Közben találtam egy oldalt, ami elég(túlontúl) szájbarágósan írja le, hogy hogy kell regisztrálni a Paypal-en.
Egy olyan kérdés közben felmerült, hogy kp.-ben rá tudok utalni a Paypal-re?
Mivel az összeg teljes mértékét nem akarom megmondani otthon, nehogy az asszony keresztre feszítsen, a bank azonban az otthoni címre küldi ki hó végén az elszámolást.
Nehogy kilógjon a lóláb megpróbálnám csak egy részét bevallani, a másikat meg a háta mögött ráutalni. :)
Vagy ígyis-úgyis meg fogja látni? (akkor jobb felkészítenem előre)
Először is köszönöm.Nem akarom felesleges dolgokkal tölteni a fórumot, csak bevallom elég gyorsan kellene lépnem, és nem vagyok egész nap gépközelben, így gondoltam, megkérdem még egyszer, amit már mások nyílván feltettek többször :)
Elolvasom a hozzászólásokat, és ha valami nem egyértelmű akkor kérdezek.
1) Rosszul tudod. 2) PayPalnél a küldés ingyenes (Is PayPal free?). 3) Embere válogatja, 2 perctől 2 hétig. Kell egy interneten haszálható bankkártya és angol nyelvtudás.
Mielőtt belevágsz olvass vissza a topikban, hogy választ kapj olyan kérdésekre, amelyekről még azt sem tudod, hogy fel akarod tenni ;-) Különösen ezekre a hozzászólásokra, előzményeikre és a bennük leírtakra figyelj: 2349, 2346, 2321, 2309, 2308
Akkor feltehetőleg a vevőd hitelkártyával fizetett és nem rendezte azóta és a bankja intézkedett.... De te látod mivel magyaráz a paypal.... Chargebackot ír??
az a baj hogy a pénz oktober 23 án jott meg..én leutaltam rola..és elküldtem az árut..minden oké megkaptam a pénzt a számlámra majd vevő is irta hogy megkapta a cuccot...majd december 20 körül irt a paypal hogy viszavették a 600 eurot....igy jelenleg MINUSZ 570 eur a paypal kontomon....vagyis engem nem ért kár..de nyilván amig nem tiszatzodik a dolog nem tudok pénzt fogadni se meg semmi mert akkor ez a minusz valoban nekem lesz veszteség..amig fel nem menne nulláig.....vagyis most a paypal nekem kilöve...ez a gebasz és ezert zavar a dolog hogy meddig kell várnom valami megoldásra....szerintetek?
Veszélyes dolog ekkora pénzt fogadnod paypalon.... Remélem nem küldtél még érte semmit....
Pontosan hogyan fogalmazott a paypal?
Kereskedőként várj pár napot a küldéssel és a nagy összeget előbb kérd le a folyószámládra és ha megjött csak akkor küldjed a terméked. A kártyaszámládon meg minimális pénzt tárolj.
Lehet csak nem látja, mert nincs sms értesítése vagy internet bankja, de az is lehet, hogy még függő tranzakció, ugyanis ezeknél is van pár napos átfutási idő (extrém esetekben akár 4 hét is lehet), mint a terheléseknél. Hívja fel a bankját, azon belül is a bankkártyásokat, ők fogják látni (az átlag ügyintéző nálunk sem látja az ilyen tranzakciókat - Raiffeisen tapasztalat).
van e valakinek eladoként tapasztalata kreditkártyás vevő által küldött pénz paypal általi visszahívásárol...kaptam 610 eurot a vevőtől majd paypal visszavette mondvan a vevö bankja nem hagyta jová...a vevö azt mondja ö se kapta vissza a pénzt..akkor most hol van? hasolno probléma valakinél?
"Ha PayPal-ra érkezik pénzem, az hazaindul-e automatikusan (kártya, számla)" Nem.
"vagy a PayPal számlámon marad, amíg nem rendelkezem vele?" Igen.
"Kézenfekvő lenne a válasz, hogy ott marad, de egyszer érkezett pénzem PayPal-ra (egy kifizetett, de nem szállított áru miatt visszatérítést kaptam az eladótól), ami abban a pillanatban hazaindult a kártyámra." Az nem pénzküldés volt, hanem egy korábbi fizetést stornóztak, ami értelemszerűen oda kerül vissza, ahonnan küldted.
Sziasztok. Most találtam erre a topikra. A PayPal-t elég régóta használom vásárlásra, eladásra most kezde(né)m (eBay). Ezzel kapcsolatos a kérdésem is: Ha PayPal-ra érkezik pénzem, az hazaindul-e automatikusan (kártya, számla), vagy a PayPal számlámon marad, amíg nem rendelkezem vele? Kézenfekvő lenne a válasz, hogy ott marad, de egyszer érkezett pénzem PayPal-ra (egy kifizetett, de nem szállított áru miatt visszatérítést kaptam az eladótól), ami abban a pillanatban hazaindult a kártyámra. Köszönöm a választ előre is.
1. 100-ért nem kapod meg :) 2. A Maybach-ok egyedi gyártásúak ugye, az árban benne van a gyárlátogatás és egy ebéd. A gyárat nem fogják elhozni neked :) 3. Az iTunes viszont itt van tőlem 30cm-re (internet ugye), akarok vásárolni náluk, tudnék vásárolni náluk, van olyan a kínálatukban amit megvennék, csak éppen nekik Magyarországról nem elég jó a pénz. Hát kérem, így is lehet.
Ez inkább olyan, mint mikor elmentünk a szüleimmel autót venni, és nem öltöztünk ki a szalon alkalmazottjának elvárásához méltóan, így kissé óberkodva társalgott velünk. Ennek az lett a vége, hogy nem náluk vettünk Volvo-t, hanem pár kilométerrel odébb egy Citroent, újabbat, szebbet, nagyobbat, hát eddig nem bántuk meg. Neki tipikusan nem volt elég jó a mi pénzünk.
"Úgy vagyok vele, mint mostanában sok minden mással, ha ennyire nem kell nekik a pénzem, akkor nehogymár még én kezdjek el tornázni."
Na pontosan ezért nincs nekem Maybach-om! Nincs a szomszéd utcában egy Maybach szalon, hát nehogy má' messzebb kelljen elmennem azért a 100millás ótóé'! :)
Ráhagyom az iTunest. Úgy vagyok vele, mint mostanában sok minden mással, ha ennyire nem kell nekik a pénzem, akkor nehogymár még én kezdjek el tornázni.
Az amerikaiban 2-3 éve van PayPal, de kötelező egy amerikai funding source (bankkártya vagy bankszámla) hozzáadása. Ha ragaszkodsz az iTunes-hoz, akkor próbáld ki egy amerikai prepaid bankkártyával, több cég árul ilyent. Ha csak zenét akarsz vásárolni akkor rengeteg más cég van, amelyik Magyarországra is elad mp3/wma formátumban.
Igazad van, vagy ahol Fülig Jimmy mondaná, kézenfekvő.
Kipróbáltam. Nem működik. Közvetlenül a hitelkártya adatokat kell megadni a security kóddal együtt, továbbá lehet még fizetni úgy, hogy a British Telecom-os telefonszámlához adják hozzá, és van még egy valami Buy it Direct nevű szolgáltatás, de paypal-os nincs, pedig ez aztán TÉNYLEG kézenfekvő lenne.
Na mindegy, úgy másfél éve várom már hogy nálunk is legyen iTunes, egyszer csak ideér a lehetőség. És még ugassanak a jogvédők a felhasználók miatt! Másfél éve várom már, hogy FIZETHESSEK a zenékért, de technikailag itthonról jelenleg ebben a formában - lehetetlen.
attila7575: Valoszinuleg csak bankkartyaval lehet fizetni ott is... Lehet, hogy felreertettem valamit, ugy ertettem, hogy az a kerdes, hogy hogyan lehet zenet letolteni es fizetni. (Mert ugye a legtobb kulfoldi bolt szol, hogy csak USA-only zenevasarlast enged.)
Eszembe jutott egy kérdés. Az iTunes Store-nál nem lehet beállítani regisztrációkor Magyarországot mint számlázási címet. Ha UK-t adok meg számlázi címként, akkor paypallal nem lehet esetleg fizetni a dalokért?
"ezekszerint, ha jol ertelmezem annak a 400 Ft-nak nincs jeltntosege." Rosszul értelmezed, lényeges az a 400 forint. Mielőtt jobban elmerülsz a vásárlásban olvass vissza néhány hetet (hónapot) a topikban. Megéri a befektetett időt!
Nem kell feltöltened a paypalod pénzzel. A magyar kártyaszámlád terhre fizetsz amit hozzáadtál. Hozzáadáskor 400 huffal megterheli próbaképp a kártyaszámlád melynek a közleményében azután miután abankod elkönyvelte szerepelni fog egy 4jegyű számkód melyet a paypalon be kell írnod.
De egy tranzakciót enged fizetni a kártyahozzáadáskor. Azután már várja ezen 4 jegyű kód beírását.
Ebayen nyerd meg a licited és a pay now nyomása után átvisz a paypalra ha az eladód elfogad paypalt és ezt beállította..... És fizeted a paypalon ha van a kártyaszámodon még pénzt és az elsőt engedi de aztán beírtad a kódot ahol kéri.....
VC (azaz Véleményem Cerint) :) ez úgy működik, hogy nem kell feltöltened a számládat, hanem amikor majd ráklikkelsz a zíbéjen valamire, hogy buy it now, és választod a paypalos fizetést, ott megjelenik a paypal accountodban a fizetés, klikk hogy fizetsz, és akkor terheli meg a számládat. De tapasztaltabb paypalosok majd kijavítanak ha t tévedtem.
sajnos nincs időm végigolvasni a fórumot, ezért szeretném, ha valaki segítene.
regisztráltam a paypalnál premier userként. otp unior max kártyával. (visa electron). meg volt a 400 Ftos terhelés, minden ok-nak tűnik, de ha arra kattintok, h add funds ezt irja ki:
"PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account."
a profilban a kartyak koze felvettem egy dombornyomott kartyat is (ella bank), de ua.
e-bayen szeretnek vasarolni. ezekszerint, ha jol ertelmezem annak a 400 Ft-nak nincs jeltntosege. De nem tudom h lehet feltolteni a paypal szamlamat.