyre kevesebbszer hagyják ott a buszhoz szaladó utast a sofőrök, de még mindig van 1-2 olyan buszvezető - az arcuk előttem is van - akik továbbra is hódolnak eme szenvedélyüknek. Reméljük nem sokáig lesznek már a cég alkalmazottai.
"Egyre több trolin látom ismét, hogy nem működnek a kijelzők."
Én is látom ezt sajnos. Pl a 385-ből egy komplet oldalsó kijelző hiányzik :D. A maz trolinak viszont elég szépen működik mostanába a kijelzője amin csodálkozok is :). Busznál meg az oldalsó kijelzők romlanak elfele ami elég zavaró mert volt olyan eset,hogy elöl meg középen 47-es volt ki írva oldalsóra meg csupa össze visszasággal 18Y :D.
Eddig egyedüli pozitívumként a járművek tisztaságát tudtam felhozni.
Az utóbbi hónapokban mintha a takarítók sztrájkba léptek volna. Arról nem is beszélve, hogy egyre siralmasabb állapotban vannak a buszok.
Jó pár nappal ezelőtt (direkt nem írom mikor, nehogy miattam tolják le a sofőrt) az LMG 065 áll a Rákóczi - Csapó utcák kereszteződésénél. Se bekapcsolt kijelző, se tábla. Gondolom, a megállóban ugyanazt játszotta, mint a trolik pár hónapja*. Persze a 2-es, vagy a 3-as számjegyet könnyebb kézzel mutatni, mint a 11-est, 24-est, 24Y-ost, vagy 43-ast. Marad a kiabálás. Nem álltam ott a Csapó utcai megállóban, de elég nagy kavarodás volt.
* Egyre több trolin látom ismét, hogy nem működnek a kijelzők.
Sajnos nem csak az LMG-038-as zörög :(. Elég sok buszon tapasztalom,hogy egyre jobban kezdenek szétesni.Pl az LMG-033-asról már hónapok óta hiányzik hátulról egy sarokelem és ami szomorú hagyják így közlekedni.Csuklósokkal is van baj.A forgózsámoly egyik másiknál úgy nyikorogok kanyarodás közben mint egy lovas szekér :D.
Túl sokat nem használtam az elmúlt egy évben a tömegközlekedést (csak hétvégente), de január óta tényleg észrevettem némi pozitív változást.
Az elmúlt három alkalommal mindig pontos volt a buszok érkezése. Konkrétan a 19-es állt be pont akkor a Csokonai Színház megállóba, amikor ki volt írva. Persze ez hétvégén, koraeste volt, de akkor is nagy szó.
Eddig is úgy voltam vele, hogy a sofőrök 70%-ának a viselkedésével nincs gond.
A minap egy olyan utast fogtam ki, akinek a türelmét bárki megirigyelhetné.
6 perccel az indulás után (tehát akkor, amikor kell!) érkeztük a Legányi utcához, a felszálló 3 illuminált állapotban felszálló fiatal odavágta a sofőrnek, hogy mi az isten f***áért kell ennyit késni?
A sofőr becsukta az ajtót, és továbbment, még vissza sem szólt. Ha én ültem volna a fülkében, lehet hogy megkínáltam volna a srácot egy brióssal.
Azt el tudom képzelni, hogy a hétvégi 40 perces követés tréfálta meg őket, bár az ő bajuk, ha annyit isznak, hogy nem tudják, milyen nap van :)
Ami viszont a buszok minőségét illeti, egyre inkább aggódom. Az LMG-038 úgy zörög menet közben, hogy a 9-301-es is megirigyelte volna fénykorában.
A Borzán Gáspár utca végén volt egy forduló (nem a "klasszikus" Borzán Gáspár utcai forduló), egy ideig meg is hagyták, csak szalagkorláttal lezárták a Monostorpályi út felőli végét.
Egy időben a 18 és a 18Y is ott fordult vissza, akkor még a Segner térről indultak.
2004 környékén, amikor a Monostorpályi utat újították fel, volt egy másik 8A is a Nagyállomás - Szabó Kálmán utca - Borzán Gáspár utca útvonalon.
Nem tudja valaki, hogy régen merre járt a 8A, 29-es, 30/30A jelzésű autóbuszok. Válaszotokat előre is köszönöm. Amúgy a DKV-nak meddig tart a szerződése a várossal???????
A Cora bezárt már vagy nem? Az Auchan mikor fog kinyitni?
A DKV is csinálhatna átszállópontokat mint az MVK. Mert én nem érem el a kiszemelt buszomat a Hal köznél, mert a józsai beáll a megállóba, s mire odaér a 25ós, addigra bezárja az ajtajait. De ezzeĺ nem csak én vagyok.