Az L&R a Matáv strómanja volt, mert a Matáv-ot kizárták akkor a versenyből piaci dominanciára hivatkozva és meg kellett kerülni a problémát.
A Kóka meg mint családtag került a képbe, mert a Lepp kerüli a nyilvánosságot a Kókának meg úgyszólván létszükséglet, úgyhogy megvolt a munkamegosztás is.
És összejött nekik egy felvásárlás a helyi viszonyokat kevéssé ismerő és nem eléggé óvatos cég részéről. Ez utóbbi persze nem elítélendő.
Csak az emlékeimre tudok támaszkodni, de akkor az Elender már országos cég volt internet szolgáltatóként, ott volt minden jelentős kiállításon ... nem is a hardver kereskedelem volt a fő üzletága.
csakhát a vegyépszernek ugye voltak akkormár évtizedes építkési referenciái, kivitelezett egypár dolgot. azon a szinten amin a vegyépszer dolgozott az egy szimpla project office. a siwetelsky se több.
A kóka féle elender, ami anno csakegy kis zugpc alaktrész kereskedés volt a ferenc körúton nem több, elnyeri a sulinet tendert ZÉRÓ HÁLÓZATOS KOMPETENCIÁKKAL, a KFKI hálózatokkal már régóta foglalkozó spinoff cége, a lias ma LNX elől :D
Egyébként engem nem is az ügyei zavarnak annyira, hanem a - sztem - elhibázott gazdaságpolitika, amit képvisel. Leépítendő vasút, erőltetett autópályaépítés (ugyanakkor a közúthálózat elhanyagolása) stb.
Kóka erkölcsiségének "körbejárása", ám belátom, elég messzire tévedtünk a szűken vett eredeti témától.
Seki Waker adott egy választ kérdésemre, de az ő véleményét nagyjából ismerem, valóban a tiédre lettem volna kíváncsi. Nem tudtam ugyanis eddig megítélni, hogy ki is vagy:
a) naivan lelkes ember, fiatal korához képest előrehaladott hályoggal szemén
avagy
b) szélsőségesen párthű egyed...
Annyi bizonyos, hogy a "teljesítmény" fogalmát másképp értjük.... Ha az egyébként értelmes, jó üzleti érzékű és nagy munkabírású vállalkozó (ám legyen neked jazz Kóka) a jogszabályok kijátszásával milliárdokat fej az állami csecsből, az nálam nem "teljesítmény"...
Ami pedig a közítéletet illeti, mit vársz? Persze, vannak (viszonylag) tisztességes vállalkozók. De ha a csúcs közelében a nagy svindlerek éppenhogy virulnak, sőt ők prédikálják a vizet, büntetlenül, nem csoda, ha a közítélet egészében megveti a politikát és a nagyvállalkozókat egyaránt.
Továbbá emlékeztetnélek arra (még a 90-es évek vége felé esett meg), amikor a vállalkozók franc-se-emlékszik-milyen-képviselete az év menedzserévé megválasztotta az Szerencsejáték Rt aktuális fejesét - egy jogszabállyal védett monopoltevékenységet végző, állami tulajdonú cég főmenedzserét... Szóval ilyen országban élünk, ilyen vállalkozói közítélettel.
Én nem utálom zsigerből a sikeres embereket, van akit kifejezetten tisztelek, de az adófizetői csecseken meggazdagodó, kapcsolati tőkét lóvéra váltó élősködők nem tartoznak közéjök.
Ezt nem a kókára írtam, hanem csak úgy (Lame Aint an Mp3 Encoder).
Nem gondolom, hogy mindent tudnom kéne a Kóka dolgiról, sosem érdekelt kifejezetten.
Amennyit tudok, az alapján van mit tisztelni benne. De nem kifejezetten róla írtam, hanem általánosságban, hogy amíg a magyarok a siker mögött zsigerből tisztességtelen eszközöket vélnek csak látni, és nem tanulják meg tisztelni a teljesítményt, addig nem lesz normális ország. Lehet, hogy ez a szó, manapság furcsán hagzik, de a közmorálhoz alapvetően hozzátartozik, hogy van-e tisztessége a teljesítménynek. Persze asszem egy ilyen téma, már túl mély ide ...
Azt hiszem, ha tisztességesen megadatna neki mindaz ami jár, akkor azt nem köszönné meg. Az elismerés az ő esetében pedig maximum években lehetne mérhető!