A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
Kiváncsi lennék hogy eszébe jutott e már valakinek hogy ilyenkor is mérjen időnként próbaszerűen mágneses térerősséget meg amit szoktak mérni egyébbként akkor amikor látható a kör ezeken a helyeken ???
Hümm.. szakértő? Nem is tudtam, hogy már akadémiai szintű (vagy esetleg középfokú?) professzió a gabonakör kutatás. Nem tudja valaki hol van ilyen szak? Jelentkeznék sztem érdekes...
"Steve Alexander, a gabonaköröket kutató szakértő azt mondta: soha korábban még nem halott hasonló esetről. Tudomása szerint még nem történt olyan, hogy a gabonakörre kíváncsi turistákat bárki fegyverrel akarta volna elzavarni. -Tudjuk, hogy a gabonaköröket emberek csinálják, és ezzel nagy gondokat okoznak a farmereknek. Ugyanakkor úgy vélem, senkinek nincs joga fegyvert fogni azokra, akik a gabonaköröket látni akarják. Ez egyszerűen rossz és törvénytelen magatartás..."
-1. Mi a @t keresnek magánterületen?
-2. Nem is a túristákra lövöldözött. Ha rájuk lőtt volna, biztosan eltalál egy-két ütődött palimadarat.
Na de álljunk már meg! Régebben írtam már. Primitív alakzatok szabálytalan körök még elmennek rejtélyes természeti jelenségnek. De a szabályos, komplex ábrák, alien-fej, madár stb, ezek kizárt hogy spontán kialakuljanak. Csakis mesterségességet, tudatos készítőt feltételeznek. Nemde?
Nem az a kérdés hogy ki készitette... hanem hogy van-e mondanivalója,hatása számunkra .
És itt nemcsak az intellektuális szintre kérdezzünk rá: mit jelent ez a kép,miről is van szó,talán kéz és madár egyszerre ?.Az ember lelke ugyanis nemcsak tudat,hanem tudattalan is ! Lehet hogy hat ránk ,elkerülve a gondolkodásunkat.
Én legelőbb nem a készítés módján elmélkednék, hanem a fotók hitelességén. Nyilván - óóó mily nyomorult a sors - már egyik "kör" sincs a megadott helyen, mivel learatták a gabonát...