Nem tudom mi lett a legifjabb dobossal, utoljára Kecskemétem hallottam, de örök élmény maradt. A Yamahát alig hallottam, a hangja nekem riasztó volt, pedig Tamás játéka megérdemelne vmi Hammondosabb hangot.
Tegnap hasonló megfejtést hallhattunk a Milagro-Santanától. Olyat is játszottak amit Santana mástól átvett. Cream, Hendrix. Természetesen kongával, ütősökkel latinosítva.
Nem volt M100 sajnos, de a keze alatt meglepően jól szólt ez a PSR is :-) Nem mindegy ki szólaltatja meg.
Érdekes hogy nem találkoztunk, ott voltam végig. Sajnáltam hogy nem a korábbi szuper tehetséges dobos srác ritmizált, de most is nagyon igényes koncertet nyomtak.
Koncert végeztével csakúgy kíváncsiságképp átnéztünk a BMC-be. Épp szünet volt, a második részt végighallgattuk.
Hááááát, nekem nem jött át az üzenete. :-|
A B3 gyönyörű volt, jó volt, többször méltatta a csapat felsőfokon. Érdekes kis chop-olt sugaras midi basszpedál volt. Dennerlein játékához hasonló ballábtechnikához ez is kíváló. Zoknival.
Azt hiszem ezek után megérdemel a Kazoo stúdió egy kis reklámot, ugyanis Náluk vettük fel az anyagot, a Hammond sound pedig Jobbágy Bence hangmérnök érdeme (és a Tőled kapott cikkek, tanácsok nélkül sem lett volna ilyen:)
Bencééknek gratulálj, megérdemlik :-) A stúdió valahol Máriaremetén volt, szerintem hibátlan Hammond soundot csiholtak.
Tegnap nagyon szép kétrészes koncertet adtak 3-4-5-en. Sok saját mellett előfordult pár példakép. Mindegyiket öröm volt hallgatni. Néhány szám, főleg a korábbiak még igen blue, de hajlik a csapat az egyszerűbb, hatásosabb megfejtések irányába.
Bence játéka több helyen az ízes villámgyors szólófutamaival JoeyDe-t idézte. Örültem a blokkos szólórészeknek is, jó ha azokat is gyakorolja.
Az orgona egyszerűen PONT úgy szólt ahogy kellett. Pici vonaljelből határozott keyclick, vastagabb basszus jött. A többi basszus direkt jött a rotorból. A tölcsér kicsit ki volt erősítve hogy a PA-n is legyen forgásérzet. A laci 2/3-ig volt meghajtva, ezzel teljes hangerőn finoman megrottyant a hangzás. Ez az 1961-es A100 + teli polcos 145 szerintem így tökéletes összeállítás.
Kiemelném a gitárjátékot. Leheletfinom kísérések, brutál szólók, mindez PONT megfelelő hangerővel. A legjobb zenészpartner akit egy B3 orgonista kaphat.
Tünde éneke életteli, erőteljes volt, a fuvolaszólók, dobfillek jó színfoltot adtak a kerek egészhez.
Csak így tovább! Remélem lesz minél több fellépése az Organism csapatnak.
Üdv mindenkinek! Azzal a gonddal/bajjal fordulok hozzátok, hogy megvan az első leslie-m és nem nagyon értek még hozzá. Tudomásom szerint amikor slow-ra van kapcsolva alapjáraton kellene neki forogni és amikor fast, akkor pörgetni meg, de nálam mikor slow-ra kapcsolom teljesen leáll a pörgetés. Típusa Solton. Lehet én tudom rosszul. Segítségetek köszönöm! Üdv.
Szia. Pont fordítva. A kis motor tengelye nem ér eléggé hozzá a gumitárcsához. Azért áll meg, mert a gumitárcsa is régi lehet, ráadásul , ami miatt a kis motor hosszú ideig nyom egy pontot a tárcsán. Ezáltal a tárcsán bemélyedések keletkeznek. Ha ott a tengely, nem ér a gumihoz. Ha elindul, a fogás lendülete továbbviszi azon.
Van oldalt egy csavarszár, azon egy-egy 8-as anya amivel picit lehet billenteni ezt a kis motort. Azon kell finoman villáskulccsal állítani hogy hozzáérjen kicsit jobban a tárcsához. Kicsit! Ha erősen akkor lehet hogy nem szabadul le a tárcsáról, meg kicsapágyasodik.
Abszolút lényegtelen hogy van-e neki alul bármi is. A B3-C3-nak sincs. Teljesen gond nélkül.
Egy kis segítségre lenne ismételten szükségem. A 145-ös leslie, hagyományos, kétsebességes vezérléssel alapból bekapcsoláskor nem tudja elindítani a lassú fokozatot, muszáj először gyorsba megpörgetni többször is, mert az elején ha visszakapcsolok lassúba, akkor is megáll. Egy pár gyors pörgetés után beindul a lassú is, de az alsó motor lassú állásban nagyon lassú, szinte meg is áll, aztán kicsit megy, mintha nem bírná hajtani, de aztán egy 10-15 perc játék után, ahol többször váltogatom a sebességet, szépen beáll és megy ahogy kell. Illetve a másik kérdés, hogy az A-100 ki lett belezve (végfok, hangszóró), de így gond nélkül használhatom e az orgonát, nem megy e tönkre az erősítő?