Problémám volt már többször leírtam. Motor túlmelegedett és akkor nem fűtött,fűtés beindult motor hő le.Víz meg eltűnik.Nos tipikus hengerfej tömítés probléma.Hengerfej le. Tömítés hibátlan.Hengerfej megnyomatva, hibátlan.Víz nyomok az égéstérben sehol. Vízpumpa új. Mi lehet a baj ??????????
Igen, egészen igényes munkának tűnik, de vhogy sajnálom szegény "strichacht"-ot!... Ajtó amúgy 1 féle létezett az állólámpáshoz, a tükör-háromszögablak-nyagyobb első üveg kérdés változott a 2. széria megjelenésével (1973-) Kevesen tudják, hogy mindez könnyen átépíthető...
A lökös elöl a hathengeresre való, extrásabb dupla kivitel, hátul viszont a "rövidkiflis" mezei változat van...
A tetőcsatornából lehet sejteni, hogy 73 előtti lehetett az alapot szolgáltató objekt...
Személyszerint nekem vadállatmódon bejön a gép! A kilincseket azért hiányolom róla...
Érdekes szerintem a régi esőcsatorna az ujabb ajtókkal.
Ilyen első lökös is volt gyárilag ezeken? Még nem láttam.
A csupasz csomagtérajtó is érdekes, szerintem k*rva jó!
Még nincs eldöntve 100%-ra, hogy eladja vagy betegyük. Eléggé gondolkodik ember, hogy az egyébként gyári 200 Dinamicot is megcsináltatná ugyanott és akkor gyári maradna a cucc.
Végülis annak a motornak sincs sok baja csak elfáradt kicsikét. Szóval ha jót akar akkor lehet kezdeni elölről...
Kicsit megnyugodtam, hogy a ló rájder mellett nem a Te fotód van...gondolom a büszke gazda (Hans, Karl vagy Günther)
Könnyen lehet rúgótörés (futásból és hazai útviszonyokból adódóan...) kiszereléskor fog kiderülni. Milyen motor van az autóban? (esetleg keresd a jelölést a rúgón) A felkovácsolásról sok rosszat halottam állólámpás-barátoktól... Amúgy volt logó elejű állólámpásom (nehéz motor lenyomta az elejét:240D 3.0) gyári méretű magas gumival fekvőrendőrökön gyakran leért. Ez jó rúgóval nem fordulhat elő...
Jaa, most olvasom hogy az első volt a kérdés nem a hátsó :))) Bocs.
Az eleje pedig nem szokott lógni.(általában) Oda szerintem elég lenne az újraedzés, de ha tényleg nem sokkal drágább.... Én legalábbis így csinálnám, de hogy tényleg első rugóprobléma-e arról más is referáljon! :)
A hátsó rugóleülésre azt mondták a múltkoriban a fórumozótársak, hogy nem sokkal drágább az új (lehet hogy nem eredeti azt nem tudom), mint a felújított.
A stabilizátor az nem a stabil kanyarodáshoz szükséges? Véleményem szerint első rugó a bűnös, de ez csak tipp :))
ha 115ösnek a jobb eleje lejjebb van, mint az autó összes többi része, a telók viszont hallhatóan rendben vannak. akkor stabilizátorra vagy rugóra gyanakodjak? a hátsó "leülése" az autónak rugófelújítással ellensúlyozható?
Tájékoztatásul közlöm hogy a MERCEDES 240 D motorok hüvelyesek, tehát ha felújítod akkor olymindegy mekkora a bele.Elég sokan a gyári ( jó állapotú ) dugattyúhoz hüvelyeztetik vissza a motort.
Gyűrűzéshez, igen ki kell venni az állólámpásból a motort mert a kartert nem tudod úgy levenni mint a 123-asét.
Meg kényelmesebb is.
Le kell venni a kartert, + hengerfejet.