Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Eperpalántákat, és amarillisz magokat cserélnék virágzó sziklakerti (alacsony növésű) növényekre, vagy szintén virágzó kúszónövényekre, sásliliomra. Ha érdekel, írj egy mélt!
Nem akarok tudományos vitába bonyolódni, azért sem, mert ez a fórum nem arra szolgál, másik ok, pedig az, hogy sajnos még nekem sincs tapasztalatom ezekkel a pomeló magokkal.
Abban természetesen igazad van, hogy jó esetben 8-10 év múlva fordulhat termőre, de feltételeztem, ezt mindenki tudja. Az én eddigi szakirodalmi ismereteim azt írták, hogy a pomeló azon ritka kivételek egyike, amely magról is az anyanövény tulajtonságait megközelítő utódot produkál. Természetesen köszönettel veszek ettől eltérő tapasztalatokra való hivatkozást, és gyakorlati tapsztalatot is.
A citrusok oltásával és elsősorban dugványozhatóságával elég sok tapasztalatom van. Ha megnézed a "Citomfa ..." fórumra feltett anyagaimat, magad is láthatod.
A lényeg, akinek van kedve bíbelődni pomeló magoncokkal, annak érdeklődését várom.
Nem akarok senkit lebeszélni, de a citrusok magról 8-10 éves koruk után fordulnak termőre, és akkor is kicsi a valószínűsége, hogy az elvetett fajta tulajdonságait örökölte a "kicsike".
Citrusokat oltva (a nemeset egy gyorsnövésű alanyba) vagy dugványozással szokták szaporítani. 1-2 évre rövidítve a gyümölcshozást...
Ma felbontottunk egy pomelót, ami tele volt hatalmas maggokkal. Így van kb. 40 db felesleges pomeló magom. Akit érdekel, és szeret citrus magoncokkal bajlódni, email-ben postacímmel jelezze, mert gyorsan elvesztik a csíraképességüket. A magok Budaörsön vagy Budapesten (Budán a BAH csomópontban) is átvehetők.
Amarillisz magokat cserélnék bármilyen virágos (és gyökeres, mert nem tudok szaporítanim :) kúszónövényre.
(Az amarillisz várhatóan piros cirmos lesz, de persze nem tudni, hogy milyen. A neveléshez három év kell, és az első két évben nem kell teleltetni a minihagymát.)
Szeretnék bordó leandert cserélni valakivel (sötét rózsaszínem van már igazán bordó kellene). Van szimpla-dupla rózsaszínem, fehérem, van vajszínűm is, de azt még nem gyökereztettem. Tudok adni érte piros trombitafolyondárt, rózsaszín trombitavirágot. Kerti hibiszkuszt (vagy mályvának hívják?), meg még egy csomó mindenem van amit tudok adni érte. Bp, Gödöllő környéke.
Ja, az enyém meg ilyen (ha sikerül img-zni): [IMG]http://i143.photobucket.com/albums/r148/enyim/kert/Kp033-2.jpg[/IMG] Na nem mind lesz ilyen tekervényes, a te első képed és ez között van a többség, az oldalhajtások lesznek olyan teljesen egyszerű tarajok, mint a tieid.
Cocona!Most sikerült feltölteni,ezen kívül van még egy másik fajta,de arról még nincs képem,ilyen a levelének a formája csak nincsenek i nagy tüskéi és inkább terül a földön,de a tuti télálló mert az is kint telelt az idén!Az opuntiának nagy tenyérni levelei vannak,kb 2 cm-es tüskéi,de még nem virágzott.Talán ez a 4 kaktuszom télálló,az a kettő ami a képen van azt nem tudom.Hajni
Nem pesti vagyok,komáromi.Én sajnos nem tudom a kaktuszaim nevét,de ha küldesz egy email címet küldök róla képeket,de megpróbálom ide feltölteni!Nekem csak idáig az opuntia telelt kint,ha arról amiről képet csatolok(ha sikerül)rosszul tudom és nem télálló kérlek javíts ki!