Keresés

Részletes keresés

RogerWilco Creative Commons License 2004.08.10 0 0 89
Én speciel Tokióban :-))

www.apple.hu/store vagy valami ilyesmi
Előzmény: kevert (88)
kevert Creative Commons License 2004.08.10 0 0 88

Sziasztok!

Nagyon rákattantam az IPod minire, jó lenne venni egyet. A kérdésem: hol? Akinek van Ipodja, az a neten rendelte? Valahogy jobban preferálom a boltban vevést (még úgy is, hogy valszeg drágább lesz.)  Tudtok vmilyen üzletet ajánlani? Kerestem a neten, de nem jártam sok sikerrel.

Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.08.10 0 0 87

nalunk xp is felismeri drivekent. azt raksz ra, amit nem szegyellsz :)

kiegeszito ugyben: itthon tudtok tuti tartot/tokot hozza? sajnos 4 honap utan mar kezd karcosodni :(( vagy netrol honnan erdemes rendelni?

Előzmény: RogerWilco (86)
RogerWilco Creative Commons License 2004.08.09 0 0 86
3. generációsom van, negatívot nem tudok mondani. Livéve, hogy rengeteg kütyü kapható hozzá, csorog az emeber nyála (kedvencem (lenne) amikor URH adóvá képezheted át,azaz pl. autórádiót ráhangolhatod, de sjanos csak USA címre szállítják ezt).

Hivatalos infót nem tudok, én eddig jó paŕ gigabytot cipeltem vele ide-oda. Rádugod a FireWire-ra vagy USB1/USB2-re a Linux és a W2k simán removable dirvenak ismeri fel. Azt hiszem az Anapod az, amelyik még külön foldert is csinál, de csináltam én is Roger filejai foldert, aztán abba pakoltam az adatot. Az iTunes kavarhat be esetleg, mert az nem HD-nek, hanem iPodnak ismeri fel. Ha esetleg ez van, akkor le kell löni az iTunest.
Előzmény: gabesz33 (84)
gabesz33 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 85
Csak egy lejátszó képes versenyre szállni: iriver H sorozatú lejátszói (www.iriver.com), amik elviekben jobbak, de hát a kultusz, meg divat, meg reklámok megnehezítik a döntést
gabesz33 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 84

Biztos, hogy lehet használni egyéb fájlok tárolására? Én ebben nem vagyok biztos, de ha tudtok erről valamit, érdekelne a hivatalos info.

Ja és szeptemberben jön a hp-ipod, és most az új 20 gigás ipod olyn 60 rúgóért rendelhető az apple-től, itthon vagy 80rúgó minimum, én megvárom az őszt, meg ezt a hps dolgot, meg a véleményket erről az ipodról mert az eggyel régebbiről (3.generációs) elég sok negatívat hallottam

RogerWilco Creative Commons License 2004.08.05 0 0 83
1/ Lehet, láttam mar olyat. Kuskizd meg az apple honlapját, ott elég sok kütyü felsoronlak.

2/ Lehet

3/ A mezítlábas 15 gigáshoz nem adtak, a nagyobbakat nemtudom. Ismét cak goto apple.com ( A töltö amúgy 20-25 euró körül van, van rajta usb2 és firewire csati is)

4/ Amennyire akarod :-)) Egész gyors firewire kábelen (de nem olyan gyors, mnt egy Maxtor firewire külsö vincsi) de már használtam usb1-es csatin is, kényszerhelyzetben. Igy is gyorsabb volt, mint egy usb-s pendrive, és mennyivel töb hely van rajta :-)

5/ A HP-nek vannak cuccai, sőt hallottam/olvastam, hogy licenszeli az ipodot, HP néven de kék színben kerül forgalomba. A Creativenak is van valami nomad meg zen nevü kütyuje.
Előzmény: occ3123 (82)
occ3123 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 82
Sziasztok!

Most szeretnek venni egy olyan vinyoval felszerelt mp3 leajatszot amiben van (vagy lehet hozza csatlakoztatni) FM radiot.
Az iPod jonak tunik de egy csomo infot nem talltam neten, ezert kerdezek titeket.

-lehet-e valamilyen kiegeszitovel FM radiokent uzemeltetni egy iPodot?
-lehet-e drive-kent (removable drive) uzemeltetni es explorer-rel, total commanderrel, stb. fileokat masolni ra es viszont.
-az alapcsomagban adnak-e hozza toltokabelt (mivel pc-n szeretnem hasznalni es nincs firewire rajta)
-mennyire hasznalhato mobil vinyonak pc-n?
-milyen hasonlo tudasu mp3 leajatszorol tudtok?

Elore is koszi a valaszokat!

Udv:
OCC
MazdaGazda Creative Commons License 2004.07.29 0 0 81

Sziasztok!

Nincs iPodom, de 2002. január óta Macintosht használok otthon. Csodálatosnak tartom az iTunest, iszonyatosan jól átlátható, könnyen kezelhető, rendkívül logikus és még szép is a felülete. Sajnálom, hogy Nektek nem jött be.

Mindenkinek javasolom, hogy vegyen az iPod mellé egy Mekit, sok gondtól kímélnétek meg Magatokat (installálás, registry, lefagyások, vírusok és egyéb számomra csak munkahelyről ismert PC-s dolgok)

Most igen jó áron kapható az eMac, nettó 200 alatt!!!!

Üdv:

MG.

LeventeCa Creative Commons License 2004.07.29 0 0 80
a nyolcat viszi simán
Előzmény: Gege.of.PeT (79)
Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.07.28 0 0 79
mennyit bir? (hany orat?)
Előzmény: LeventeCa (78)
LeventeCa Creative Commons License 2004.07.27 0 0 78

Megjött az iPod mini!

Nemtudom miért, de én a dobozát nagyon hatalmasnak hittem, gondolom a képek minatt, amiket az ipodlounge.com -on láttam. Nem így van, a doboza is pici.

Kézbe fogva mégkissebb. Egy szürkét sikerült lefoglalnom, szerencsére meg is maradt. Nekem bejön a szin, nem akartam semmi kihívót... :-)

Ahogyan azt az indexen leírták, minden szép és jó benne. A dizájn, az anyagok, a szofver, minden apple-precíz :-) A menü egyszerű, és ha valami nem tetszik: teljesen testreszabható. Van benne naptár, névjegyzék (vCard), jegyzetek (új zh-puska lehetőség???), három féle játék... Ahhoz képest, hogy milyen pici, sokminden van benne.

Sokat gondolkodtam, nem lesz-e kevés a 4 giga. De nem, bár ez mindenkinek a saját dolga. Izléstől füg.

Igazatok volt, az iTunes nem valami nagy szám. Mondjuk én azzal konvertáltam (160 kbs) és az első albumokat azzal is töltöttem fel, de már a gépemben csücsül az anapod...

Nagyjából ennyit róla...Nekem nagyon bejött, legalábbis eddig. Remélem a keményebb igénybevételnél is bírni fogjuk egymást.

RogerWilco Creative Commons License 2004.07.23 0 0 77
Mennyivel nagyobb? Paraszti ésszel 192/128 = 1,5x, de az mp3 guruk valszeg leugatnának, hogy nem is, mert 1, 4683468... :-))) Azaz 4 gigás tárkapacitásnál 1-1,5 gigát "vesztesz" ha 192-n kódoltat teszel rá.

A különbséget az én fülem nem hallja, de én nem vagyok az etalon. Legegyszerübb, ha lekódolsz pár számot 2 különbözö bitrátával, aztán meghallgatod. Az ipod fülhallgatója (nem amelyik bemegy a hallójáratba, hanem olyan "hagyományos" egyébként szvsz nagyon jó minöségü, egy darabig egy középvacak Philipsel kipróbáltam, ég és föld!
Előzmény: LeventeCa (76)
LeventeCa Creative Commons License 2004.07.23 0 0 76
Tényleg sok függ a kódolástól. Eddig 192-vel csináltam az összes mp3-mat, de most el kell gondolkodnom, hogy továbbra is ezt fogom-e csinálni.
Ezért jó lenne valami tanács: 128-tól jobbat szeretnék, talán a 160 lenne a legjobb. Szerinted mi lenne jó? Mennyire érzékelhető a különbség? Igaz hogy csak fülhallgató, de akkoris...
Még az érdekelne, hogy nagyságrendileg mennyivel nagyobb egy 192 kbs-os mp3 file mint egy 128-as (VBR)
Mondom, iTunes ki lesz próbálva...  :-)
Előzmény: RogerWilco (75)
RogerWilco Creative Commons License 2004.07.23 0 0 75
4 giga biztosan elég - egy darabig :-) Sok függ attól, hogyan kódolsz - 128 kbiten kódolva jóval több fér el, mint pl 192-n. A minöség pedig (szubjektív persze) nem lényegesen rosszabb, föleg hogy úgyis fülhallgatón hallgatod, nem asztali csúcslejátszón.

Nekem tegnapra sikerült a 15-öt megtölteni, úgy, hogy már válogatni kell, mi maradjon rajta (persze az mp3-k maradnak a vinyókon, azon 200+60 giga hely van, csak elférnek még egy ideig:-)) Valamivel kevesebb mint 3000 szám fért rá. Vegyesen kódolva, a szövegek pl. kabarék 32-64 kbiten, a zenék egy része 128 kbiten, a saját kódolásuak pedig VBR-el olyan 140-150kbit körüli átlagon, joint stereoval. A 3000-ben az 1 órás zeneszám is 1 db ugyanúgy, mint a 15 sec-es összekötö szöveg, szóval ez teljesen egyéni.

NB az iPod-nál is a szokásos marketing duma megy, a gigabytot ök is a 10 hatványaiként számolják (1 GB = 1000 MB = 1000*1000 kB, stb, tehát igazándiból a 15 gigám is csak 14 körül van "rendesen" számolva (1 GB = 1024 MB = 1024*1024 kb, stb)

Nekem, a 4.6-os iTunes van, egyáltalán nem vagyok elragadtatva (pedig a PR szöveg szerint a "legjobb Windows program") 15-20 MB memóriát foglal el egy - zenelejátszónak vagy CD pörkölönek "kissé" nehézkes - csak és kizárólag az iPod frissítésére használom. Kódolásra, lejátszásr, CD írásra célprogramot, 90%-ban Linux alatt :-)
Előzmény: LeventeCa (74)
LeventeCa Creative Commons License 2004.07.23 0 0 74

Sziasztok!

Mintha egy kicsit kihalófélben lenne ez a topic -- pont ilyenkor, amikor jön az iPod mini.

Ma délután megyek érte, már le van foglalva egy szürke 4 gigás USB-vel ellátot pici iPod.

Gondolkodtam rajta, nem lenne-e jobb várni az új generációra pár hónapot, de úgy érzem a négy giga elég. A méretek is a pici mellett döntöttek.

Jön hozzá az új iTunes, azt mondják nem annyira jól használható. Ha nem jön be, akkor van még Anapod.

Várom a tapasztalatokat akinek van...

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.20 0 0 73
benyomom akkor ide is:
iPod elado, 30 gigas, harmadik generacios.

tartozekok:
-FW kabel
-ovtok
-tolto (europai)
-taviranyito
-fulhallgato
-softbag
-FW 4to6 konverter

extrak (ingyen adom hozza):
-uj taviranyito es fulhallgato (39 EUR)
-USB2.0/FW hibrid kabel (19 EUR)
-legalis Anapod Explorer (Windows, 25 USD)
http://www.redchairsoftware.com/anapod/screens.php
(ezt a licencet sajna elbuktam, mivel az iPod sorozatszamahoz van kotve)

negativ:
a kepernyo feletti plexin sok apro karc van, mert egyszer tok nelkul raktam be a zsebembe, de szerintem Displex pasztaval ki lehet polirozni (nem melyek a karcok). ha be van kapcsolva a kepernyo, nem latszik.

olyan 75 penzt gondoltam erte.
pragesz Creative Commons License 2004.07.19 0 0 72

Sziasztok

Eladnam 5honapos 20GB-s ipodomat megkimelt alllapotban minden tartozekaval.

Erdeklodok mailban legyenek szivesek.

Koszonom

bayernmotor Creative Commons License 2004.05.04 0 0 71
eBay-en atszamitva 80 rugoert vettem 30 gigast.

105 sok a 15osert sztem.

Előzmény: dzsimaster (65)
RogerWilco Creative Commons License 2004.04.30 0 0 70
ápr. 28-án megjelentek az ipod 2.2 és itunes 4.5 updatek. Támogatja az Apple Losless Codeceket, ha ez valakinek fontos, ill. teljesítményjavula´st ígérnek.
dzsimaster Creative Commons License 2004.04.26 0 0 69
még nem tudom de mire való az internet?:))
majd ma mgkeresem
Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.04.25 0 0 68
hol veszel sulinetben? melyik boltban?
dzsimaster Creative Commons License 2004.04.25 0 0 67
oké!!
Nekem nem tetszik a mini, szerintem nem nekem való
a simának tetszik a letisztult formája!
RogerWilco Creative Commons License 2004.04.25 0 0 66
Ha van rá 100 rugód, akkor feltétlenül érdemes (én a 15 gigát még nem tudtam telepakolni, pedig igyekszem!) Esetleg nézd meg a 4 gigás ipod minit, az valamivel olcsóbb és nagyon pofás.
dzsimaster Creative Commons License 2004.04.25 0 0 65
Sziasztok!
Már régóta vonz az ipod,(a csajokról már nem is beszélve!:) )
de eddig nem volt rá pénzem. Mostmár van, és szeretnék egy 15 gigásat veni. Nem utazok sokat, és az itunest is tudom kezelni(kollegámnak van ipodja és az irodában is fel van rakva neki az itunes, és mivel mondtam neki, hogy lesz ipodom, azért megmutatott mindent benne. Szerintetek érdemes venni? mert egy 512 mb-os mp3 lejátszó 40-50 rugó, és egy 15 gigás most 105000. Sulinettel veszem. Igaz, hogy csak jövőre kapom vissza a pénzt, de ugye mindenkinek bármikor jól jön az a 60%!:)))
bayernmotor Creative Commons License 2004.04.08 0 0 64
egy igen orvendetes hir:

http://playfair.sourceforge.net/

az Apple DRM-jenek befellegzett

es az Apple nem hivatalos allaspontja:
http://www.heise.de/newsticker/foren/go.shtml?read=1&msg_id=5443383&forum_id=55053

"We, that includes Jobs don't give a rats ass about the tool. We
don't really care what people do with the music they buy as long as
it is for their private purpose. The initial idea was to simply
watermark the AACs and let the MI do the lawsuits but that didn't go
over well with them so we implemented the DRM to formally satisfy
their demands. We personally doubt that anyone who uses this tool on
his own purchased music will share it with others, simply because of
the money issue, why give stuff for free to others when you yourself
had to pay for it? We do track the P2P progs and if we see De-DRMed
files with our watermark showing up there, the person sharing them is
in deep shit, otherwise, we don't really care. Of course Jobs won't
say that in public, but that is common opinion here. You will not see
an Apple statement on this tool, neither positive or negative."

bayernmotor Creative Commons License 2004.04.05 0 0 63
butitott es 30 napos asszem

mondjuk full verziobol sem enged 3 honapnal regebbit installalni, de ha visszaallitod a datumot a release date-re, akkor megy.

Előzmény: RogerWilco (62)
RogerWilco Creative Commons License 2004.04.05 0 0 62
Az az anapod trial verzió mitöl trial? Idökorlátos vagy csak lebutított? (a honlapról csak a lebutítás derül ki, az idökorlátról semmi)
Előzmény: bayernmotor (61)
bayernmotor Creative Commons License 2004.04.05 0 0 61
anapod es xplay a legjobbak. anapod talan jobban integralja magat az explorerbe, es tobb update van hozza.

XPlay:

Anapod Explorer:

Előzmény: DarkJedi (60)
DarkJedi Creative Commons License 2004.04.04 0 0 60
Én haszánltam valameddig az iTunest, de az valami hihetetlen szar, aztán itt ajánlották az ephPod-ot, na hát össze se lehet hasonlítani, sokkal jobb, és használhatóbb szerintem. A rendszerezése is praktikusabb, meg generál playlisteket a legutóbb felmásoltakból, meg ilyesmi :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!