Új vagyok még itt, és lehet, hogy olyan problémával jövök, amiről már volt szó. Ezért előre is elnézést kérek.
Regisztráltam a PayPal-on, CreditCard-ot is hozzáadtam az account-omhoz, és vásároltam egy kanadai internetes áruházban egy órát. Viszont az áruházban már csak egy óra volt raktáron, de az is selejtes, ezért visszafizették az árát. Legalábbis a PayPal history-jában ez áll, viszont a bankszámlámon nem jelent meg ez az összeg. Szerintetek mi lehet a gond? Várjak még, hátha megjön a pénz? Ha nem, akkor kihez forduljak? A PayPal-t kérdezzem meg, vagy a bankot?
Mindenkinek köszi..már ki is próbáltam.... A premieremhez ugyanahhoz több emailcím van hozzáadva..azt egnek számolom... Most meg miután az ÉS-re felhívtátok a figyelmet nyitottam egy új personalt.
Egyszerű: regisztrálsz, és personalt választasz. Nekem business-ből is kettő van, ugyanarra a cégre, és még nem szóltak érte. Lehet azért, mert az egyik amerikai, a másik magyar regisztráció?
szeretnék nyelvet váltani a paypal.com-on regisztrált accountomon, de a kezelőfelület csak angolt, franciát és spanyolt (no meg kínait) kínál fel, nekem meg német kellene
írtam a helpdeskre, de már kétszer nem válaszoltak
annyit tudok ángilusul, hogy elboldoguljak a normál használattal, de a német mégis csak komfortosabb lenne... :-)
néztem a német oldalt is, de ha beregisztrálok, onnan is csak az angol kezelőfelületre jutok, holott biztos van nekik német site-juk is
de lehet: Can I have a PayPal Personal and a Premier/Business Account? PayPal allows members to have one Personal account and one Premier or Business account. However, each account must contain an unique email address, bank account and credit card.
és personalnál nincs semmilyen havi limit (már ha van kártya hozzáadva), csak évente max 5-ször fogadhatsz kártyás fizetést (aminek a díja húzósabb, mint a premieres pénzfogadásnak)
Egy személynek lehet két accountja, egy personal és egy premier. Így a kártyás fizetéseket fogadhatja az utóbbin, az egyenlegből utaltakat pedig az előbbin.
"Annyira" nem érdekel ez a dolog, lévén hogy "valaki" :) felajánlotta a fórumon hogy ha arról van szó intézi az ilyen jellegű ügyeket, biztos ismered az illetőt :)
Szóval nem akarok nagyon mélyen belemélyedni a paypal-os dologba a dolgok jelenlegi állása szerint. Azonban úgy tudtam, hogy Mo-on nem tudom "levenni" a pénzt a számláról, forintosítani, mert valami akadálya van, de ha nem így van annak csak örülök.
Personalként baromi kevés lesz a havi limited és csak kb 5db kártyán keresztül jövő paypalpénzt fogadhatsz.... Personalként ugyanúgy kikérheted forintban a forintszámládra a pénzt....miért ne tehetnéd?
Nem értem teljesen ezt a helyzetet. Akkor ez most azt jelenti, hogy personal accountosként nem tudok fogadni pénzt?
Én úgy gondoltam, hogy ha eladok majd valamit, és megadom a paypal accountomat, akkor oda jön rá a pénz, és megjelenik az accountomon. Tudom hogy Mo-ra nem lehet lehívni a pénzt, de úgy gondoltam, hogy ha összegyűlik ott a paypal accounton a pénz, akkor azzal tudok fizetni más paypal accountosnak.
Amit belinkeltél, abban van 2 idevonatkozó mondat.
Az egyik:
"Sellers who offer PayPal as a payment option in their eBay listings (either via logos or through text in the item description) must accept card funded payments.
Az eladók, akik PayPal fizetési lehetőséget ajánlanak a terméklapon (akár logóval, vagy a leírásban) el kell hogy fogadják a kártyás fizetést.
A másik:
" Sellers may not communicate to buyers that they only accept account balance or bank account funded payments, or will not accept card funded payments. "
Az eladók nem mondhatják a vevőknek, hogy ők csak PayPal "account balance"-t, vagy bankból feltöltött PayPal fiókból fogadnak el fizetést, vagy nem fogadják el a kártyás fizetést. (ez meglehetősen pongyola magyar fordítás, értem, de elég nehezen fejezem ki magyarul, bocsi. :-) )
A Paypal mindig minden átszámol USD-re? Ha pl. egy németországi netes boltból akarok vásárolni, ahol az áru ára+ a postaköltség euroban van megadva és az én bankszámlámon is euro van, akkor két konvertálás (euroról dollára, majd utána dollárról vissza eurora) költsége fogja terhelni a tranzakciót?
"Teljesen ingyen áttérhetne Premier accountra" A váltás valóban ingyenes, de utána mindenért tranzakciódíjat kell fizessen, nem csak a kártyás fizetésért. eBay-en viszont kötelező a Premier vagy Business, és kizárólag az eCheck-et szabad visszautasítani: PayPal Payments Policy
Igen, Te nem tudsz, mert Te magyar accounttal csak bankkártyával tudsz fizetni, a Personal accountosok nem fogadhatnak kártyás fizetést. Max. szerintem akkor tudnál fizetni, ha adtál volna el valamit az Ebay-en, és magán az accountodon lenne pénz, amit még nem withdraw-oltál le a számládra.
Mondjuk én az eladót sem értem. Teljesen ingyen áttérhetne Premier accountra, és több vevője lehetne.
Igaz még az, hogy ha az eladónak Personal Acountja van a PayPal-nál, akkor nem tudok neki PayPal-on keresztül fizetni, csak ha Premier vagy Business accountja van?
Igen, van tracking számuk el kell kérni az eladótól.
A Paypal-ról. A PayPal 2x ellenőriz, nem egyszer. Először amikor beírod a kártyád adataid, és mindent elfogadsz, azaz továbblépsz, akkor csinál egy 1 USD-os ellenőrzést. Ezt nem terheli rá a kártyára, csak próbát csinál. Az összeg a kártya mögötti számlán zárolódni fog, de ez a zárolás 14 nap múlva automatikusan feloldódik.
És van egy második az expanded use number, az az a bizonyos 400 Ft, amit ráterhel a kártyára. Ez viszont egy valódi terhelés. Az OTP ebből a szempontból elég lassú, mert a netbank nem kezeli a zárolt tételeket, tehát az expanded use numbert csak akkor fogod látni a netbankban, amikor ezt a terhelést lekönyvelte az OTP. Viszont ezt a 400 Ft-ot is visszakapod, miután beírtad az expanded use numbert, kb. 2 nap múlva megjelenik a kártyádon, mint jóváírás.
Minden DHL-es csomagnak van ilyen tracking száma? Lenne egy komplikáltabb kérdésem is: Van egy OTPs Mastercardom, egy euroban vezetett bankszámlával. Regisztráltam a Paypal-ra, a 400 Ft-os kártyaszám ellenőrzési dolog, hogyan történik a gyakorlatban? Nem tudom miből gondolják, hogy M.o-csak forintban lehet banszámlát vezetni. Át valamit állítanom a paypal-os accountomnál, hogy ne forintot akarjanak levenni az euros számlámról? Ha jól tudom egyébként 1 USD lenne az "ellenőrzési díj" , úgyhogy elég "érdekes" árfolyamot használnak.
Igen, pont azt akartam én is írni, hogy az ilyen DHL-est a sima postakocsi viszi ki csomagként. Viszont lehet követni, majd itt: <a href="http://nolp.dhl.de/nextt-online-public/track.do?lang=en" target="_blank">DHL tracking</a>
Mindenképpen kérd el a tracking számot majd az eladótól.
Mostanában jó pár csomagom jött németből, és tapasztalat, hogy 10-ból 9-szer 5 munkanap Németországból. Egy hétfőn feladott csomagot a következő hétfőn kézbesítenek ki.
De ez a téma itt egy kicsit OFF, van külön Ebay-es topic: Index Ebay topic
Hú, nem könnyű a szöveg (nekem). A méretek miatt csak csomagkénti feladás lehetséges. Azt írja, hogy a sajnálatosan megromlott egészségi állapota miatt kényszerül eladásra, és csak magán célokra (~hobbi?) volt használva. Garanciát nem vállal, mert nem cégként hanem magánszemélyként árulja. Az állapotáról nem ír onnantól bővebbet.
Ezt a DHL-lel való küldést ne úgy képzeld el, hogy jön a DHL-es futár. A dhl és a Deutsche Post összeolvadt valamilyen szinten (valaki megvett valakit), és így ami ott dhl-lel van feladva, az jön valameddig D.Post-tal, onnan meg a magyar királyival. Ha DHL futár hozza, az többe kerül, ez a 17 eurós verzió a magyar posta végkézbesítése lesz szerintem.