Érdemes lesz holnap reggel is nézni a holdat, de leginkább este - bár sajna elég későn kel mostmár -, mert nagyon közel lesz a Jupiterhez, és a keskeny Holdsarló meg a Jupiter szikrázó pontja nagyon szép egymás mellett!
Itt áramlik be a hideg ÉK-en az oroszoktól, Kisvárda -13 fok Debrecen -11, már csak a Balaton és Dél-Dunántúl nem esett el a mínuszoktól, de csak órák kérdése. Éjjel -15 lesz jellemzően. De hát elvégre tél van, nem? :)
Ettől függetlenül a jövő heti időjárás nem lesz normális, az omsz előrejelzés szerint Vp-ben szerdán -18 fok lesz, és pénteken már eső! Nem hó, eső! Annyira szélsőséges, hogy hihetetlen.
Tudod, most pánikot kelthetnek és növelik a nézettséget a gáz csökkenésével. Ez még +,hogy hideg is lesz. Aki eddig nem vette be, most már elgondolkozik.
Azt hittem Te vagy, aki rekordot döntött a szélvitorlázásban a Balcsin.:)
Kedves vagy! :) Na ma azért ma kicsit személyesen is utánanéztem az értesüléseknek, és találtam jegeket az öblökben, Almádi ill. Fűzfő, de lehet korizni Tihanyban a Belső tavon is. Persze mindez csak gyengécske minőségű az 1 héttel ezelőttihez képest.
A jövő héten hideg jön, de kérdem én, miért kell ekkora pánikot kelteni? Miért szenzáció az, ha télen hideg van? -10 -15 fok hideg minden télen van, és itt-ott meg -20 körül is, de nem kéne ennek felhajtást csinálni!!!
Itt iszonyatos viharos szél volt ma, menni is alig lehetett, gusztustalan idő. És ami nekem szinte fizikailag fáj, a Balcsi tükör jegét feltörte és elvitte teljesen. Elvették a játékomat :((((((((((((( Egész évben szinte nem volt szél, és pont most....
Ugy nez ki, az elkovetkezo 3-5 napra nem lesz semmi kulonos. . .nincs szelvihar, jeg, aradas. Csak egy kis napsuteses hideg ido - az sem nagyon, a homerseklet fagypont vagy folotte. . .Tropus!
Balcsi tükörsimára fagyott, fantasztikusat korcsolyáztunk vasárnap. Sajnos most mindenféle csapit mondanak, ami a jégnek nem tenne jót, ne jöjjön semmi!!! Már Baranyában ónos eső esik.