Hölgyeim és Uraim! Eljött az Én időm! Pénteken ahogy vége van a sulinak megyek fel Bp-re és megveszem a WS3600 típusú meteorológiai állomást a Conradban, a TFT/LCD Samsung 913N 19"-os 8ms monitort pedig azért nem azon a napon, mert nem akarok annyi pénzel menni most, azt majd 1hétre rá. Összesen 150.000Ft a két műszaki cikk. S ha ez megvan akkor mostmár nincs semmi hiányom, beszereztem mindent. Aztán jöhet az érzékelők pontos elhelyezése, ja meg vennek kell még legalább 8 újratölthetős ceruzaelemet is plusszba.
Indulok vissza Szentesre, pénteken jövök remélem kapok állomást, persze előtte felhívom a boltot. Itt mára végre szép napos idő lett, a jövőhéten is csapadékmentesek leszünk, de elég hideg lesz és köd, felhő, nap váltakozik majd.
Én is pest, Dél-pest, éppen egy bölcsöde és egy tízemeletes lakóház mellett fütyült magában az az idénytévesztő madár.
Én nem bánnám, ha ez a sok csapadék, ami ma is esett szinte egész nap, fehér pelyhekben hullana. Még a végén megint elcsúúúszik ez a tél és tavasz nélkül maradunk...
Nálunk meg 1987 óta nem volt a talajvíz ilyen magasan.
60 centire a felszíntől ott a víz!
Amióta megcsinálták a csatornát, ilyen nem volt.
A nővéreméknél Nagykőrösön 20 centire van a felszíntől, pedig az a terület hivatalosan nem is belvizes, a Körös értől légvonalban 100 méterre laknak!Azon lefolyhatna...
Még ilyen ramaty időt! Hogy mi csapadék leesett az elmúlt 1.5 héten! Ha ez hóban jön le, akkor már kihirdettem volna a rendkívüli állapotot és hószabadságon itthon lennék. Meddig működnek még ezek a mediterrán ciklonok? Az egész múlt évben is sorra jöttek, most meg folytatják, sose fogynak el! Ferrihurri mond meg, te csak tudod!
Balcsi és Velencei is teli vannak, engedik őket. Kiderült, hogy a Sió nincs a legjobb állapotban (mi van jó állapotban nálunk!?), alig tudják apasztani, egyelőre sokéves maximumon áll, 113 cm. Eccer vízhiány a baj, aztán meg a sok vizet nem bírják leengedni. Evvel nem dicsekszenek!
Ha van libajelentő, akkor én meg rigójelentő vagyok. :)
Tegnap déltájt hazafelé ballagtomban, ismerős hangok ütötték meg füleimet. Halk rigófütty! Hosszas keresgélés után, fel is fedeztem, jó magasan egy fa ágán a szerintem "magában beszélő" rigót. Még nem tapasztaltam ilyenkor-ilyet.
Tavalyelőtt szeptember végén viszont, itthon, a cseresznyefán lakó rigónk viselkedett hasonlóan. Van ennek valami magyarázata, vagy szegényke nem tudja ebben a változékony időben, most milyen évszak is van? :)
Jajaj, mea culpa, nem akartam a babért elorozni előled, Te vagy a topikelső :)))) Tudd be annak hogy szilveszerkor nem neteztem. Pomáz nem számít, onnan nem jelentenek ;)))
2005-ös év: január 19mm, február 55mm, március 34mm, április 45mm, május 64mm, június 66mm, július 95mm, augusztus 138mm(!), szeptember 55mm, október 6mm(!), november 20mm, december 60mm
2005. év csapadékmennyisége tehát 657mm!
(S már a 2006-os év is magáénak tudhat 2,6mm-t éppen most mentem le a mérőhöz.)
Szép jó reggelt! A 2006-os év első jelebntése esőről szól, az év első napja csapadékos nap, ez már jelent valamit!:) Boldog Új Évet Mindenkinek! A buli az fantasztikus volt, csak gyorsan eljött a hajnal az a baj.
Utolsó jelentésem ebben az évben, de jövőre újra (néhány óra múlva):-), most indulok a fergeteges buliba, erre alapoztunk egész Decemberben!:) Szép az idő , 6 okta Ac As vándorol keletnek dk-nek, +2 fok, gyenge légmozgás. Sziasztok! (Atomórákat beidőzítettem a fényképezőn és minden órán, az a legrosszabb mikor nem is tudjuk pontosan mikor van éjfél..)
Veszpremi! Hát igen ez van, én is linkelem a radart meg a hőtréképet a világba azt nem jelenik, így mindig magyaráznom kell hogy www.met.hu azdán menj lefele a lapon és ott lesz.