Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cápaFeri Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4332

Ja és még valami Kóma mester.

A felni az anyagiakon túl ízlés kérdése is. Én kompromisszumot kötöttem pénz és ízlés terén valamint nem akartam, hogy nagyon peres gumit kelljen használnom, így lettek ezek a 15-ös felnik. Van szebb, van drágább, de szerintem 16-osat ne rakj fel ezekre az utakra, főleg ha sűrűn jársz pest felé.

Mellékelek néhány képet az én kicsikémről is...asszem ezeket még a többiek sem látták.

Üdv!

Előzmény: Kóma mester (4325)
cápaFeri Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4331

Hali Kóma mester!

Üdv a fedélzeten, gratula a járgányodhoz!

Milyen az az "elitte full" felszereltség? Nekem csak sima "Elite" van:-)

A fogyasztás állítólag 10000 km-ig áll be, de ezt is csak hallottam. Az enyémben is csak alig több, mint 3000 van:-) A járatásról meg az a véleményem, hogy úgy 5000 km-ig fokozatosan terhelve szépen fel lehet ébreszteni a pacikat. Én mostmár előzéseknél 5000 fölé engedem, de átlagos poroszkálásnál 3000-3500-nál váltok. Az első ezresben viszont 3000-3500-nál mindig elváltottam! A lényeg az, hogy ne terheld a motort nagy gázadással, főleg alacsony fordulaton! Inkább huzamosabb ideig azonos fokozatban kis gázzal felpörgetve és utána váltani. Ajánlom az első 15000-ben, hogy minimum egyszer, - de ha gyakran rövidebb távon használod a kocsit, akkor kétszer- az olajat lecserélni.  (Mondjuk 2500-nál, aztán 7500-nál.)

Sok balesetmentes km-t!

Üdv!

Előzmény: Kóma mester (4319)
bzsazsa Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4330

Hali!

Gratula a szekeredhez!!! :-)))))))))))

Sok fogyasztás csökkenést ne várj a direktlégszűrőtől!!(mármint litereket,max.2-3 deci/100km)

Inkább a teljesítménye/hangja változik alacsonyabb ford.számról jobban fog húzni.

R*R kollégánk nagy mágus szerintem vele konzultálj mielőtt esetleg megpróbálnának rádsózni valami gagyi kínai vackot nem érdemes megvenni az óccsó cuccost.

Üdv bzsazsa

Előzmény: Kóma mester (4324)
1.4 Elite Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4329

Ja!

Esztergomban a szervizben ki van irva, hogy ha hozott olajjal kérjuk az olajcserét, akkor 2500Ft környezetvédelmi adót kell fizetni, amiért a fáradt olajat tárolja, és elszállitja!

Azt nem értem, hogy ha ő ad olajat akkor nem adóznak?

Vagy akkor mennyiért veszik az olajat, ha "lenyelik" a 2500Ft-ot, és még haszon is marad?

Az biztos hogy egy autóban nem az az üzlet ha eladják, hanem utánna az a rengeteg pótalkatrész, és javitás az igazi lóvé!

1.4 Elite Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4328

Üdv Cartársak!

Látom szaporodunk mint a biogiliszták! Hála Istennek!

Egy kollégám autók után kajtat, és már 2 helyen is emlitettek neki komolyabb (200-300e Ft) áremelést. Ami személy szerint nekem jól jönne. Csökkentené az amortizációmat.

Jövő hét csütörtök reggel 8 kor megy a műtőbe Lacsika, csapágy ügyben.

Ha tudok beszámolok a szerviztapasztalatokról, de mostanában elég elfoglalt vagyok.

Sziasztok!

R*R Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4327

"Azt hallottam hogy a chip nem túl jó dolog egy illyen kis motornál..."

Nem cm3 függő, nem erőszakolja meg a motort (legfeljebb a rider), optimalizál az adott autóra (a gyári széria programnál van jobb is), ha szolídan vezeted: az üzemanyaggal is spórolhatsz. Akitől a "nem túljó dolgot" halottad, v.színű rossz helyen járt ezügyben, vagy rossz helyről kapta az infót. Drágán is lehet pocsék munkát végezni.

Az üzemanyag minősége (adalékolása) egyéni szempont, de a hol sem mindegy ugyanabból a minőségből, mert előfordul mégsem ugyanaz.

"gyári 15-ös alut"   szerintem, ha már alu= akkor 16-os és sokkal szebbek-jobbak is vannak a gyárinál (szezonvégi leárazások!) Szerencsésebb lett volna téli köpennyekkel kihozni az autót, most könnyebben válogathatnál.

Előzmény: Kóma mester (4325)
Kóma mester Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4326

Sziasztok srácok még azt akartam , hogy nem lesz valami országos lacetti találkozó valamikor?

Jó lenne...

Kóma mester Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4325

Köszi R*R

elolvasgattam most már tudok egy s mást, köszönöm.

nem is drága rosszabbra számítottam, ezt a légszűrőt megejtjük, kipufogósom van akihez évek óta járok és megvagyok vele elégedve.

Azt hallottam hogy a chip nem túl jó dolog egy illyen kis motornál, meg attól fázom is egy kicsit már csak a gari miatt is.?

milyen benzint érdemes tankolni? a gyár szerint 92-től???!!!! fölfelé de a legjobb 5-öst.

a super 100-al mi ahelyzet, vagy legalább a 8-assal

és mégegy : nem tudtok olcsón gyári vagy nem gyári 15-ös alut?

Előre is kösz!

Kóma mester Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4324

Szia Pusztazamor

Köszönöm a gratut, remélem sok örömöm lesz benne. Ha lesz kép feltétlenül elküldöm, köszi .

csak a fogyasztása nem az igazi, na meg a teljesítmény, bár gondolom még nincs beégve, (ezelőtt egy olasz verdám volt amit imádtam és nagyon ment)  de utánna járok a segítségetekkel a dolgoknak.

Köszi 

Pusztazamor Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4323

Üdvözöllek Kóma mester. Gratula a "verdához".

Ha van fényképed akkor küldj egyet a lacetti@vodafone.hu címre, és kikerül az autód a weboldalra is.

www.lacetti-klub.hu

R*R Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4322

Szia!

Mielőtt bármit elhatároznál a 4225 alatt időzz el egy kicsit!

Ezenkívül sok korábbi érdemlegeset is megtalálsz, de kérdés mennyit kívánsz költeni és milyen árszínvonalon, csak ezután következik a hol-hogyan-mit és kitől?

Kis ügyességgel és saját kivitelésben sokat meg lehet spórolni, mert a tuningműhelyek nem a legolcsóbbak. Az optimalizálás talán a legkényesebb része a beavatkozásoknak, de egyben a leghasznosabb is! (Flotta: 48.R*R)

http://www.autotuning.lap.hu/

A mester tán anestesiologus?

Előzmény: Kóma mester (4321)
Kóma mester Creative Commons License 2006.09.10 0 0 4321

Köszi R*R

De még nem lettem sokkal okosabb , azt mondod hogy sport légszűrőt kell tenni bele?

Mennyibe kerül?

Ehhez a típushoz hol vegyek?

Mennyivel esik a fogyasztás?

Hány lóval gazdagodik?

Ja és még valami , konkrét lacetti optikai és motor tuningot hol érdemes, vagy hol lehet csináltatni?

Mert erről nem találtam a neten.

Amúgy köszi hogy válaszoltál, és hogy befogadtatok!

Neked milyen a vasad?

Kóma

R*R Creative Commons License 2006.09.09 0 0 4320

Üdv!

Biztosan jólesik a gratuláció (és a vígasztalás, hogy a fogyasztásod jobb lehet)!

De lásd fbh 4290;4301

Nemcsak várnod, hanem tenned  is kell a jobb fogyi érdekében!

Előzmény: Kóma mester (4319)
Kóma mester Creative Commons License 2006.09.09 0 0 4319

Sziasztok

most már én is itt vagyok, egy újabb lacettitulaj.

1 hónapos az autóm és mostmár kezdem nagyon megkedvelni eleinte még furcsa volt az előzőhöz képest, de már megszoktuk egymást.

Ő egy: 1.4-es elitte full, bordó metál, ötajtós és 1200 km van már benne

Kérdésem : mikor áll be a fogyasztása, és mennyi ideig járassam még?

Pusztazamor Creative Commons License 2006.09.08 0 0 4318

BeZe1974 gratulálok az új autódhoz. Reméljük, neked is sok örömed lesz benne.

Fénykép. és oszd meg velünk is. Sőt a weboldalra is felrakhatod.

:)

Előzmény: BeZe1974 (4317)
BeZe1974 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 4317

Koszonom :)

Amugy ma elhoztam es szerintem ez az auto egyszeruen jo :P

Mondjuk kicsit fura volt elso kormanyzasnal nem felmenni a padkara (szervokormany rulz).

Kicsit kohogtem a benzinkuton mikor elnyelt 54 liter benzint :)  Eddig a felesegem Matizat vezettem.

Amugy nekem nagyon tetszik az uj auto.  Javaslom mindenkinek.

Előzmény: cápaFeri (4304)
ivb Creative Commons License 2006.09.08 0 0 4316
Nálunk a MOL kúton ennyi a 98-as (ma reggel tankoltam) :-))))
Előzmény: Komis (4314)
extekergo Creative Commons License 2006.09.08 0 0 4315
Talán másoknak is ajánlanám a figyelmébe :Hol tankoljak (ha még nem ismeritek).
Előzmény: Komis (4314)
Komis Creative Commons License 2006.09.08 0 0 4314

Off

Igen, de a cég központi email címére küld. Honlapon rajta találod a titikárságit.

On

Üdv mindenkinek!

Most kb 280Ft üzemanyag árak. Szerintetek a tél elött mennyit vesznek még vissza a kincstártöltési akció lejártával.

Baja +100km körzetében, melyik a legolcsóbb, megbízható Shell kút? Elsősorban Pécs és Szeged irány érdekelne. Írányár a bajai 'teco' kút: 282Ft/l.

Kellemes napot :-)))))))))

Előzmény: R*R (4313)
R*R Creative Commons License 2006.09.07 0 0 4313

Szia!

"megírod levélben?"

e-mail szerinted megfelel?  

Előzmény: Komis (4312)
Komis Creative Commons License 2006.09.07 0 0 4312

SZia!!

Ezt már nem kéne turbóznod vagy mégis..?:-))

Off

Kérést, észrevételt amiről beszéltünk megírod levélben?? Most kezdjük az a vonalat piszkálni... ISOval tudtál mit kezdeni végül?

On

Előzmény: R*R (4311)
R*R Creative Commons License 2006.09.07 0 0 4311
Szia! Csak ha sedan is lesz, akkor esetleg...!
Előzmény: Komis (4310)
Komis Creative Commons License 2006.09.07 0 0 4310

http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2006.09.06.&278886

Szerintetek, be lehet majd cserélni a mostanit az 'utódba' szőrt a szőrért..?:-))))))))

Dögösnek hat....vagy hét millió...:-))

Komis Creative Commons License 2006.09.07 0 0 4309

"Szurkoljatok :)"

Ha akarod!? Kátrány, kátrány...:-))))))))))

Bocsi, de pihent vagyok. Üdv a topikban és gratula a választáshoz! :-))

Előzmény: BeZe1974 (4303)
Komis Creative Commons License 2006.09.07 0 0 4308

2005. februári átvétel. Én 10% CHF-s hitelt, egy 6,6% CHF-s hitellel egyenlítettem ki.

a CIB Lízingnél 2éven belüli kiegyenlítésnél a törzstőke 5%-át min 30.000Ft, 2éven túlinál 2% min 30.000Ft a szerződés zárása. Ami nyereség igazán a dologban az 3év megtakarított casco. Bár jó két hónapig vártam a zárás bejelentésével, mert a CHF árfolyamot csak 30napos periodussal követi a CIB. A felvételkori CHF árfolyam és a kifizetéskori különbözet volt a legnagyobb korrekciós tétel az elszámolásban. Sajnos CHF-el nem lehet kiegyenlíteni csak Ft-ban, akkor nyertem volna még az árfolyamon hivatalosan 3Ft/CHF-t, feketén 5Ft/CHF-t. CIBnél magas az árfolyam nyereség...

Előzmény: cápaFeri (4302)
R*R Creative Commons License 2006.09.06 0 0 4307

Szia!

Pontosan úgy, ahogy mondod.

Üdvözletem, 1-2 hét múlva megyek az 1 évesre.

Előzmény: georgbob (4306)
georgbob Creative Commons License 2006.09.06 0 0 4306
Üdv! Az általad említett cégnél megtaláltam az én direktszűrőmet, amit 4 ezerért vettem: Pilot AF-2 cikkszám:010610,0.
méret: átmérő-86/122, hossz:162. És itt kedves szakinkhoz (R*R) fordulok a következő kérdéssel: a sportlégszűrő elvileg a gyári szűrővel alakilag megegyező, szűrőházba való szűrő, míg a direkt, az általunk is beszerelt kúpos, hengeres kűlső szűrő ugye? Ha igen, akkor csak az elnevezés mosódik össze, mert az általam beszerelt és képben is megjelenített szűrőm dobozára a sport- levegőszűrő van írva, de igazából nem lehet más, mint direktszűrő. Vagy tévednék? Képek a -3300- hozzászóláson láthatóak.
Előzmény: fbh (4301)
R*R Creative Commons License 2006.09.06 0 0 4305

Szia!

"hirdetnek sport légszűrőket". A sportlégszűrő még nem feltétlenül direktszűrő!

Nem a legolcsóbbat kellene megvenni direktszűrőből, az akciósak szoktak kevésbbé fogyni:

-ki kell szolgálnia a gk. összes futásteljesítményét

-1,4-es motorhoz: kúposból 90mm*70mm*100mm (D*d*hossz); hengeresből 80mm*100mm (d*hossz) a szükséges alsó mérethatár; POWER tipusokból általában mindegyik méret nagyobb légáramú a szükségesnél. A csatlakozó szűrőátmérő névlegesen 70mm, de a 73mm még gond nélkül csatlakoztatható, nagyobb átmérőnél közbetét kell. A durván túlméretezett teljesítményű direktszűrőnek előnye semmi, hátránya a fokozodó torokhang, a felesleges tömeg, gyenge anyagminőségnél a szétrázódás.

A korábbi képekről először ki kell választani a beépítés módját-méretét mert lehet, hogy a találomra választott összeállítás nem fog elférni.

Előzmény: fbh (4301)
cápaFeri Creative Commons License 2006.09.06 0 0 4304

Grat BeZe!

Legyen nagyon sok örömed a lacsidban! Az ötajtós ezüst metál színben gyönyörű!!! Én már csak tudom!...:-)) Mellesleg nagyon semleges is, nehezebben látszik meg rajta a kosz. Javaslom, hogy pár hét vegyes időjárási körülmény, valamint 3-4 mosás után vaxold le a kocsit! Hihetetlen érzés és látvány, amikor a vaxolatlan -kissé tapadós tapintású- felületen elterül a víz, ellenben a vaxolt részen meg a törlőrongy sem áll meg, sőt a hatalmas vízcseppek is gyorsan leszaladnak róla!! 

Bocsi, hogy ennyire belemerültem, de én spec. imádom, ahogy az én ezüstömön elcsusszan a kezem, amikor mosás után törölgetem. Különösen tél előtt hasznos a vaxolás, hogy segítsen a lakknak megvédeni a sós latyaktól a fényezést!

Sok balesetmentes km-t!

Üdv!

Előzmény: BeZe1974 (4303)
BeZe1974 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 4303
Sziasztok vegre regisztraltam magam a forumon. Holnap veszem at az 1.4 -es Star Lacettimet ezüst metál színben. :) Szurkoljatok :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!