Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Üdv mindenkinek! Egy kisebb BSZKRT-s diorámát építek ( pár ember ácsorog egy megállóban ) és felmerült egy probléma : milyen színűek voltak a BSZKRT oszlopai? Vannak korabeli oszlopok szerte a városban, Szentendrén a múzeumban, de ahányan vannak, annyi színűek. Melyik a helyes? Esetleg egy színminta? Ha valaki elmondja, merre van BSZKRT színű oszlop annak is nagyon örülnék.
Legjobban ezt az oldalt tudom ajánlani: http://scalemodeldb.com/paint kicsit csalókák az ábrák a színenkénti 15 feletti eltérése már brutális is lehet, azaz keverni kell vmit hozzá. A táblázat szerint a humbrol 104 van hozzá legközelebb. Az eltérés nem tudom mennyit jelent konkrétan, azaz nem garantálom, hogy százalékot jelentene. rgbhsv összetevők úgyse sokat segítenek. lényeg én a legközlebbi hozzáilló színt szoktam választani és kevergetek. üdv.: Laci
Sziasztok: Kellene egy kis segítség V43 villanymozdony Kasznit szeretnék lefesteni. Kék színűre,csak azt nem tudom hogy ilyen festéket vegyek hogy ojan legen mint a gyári hagy legalábbis hasonlítson rá. tudnátok segíteni???
Átterveztem a hajtást szíjtárcsásra.(úgy súgták az ötletet de bevált) Ég és föld a különbség, és csöndes !
A középső kerék is kapott csigát, ha ráteszek egy kis súlyt akkor már nem pörög el a mozdonnyal sem.
A nagy szíjtárcsa rézből van fúróval kireszelve ékszíj profilra. A súlya és nagy kerülete miatt egyben a lendkerék szerepét is betölti, de azért a motorra is rakok.
A motoron még nincs tárcsa, ideiglenesen rádobtam a fogaskerékre a szíjat, de így is remek.
Áramszedőt egyenlőre csak a szerkocsi kap, többit majd meglátjuk.
tetszetős ez a megoldás. viszont tudtommal ezeknek a motoroknak marha nagy a fordulat számuk. futásilag milyen a kis gép? hasonló méretekbe kellene nekem is hajtást kieszelnem
Bizony jól fel kell töltened súllyal is a szerkocsit. Ha már a harmadik kerék is kap csigát akkor nem lehetne hogy tapadó gyűrűt is kapjon? Áramot csak a Szerkocsi fogja szedni vagy a mozdony is?